![]() |
kadınlar ya da kızlar
düşündüm de bu zamana kadar sadece bir tane kız ateist gördüm.. onun da babası küçükken TD nin kitaplarnı okuyomuş.. ordan bişiler anlayıp sorgulamaya başlamış..
asıl merak ettiğim konu şu.. 1 taneden başka atesiti boşverin sorulayan bayan görmedm ben.. bunun sebebi ne olabilir ki aklıma bi çok sebep geliyo da siz ne dersiniz.. bildiğim kadarıyla bu sitede de 1 2 tane bayan anca var.. son olarak bir de kadınları daha dindar olarak görüyorum erkeklerden. |
Sn. Thh
sitede bir sürü kadın var ama onlar sanırım kendilerini belli etmiyor.bildiğim kadarıyla ben preach K.C. meaculpa var başka da varsa ben bilmiyorum.... |
Var Akıncı daha var Adige, Pervane, Suzi... var yani. Bu arada Preach'ın tek kale maç oynamak yazısını okuyunca tek kale maçın yazıda geçmesinden dolayı abi demiştim özür. (mahçup, kırmızı yüz simgesi) Dinlerden özgür bacılar var sitede ama Müslüman bacı pek yok. Aslında nedeni çok basit. Kızlar daha bir çekingen dini konuları sorgulama konusunda. Çünkü bir erkek İslamiyeti hatta şeriatı daha rahat savunabiliyor ama aynı şeyi kadınlar pek yapamaz. Nedenini söylememe herhalde gerek yok.
|
Şimdi pervane burda olsaydı bir nüfus sayımı daha yapardı ;)
|
Bide ben Varim,,
isten gücten vakit bulamiyorum,, Siz yazin Ben okuyorum Pek bi Käfiyeli oldu benim yazida ha :-D |
selamin aleykum sayımmı yapılıyor?
rabbim mümine sayımızı artısın...:) sevgili thh; kısaca erkek eğemenliğinden dolayı sorgulama yapılamıyor dıyebılırım.. |
Mümine degil sevgili prozac02,
Aslinda yoktur hepimizin, birbirimizden bir farki, Ne olur dost olup,sevgi ile yumaklanabilsek... Ne farkeder disi, erkek... Uzun sacli, kisa sacli... Ne farkeder pantolonlu, etekli, yirtmacli... Yasamak degil mi, amac mutlu ve insanca ? Ne olur hepimiz sadece insan olmayi bilebilsek. Cigi Bu gün sevgili K.C. nin sayfasinda dolasirken videolar bölümünde, bir film izlemeye calisabildim. Insanligimdan, erkekligimden utandim. Bilmiyorum ne zaman kendime gelebilecegim. Bu misralar da kendiliginden koptu yüregimden... Erkek cocuklarini bu sekilde yetistiren bütün analari siddetle kiniyorum. Gözlerim hala yasli, beynim yerinden ucmus gibi. Sana dün verdigim sözü yerine getiremiyorum sevgili prozac02, özür dilerim. Satgilarimla. |
Kadın yapı olarak (bana göre) inanmaya, teslim olmaya daha yatkın bir canlı gibi geliyor.
Kadınlardan bağımsız, lider karakter pek çıkmıyor. Yanlışsam düzeltin :D |
Alıntı:
|
Sn. Atlas Ve Yusuf33
size öyle geliyor.Kadınlardanda bi sürü lider ve fikri hür vicdanı hür kişiler çıkabilir.Sadece onlar zamanlarının gelmesini bekliyorlar.Ben ateistim deyip herhangi bi vicdan azabı hissetmiyorsam eminim azıcık kafası çalışan başka kadınlarda bunu diyebilir.Ki ben bu sorguyu daha ortaokulda yapmıştım ve de din dersinden kalmıştım hatırlatırım. |
Çömlekçiligi bulanlar kadınlar
İlk hayvanları evcilleştiren kadınlar Tarımı bulan ve örgütleyen gene kadınlar İlk peygamberler ve şamanlar kadınlar En eski toplumlar ana yanlı ilerliyorlardı İlk tanrıçalar gene kadınlar Yuvayı dişi kuş yaptıgı gibi hayvanlar aleminde de aile kadın ile yürüyor. İlk toplum biçimlerini de örgütleyen kadınlar. Peki neden düştüler ve neden bu tarz sorgulanabiliyorlar. Sakın mülkiyetin el degiştirmesi ile ilgili olmasın. saygılarımla |
Kadinlar, Turk toplumunda ezildikleri icin siginacak gucu dinde ariyorlar. Kulturel, ekonomik ve sosyolojik ozgurlugu elinde olan kadin dinleri sorgulaya bilir.
|
bana göre din sığınılacak en son limandır çünkü kadınları daha çok aşağılayan bişidir.akıllı kadınlar zaten gereken sorguyu yapıp din min umursamıyo...
|
Eskiden müslümanken islami bir sitem vardı üyelerin % 80 i bayandı. hatta ben hariç tüm modlar bayandı.
Bencede çevrelerinde baskı altında yaşadıkları için hayal ettikleri özgürlüğü öbür dünyada arıyorlar. Din çoğuna mantıklı gelmesede dine sığınmayı tercih ediyorlar. (başka çareleri yok çünkü) Oysaki bir bayanı karşına alıp dinin çelişkileri hakkında sohbete başladınmı bayanlar daha çabuk çözülüp anlıyorlar. Çünkü bayanların sezgileri kuvvetlidir. Erkekler için aynı şeyi söylemek mümkün değil, saatlerce konuşup binlerce çelişkiyi kendisine anlatmana rağmen, odun gibidir yinede anlamamazlıktan gelir. |
Çömlekçiligi bulanlar kadınlar
İlk hayvanları evcilleştiren kadınlar Tarımı bulan ve örgütleyen gene kadınlar İlk peygamberler ve şamanlar kadınlar En eski toplumlar ana yanlı ilerliyorlardı İlk tanrıçalar gene kadınlar Yuvayı dişi kuş yaptıgı gibi hayvanlar aleminde de aile kadın ile yürüyor. İlk toplum biçimlerini de örgütleyen kadınlar. Peki neden düştüler ve neden bu tarz sorgulanabiliyorlar. Sakın mülkiyetin el degiştirmesi ile ilgili olmasın. saygılarımla Kesinlikle öyle. Ben de iletimde bunu demeye çalıştım. Sevgili Akıncı keşke bize öyle gelse bu bir aşağılama değil bu bir hor görme değil bu şudur her kadın seninle aynı şartlar altında yetişmiyor. Dini sorgulamaktan çok korkuyorlar genelde ve maalesef biraz iyi şartlarda ve özgürce yetişenler azınlık. İnanır mısın bilmem biraz kısa bir etek giyen kadının tacizi hak ettiğini savunan bir sürü kız tanıdım. Toplum erkek egemen değerler erkek egemen mülkiyet erkeğin elinde. Haliyle kadın da pasifleştiriliyor. Dilaver'in dediklerini de düşünmek gerek. |
Sn. Atlas
Haklısın zaten de kadınların bu korkuyu aşması gerekiyor bunun da tek yolu adam gibi bi eğitim görmekten geçiyo.... "biraz kısa bir etek giyen kadının tacizi hak ettiğini savunan bir sürü kız tanıdım." onlardan bende tanıdım ve hepsine ağzının payını verdim.Böyle düşünen tipler kendi gölgelerinden korkan zavallı yaratıklar.... |
Eskiden müslümanken islami bir sitem vardı üyelerin % 80 i bayandı. hatta ben hariç tüm modlar bayandı.
Çünkü bunlar çok muhafazakar ve bir çeşit ödünleme içinde bir kısmı. Dışarıda yeteri kadar özgür değiller. Oysaki bir bayanı karşına alıp dinin çelişkileri hakkında sohbete başladınmı bayanlar daha çabuk çözülüp anlıyorlar. Çünkü bayanların sezgileri kuvvetlidir. Erkekler için aynı şeyi söylemek mümkün değil, saatlerce konuşup binlerce çelişkiyi kendisine anlatmana rağmen, odun gibidir yinede anlamamazlıktan gelir. Bu da doğal bir farktan ileri gelmiyor. Din kadınlara erkeklere dokunduğundan çok daha fazla dokunuyor çok daha fazla baskı yapıyor. Kadınlar bu sıkıntıyı çok daha derinden duyunca da daha çabuk kavrıyor. Yani mesele odun olup olmamak ya da iki cinsin kendine has tabiatı değil. Yine toplumsal. onlardan bende tanıdım ve hepsine ağzının payını verdim. Sevgili Akıncı ben de onlarla konuşup bir çoğunu düşüncesinin yanlış olduğuna ikna ettim. |
Algılarım ve çıkardığım sonuçlar yaşadığım dünyaya ait tabi ;)
Ama gördüğüm realite kadınların dine yatkın olduklarıdır. Misal: İstanbuldaki türbelere, yatırlara gidin ve izleyin. Ziyaretçilerin %90 kadındır. Bunu bir durum tespiti olarak yaptım yoksa bu durumdan ayılıp bayıldığım yok :( |
Sn. Yusuf33
bazen gerçekten de hemcinslerimden utanıyorum.... |
Kadınlar biraz klişe olucak ama "Ben bilmem, beyim bilir " dedikçe ve kız çocuklarını da bu yönde yetiştirdikçe ve erkekler kickboks antremanlarını eşleri üzerinde yapmaya devam ettikçe, hiçbir şey ama hiçbir şey değişmez.
Bir şeyleri radikal bir biçimde değiştirmek lazım. Yoksa düzenin içinde düzenin koyunları olarak yaşamaya devam ederiz. Artık bilgi ve teknoloji çağındayız ama tamamen apolitik bir toplum olma yolundayız aynı zamanda. İnsanca yaşamak da bir insan hakkıdır ve hak verilmez, alınır! Onların bu hakkı almalarını sağlamak için böyle bir hakları olduğunu öğretmemiz gerek en başta. Kağıt üzerinde kalan insan hakları, kadın hakları sözleşmeleri ne yazık ki hiçbir işe yaramıyor. Harekete geçmemiz ve elimizden geleni yapmamız lazım. Bu yüzden bir iki kişiyle ne değişir dememek lazım, çünkü sen olmasan, ben olmasam, biz olmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa? (Nazım Hikmet) |
Sn Akıncı,
keşke her kadın sizin gibi aklını kullanarak inandığı dini sorgulayabilse, hesaplaşabilse :rolleyes: |
sn. Yusuf33
benim gibi kadın az memlekette malesef ama eğitimle çoğalacaklarına inanıyorum.... |
Eğitimli kadınların zincirlerini kırıp, toplumun değer yargılarından
sıyrılarak sorgulayabilmesi çok daha kolaydır, hele de ekonomik bağımsızlığı varsa başka birilerine muhtaç değilse özgürleştiği müddetçe sorgulaması artar.... Ama haydi kızlar okula kampanyasının yürütüldüğü bir ülkeden sorgulayan kaç kadın çıkabilir, din kadınlar üstünde egemenlik kurmanın ve yönetmenin en geniş ve kolay yoludur... eğitimsiz bırakılan kadınlar, dinle uyutularak sindirilir, yok edilir, kimliksizleştirilir... |
Kadınlar ya da kızların :) din karşısındaki duruşu erkeklere göre farklıdır.
Sadece din değildir esasında mesele. Bahsedebileceğiniz hemen hemen tüm konularda, düşünsel, davranışsal farklılıklar vardır. Bu konu itiraz götürmez. Nedeni de çok basittir. Yaratılış farklılığı :) Düzeltelim; yapısal sınırlarımızın farklılığı. Bunları hepimizin bildiğini varsaydığımız için açmadın geçeceğiz. Din konusundaki farklılık bu sitenin konusu olduğu için başlıksal öneme sahiptir. Biz kalanını dolduracağız. Kaç tane, kadın karikatür sanatçısı vardır? Eskilerin orta oyunu yenilerin stand-up çı!!! diyebileceği kaç tane kadın vardır? Kaç tane F1 pilot var kadınlardan? Alkollü iken kullandığı araç ile çocuk ezen kaç kadın var!!!? Ressam? Şair? Katil!!!? Bahçıvan? Dolandırıcı!!!? Hatip? Sapık!!!? Kozmonot? Kumarbaz!!!? Kaç tane? Biz sorularımızı sadece bir konu (din) ve bir kesime (islam) bağlamadan, genel olarak sorduk. Bu saydığımız ve sayabileceğimiz eylemleri yapan kadınların sayısı erkeklere oranla % kaçtır? Bir kısım yazarlar, kadınları dine daha bağlı olarak tasvir etmişler. (Gerçi din diye bahsettiğiniz olguyu biz farklı değerlendirmekteyiz.) Ki; biz, bu düşünceye de katılamıyoruz. Kadınların, ibadethanelerden daha fazla türbelerde bulunmalarının nedeni din değil düşünsel farklılıklarıdır. Kadınların ayakları daha çok yere basar. Aşık olunur maşuk olurlar ama asla aşık olmazlar. Kadın için mantık, erkek için hayaller vardır. Bundandır, şair, ressam, karikatürist pek çıkmaz kadınlardan. Bazı yazarların yazdığı gibi kaderci de değildirler, her şeye boyun eğmezler. Zamanı beklerler. Yaratılışları gereği zamanı gelmeyen doğumların olmayacağını gayet iyi bilirler. Erkekler gibi eğitim ile eğitilemezler. Kadın her yer ve zamanda olduğu gibi her mevkide kadındır. |
Alıntı:
|
Her şeyden olduğu gibi! aşktan da özgür bir grup kurmak lazım, aşkı anlatmak için.
Yoksa bir tabu olur çıkar karşımıza aşk. Kapsadığı alanda isek anlatamayız, anlamadığımız gibi çevremizi. Dışından bakınca ancak görünür gerçekler ya da gerçek sandıklarımız. Konumuz kadınların dine bakışı ve davranışları idi. Verdik örneklerimizi çıktık bunun dışına. Yazımızın her satırı esasen hiçbir cinsi önceller ya da iyi kefeye koyar değildi. Ya da biz öyle istememiştik. Görülüyor ki, istemediklerimiz düşünülmüş. Sn. meaculpa, Sizin yazınızı haddimiz olmayarak biraz değiştirip okumak isteriz. Tabii ki; müsaadelerinizle. Mantık holiganizme kalkandır. Ama holiganizm öyle şiddetli bir silahtır ki mantık kalkanını bir eleğe çevirmekte hiç de zorlanmaz. Holiganizm ele geçirir ve kuşatır. Dayatmaz. Holiganlar gönüllü köledir. Böyle bir kölelik azad istemez... Bakış nazar etmez, el uzansın istemez, dil kelam etse en vahim sağırdan daha sağır olur. Holiganizm budur. Not: Teşbihte hata olmaz... Diye bir cümle kurup karşısına geçince sizce nasıl bir olgu ile karşı karşıya kalırsınız? Kalırsınız diye sorduk, lakin siz böyle bir holiganizm taraftarı olamazsınız. Yok mudur bu holiganizme taraftar kadın derseniz? Vardır, pek tabiidir ki; deriz. Ama % kaç? Oysa bizler holigan olmaya çok daha fazla adayızdır. Karşılık beklemeden, hiçbirşey gözetmeden, umursuzca, düşüncesizce ve demiş olduğunuz gibi kölevari bir şekilde. Bu yüzden yazdık; kadınlar aşık olmaz, diye. İstisnalar da kaideyi bozmaz. Yoksa bizim haddimiz değildir, bir şeyi değiştirmeye kalkışıp da değiştirebildiği sanısıyla yaşamın sırrına vakıf olduğumuzu dillendirmek. |
Mea'ya destek. Mhmmd'nin yukardaki yazisindaki temel dusuncesine katiliyorum. Kadinlarin aktiviteleri bircok konuda daha az. Daha az bahcivan, daha az katil, daha az matematikci cikiyor kadinlardan. Bunun tek nedeni de din degil. Erkek egemen toplum yapisi. Yani oldukca eski bir kokene sahip. Dinin onemi bu toplumsal yapiyi kutsal ilan etmesi ve buna gore kurallar koymasi. Ancak toplumsal degisime din bile dayanamaz. Universite kapisina dayanan turbanli kizlarimiz neyin ifadesi acaba? Evden cikmamalari daha hayirli degil miydi?
Ama ask konusunda bence Mhmmd yaniliyor. Kadinlar bu konuda erkeklerden daha geri durumda degil. Kadinlarin duygusal antenleri erkeklerden daha gucludur. Bu yuzden belki daha cok asik olurlar. Mhmmd'nin farkettigi ve one cikarmaya calistigi noktanin ise baska ozelligi var bence. Erkek egemen toplumdaki esitsizligi dengeleyebilmek icin kadinlar duygusal antenlerini kullanmayi daha cok gelistirmislerdir. Bu yuzden de kendilerine asik ederler, kendi fikirlerini sanki sizin fikrinizmis gibi kabul ettirmeyi becerirler ve denildigi gibi zamanlamayi iyi yaparlar. Bu ozellikler ne yazik ki, kadinlara baska yol birakilmadigi icin oluyor. Gelismis toplumlarda kadinlarin bu ozellikleri azaliyor. Ekonomik ozgurluklerine sahip olunca buna gerek kalmiyor cunku. |
Müsade sizin efendim :) Holiganizmde işte aşkı değiştiridigini-buldugunu-kendinde var olanın aşk oldugunu; sanıp da yaşamın sırrına vakıf oldugunu kendi metodlarında dillendirmeye çalışan paravan aşk kayıpları...
Ne dediğinizi anladım. Herhangi bir cinsi daha şirin yada daha kötü göstermek gibi bir çabanız oldugunu da düşünmedim. Sadece aşk denilince cinsiyetin çok anlamsız oldugunu ifade etmeye çalıştım. İstisna oldugunu da düşünmüyorum bu konuda kadınların. Ki tek bir insan bile bunu vücuda getirebilmiş ise o zaman gerçeklik onun bünyesinde var olandır tekliktir. Bunlar öznel şeyler. Genelleme yada yüzde kabul edebilecek şeyler değiller. Bir tek kavram yok ki yaşamın aşkı var ettiği hortumun içinde. Binlerce kaos yaratırlır, kaoslardan düzenler kurulur. Yanlış anlaşıldık sanırım aşkı değiştirmeye yönelen ve yaşamın sırrına vakıf oldugunu sananlar öznesinde. Şahsınıza atfen edilen bir cümle değildi. Saygılar :) |
Konu derinleşti.
Biz tezimizin altına birkaç odun daha atıp harlayalım. Aşkın temelini (insanlar arası) kurcalar isek çıkacak olan neden için hiçbirimiz şaşırmayalım. İster fiziksel diyelim ister hormonal; aşkın da bir formülü için şu bizim gavurlar bir hayli uğraşmışlar ve çarpıcı sonuçlara varmışlar. Üremek. Bu bize çok basit ve belki de duygusuzca bir sonuç gibi görülebilir. Ama nihayetindeki temel iç güdülerimizin bizi götürdüğü yer burası. Bir belgeselde bu konuda bir çalışma izlemiştik. İngiltere'deki bir üniversitede bu çalışma deney haline getirilmiş. Varılan sonuç şu; Kadınlar aşk konusunda seçicidir(çıkarcı) çünkü; Kadınlarda üreme için gereken yumurta çok nadirdir. (Ayda 1) Hazırlık olarak kadınların üreme süreci çok kısadır. (Bir dönemde 9-15 gün arası) Kadınların hamile kalma ihtimali çok düşüktür. (Fizyolojik ve psikolojik onlarca neden) Hamilelikten sonraki dönem çok zordur ve bunu kadınlar çeker. (Hormonal ve fiziksel değişiklikler) Doğum çok zordur ve bunu kadınlar yapar. Doğumdan sonraki bakım çok zordur ve bunu kadınlar yüklenir. Çocuğun sağlığı ve soyun devamı çok önemlidir. Bu da kadınların istemeseler de içgüdüsel bir tercihidir. Kadınlar haksız değildirler. Bir solukta yazdığımız bu zorunluluklara karşın erkeğin zorunluğuğunu saymak isteyen var mı? Bir kaş bir göz için aşık olabilen erkeğe rağmen bunca zorluğu bilen bir kadın vardır karşımızda. Yerden göğe kadar da haklı olarak. Ve ister bilelim ya da bilmeyelim kadınlar seçicidir. Bir kaş bir göz için aşık olan kadın sayısını verebilecek olan var mı? Tekrar ediyoruz. İstisnalar kaideyi bozmaz. |
Bir arkadaş her ne kadar kendine biz diye hitap etse de :) görüşlerine katılmayarak şunları ekleyim:
Türbelerin, yatırların, büyük camilerin ziyaretçilerinin istatistiğini tutalım. Ezici sayısal çoğunluk kimde ? Tabiki kadınlarda.... Demekki kadınlar, inançlarına daha düşkün. Sen sus, istatistik konuşsun :D |
Size rağmen, bize devam :D Sn. yusuf33,
İşin espiri tarafı bir tarafa bir gerçeklik de vardır ortada. İster alevi olsun ister sünni, ister müslüman olsun ister hıristiyan fark etmez. Bu tip (Kutsallık atfedilen ev, mezar, ağaç, yer v.b.) yerlere gidenler çoğunlukla kadınlardır. Bu görüşünüze katıldığımızı yazmıştık. Bizim :) itirazımız şunaydı; Bu tip yerlerin ziyaretçi profili çoğunlukla kadınlar olsa da bu durum kadınları daha dindar (sizin anladığınız şekliyle) yapmaz. Neden olarak da şunu yazabiliriz. Daha mantıklı ve gerçekçi düşünce tarzına sahip olan kadınlar inançlarında da daha ele avuca gelir (reel) olgular ararlar. Bilinmesi güç bir varlığa yakarmaktansa ona ulaşmak için yanına sokulduğu çatısından içeriye girdiği, ona ikramlarda bulunduğu ya da dua ettiği birisi daha mantıklı bir tercih gibidir. Esasında duadan da öteye geçerler. Bu dünya ile bağlantı kurduğu düşünülen otlar, taşlar, kimyasallar ile iksirler yaparlar. Büyücülüğün de mantığı burdan kaynaklanır. Sahi büyücü erkek sayısı kaç tanedir? |
Sn mhmd,
Alemsiniz :) Yazdıklarınızdan, kadınların inançlarında gerçeklik arama adına putperestliğe kaydıkları gibi bir düşünce edindim. Hele büyücülük, cadılık gibi meslekler konusunda söyledikleriniz çok ilginç. Elbette bunlarda doğruluk payı var ;) |
konuya farklı bir açıdan baktım,
Başlık neden kadınlar yada kızlar..Kızlıktan kadınlığa geçişte fikirlerde değişirmi? |
Tartışma epey başlıktan sapmış ama güzel de bir kıvama gelmiş. Ben biraz daha saptırmak ve derinleştirmek niyetindeyim. Şu ayrımı yapamazsak kör dögüşünde kalırız.
Kadın ve dişi ayrımı. Dişilik biyolojik bir durumdur. Kadınlık, ise biyolojik dişiligin sosyal yaşam tarafından edilgenlige dönüştürülmüş biçimidir. Buna ataerki diyoruz. İnsan dişisi ile kadın olarak insan arasında ciddi bir sosyal ve de sınıfsal fark vardır. Kadınlık tamamen mülki ilişkiler tarafından belirlenmiş ve formüle edilmiş özü mülkiyete dayanan bir sınıflamadır, özü dişinin köleleştirilmesine ve ikinci sınıf olmasına dayanır. Kölelige mahkum edilmiş ve 6 bin senedir sömürülmüş kadına her türlü yükü yükleyebilirsiniz. Ancak mutlaka karşı bir argüman da en az sizinki kadar tutarlı olabilecektir. Çünkü tartışmalarda biri dişiyi savunurken, digeri kadın haline getirilmiş dişiden bahsetmektedir. Bu ayrım üzerine tartışılabilirse insanın insanal özüne daha çok yaklaşılabilir zannediyorum. Burayı yakalayabilirsek de gerisi çorap sökügü gibi gelecektir. saygılarımla |
Sn. dilaver'in -Tartışma başlıktan sapmış, uyarısı ile ilk mesajı bir kez daha okuduk.
Başlık sahibinin tezi kendi içerisinde inceleyeceğiz. En zor olanı Ateizm düşüncesidir. Düşünebildiğiniz kadar varsınızdır. Her şeyi yerli yerine oturtmak zorundasınız. Öğrenmek zorundasınız. Akıl sınırlarınızı hesaba katamazsınız. Her şeyin bir formülü olmalıdır ve sizin de bu formulü bilmeniz gerekir. Velhasıl kelam zor iştir ateist olmak. Kadınların ateist olmamalarının altında, inanca karşılık inançsızlığın zorluğu da vardır. Başlık sahibinin bu tespiti doğrudur. Bu yüzden dine daha çok kayar, diye ikinci tespiti ise; din kavramından ne bahsettiği ile ilişkili bir soruya döner. Şu an yaşanmakta olan ata dinleri ile alakalı ise tezi yine doğrudur, çünkü ritüeller bu inançları elle dokunulur hale getirmişlerdir. Hakkın aranması ise ritüelsiz, nedenseldir. Gerçek inanç sahibi olmak, ateist olmak kadar olmasa da yine de zordur. Hiçbir mod kabul etmez. Gerçeğe, tekliğe, varlığa varıncaya kadar sürecektir araması. Her an bilginin peşinde, düşünebildiğinin en üstü ile düşünebilecek ve düşündüklerini de uygulacaktır. Esasında ateistlikten tek farkı; düşünce sınırlarının üstü için çaba sarf etmez. Hepsi bu... Bu taraftan bakınca kadınlar inanca da uzaktır. Sn. dilaver'in kadınlaşmış dişi ve dişi ayırımda biz dişinin açıklamasını yapmaktayız. (En azından öyle olduğunu düşünüyoruz. :) ) |
Mhmmd'e destek. Büyücü erkek pek azdir, dogru. Ama peygamber olan kadin da nerdeyse yoktur. Demek ki, peygamberlik gelip, kadinlarin dinini bogmus ve onlari hurafe sahibi kisiler statüsüne indirmis. Zaten cadilik denilen ve Avrupa'da yapilan cadi avlarinin arkasinda gercekte kadinlardan olusan bir dini yoketmek icin yapilan vahset yatmiyor mu?
Mhmmd'e destek. Kadinlar secicidir. Erkekleri kadinlar secer. Bu aslinda hayvanlar dünyasinda da böyledir, hatta cok daha aciktir. Neden? Hemen hemen bütün hayvanlarda disiler daha güzel ve cekicidir. Erkek aslanin yeleleri, erkek tavus kusunun mükemmel kanatlari, hemen her kus türünün erkeklerinin rengarenk tüyleri vb. vardir. Erkek hayvanlar disilerden genellikle daha iri ve gösterislidir. Erkek hayvanlarin bu güzelliginin nedeni de disi tarafindan tercih edilmesini saglayabilmektir. Peki insanlarda neden kadinlar daha güzel ve cekici de erkekler degil. Bu inanc bence bir klise, bir hurafedir. Erkeklerin uydurdugu bir hurafe. Bu teorimi simdiye kadar pek kimseye kabul ettirebilmis degilim ama ben oldukca inatciyim. Size de aciklayayim. Bakalim destek görecek mi? Gercekte insanlarda da ayni hayvanlarda olan kural gecerlidir. Yani insanlarda da erkekler daha gösterisli ve cekicidir. Ayni hayvanlarda oldugu gibi erkekler daha iri ve daha düzgün hatlidir. Kadinlarin gögüsleri ve kalcalari aslinda reel estetigi bozmaktadir. Cocuk yapabilmek icin gerekli olan bu simetri bozulmasi insanlarin toplumsal yasami icinde degistirilmis ve bir güzellik faktörü olarak algilanmistir. Bahsettigim seyi anlamak icin herhangi bir Kibele (ana tanrica) heykeline bakmaniz yeterlidir. Ayni sekilde erkekler de bircok hayvan gibi tüylü hatta bazen Recep Ivedik gibi asiri killidirlar. Bize bir cirkinlik gibi görülen bu tüyler ve killar hayvanlar dünyasinda bir cazibe kaynagi halbuki. Erkeklerin sakallari ve biyiklari da herhalde bir gosteris merkezi olmali. Erkekler ayni sekilde kadinlardan daha iri ve gösterislidir. Eger benim teorim kabul edilecek olursa kadinin secici olmasini, erkegin ise kadin tarafindan secilmesini gerektiren hersey evrimsel gelisme ile saglanmis durumda. Insanlik dünyasi, uygarlik denen gelisme süreci ile bütün bunu tersine cevirmeye calismis durumda. Gerci bu yazi kadinlarimiz ve kizlarimiz basligina pek uymadi. Bir de erkeklerimiz ve oglanlarimiz basligi olsaydi oraya daha iyi giderdi. Artik idare edin. :) |
Sargon,'a köstek. Kadınlar ilk peygamberlerdir. Büyü ise insanlıkgın tanrı önces metafizik yaşamıdır. Kadınlar egemen oldugu için de ilk büyücülerin ve takip eden ilk peygamberlerin kadın olması dogaldır. Meseleyi ata erkil ve sınıflı toplum düzeyinde ele alırsak elbette bu sonuçlara ulaşırız, ama 200 bin senelik insanlık tarihi boyutunda ele alırsak kırk memeli tanrıça bize yetmez.
Kadınların secici olması yumurtalarının kısıtlı olmasından kaynaklanıyor. Halbuki erkek milyonlarca spermi boça sarfedebiliyor. Aslında bu da kadınların yapıcı olmasının temeli. Daha somut ve kanıtlarla konuşabilecegimizi ve olayı antropolojik temelleri ile ele alabilecegimizi tahmin ediyorum ama daha fazla katılım bekliyorum. saygılarımla |
Dilaver, ha pen de onu demek istemus idum. Püyücülük peygamberlukdan eskidur daa.
|
Srgon karadenizli triplerine yatma. :D
Bir karadenizli bize yetiyor zaten. Açtıgım tartışma, dişi ile kadın arasındaki fark. saygılarımla |
Benim eleştirdiğim de kadına giydirilen sosyal kimlikti.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:26 . |