Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Hristiyanlık (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Herkesle Herşey Olmuş Aziz Pavlus (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8494)

AteistTürk 15-12-2008 17:25

Herkesle Herşey Olmuş Aziz Pavlus

Herkesle herşey olmuş Aziz Pavlus http://www.islamacevap.net/images/M_...rintButton.png http://www.islamacevap.net/images/M_...mailButton.png http://www.islamacevap.net/images/stories/pavlus.jpg1Kor:"19 Ben özgürüm, kimsenin kölesi değilim. Ama daha çok kişi kazanayım diye herkesin kölesi oldum.
20 Yahudileri kazanmak için Yahudilere Yahudi gibi davrandım. Kendim Kutsal Yasa'nın denetimi altında olmadığım halde, Yasa altında olanları kazanmak için onlara Yasa altındaymışım gibi davrandım.
21 Tanrı'nın Yasasına sahip olmayan biri değilim, Mesih'in Yasası altındayım. Buna karşın, Yasa'ya sahip olmayanları kazanmak için Yasa'ya sahip değilmişim gibi davrandım.

22 Güçsüzleri kazanmak için onlarla güçsüz oldum. Neyapıp yapıp bazılarını kurtarmak için herkesle her şey oldum."

Bazı müslümanların iddiasına göre bu ayetlerde "samimiyetsizlik" vardır...

Günün kültürü ve iletişim yolları bu metod o zamanki kültürde samimiyetsizlik olarak değil iyi bir komünikasyon yöntemi olarak adlandırılıyordu....Bu konu ile ilgili bazı Tevrat ve yahudi tarihi uzmanları da aynı şeyleri söylemektedir...(1)

Bu iletişim yöntemi Pavlus'a özgü değildi ondan çok daha önce de vardı..Samimiyetsizlik yapmanın değil iyi bir iletişimci olmanın gerekliliği idi....Benzer metod Pavlus doğmadan önce YAHUDİ TALMUDUNDA da anlatılmıştı...

"yasa altındaymışım gibi davrandım" ya da benzeri ifadeler " herkese yasa altında olduğumu söyledim bazılarına yahudi bazılarına Grek olduğum söyledim" gibi anlamlar TAŞIMAZ..Zaten böyle bir ifade ayetlerde yoktur.."Gibi oldum" , "gibi davrandım" anlamları Pavlus'un bu kültürlere göre örneğin yahudi ise Yahudilerin anlayabileceği şekilde yani sanki onlardan biri imiş gibi onların kültürüyle hareket biçimleriyle davranarak istediğini anlatması anlamı taşır...

Buna şu örnek verilebilir..

Hindistan'daki bir Hindu'nun Hinduizmi müslümanlara anlatırken "gusül abdesti,peygamberlerimiz miraçta bu bilgileri aldılar.....vs" gibi TERİMLERİ kullanarak MÜSLÜMAN GİBİ konuşması ve müslümanların anlayabileceği şekilde ve biçimde dini müslümanlara anlatmaya çalışması gibidir......İşte Pavlus'un yaptığı da bundan ibarettir" iyi bir iletişimci olmak"

Mesela Pavlus'un Elçilerin işleri bölümünde geçen bir konuşmasında Greklerle konuşurken ya da Greklere Tanrı'yı anlatmaya çalışırken şöyle dediğini görüyoruz:

Elçilerin işleri 17:

28 Nitekim, `O'nda yaşıyor ve deviniyoruz; O'nda varız.' Ozanlarınızdan bazılarının belirttiği gibi, `Biz de O'nun soyundanız.'

29 «Tanrı'nın soyundan olduğumuza göre, Tanrısal özün, insan düşüncesi ve becerisiyle biçimlendirilmiş altın, gümüş ya da taştan bir nesneye benzediğini düşünmemeliyiz."

Bu ayetler konuya iyi bir örnektir..İşte Pavlus Greklerle grek olmuştur..Grek gibi "davranmaktadır" Greklerin anlayabileceği dilden onlara doğruları anlatmaya çalışmaktadır...Onların anlayabileceği terimlerle anlatmaya çalışmaktadır..İşte bu anlamda Greklerle Grek olmuştur samimiyetsizlikle uzaktan ya da yakından ilgisi yoktur..

(1)http://www.jewsforjesus.org/answers/...ulspersonality

http://www.jewsforjesus.org/answers/paul/pauldeceiver

frodo 15-12-2008 18:01

Pavlus İseviliğin gerçek kurucusudur. Saul adında Roma'ya bağlı bir subayken "yasaya bağlı" olanlara karşı savaşmış sonra nedamet(!) getirip yeni bir dinin yaratılmasına soyunmuş ilginç bir karakterdir.

İsevi inancının şekillenmesinin Anadolu- grek mitolojisinin etkisinin başat biçimde görülmesinin, mitraizmden yahudiliğe geniş bir inanç sentezi gibi ortaya çıkmasının onun yukarıda özetlenen "gibi" yapmasının etkisi büyüktür.

Ama daha ilginç olan nick name'i ateisttürk olan birisinin Turan Dursun forumlarına bu ve benzeri iletileri asarak ne yapmaya çalıştığıdır.

Yoksa ateisttürk pavlus(saul) gibi yapmak niyetinde midir ?

AteistTürk 15-12-2008 18:11

Çünkü ben tam ateist değilim

Hristiyanlık-Ateizm arasında kaldım

Ve kayıt olurken düşündüm nickim ne olsum diye? Çünkü,ateistler dinlere hep karşı çıkarlarmış diyorlar düşüncesi vardı

Sonra nickimi bu yaptım.Amacım düşünceleriniz öğrenmek

Hatta bu konuyu burada iyi tanınmışlır kişilerle konuştum:)

Onursal Bedirhan 15-12-2008 18:15

sen hristiyanlık ve atezm arasında bocalamıyorsun. Resmen Hristiyansın ve burada din boşluğunda olan kişileri etkilemeyi amaçlıyorsun.
Ama bekle hristiyanlığın eleştrisi bölümü yakında açılacak o zaman seni sitede görecekmiyiz merak ediyorum..

sargon 15-12-2008 19:57

sevgili Hazreti, hiristiyanlik elestirisinin ilk bölümü yayinda. Ikinci bölümü hazir, ama HTML bilgisi olan birinin biraz ugrasmasini bekliyor. Ne yazik ki, yayinlanan bölüme simdiye kadar nerdeyse hic elestiri gelmedi.

Onursal Bedirhan 15-12-2008 20:01

verin bana html bilgim var. 5 dk halledeyim hemen.

Paolo 15-12-2008 20:09

Aziz Pavlus

Aziz Pavlus elçidir.Rabbin elçisidir.Hazreti cephe ve frodonun birşey bilmediği ve müslüman olduğu çok açık.İkinizde çok cahilsiniz.İseviliği kuran Mesih İsadır.Daha doğrusu Ana kaynağı.Ateisttürk dostum.Bu kişilerin amacı çamur atmak.Çamur at izi kalsın.Bilge kişi cahillerle tartışma demiş.Gerçektende çok güzel demiş.

frodo 15-12-2008 20:13

Karar ver sayın cahil olmayan üyemiz. İseviliği kuran Pavlus mudur yaşayıp yaşamadığı belli olmayan İsa mı ?

Paolo 15-12-2008 20:16

Mesih İsa yaşamıştır.Biraz zahmet edip araştırsanız bulacaksınız.Pavlus elçidir.Rab onu kullandı kendi müjdesini yaymak için.İnancınızı öğrenebilir miyim?

frodo 15-12-2008 20:19

İnancım mı ? Ben inanmayı bırakalı 35 yıl oldu. Bilmeyi tercih edenlerdenim. Şu mesih İsa'nın yaşadığına dair bağımsız kaynaklardan bilgi parçacıkları sunsanız da cehaletimizden kurtulsak ?

Paolo 15-12-2008 20:21

Elbette.Mesela Takitus kendisi putperest Romalı Tarihçidir.Mesih İsanın çarmıha gerildiğini yazmıştır.Lusian,Plinius,Suetoniusta Mesih İsadan bahsetmişlerdir.

frodo 15-12-2008 21:24

Takitus'un sadece MS 64 de Roma yangınını Hristiyanların çıkarttığını yazıyor biliyordum.
Bu yeni bir bilgi galiba ?
Alıntı:

İ.S. 115 ile 117 yılları arasında tarihçi Takitus, ‘Roma Tarihi’ adlı yapıtında, İ.S. 64 yılında Roma’yı yakıp kavuran yangının sorumlusu olarak zamanın Hristiyanlarının suçlandığını yazmakta ve Hıristos’un, ki Hristiyanlar bu ismi buradan almışlardır, İmparator Tiberyus’un yönetimi döneminde vali Pontiyus Pilatus tarafından ölüm cezasına çarptırılışı konusunda yorumlarda bulunmaktadır.

Bu kaynağın doğruluğundan şüphe etmek için önemli birkaç neden var. Mesela orijinal kaynakta Pilatus için vekil (procurator) diyor ama gerçekte Pilatus valiydi (prefect). Birinci yüzyılda hiçbir Yunan veya Romalı tarihçi “Hristiyan” tabirini kullanmamıştır. Hristos (Christ) ve türevi olan Hristiyan (Christian) kelimeleri Trajan’ın İmparatorluğu zamanında yani Tiberyus’un yaşadığı dönemde kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca İncillerde de Hristos veya Hristiyan kelimeleri geçmez. Bunlar daha sonradan kullanılmaya başlanan kelimelerdir. İsa’nın yaşadığı iddia edilen dönemde yani M.S. 36′dan önce İsa’nın Hristos, takipçilerinin ise Hristiyanlar olarak adlandırılması bu kaynağın güvenilirliği hakkında soru işaretleri oluşturmakta ve bunun Tiberyus tarafından kendi zamanında yani M.S. 110′larda o dönemde yaşayan Hristiyanlardan duyduklarına dayanarak yazıldığı düşüncesini desteklemektedir
Bak bu yazıda üyelerimizden davinci'nin bir yazısından alınma. Görüldüğü gibi Takitus en iyi
ihtimalle -ki o da tartışmalı- İsa Mesih'ten değil hiristoslardan bahsetmekte..

Paolo 16-12-2008 00:42

Da vincinin uydurma olduğunu birçok insan biliyor.Mesih İsaya birçok tanıklıklar var.Hangi peygambere bu kadar net tanıklıklar var.Da vinci saçmalık sadece.Bana ondan gösterme.Takitus açıkça Mesihin ismini kullanıyor.Hristiyan ismi sonradan çıktı doğru.Hristo zaten Mesih demek.Latincesi christos.Mesihçi demek.Yani İsa Mesihe inanan.Yaşamayan olmayan biri nasıl bu kadar etki yapabilsin.Bu kadar insan boş yere mi öldü yani?Bir yada iki insan boş yere ölür.Ama milyonlarca insan ölmez boş yere.Havariler kimden yetki aldı o zaman.Maden idda edildiği gibi yok.Nasıl bunca kişi olmayan birinin adına mucize yapabilir?Şuanki kullandığımız takvim bile Ondan geliyor.Mesih İsanın yaşadığı o kadar belliki aslında.Gerçeği gören ışığa gelir.İnanmadıktan sonra bahane çok.Minareyi çalan kılıfını hazırlar.

ozgur_beyin 16-12-2008 01:06

sevgili paolo sizde mesihe uygun kılıf hazırlıyorsunuz umarım uyar:)

Paolo 16-12-2008 01:23

Özgür beyin

Kılıfı uydurmuyorum.Gerçekleri söylüyorum.Yok gerçekler işime gelmiyor onun için öyle diyorum diyorsan dediğin gibi olsun.Güneş balçıkla sıvanmaz diye bir söz var.ÇARMIHLA BİLDİRİ MAHVOLANLAR İÇİN SAÇMALIK AMA BİZ KURTULMAKTA OLANLAR İÇİN ALLAHIN GÜCÜDÜR.AMİN.İnsan benliğine günaha düşkün meyilli olduğu için gerçekler işine gelmiyor.İtaat etmek istemiyor.Zaten Rabbin dediği gibi insanların çoğu geniş kapıdan geçer.Sonu enli ve yıkıcı olan yola giderler.Ama ne yazıkki dar kapıdan geçenler azdır malesef.

frodo 16-12-2008 01:30

Paolo davinci sitemiz üyelerinden biridir. Sahici ve gerçek bir insan. Roman kahramanı ya da ismi değil.

Takitus yanlış hatırlamıyor isem ms 57-117 yılları arasında yaşamış bir tarihçi. Ve bu nedenle İsa Mesihle ilgili bilgileri olsa olsa Pavlus'tan almıştır. Sanırım sorunu anlamışsınızdır. İsa'nın yaşadığı dönemde ne roma kayıtlarında ne de onunla aynı dönemde hatta aynı bölgede yaşamış tarihçilerin kitaplarında İsa mesihten tek kelime etmez. Bu tuhaftır çünkü bir ekmekle 5000 kişiyi doyuran mucizeci bir peygamberden söz edilmemiş olması açıklama gerektirir.

Alıntı:

Bu kadar insan boş yere mi öldü yani?Bir yada iki insan boş yere ölür.Ama milyonlarca insan ölmez boş yere.Havariler kimden yetki aldı o zaman.Maden idda edildiği gibi yok.Nasıl bunca kişi olmayan birinin adına mucize yapabilir?Şuanki kullandığımız takvim bile Ondan geliyor.
Boşa mı doluya mı öldüler doğrusu bilemeyeceğim. Havarilerin yetki aldığını kim söyledi sana yine havariler olmasın ?

Şu anki kullandığımız takvimin miladi takvim olması ondan geldiğini göstermez. Sadece insanların takvimin başlangıcı olarak herhangi bir tarihi seçtiklerini gösterir.

Paolo 16-12-2008 02:20

Mantığa bak hele.Da Vinci iddaları saçmalıktır.Ancak sizin gibi ateisler ve Mesih düşmanları inanır.Amaç çamur atmak ya Mesih İsaya.Bozacının şahidi şıracı.Roma tarihi belgelerinde dolu kayıt var.Birçok İsevi dışı kaynak ve tanık var.Rab İsa Mesih hakkında.Havariler yetkiyi almasa bu kadar işi nasıl yapsın?Cahil olduğun burdan belli.Sen soruma cevap ver.Yaşamadığını idda ettiğin kişi bunca insanı nasıl etkilesin?Hiç bu kadar fazla insan boş yere ölmez.Bugüne kadar kim ispatlamış Rab İsa Mesihin yaşamadığını.Hodri meydan.Lafla peynir gemisi yürümez.İspatlada görelim eğer dediğin doğruysa.Yaşadığına bir kanıtta takvimden.Tarihi bile ikiye bölüyor.Buda başka yönden Rab İsa Mesihin var olduğunu ispatlıyor.

Paolo 16-12-2008 02:35

Kutsal Kitabı okudun mu?Kutsal Kitapta Havariler yetki alıyor RAB İSA MESİHTEN.Hiç kimse yaşayamayan birisinin adına mucize yapamaz.

frodo 16-12-2008 02:38

Anlaşıldı, başka sorum yok. Davinci nickli üyemizin yazdıklarıyla Da Vinci Şifresi romanının
ilgisi olmadığını bile anlatamadığım kişiyle tarih tartışacağım.?? Yok ben pes ettim, sustum
susarım.

Not: Uslûbuna dikkat etmeni rica edeyim. Turan Dursun sitesindesiniz. Burası epeyce
farklıdır. Bunu sizin bile anlayacağınıza eminim.

Paolo 16-12-2008 03:03

Aslında dediğini çok iyi anladım.Bükemediğin eli öpeceksin diye dimi?Merak etme.Sizden daha saygılıyım inançlara insan haklarına.İnsanların inançlarına saldırır hakaret edersiniz birde insanlıktan ahlaktan bahsedersiniz.Bu ne perhiz ne lahana turşusu?Neder olduğumuda çok iyi biliyorum.İnancımı,Rab Mesih İsamı asla ezdirmem.Burdaki herkese söylüyorum.İnanmaman hakaret,küfür etme hakkını vermiyor.

vartor 16-12-2008 04:53

Hic yakismamis bu saldirganlik sizin gibi bir hristiyana Paolo, ben obur yanaginizi dondureceginizi sanirdim:)
Kimse kimseye kufretmiyor, yukardaki cumleye bakin
"İnancımı, Rab Mesih İsamı asla ezdirmem"
Sen boyle diyorsun, musluman da muhammedini ezdirmiyor. Hanginizinki dogru? Her ikiniz de inanciniz ugruna tehdit yagdirabiliyorsunuz. Butun inanclara saygili oldugunuz hikayesi de yutulur sey degil, hristiyan musluman adetleriyle dalga gecer, musluman hristiyaninkiyle... riyakarliktan baska birsey degildir sayginiz.
Ateistler inanclarinizla alay etmez, sorgulamanizi ister. Gozlerinizi kor eden imandan siyrilip, esas benliginize, insanliginiza donmenizi arzular, bekler.
Dinllerle kandirilip kardes kani doken insanlarin allah adina hareket ettigini biliriz, sanki oldurduklerini yaratan baska allahmis gibi hic farketmezler bile karsinindakinin de insan oldugunu:

cigi 16-12-2008 12:35

Sevgili vartor,
10 Aralik 2008 Den Haag ( Hollanda ) vredespaleis ( Barissarayi )
Organize:
Farkli dini gruplarin liderlerinin toplanip, ( 10 dini lider ) hazirlanmis insan haklari sözlesmesini imzalamalari.

Hollanda Humanistler birligi de, bu bildiriye imza atmasi icin davetli.
Humanist birligi bu bildirinin, özel secilmis din adamlari tarafindan hazirlandigini, hazirlanirken humanist, ateist grup liderlerinin katki vermeleri icin davet edilmediklerini, dolayisi ile bu bildiriye imza atmalarinin söz konusu olamayacagini bakanliga bildirdiler.

Humanisten ondertekenen verklaring Faith in Human Rights niet

PERSBERICHT, Amsterdam, 10 december 2008
Vandaag, op 10 december ondertekenen tien religieuze leiders de verklaring Faith in Human Rights. Met het ondertekenen hiervan scharen zij zich achter de 60-jarige Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM). De humanistische beweging is door de organisator Justitia et Pax uitgenodigd deze Verklaring mede te ondertekenen. Ondanks waardering voor Faith in Human Rights hebben Lodewijk de Waal (Humanistische Alliantie) en Rein Zunderdorp (Humanistisch Verbond) besloten dat niet te doen. Dat hebben zij de Minister van Staat Kooijmans per brief laten weten
Gepubliceerd:10-12-2008

Bu uzun bir text.Genel aciklama. sevgili aydoe ya bunun tamamini tercüme etmek istiyorum. Ayrica Bakanliga yazilmis protesto yazisida bulunmaktadir.

Sevgili vartor, simdi bu nedir ? Savasin daha ince kriterlerle yapilmasimidir ?
Humanistleri, ateistleri yok etme planlarinin, ilk adimlarimidir?
Beynimin icinde yüzlerce soru isaretleri dönüyor....

frodo ve sen neler anlatmaya calisiyorsunuz ? Allah, Rab, God, un temsilci liderleri neler ile ugrasiyorlar ?
Bu ne kadar kaygan bir yapi haline geldi. Aklinizin ucundan gecmiyecek bin türlü teoriler gelistirip uygulamaya koyuyorlar...
Simdi aklima komik bir sey geldi... Bizler gibi düsünenler sayesinde, galiba bir süre ateskes imzalayip, kardes gibi yasamak istiyorlar !!!... Sonra tekrar sil bastan ???
Saygilarimla.
Not: Avrupa' da (Rotterdam) nasil bir sahte Akademi yaratilir (Dinler arasi Diyalog Akademi) Nasil göz yumulur, insanlar nasil soyulurak yönlendirilir, belgeleri ile sizlere gösterecegim.

dr humanist 16-12-2008 13:36

sevgili paolo;

hele bi soluklan,burası dinlerden özgür bir site.avrupa pagan kültürüyle bugünkü hristiyanlık arasında ne kadar fark var bana açıklar mısın? ayrıca şu teslisteki kutsal ruhun nasıl birşey olduğunu açıklarsan sevinirim..

Paolo 16-12-2008 15:58

Tek doğru vardır.Oda Mesih İsa.En azından bizim için.Kusura bakma arkadaş.Biz incilerimizi domuzların önüne atmayız.Bizim tüm dinlere saygımız var.Bizim inancımıza küfretmedikleri sürece.Bal gibide alay ediyorsunuz.Görünen köy kılavuz istemez.Hümanist pagan kültürüyle İsevilik arasında okyanuslar kadar fark var.Birdefa onlar çok tanrılı bir dine sahpi.Bizse tek Tanrıya inanıyoruz.Onların Tanrıları insan gibi adeta.Tanrılar biribiriyle savaşabiliyor.Hatta Tanrıçalarla evlenebiliyor.Kısacası çok saçma.Bunu İsevilik gibi tek Tanrılı,Sevgi Dolu bir Tanrıya bağdaştırmakta çok saçma.

Paolo 16-12-2008 15:59

Kutsal Ruh Rabbin ruhudur.Kutsal Üçlübirliğin üçüncü şahsıdır.

Paolo 16-12-2008 16:38

Vartor

Vartor.Biz zaten kendi benliğimize,insanlığımıza döndük.Bence siz dönün.Psikologlar bile İnançlı insanların inançsız insanlara göre daha iyi daha güçlü olduğunu sıkıntılarını daha kolay şekilde yenebileceğini manevi,maddi söylüyorlar.Sonuç olarak bilim bile Rabden yana.Tarih boyunca ateistliği toplum olarak inanan kavim göstersene.Rab der ki.Akılsız içinden Allah yok der.

dr humanist 16-12-2008 16:46

şimdi rabbin ruhu var;ama bu, başka şahıs oluyor.tanrının beden almış hali isa diyorsunuz,isa tanrıyla konusurken kendi kendine mi konusuyor?kutsal ruh olmasa ne olacak?

noeli ve paskalyayı paganlar da kutlardı,hem de eş zamanlı.nedense,bu kutlamalar aynı kaldı,ama isa ile özdeşleştirildi.tesadüf olsa gerek öyle değil mi?şimdi şu incilde yazılanlara bak:

Yu 6:53 İsa onlara şöyle dedi: «Size doğrusunu söyleyeyim, İnsanoğlu’nun bedenini yiyip kanını içmedikçe, sizde yaşam olmaz.
Yu 6:54 Bedenimi yiyenin, kanımı içenin sonsuz yaşamı vardır ve ben onu son günde dirilteceğim.
Yu 6:55 Çünkü bedenim gerçek yiyecek, kanım gerçek içecektir.
Yu 6:56 Bedenimi yiyip kanımı içen bende yaşar, ben de onda

bu bir pagan ayinidir,hatta çarmıh ve şarap olaylarını bu sitede daha önce işledik,dianysos un resimleri ile.ona tapanlar da dionysosun etini yiyip kanını içiyorlardı.Bu sembolik ayin ile dinysosun ruhuyla birleştiklerine,ölümsüz olduklarına, arınıp yeniden doğduklarına..vs inanıyorlardı

attis,dianysos ve mitra figürlerine bakarsan,isa figürleriyle aynı olduğunu göreceksin

saygılarımla;
dr humanist

Paolo 16-12-2008 17:05

Her gördüğünü deden sanmayacaksın.Kutsal Ruh başka şahıs olmuyor.Allahın bir parçası yani.Sende ruh yok mu?Demekki sendede başka şahıs var.Noelle Paslakyanın anlamlarını öğren sonra konuş.Efendimizin doğumunu ve çarmıhtan dirilişini kutluyoruz.Noelin anlamı zaten doğuş demek.Birçok dinde o dinin önderinin doğumu yada özel başka günleri kutlanır.Sen önce kendini düzeltte.Rabbe inanmıyor gelmiş birde bilgiçlik taslamaya çalışıyorsun.

ozgur_beyin 16-12-2008 18:19

sevgili paolo efendinin yaşadığına dair çok sağlam bir belgen varmı.
bu insanlara şaşıyorum kendi efendilikleri umursamıyor ama illa kendine kendinden farkı olmayanları efendi diye tanıyor .demekki insanlar ikiye ayrılıyor efendiler ve uşaklar .
uşaklıkta haddi aşmaya çalışmakta bu işin rükünlerinden oluyor

Paolo 16-12-2008 20:18

Özgür beyin olayı çarpıtma.Biz Onun çocuklarıyız.Kölesi değil.Rab İsa Mesihe iman eden herkes Allahın çocuklarıdır.Takitus,Lusian,Suetonius bunlar Romalı Tarihçi.Mesih İsaya tanıklık ediyorlar.Sadece oda değil.Mesih İsanın çarmıha gerildiği çivilerde var.Birde kefeni var.İtalyada.Sonuç olarak yaşamıştır.Onu bırakta.Bana Rab İsa Mesihin kötülüğü yada günahını gösterebilir misin?Niçin inanmıyorsunuz ONA?Birde olmayan kimse nasıl bunca zaman bu kadar kişiyi etkilesin?Ayrıca Onu görenlerde vardır.İnanmadıktan sonra bahane çok.Bu ayetleri sana ve senin gibilere hediye etmek istiyorum.
`Gördükleri halde görmezler.

Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!

karadenizli 16-12-2008 20:34

Turan dursun diye birisi yaşamamiştir

O zaman arkadaşlar BENDE DİYORUMKİ turan dursun yaşamamıştır evet sizde onun yaşadığına dair sağlam kaynaklar getirin hepsinide reddedeceğim eserlerini gösteriyorsanız bahanem hazır onları o yazmadı başkaları yazdı karısı ve çocukları var hayır onlarda onun çocukları değil turan dursunun mezarında yatan kişiye DNA testi yapalım çıkmayacaktır.Kurşunları göstereceksiniz hayır onlarda sonradan atılmış silahtan çıkmış kurşunlar.

Yani inanmayacaksınızda saçmalayacağınız anlamınamı geliyor bu yukarıda yazdıklarım saçmalığın daniskası ama sizinki bundan farklı birşey değil tıpatıp aynısı

dr humanist 16-12-2008 20:42

sevgili paolo;

paskalyayı isanın dirilişi diye kutluyorsunuz;oysa ki pagan kaynaklarında aynı dönem aynı ritüelle kutlanıyordu.baharın gelmesi ile 21 Mart dolunayını izleyen ilk Pazar gününü Paskalya ilan edildi.Bunun önemli öğesi de yumurtaların boyanmasıdır. Boyalı yumurtalar eve, bahçeye saklanır çocuklar da bunları arayıp bulurlar. Daha çok kırmızı renge boyanması, baharın gelişini sağlayan Atta’nın kanını temsil eder. tabi hristiyanlıkta aynen devam etti

noelin hikayesi apayrı.. yunanca christos kelimesi yağlanmış demektir.Çoktanrılı Greko-Roman pagan kültüründe tanrı heykelleri önünde tapınılırken kutsanma ve bereket ifadesi olarak yağlanan heykellere “yağla kutsanmış” anlamında christos denilmiştir.Kelime zamanla İsa için kullanılır hale gelmiştir. Dolayısıyka İsa, asıl Christos yani “yağla kutsanmış bereket tanrısı”na dönüştürülmüştür.Christ-mass kelimesinin ikinci kısmı olan “mass” kelimesi ise Farsça kökenli mazda kelimesinden türeyen mizd kelimesinin Latince karşışığı olan missa kelimesinden Batı dillerine geçmiştir.Mazda tanrı ve mizd ise tanrı adına yenilen akşam yemeği anlamına gelir. Fars kökenli Mitraizm, Roma pagan kültüründe yaygın hale gelmiş dinlerden biriydi

Mitraist uygulamalardan etkilenen Christmas’ın aslı ise eski Roma’daki Hıristiyanlık öncesinde varolan ve Aralık sonunda kutlamaları başlayan Saturnali festivaline dayanır. Mitoloji kitaplarında, Saturnali’nin antik yerel Latin tanrılarından biri olan Saturnus’la ilgili olduğu rivayet edilir. Saturnali festivaline başka çok-tanrılı inanç ögeleri de karışmaktaydı. Eski Roma’da putperest ayinlerinin en önemlilerinden birisi de “güneş tanrısı” Mitra’ya tapınmaktı. Mitra’nın doğum günü olarak 25 Aralık kabul edilirdi. Hıristiyan bilginlerine göre İsa Peygamber’in doğum günü de tam olarak bilinemediği için 25 Aralık Batı Hıristiyanlığı tarafından İsa’nın doğum günü olarak kabul edildi. Her ne kadar İsa Peygamber Cumartesi günleri ibadet geleneğini devam ettirmişse de, Pazar(Sunday/güneş günü) günlerinin Hıristiyanlarca ibadet günü kabul edilmesi de bu döneme rastlar ve aslen “güneş festivali”nden kaynaklanır.

daha fazla bilgi için http://kadimilim.wordpress.com/2006/...n-geldin-noel/ adresine bakabilrsin.. avrupa üniversitelerde pagan kültürü araştırmasından özetlenmiştir..

frodo 16-12-2008 20:48

Takitus'un ms 64. yılında olan roma yangının failleriyle ilgili yazdıkları ms 30 civarında öldüğü iddia edilen İsa Mesih'e nasıl tanıklık etmektedir ? Üstelik doğumu Ms 57 olan birisinin tanıklığı geçmişe doğru nasıl çalışmaktadır ?

Lucian 2.yy da yaşamış bir Grek tarihçidir.Bu tanıklık nasıl olmaktadır ?

Suetonius Ms 75-130 yılları arasında yaşamış Romalı imparatorluk arşiv yöneticisidir.

Ama çok daha ilginç bir tarihçi var. Üstelik Ms 20-40 arasında Judea'da yaşayan ve günümüze 850 binden fazla kelime içeren yapıtları ulaşmış bir tarihçi. Tam da İsa Mesih figürüne tanıklık edebilecek yerde. Peki kaç yerde bu mucizeci Mesihten ve onun çarmıha gerilmesinden bahsetmiş ? Hiç !!!

Alıntı:

Luke 6:17-19 İsa bunlarla birlikte aşağı inip düzlük bir yerde durdu. Öğrencilerinden büyük bir kalabalık ve tüm Yahudiye'den, Kudüs'ten, Sur'la Sayda yakınlarındaki kıyı bölgesinden gelen büyük bir halk topluluğu da oradaydı. İsa'yı dinlemek ve hastalıklarından şifa bulmak amacıyla gelmişlerdi. Kötü ruhlardan sıkıntı çekenler de iyileştiriliyordu. Kalabalıkta herkes İsa'ya dokunmak için çabalıyordu. Çünkü O'nun içinden akan bir güç herkese şifa veriyordu.

Böyle bir fenomeni konu edinmeyen aynı coğrafyada aynı zamanda yaşamış bir tarihçi, ne kadar ilginç ??

İskenderiyeli Philo adlı tarihçi tarihten sıfır almıştır. Duyurulur. :p

vartor 16-12-2008 20:56

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 144558)
Vartor.Biz zaten kendi benliğimize,insanlığımıza döndük.Bence siz dönün.Psikologlar bile İnançlı insanların inançsız insanlara göre daha iyi daha güçlü olduğunu sıkıntılarını daha kolay şekilde yenebileceğini manevi,maddi söylüyorlar.Sonuç olarak bilim bile Rabden yana.Tarih boyunca ateistliği toplum olarak inanan kavim göstersene.Rab der ki.Akılsız içinden Allah yok der.

Rab bana boyle birsey demedi, senin kulagina mi fisildadi?
Hristiyanligin insanligina donmesine daha pek kisa bir sure oldu, bu da dinin devletten zorla ayrilmasiyla gerceklesti; asirlarca az mi kan akti isa ugruna?
Daha kac yil oldu Irlanda'da protestan katolik kavgasi durulmasina?
Tarih boyunca, semavi dinler ortaya cikmadan once bugunun terimiyle butun kavimler ateistti, yani senin rabbine inanmiyordu.
Zaten bu gercek bile, yehovanin, rabbin, allahin, insan uydurmasi olduguinu anlamaya yeter, tabi ki anlayana; aynen kendilerinden onceki diger tanrilarin oldugu gibi. Herhalde diger tanrilarin uydurma oldugu konusunda hemfikiriz hic degilse di mi?

ozgur_beyin 17-12-2008 00:44

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 144592)
Özgür beyin olayı çarpıtma.Biz Onun çocuklarıyız.Kölesi değil.Rab İsa Mesihe iman eden herkes Allahın çocuklarıdır.Takitus,Lusian,Suetonius bunlar Romalı Tarihçi.Mesih İsaya tanıklık ediyorlar.Sadece oda değil.Mesih İsanın çarmıha gerildiği çivilerde var.Birde kefeni var.İtalyada.Sonuç olarak yaşamıştır.Onu bırakta.Bana Rab İsa Mesihin kötülüğü yada günahını gösterebilir misin?Niçin inanmıyorsunuz ONA?Birde olmayan kimse nasıl bunca zaman bu kadar kişiyi etkilesin?Ayrıca Onu görenlerde vardır.İnanmadıktan sonra bahane çok.Bu ayetleri sana ve senin gibilere hediye etmek istiyorum.
`Gördükleri halde görmezler.

Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!

sevgili paolo dinin menşei ve özelliğ önemli değil hepiniz aynı ağız ve argümanlarla konuşuyorsunuz ha hoca ali ha ali hoca hepsi aynı
ne diyeyim sana ruhul kudus esenlikler versin

aydoe 17-12-2008 01:23

''Gördükleri halde görmezler.
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz! '' Paolo

''kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik.'' Araf 179

Aynı masalın farklı versiyonu ,din masaldır,dindar da masal kahramanına aşık olmuş hayal aleminde yaşıyan biri
Ne yazık ki bu masala inanlar kandırılmakta ve masalla uyutulmakta aynı çocuklar gibi.
Bu masalı anlatan ve bu masalları var olan sistemi sürdürmek için kullananlar bu masal çocuklarını da kullanmaktadır.
Uyanın artık masal bitti ,büyüyün artık masallara kanmayın.
Dünyadan ve gerçeklerden korkmayın,dünyamıza hep birlikte sahip çıkalım.

Paolo 17-12-2008 03:32

Hümanist,Frodo,Vartor,Aydoe.

Hümanist verdiğin site ve kullandığın kaynaklarda ateist.Ateist misin?Müslüman mısın?Tam anlayamadımda.Verdiğin sitelerin ve kaynakların amacıda Mesih İsayı ve İzleyicilerini karalamak.Zaten sennide amacın Mesih İsayı karalama Ona çamur,iftira atmak.Bozacının şahidi şıracı.Bana Rab İsa Mesihin yaptığı kötülüğü yada günahını gösterebilir misin?Müslümansan eğer önce muhammedin hayatına bakmanı tavsiye ederim.Önce o meseleyi halletde.Her gördüğün sakallıyı deden sanmayacaksın.Mesih İsaya küfür,iftira olsunda ne olursa olsun dimi hümanist.Böyle boş bilgilerle uğraşıcak zamanım yok.O saçmalıklarını kendin dinle.Vartor İsevilik zaten insanı insanlığın en alası yapar.Rab sana seslenmiştirde.Kör ve sağır olduğun için duyamamışsındır.Oku kutsal kitabı sonra konuş.Bakta Mesih İsanın hayatıno sonra konuş.Bahsettiğin olay siyasi.Biraz olsun görebilsen ve anlayabilsendin olayı kavrardın.Sana göre uydurma.Bana görede seninkiler uydurma.Hatta uydurmadanda öte saçmalığın daniskası.Nolucak?Birşey bilmediğin ortada.Tarih boyunca hiçbir millet ateizmi toplum olarak benimsememiş.Ateşe,Dağlara,Heykellere tapmışlardır.Yani birşeye inanmışlardır.Sizin gibi değilller.Frodo takitusun alan olduğunu varsayalım.Diğer Tarihçiler nolucak?Rab Mesih İsayı gören başka insanlarda var.Hatta görenlerden bazıları önceden imansızdı.Mesih İsanın çarmıha gerildiği çiviler var.Birde kefeni.Bunlar bile var olduğuna yeter.Soruma niye cevap vermedin?Olmayan birisinin adına nasıl mucize yapılabilir?Nasıl bunca zamandır ve bu kadar çok insanı etkiledi?Aydoe kurandaki birçok şeyin Kutsal Kitaptan alındığını bilmiyor musun?Kaldı ki İsevilik din değildir.Rab İsa Mesihi izlemeye ve yaşama yoludur ömür boyunca.Ordaki ayetler bizzat senin gibilerini anlatıyorum.Sana hediyem olsun.Sizinkine masal demek masala hakaret olur.Saçmalık en hafif dille ifade edicek olursak hemde önde gidenidir.Kelamda ayet paylaşıyorum ve bunu sana ve senin gibilerine hediye ediyorum.

18Çarmıhla ilgili bildiri mahvolanlar için saçmalık, ama kurtulmakta olan bizler için Tanrı'nın gücüdür. 19Nitekim şöyle yazılmıştır:
«Bilgelerin bilgeliğini yok edeceğim,
zekilerin zekâsını boşa çıkaracağım.»

frodo 17-12-2008 10:13

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=2649

Kutsal Kefenle ilgili başlık.

cigi 17-12-2008 12:59

Uyanis filmi ?
Roman veya bir masal filmi degil. Bilim adamlarinin bulduklari belegelerin gösterimi. Izleyin ve düsünün.
ZEITGEIST Sitemizin ana sayfasinda videolar bölümünde Türkce alt yazili olarak bulabilirsiniz... Ayrica

http://blip.tv/file/928610/ bu linkde de izleyebilirsiniz.

Izleyin, görün... Isa nerelerde bulunmus ?
Daha sonra merakinizdan bu filmi izlemek isteyeceksiniz.

ZEITGEIST ( 2 ) ADDENDUM

.ExternalClass .EC_hmmessage P{padding:0px;}.ExternalClass body.EC_hmmessage{font-size:10pt;font-family:Verdana;}http://blip.tv/file/1429348/

Iyi seyirler...
Sonra tartismalariniza kaldiginiz yerden devam edersiniz...
Saygilar.

emrekalkavan 17-12-2008 14:17

Alıntı:

aydoe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 144634)
''Gördükleri halde görmezler.
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz! '' Paolo

''kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik.'' Araf 179

Aynı masalın farklı versiyonu ,din masaldır,dindar da masal kahramanına aşık olmuş hayal aleminde yaşıyan biri
Ne yazık ki bu masala inanlar kandırılmakta ve masalla uyutulmakta aynı çocuklar gibi.
Bu masalı anlatan ve bu masalları var olan sistemi sürdürmek için kullananlar bu masal çocuklarını da kullanmaktadır.
Uyanın artık masal bitti ,büyüyün artık masallara kanmayın.
Dünyadan ve gerçeklerden korkmayın,dünyamıza hep birlikte sahip çıkalım.

herşeye masal diyosunuz sayın aydoe, peki size göre nasıl olmalı? siz mi yaratmalıydınız evreni de hep böyle masal diyosunuz ?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:16 .