![]() |
Evet kuran mucizedir
şimdiye kadar kuranda iddia edilen "sözde mucizeler" in aslında birer hiç oldukları ispatlandı ,buna rağmen ümmeti müslüman kardeşlerimiz hala diretiyolar ,işte mucize diye ben buna derim ,kökeninde doğruluk olmamasına rağmen birbuçuk milyarı kendine bağlayan kitap
not: nede olsa psikolojik savas teknikleri olan bir kitap |
Abim öyle bi başlık atmışınki..
sevindim görünce bende.. dedim bi abi geldi ..bize kuranın ne mucizevi olduğunu filan anlatıcak.. bizde ağzımız açık..dinliycezz..ama değilmiş.. yav bu sıralar kuran mucizelerini anlatanda çıkmıyo.. nerde bu adamlar yahu.. Kurban bayramı geliyo be.. Hiçmi dini duyguları harekete geçmiyo bunların.. İnsan kurbanlıklara bakıp feyz alır.. "Gideyim bir iki ateiste kuranı anlatayımda müslüman olsunlar bari" filan diyende çıkmıyo he.. Karadenizli abim anlatıcak..o da denetime takılmış.. denetime kızmış laptop'u kırmış.. neyse kafa sağlam duruyo.. yarın bi gün gelir,tebliğte bulunur yine.. off..! of... vakitte geçmiyo yav...! |
Haylaz dosum bende ay yarıldı yada şuursuz atomlar yine bir iş çevirdi sandım..
Alıntı:
İstisnalar hariç her insan anne babasının dinini kavrar artış normaldir..;) |
nasıldı ayet hatırlamıyorum..
insanlar kafıle kafıle islama gırdıklerı zaman Allaha şükret...gıbı bir şey mucize yok dediğiniz kıtabın sırf bu ayetı bıle mucıze old ınananlara gosterır.. sızı bılemem.. |
Alıntı:
Şimdi kuran-ı kerime baktığımızda ilk önce şöyle düşünürüz;Bu diğer kitaplardan farklı mana,üslup,ifade objektif bakan bir insan bunu görür.Ya diyeceksinizki bunu yazan gelmiş geçmiş dünyanın en zeki adamıdır yada bizim kabul ettiğimizi kabul edeceksiniz. Tarihi şahsiyetler bunun yani kuranın fesahat ve belagatındaki mucizeyi görmüşler itiraf etmişlerdir şimdi ilk dönemden başlayarak gelelim; Cahiliyye devrinde şiir edebiyat çok gelişmişti işte onlar kuran ı gördükleri zaman ağızları açık kalmış bu sihirdir,büyüdür demişler hatta içlerinden biri secde etmiş inandınmı diye sorduklarında "hayır fesahat ve belagatına secde ediyorum" demiş. onlardan 1 kaç asır sonra gelen alimler de aynı şeyleri söylemiş zemahşeri,seyyid şerif cürcani,el cahız,ebu ala el maari.gibi bu alanın alimleri de kuranın bu alandaki mucizesine dikkat çekmişlerdir hatta içlerinden ebu ala el maari gibi edebiyatçı dinsiz olmasına rağmen bu itirafı yapmıştır. Avrupalı bir sürü edebiyatçı,şair de kuran-ı kerimi kendi dillerinde okumalarına rağmen(Bir kısım ayetlerin hatalı tercüme edilmesine rağmen)bunu söylemişlerdir ernest renan,goethe v.s "İçindeki tekrarlardan sıkıntı duydum ama ifadenin büyüklüğü haşmeti karşısında hayran kaldım"goethe Kuran-ı kerimin bazı ayetlerinin tekrarı o meselenin önemini ifade eder. Saygılarımla |
Nasr / 2
Ve insanların bölük bölük Allah'ın dinine girmekte olduklarını gördüğün vakit Bu mucizemidir katre? |
mep,
mucize arıyorsan ve kokuya dayanabilirsen, Devenin yaratılışına bakman lazım ;) her yerde deve yok başka bir hayvana da bakabilirsin :D |
Avrupalı bir sürü edebiyatçı,şair de kuran-ı kerimi kendi dillerinde okumalarına rağmen(Bir kısım ayetlerin hatalı tercüme edilmesine rağmen)bunu söylemişlerdir ernest renan,goethe v.s
"İçindeki tekrarlardan sıkıntı duydum ama ifadenin büyüklüğü haşmeti karşısında hayran kaldım"goethe Sevgili Karadenizli sakın bunlara inandığını söyleme. Öyle olsaydı Goethe Müslüman olurdu herhalde. Sen şimdi Neil Armstrong'u da Müslüman zannedersin. Ayrıca Prozac'ın yazdığı ayette ben de bir mucize göremedim. Nedir senin görüp de bizim göremediğimiz sevgili Katre? |
Alıntı:
Yusuf abim ben daha önce kuran'ın mucize deyince ne anladığına bakmıştım..Allah mucizelerini sıralıyodu.. deve. kan. çekirge. kurbağa. haşerat. ebabil kuşu.. böyle bi sürü mucize gösterdiğini anlatıyodu ballandıra ballandıra.. koskoca allah mucize gösteriyo.. - Aha deve...! alın size mucize.. - Bak Kurbağa Gördünmü mucizeyi.. - İşte ...! işte..! haşerat..mucize bu gördünüzmü..? hadi inanın bana.. komikti yaa..! |
mep, haklısın
Allah sivri sineği bile örnek vermekten çekinmez ama Niye sivrisineği seçtiğini, o hayvanda ne numara olduğunu da açıklayamaz. Muhammedin örnekleri ancak cahil arapları susturur. |
Alıntı:
Karadeniz abim...Şükür kavuşturana yav...! Abim Kuran'ın Niteliklerini anlata anlata bitirememişin yine.. bazı aksaklıklarda gözden kaçmış tabiki.. Mesela kaç ayetten oluştuğu hala tartışılan bi kitaptır.. İlk inen surenin bile hangisi olduğu tartışmalıdır.. Bazı ayetleri keçi yedi denmekte.. Hz.Aliyle ilgili Ayetlerin çıkarıldığı rivayet edilmekte.. Kimisi recm ayeti var demekte,kimisi yok demekte. bunları nasıl netleştiricez abi... Geothe Yada diğerleri kuranı öve öve bitiremiyolar.. ama neden müslüman olmuyolar abi..bizimle kafamı yapıyolar. O Ateist edebiyatçı abide kuranı methetmiş..sonra niye müslüman olmamış.. Niye böyle yapıyolar abi.. kaptan coustau neil armstrong Prens Çarls ve yüzlerce bilim adamı sanatçı edebiyatçı.. hep kuranı övüyolar,övüyolar da niye müslüman olmuyolar abi.. Kalplerinde mühür.gözlerinde perde,kulaklarında ağırlıkmı var bunların.. yada yoksa birileri..saf buldu bizi de kandırıyomu..? Bak mesela İslam Ulemasından..Ebu sahip bin abdulhak cisani ne diyo.. " İnançsız kefereler üzre yaptığım tahkikat beni şaşkınlıga gark etti, Yeminleki,şayet İslam ile şereflenmemiş olsa idim Ateist olur ve hatta dinlerden özgürlük grubuna bile katılırdım"" Bak bu ulemadan abi de böyle diyo.. Hatta İran' Yüksek din işleri başkanı Hursait kadimullah.. Bir İngiliz gazetesine verdiği demeçte.. " Esasında Ayetullah humeyni'de gizli Ateistti,Gizli gizli Turan dursun sitesine girer yazılar yazardı,dahası D.Ö.G üyesiydi " demiştir. Vatikanda daha önceleri papa'nın danışmanlığını yapan kardinal rahip.Papulos sancılıyan'da " Emin olunuzki ..Mep'in yazdıkları beni doğru yola sevketen birer işaret levhası gibiydi. o'nun gösterdiği yolu takib ile gerçeği buldum" diyerek "Neden Hindu'luğu seçtiniz" diyen time dergisi editörlerine Hindu rahip oluşunun gizemli nedenini kısaca özetliyordu. Amerikalı arkeologların Mısırda yaptıkları kazılarda ortaya çıkardıkları hz,musa'ya ait Tablet yazıtlar,tarihi değiştirecek türdendi.Bu konuda bir açıklama yapan,Arkeolog Edvart mc donats " Musanın Ateist olduğuna inanamıyorum,fakat tabletlerde yazdıkları cidden önemli şeyler evrimi bile kabul etmiş, darvinden saygıyla söz etmiş..inanılır gibi değil" demiştir.. yani ağzı olan konuşuyo abi.. |
Alıntı:
musluman olmadığını nerden bılıyorsunuz.. johann wolfgang von goethe doğunun mıstısızmıne hayrandı.. şair hafızın şiirleriyle hasır nesırdı.. doğu batı dıvanı kıtabında da doğuyu ovmuştur.. musluman değilse bıle takdır etmeyı bılmıştır.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
evet yoğun ısrar uzerıne verdığım ayettekı mucızeyı açıklıyorum..
hazırsınız ama dımı..sıkı durun ..olum arkadan muzık ver ...ha şole..(bugun aşık oldum sanırım hoşgorun) aslında mucıze o kadar basıt bırşey kı bu basıtlığı yuzunden kımse mucızeye ınanmıyor..hanı ılla gokten melek ınecek ..çadılar havada ucacak yada bır taş havada asılı bekleyecek.. sıvrısınek bır mucızedır...şimdi ben sıze nasıl anlatsam sıvrısınektekı mucızeyı.. ınsanların boluk boluk ıslama gırmelerı.. olmuş mu boyle bır olay olmuş.. hala da devam edıyor mu edıyor.olmuş ,olmaya devam edıyor... ve kıtapta ınsanların boluk boluk gırmesınden bahsedıyor.. sankı akın akın koşan ınsan yığınları bu ayetın klavuzunda kontrolunde gıbı.. ve.. bır dur dıyen yok durduracak da yok.. |
Sivrisineğin mucizelerini ! biliriz zaten hy den cok dinledik..
Bölük bölük islamı secenler kim sevgili katre ? akın akın islamdan kopanlarda mucize ! olabilirmi? Nasr suresi; 1-allah'ın yardımı ve zaferi geldiği, 2-ve insanların bölük bölük allahın dinine girdiklerini gördüğün vakit, 3-Rabbine hamdederek o'nu tesbih et,ve ondan mağfiret dile,çünkü o tevbeleri cok kabul edendir. Sure 3 ayet bunda bir mucize ! yok dostum.. |
musluman olmadığını nerden bılıyorsunuz..
Ya neye dayanarak Müslüman diyorsunuz Goethe'ye kardeşim. Ben edebiyat mezunuyum adamın da Hıristiyan olduğunu biliyoruz. Komik olmayın daha fazla. Karadenizli sen demişsin ki "Ben konfüsyüsün bir sözünün beğendim diye illa konfüçyüsemi tapmam gerekiyor." Peki ifadenin büyüklüğü haşmeti karşısında hayran kaldım lafı sıradan bir beğenme mi oluyor? Ayrıca Goethe böyle bir şey demez bu ucuz bir palavradır! Buhari'yi Müslim'i işinize gelince reddedip böyle zırvalıkları savunmaya ne utanmıyorsunuz değil mi? "aşağılık maymunlar, beyinsizler, kofkütükler, eşşekler, hayvanlaaar!" diye küfür yağdıran "kanlı irin yedirip ateşlerde yakmak"tan bahseden bir kitabın haşmetinden söz edecek ha. Neresi haşmetliymiş neresini övmüş onu da de bakalım. Yahu adam hayatında açıp okudu mu acep o bile bilinmez. |
Katrecim tam tersine insanlar akın akın dinden çıkıyor. Şunu da hatırlatalım bu iletinin sahibi eskiden çoook dindar bir Müslüman'dı.
|
iletinin yeri burası olmayabilir belki ama benim abim de ateist biridir. hatta oturduğumuz bölgenin ünlü ateistlerindendir.. bi gün yine allah var mı yok mu konuşurken bana 'öyle bi şey varsa ,başımız dik' demişti.. bu da ateistlerin de ne kadar EDIT olduklarını gösteriyor.
Edit: Emre site tüzüğüne bak insanlara inancı yüzünden hakaret edemezsiniz. Atlas |
Alıntı:
bu arada inancı yüzünden mi? inançsızlığı demek istedin heralde :D :) |
İnancı yüzünden de inançsızlığı yüzünden de hakaret edemeyiz Emre forumları bir gezersen Ateist arkadaşların iletilerindeki düzeltme ve uyarıları da (Bir kısmı bana aittir) görürsün. İnansak da inanmasak da sizin de haklarınızı korumak için çabalıyoruz. Sizin için nasıl Budizm bir şey ifade etmiyor ve Budizmi eleştirebiliyorsanız bizim için de bütün dinler böyledir karşılıklı saygı ve seviyeyi koruyarak bilgi paylaşımına her zaman varız. Bu sitede İslam ve Kuran eleştirilecektir sitenin adına bakarsınız ne dediğim anlaşılır. Bu siteye üyeyseniz lütfen tüzüğe uyun.
|
Alıntı:
NOT : inanan - inanmayan ayrımı yapmadan objektif bi site olmanızı takdirle karşılıyorum .. teşekkürler . |
Alıntı:
sayın atlas doğu batı dıvanını okumadığınızı düşünüyorum..lutfen okuyun ondan sonra der mı demez mı tartışalım.. saygılar |
Katre şu an başka şeyler okuyorum kitabın neresinde bu sözleri diyor Goethe hangi konu kaçıncı sayfa söyle önce kitabı sonra sözleri arayayım şu an o kitabın tamamını okuyamam.
|
Alıntı:
sayın atlas neredeyse baştan sona ALLAH DOĞU ERDEM TEMİZLİK SAFLIK kelımelerı geçiyor...ıstersenız bı netten tarayın sıze tam da aradığınız çıkacaktır zaten saygılar.. |
Sevgili Katre arattım dediklerin geçiyor ama benim sorduğum "İçindeki tekrarlardan sıkıntı duydum ama ifadenin büyüklüğü haşmeti karşısında hayran kaldım" sözüdür. Kuran için bu sözü nerde söylemiş?
|
o cumle bana aıt değil bu konuda fıkrım yok..
saygılar |
Atlas o sözü google yaz
Yalanmı gerçekmi olduğunu anlarsın |
Alıntı:
haaa bişey daha ,incili ve tevratıda eksik etmeyin ordada baya mucizeler var ,özelliklede esprituel bakımdan sinir sistemine iyi gelir ,sağlığıda düşünmek lazım ,hadi bana eyvallah |
Alıntı:
Bu söz hangi kitabında var? |
Kur'anın mucizevi tek yönü, hiç okumadıkları halde ona inanan milyarların olmasıdır. Bu da Allah'ın değil, bu kitaba inanıp, doğan çocuklarını da ona inanacak biçimde yetiştirip büyüten insanların mucizesidir ancak. Beyni din ile yıkanmış insanları uyandırmak ise en zor iştir.
Bu gün bir grup öğrencimle Nuh Tufanı hikayesini tartıştık. Onlara, dünyadaki tüm canlılardan ikişer çiftin o gemiye nasıl sığdığını, bunların nasıl, neyle, beslendiklerini, gemi karaya oturduktan sonra, bazı hayvanlara nasıl olup da sadece Avustralya kıtasında rastlanıp, geminin karaya oturduğu yerde hiç rastlanmadığını, vs. sordum ve bu hikayenin gerçek olamayacağını öne sürdüm. Bir öğrencim ne dedi biliyor musunuz? "Nasıl gerçek olmaz, hocam? Kur'anda yazıyormuş, o halde gerçektir." |
Alıntı:
Sıtma halen dünyada yaygın bir hastalıktır. D.S.Ö. tarafından 100 ülke sıtmanın endemik olduğu kabul edilmektedir.2 milyar 400 milyon kişi sıtma riski altında yaşamaktadır. Yıllık sıtma insidansı 300 – 500 milyon olarak tahmin edilmekte ve bunların % 90’ı Afrika kıtasındadır. Her yıl 1 milyon 100 bin ila 2 milyon 700 bin kişi sıtmadan ölmektedir.. (T.C.Sağlık bakanlığı verileri) Buda mucizeden nasibini alan bir bebek, http://img408.imageshack.us/img408/1483/16qg8.jpg http://img408.imageshack.us/img408/16qg8.jpg/1/w440.png |
Alıntı:
nuh tufanının birçok milletin yazılı ve sözlü kaynaklarında geçmesini nasıl açıklayabiliriz.. saygılar.. inş..ilkokul öğrencılerı değildir bunları anlattığınız..oyle umuyorum..çunku ben nasıl başörtusu Allahın emrıdır dıyemezsem sızde öğrencilerın dını olarak ınandığı bir şeye boyle bır şeyın olamayacağını olmadığını soyleyemezsınız..özellikle ilkokul ise.. |
Alıntı:
ah be dostum..mucıze olmadığını bununla mı kanıtlayacaksın bana...tabiki bende uzuluyorum goruyorum... benım evımdkı suleymancıklar da sıneklerı yıyor.. evet arkadaşım mucızedır...deveye bakmıyor msun nasıl yaratılmıştır..sineğe bakmıyor musun..kelebeğe bakmıyor musun..ya arıya.. madem kotu bır ornek verdın arı yı dusun..balından ne kadar ıstıfade edıyor ınsanlar..(bu sizin verdiğiniz orneğe karşılık) ..ama bak bir de ufacık vucudundan zehır ve tatlısı ayrı ayrı cıkmakta.. bırbırıne karışmadan...bunları dusunmenı tavsıye ederım..sineğin şeklını bıcımını..kelebeğin kanatlarını..ve bu fraktal nızamını.. saygılar... |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Seçimlerden önce de her parti kendi anketinde üstte olduğunu açıklar. Diğer seçmenler üzerinde psikolojik bir etkisi var bunun ve bu psikolojik etki kanıtlanmış. Bizim saf insanımız da "aman oylarım boşa gitmesin", "bak öteki oy alamayacakmış" emvalden düşüncelerle şirketin ve medyanın da yüksek katkılarıyla gider oraya oy verir. Partilere yeni katılanlara hep rozet takıldığını görürüz de o rozetin çıkarıldığı törenlerden nasipsizizdir. Zira öyle bir tören de yok. Misal CHP'ye kaç türbanlının kaç çarşaflının girdiğinin çetelesini tutabilir de, onların girişiyle kaç cumhuriyetçinin rozetini attığından haberimiz yok. Kur'an da işte bu tür bir moral yükseltme, rozet takma, psikolojik etkileme girişiminin cümlelerini sarf edip tribünlere oynamış. O tribünleri boşaltanları zikretme olayına girememiş, boşaltanlar daha da artmasın, tribündeki geri kalanlar etkilenmesin, psikolojileri bozulmasın diye. |
Alıntı:
17. (İnsanlar) devenin nasıl yaratıldığına, bakmazlar mı? Arkadaşım penguenlere bakmıyormusun yaşadığı ortama nasıl uyum sağlar? yada farelere bakmıyormusun farenin genetik yapısı insana çok benzer milyonlarca tıp deneyleri yapılır fareler üzerinde o deve fare kadar hizmet etmemiştir insanlığa.. buda fare mucizesi ama kuranda yok :) |
Sevgili katre,
Nuh Tufanı öyküsünün bazı kavimlerin kaynaklarında olması, bu olayın gerçek olduğunun kanıtı sayılamaz. Bir toplumdan çıkmış bir öykü, aradan geçen binlerce yıl içinde bir şekilde başka bir topluma ulaşabilir, oradan da başka toplumlara geçebilir. Kur'anda anlatılan bu tufan olayının bütün dünyayı kapsadığı anlatılmakta ama pek çok kavmin de tarihinde böyle bir olay yer almaz. Oysa böyle büyük bir olay gerçek olsaydı, tüm kavimlerin geçmişinde yerini alırdı. Öğrencilerime gelince; onlar üniversite öğrencileri. İlk okul çocuklarına böyle sorular sorulur mu, sorulmaz mı bu tartışılabilir. Onlar zihinsel olarak bu saçmalığı tartışacak kadar gelişmiş değillerdir belki. Belki de tam tersine, büyüklerden çok daha mantıklı sonuçlar çıkabilir. Ama ne yazık ki okullarımızda din bilgisi adı altında küçücük beyinlere bu saçmalıklar gerçekmiş gibi işleniyor ve çocuklar da inanıyor. Daha sonra bu çocukların kafalarından bu şartlanmaları silmek de hemen hemen olanaksız hale geliyor. Bu konunun ilk okul çocuklarıyla tartışılması fikri sizi rahatsız ediyorsa, onların bu hikayelere inandırılması da sizi aynı derecede rahatsız etmeli bence. Çünkü öğrenciler bunlara - sizin dediğiniz gibi - dini olarak inanmıyorlar, daha küçücükken zorla, devlet zoruyla İNANDIRILIYORLAR. Öğrencilerime sorduğum soruları size de sormuş olayım; mantıklı bir açıklamanız olabilir mi, yoksa, "Allah isterse her şeyi gerçekleştirebilir," deyip işin içinden çıkar mısınız? |
Allah Kuran da 'İnsanların kendi elleriyle işledikleri yüzünden karalarda ve denizlerde fesatlar meydana çıktı' diyo.. yani bugün dünyada var olan eşitsizliklerin ,adaletsizliklerin , ekolojik bozuklukların , hastalıkların vs. vs. sorumlusu Allah mı yoksa insanların ta kendileri mi? elbetteki insanların ta kendileri ..
|
Nuh Tufanı öyküsünün bazı kavimlerin kaynaklarında olması, bu olayın gerçek olduğunun kanıtı sayılamaz.
Çok doğru. Sevgili Katre Odyessus ve Bamsı Beyrek farklı kaynaklarda farklı adlarla geçer anı olayı anlatır. Ya da Naga ve Şahmaran. Ya da Cyclops ve Tepegöz. Ya da Yüce İsa, Dionysos, Horus, Asklepios, Lokman Hekim. Yakın coğrafyalar birbirlerinden mitoloji araklar Katre bu çok doğaldır. Kurtun emzirdiği ve çocuk doğurduğu motifi sadece Türklerde mi var mesela sana Romulus dersem ne ifade edecek ;) Aaa bir de Romalılarda varmış dii mi? |
Alıntı:
Eğer biz dilemiş olsaydık, her bir nefse kendi hidayetini verirdik. Fakat benden çıkan şu söz gerçekleşecektir: "Andolsun, cehennemi cinlerden ve insanlardan (İnkâr edenlerle) tamamıyla dolduracağım." (Secde 13) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:58 . |