![]() |
Allah Var mı Anketi
...http://img129.imageshack.us/img129/3038/capture1xn7.jpg
Yukarıda dünyanın her ülkesinden üyesi olan bir sitenin (bithdtv) anketi yer alıyor. Tanrı(lar) var mı ? Evet: %34 hayır: %30 Nasıl bilebilirim : %25 Önemsemiyorum: %10 |
Yukarıdakı % 10 luk kesim aklıma bir fıkra getirdi...:)
|
sevgili yusuf
bize göre yok onlara göre var.bizim bi kanıt sunmamız gereklimidir?inanmıyoruz ya o bakımdan.bence yoktur.ama eğer varsa somut ve bilimsel bi kanıt vardır ve eminim saygıdeğer müslümanlar günün birinde bu kanıtı tokat gibi yüzümüze çarpacaklardır:):) |
Evet sevgili akıncı, aynı kanaatteyim
Öyle bir delil görürsek niye inat edelim ;) Öte yandan yukarıdaki ankette (katılanlar çoğu batılı) Allah var diyebilenler %30 iken inanmayan kesim %70lerde |
Batı zaten din denen virüsten rönesans reform ve aydınlanma çağı ile kurtuldu ve bugünlere geldi.%70 gelişmiş toplumlar için hiç de şaşırtıcı bir oran değil bence.
|
Saygideger prozac02;
Yukarıdakı % 10 luk kesim aklıma bir fıkra getirdi-prozac02 Neymis o fikra; anlatta biraz, eglenelim. Saygilarimla; evrensel-insan |
sevgili Dr. Hümanist
Çok haklısınız.zamanında bizim ottomanlar da rönesansa ayak uydurabilseydi ya da en azından matbaa biraz daha erken ulaşabilseydi bu din olayı bu kadar abartılmayacaktı. saygılar |
Saygideger arkadaslar;
Bence, soru 18. yuzyila ait. Soyle olsa; daha iyi olur; "Insanoglu olarak, Tanri kavramina yasam ve iliskilerinizde ihtiyac duyuyomusunuz yoksa duymuyormusunuz? Saygilarimla; evrensel-insan |
sevgili evrensel insan;
Islami ülkelerde taşra kesime bakıldığında fakirlik ve cahillik göze çarpar.Bu hayatta çaresiz kalan halk,çareyi ölüm sonrası hayatta ve tanrı da bulur,ve ona ihtiyacı vardır.Gelir oranının eşit dağıldığı ülkelerde,bilhassa orta avrupa ülkelerinde ise (misal çek cumhuriyeti %60 agnostiktir) tanrı kavramına ilişkilerde ihtiyac duyulmadığını görüyoruz. saygılarımla; dr. humanist |
34+30+25+10=99
Ben herhalde kalan % 1 içindemiyim ki? |
Insan´in yaratilisindaki kusursuzluk onun bir Tanri tarafindan yaratilmis olma ihtimalini gösteriyor! Insanin evrim teorisi ile kendi kendine tesadüf sonucu var olmasini kabul etmek mantik cercevesinde aciklanamaz! Bu konuda Aristonunda dedigi gibi! Maddeye disardan müdahale etmeden, kendi kendine hareket etmez!
|
sn. cenabettin
kendiniz dediniz ihtimal var! demekki sizde %100 tanrıya inanmıyorsunuz bu durumda. |
Insanin evrim teorisi ile kendi kendine tesadüf sonucu var olmasini kabul etmek mantik cercevesinde aciklanamaz! -cenabettin-
peki ezelden beri var olan tanrıyı mantık çerçevesinde nasıl açıklarsın? insan kusursuz yaratılmamıştır.bünyemizde saçma sapan refleksler barındırmaktayız.Misal mi?hıçkırmak.. daha ötesinde bazı sinirler vucüt içerisinde öyle yollar izler ki,adeta bir sürüngen vücuduna uyumlu haldedir,bunlar da evrimin küçük de olsa göstergeleri.tanrın yaratsaydı daha mantıklı yaratması lazımdı. insan tekamül eden bir varlıktır, ilerleme bitmemiştir,her nesil cevaplanamayan başka sorulara da cevap bulmaktadır.cevaplanmayan bazı soruları hoop diye direk allaha çekmek ,bir nevi cevaptan kaçış değil midir? saygılarımla |
Ne kusursuzuz ama ;)
Sevsinler seni :D insan 20 yaş dişi, apandis, Bademciki çıkar. Bi sürü genetik hastalıklarımızı da ekle ... |
cenabettin yani o yazdıklarını cenab cenab mı yazdın kuzum nasıl oluyorda insanlar kusursuz oluyorlar bir aran-badan bile daha çok bozularak sorun çıkartarak yaşıyoruz bi çok hastalığı yenemiyoruz kendini kusursuz görüyosan sana bi sözüm yok ama insanlar çok kusurlular iyi bak zaten böyle bi tanrıdanda ancak bu çıkar :)
|
Bu durumda Ateizm inanç açısından dinlere ciddi fark atmıştır.
Dünya genelinde bilinçli kültürlü insan istatistiğinin azlığını düşünürsek , Ateist'lerin çoğu kendisine tanıtılan din yada tanrıdan beklediğini bulamayanlar olabilirmi ? sevgiyle kalın |
Alıntı:
Saygıdeğer hocam yusuf a acıklamasını yaptım buraya yazardım ama sılınmesı çekındır dı beni :(:( Ben yazayım silimirse ö.m.den yollarım... Şimdi horoz a sormuslar tavuk mu yumurtadan cıkar yumurtamı tavuktan çıkar diye...Horoz da ben ..ker geçerim polemiğe girmem demiş:) % 10 luk kesimden kastım oydu ;) |
Saygideger prozac02;
Fikrayi, anlattigin icin; tesekkurler. Bende, bir atasozuyle tamamliyayim. "Anlayana sivrisinek saz; anlamayana davul-zurna az" Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger arkadaslar;
Gelecekte; dusunce ve davranista insan olma ve insanlik sunmayi bilinciyle yasam ve iliskisine tasiyabilen insan; bugunku insanogluna gore "kusursuz" olacaktir. Cenabettin, arkadas bunu ima etti herhalde. :rolleyes: Yoksa, insanOGLUnun, kusursuz oldugundan bahsetmemistir. :confused: Baksaniza; kavrami bile kusurlu. Insanoglu, kusuru; sadece kendinde arasin; ne dogada, ne evrende, ne de baska bir seyde. Kendi, kusurunu da; baska bir seye "yamamasin" Saygilarimla; evrensel-insan |
Yusuf o anketin bir linki var mı?
Kaç kişinin katılımıyla öyle bir sonuç çıkmış merak ettim. malum 51 denekle yapılan bir deneyde de kadınlar daha pis çıkmıştı da :D |
K.C. elbette linki var.
Bu sefer durumu cami cemaatinden topladığım 51 kişiyle kıvıramayacağım ;) Anketi aldığım site sadece üyelere açık ve üyelik davetiye ile veriliyor. Şimdi linki versemde açılmaz. Bugün ankete 165 kişi daha katılmış. Sitenin 17000 üyesi var bunlardan 3646'sı oy kullanmış. Üyeler ağırlıklı olarak dünyanın kuzey ve batısından... http://img519.imageshack.us/img519/3682/capture5mt0.jpg |
eğer hala varlığı veya yokluğu tartışılıyora, bu iki olasılıkla ilgili kesinliği yok etmiş demektir... o yüzden bu ikilem bence iki tarafa da emin söylemler dedirtmeyi ortadan kaldırıyor...(en azından kaldırması gerekir...)
|
bu sitede de benzer bir anket var.
http://www.yesnogod.com/ Total Yes No World stats 139664 47% 53% Europe 88846 46% 54% Middle East 786 64% 36% Asia 3114 50% 50% Caribbean 486 65% 35% Africa 464 78% 22% South America 10565 53% 47% Oceania 1760 31% 69% North America 29935 44% 56% Central America 3708 64% 36% Your country Total Yes No Turkey 9812 74% 26% |
Sevgili robin ;
Türkiye 9813 oldu:);) |
sevgili arkadaşlar;
medeniyet ve insanlık olarak ileri olan ülkelerde hayır oranı %55-70 arasında değişirken,geri kalmış cahil ülkelerde evet oranın %70-100 arasında olduğunu gördüm.ortadoğudaki evet,iskandinavyadaki hayıra eşit.peki kim daha insancıl ve medeni yaşıyor? saygılarımla; dr humanist |
işte bu gerçekten de can alıcı bi tespit oldu Dr. Hümanist.Kimin insanca ve medenice yaşadığı o kadar belli ki.......
|
Güncelleme
http://img150.imageshack.us/img150/474/capture6xv9.jpg
Geçen zaman içinde oylar iki katı artmış. Son durum : Allah var mı : Evet ................(%35) Hayır ...............(%29) Bilinemez...........(%26) Önemsemiyorum..(%10) Ankette Allah var iddiasını taşıyanlar (%35)te kalırken bu iddiaya sahip olmayanların toplam yüzdesi (%65) |
Alıntı:
Ayrıca bu anketler sadece ufak ve elenmiş bir topluluğa hitap ediyor o yüzden genelleştiremeyiz. Örnekleme yapmak için topluluktan rasgele bireyler seçip sormak lazım |
Kappapi,
Bu anket http://www.bit-hdtv.com adlı sitede yapılıyor. Sitede (Türkler dahil) dünyanın her yerinden üye olan insanlar var. Yani, bir meslek grubu , ırk, din, yaş, cinsiyet vs. üzerine yoğunlaşılmış bir anket değil. Oy verenlerin tek ortak noktası hdtv yayınları takip etmek ;) |
Malesef yoğunlaştırılmış bir anket, kullananlar sadece torrent kullanıcıları acaba sitenin hit dağılımı nasıl ?(Örneğin bende sürüyle x264 dizi indiriyorum ama bu siteyi hiç kullanmıyorum. Demek ki sadece hdtv izleyenler değil :) )
Yani ben kendi sitemde bir anket yapsam "bir meslek grubu , ırk, din, yaş, cinsiyet vs. üzerine yoğunlaşılmış bir anket değil" diyebilirim. Fakat aslında benim siteme gelenler nasıl gelmişler dir ? :) :) :) |
Torrent kulanıcısının belli bir mesleği, ırkı, yaşı cinsiyeti, milleti filan mı var kappapi güldürme adamı :D
Bütün hdtv severler burayı tercih ediyor da demedim. İyi oku. Buraya üye olanların ortak noktası hdtv dedim. Eğe Torrent kullanıcıları aynı dini görüşü paylaşan insanlar diye düşünüyorsan yanılıyorsun anketi iyi incele ;) |
Peki daha farklı açıklamaya çalışayım.
Diyelim ki Türkiye'deki uçak kullanım oranını bulmak istiyorsun. Hemen gidiyorsun caddeden geçen kişilere X zaman aralığında kaç kez uçtuklarını soruyorsun.(Atalık 1000 kişiye sorduk) Verilerinden çuk regression, %60 çıkıyor. Yukarıdaki deneyle ilgili hata nedir ? Çıkıp bağdat caddesinde sordun o yüzden olmadı :D Bu konuyla ilgili tamamen günlük dille yazılmış, herkesin okuyabileceği bir kitap var tavsiye ederim. How to Lie with Statistics http://ifile.it/q0ytr6o/huff.djvu |
Alıntı:
Kusursuz olduğunu sana kim söyledi? Sırf tanrı inancına sahip olman dahi ne denli kusurlu olduğunun kanıtı değil midir? Bu sitede sayısız başlıkta insanın evrim teorisi ile "kendi kendine tesadüf sonucu" oluşmadığı anlatıldı, bilimsel verilerle ortaya kondu. Hala tesadüf diyor olman ne denli kusurlu olduğuna kanıt değil midir? Bir şeye dışardan müdahele etmeden kendi kendine hareket edemezse, hareket edemeyen bir şey de bir başka şeye müdahele edemezse, tanrıya ne müdahele etti de yaratma eylemini gerçekleştirdi? |
kappapi sana göre doğru bir anket olması için o zaman bunu sinagoglarda, havralarda kliselerde, katedrallerde, camilerde, türbelerde yapalım.
Ne malum site üyelerinin inanıp inanmadığı ? :D Soru çok basit kappapi Allah var mı ? Ki inanç, dünyanın her yerinde var. Dinler her insan tarafından biliniyor. Bu insanlar bilgisi olmadığı şey hakkında atıp tutmuyor. Senin uçak kullanımı ile ilgili verdiğin örnek Allah var mı ? sorusuyla bağlantılı değil kusura bakma ;) |
Alıntı:
Alıntı:
Belki bu sonuçlardan hoşnut olduğunuz için katılmayabilirsiniz. P.S.: Bir önceki mesajımdaki linkteki kitapta media'nın insanları kandırdığı onlarca "istatistik" örneği bulunabilir. |
Anketler her sitede yer alan şeyler kappapi,
Ve sonuçları o site üyeleri hakkında fikir verir. İstatistik ile Nasıl Yalan Söylenir kitabına gelince verdiğin linki açamadım. Bu arada Allah var mı ? anketinin neden bilimsel olmadığını düşünüyorsun anlamadım. :( Soru yönlendirici filan da değil yani Sonuçlardan hoşnut muyum ? Beni agnostikler ve deistlerin çokluğu (%26)şaşırttı sadece. Bir de sitede 17 bin üyeden yarısı oy kullanmamış onlar neden oy kullanmadı onu merak edyorum. Sonuç olarak %35 ile aslan payını Allah var diyenler teşkil ediyor. Rahat uyuyabilirsin ;) |
Güncelleme ....
http://img152.imageshack.us/img152/6777/capture1g.jpg Tanrı var diyenler: %36 Tanrı yok diyenler: %28 Bilinemezciler : %25 Umursamazlar: %11 |
Akşam akşam baya güldüm.
İnsanlar nelerin anketini yapmaya başlamış artık. Eminim burada modemine reset atıp defalarca oy atanlar vardır.İlahi ateistler :) İsterse anketin %100'lük kısmı Hayır desin,ne fark eder ki ? Eğer varsa biz kazanırız,siz kaybedersiniz;yoksa hiç kimse bir şey kaybetmez.Ne kazanan olur ne kaybeden.. |
Alıntı:
Anket sadece üyelerin girebildiği ve tek oy haklarının bulunduğu bir sitede yapılıyor. Bu yüzden modem resetleme hilesi sökmez. Yerel seçim anketi mi bu yaw :D Sonra siz niye insanların samimiyetine inanmıyorsunuz ki ? Her şeye art niyetle yaklaşmak zorunda mısınız ?? Biz ateistlerin bu işte bir çıkarımız da yok... İşin içinde kazanç- menfaat olmasa eminim Muhammed'in arkasında kimse kalmazdı... |
Alıntı:
siz neyi kazanıyorsunuz? cennete giriş hakkı olabilir mi? hani o içinden durmadan ırmakların geçtiği göğüsleri yeni tomurcuklanmış hurilerin dolaştığı? şahsen cehennemde olmayı tercih ederim çünkü bütün arkadaşlarım orda olacak hep beraber kızarırken bi yandan mangal yapıp rakıları votkaları açıp keyfimize bakarız en azından:):):):D |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:20 . |