![]() |
Kitap Tavsiyesi
mrb arkaaşlar..
benım en çok sıkıntı çektığim konulardan bırı kıtap bulamamak..ya da okuyacak kitap seçememek.. sizler okuduğunuz okumakta olduğunuz veya tavsiyede bulunmak ıstediğiniz kitapları yazarsanız çok iii olacaktır.. ayrıca kıtap tanıtımı gıbı bır koşemızde olur.. (siyası dını edebı..her ne varsa yazmanızı ve kıtap hakkında bırkaç bılgı vermenızı rıca edıyorum.. saygılar |
Bir ömrün öteki hikayesi...(Atatürk modernizim din ve Allah)
sınan meydanın yazdığı bir kitap.. Atatürkün fazla ıncelenmemış hayatını veya gerı plana ıtılmış su yuzune çıkartılmak ıstenmemiş hayatını teferruatlı bir şekılde anlatmaktadır.. Atatürkün İslamiyet..hz Muhammed hakkında söyledıklerını kısaca dını bır çok soylemını bulabıleceğiniz bir kıtaptır... |
sevgili katre ;
Turan DURSUN un Allah adlı kitabını tavsiye ederim.... |
sn. Katre
son okuduğum kitabı tavsiye edeyim.Ahmet Ümit: Bab-ı Esrar konu şems-i tebrizi ve mevlana ile alakalı ilginizi çekecektir.... birde ne tür okumayı sevdiğinizi belirtirseniz ona göre daha iyi tavsiye verebiliriz.... |
Yeryüzünde işler hiç iyi gitmiyordu. Dünya gergin, insanlar mutsuzdu.
Artık zamanı gelmişti... Tanrı, imajını değiştirmesi için bir reklam ajansıyla anlaştı. Tanrı ile genç reklamcı, Messenger'da chatleşmeye başladılar. Çocuk 'Nasıl olur da Tanrı insanla chatleşir? ' diye sordu. 'Musa ile çalılıklar üzerinden konuşmuştum, seninle de internetten yazışıyorum. Bunda şaşılacak bir şey göremiyorum' yanıtını aldı. ilginç bi kitap TANRININ DOĞUM GÜNÜ Burak Özdemir. En son onu okudum. |
tşkrler arkadaşlar..ilginç kıtaplara benzıyorlar..
|
Evrime inanmayan yönünüzü de göz önünde bulunduraraktan size Richard Dawkins'in "Kör Saatçi" kitabını öneririm..:)
|
Uçurtma avcısı
http://kitap.antoloji.com/ucurtma-avcisi-kitabi/ Bin muhteşem güneş http://edebiyatodasi.com/index.php?o...k=view&id=1645 Afganlı yazar Halit Hüseyni (Khaled Hosseini) nin her iki kitabını da okumanı tavsiye ederim ,uçurtma avcısını en azından http://kitap.antoloji.com/kisi.asp?CAS=214034 |
Alıntı:
okudum sayın preach ve hayatımda bu kadar sıkıcı bır kıtap gormedim..100.sayfadayım hala bu kıtap sıze evrımı anlatacak dıyor..ve mısaller mısaller mısaller.. |
öncelikle herkese merhaba demek isterim...
yaşar kemal'in ince memed adlı eserini öneririm sizlere...okurken hiç sıkılmayacağınız bir eser... çernişevski'den nasıl yapmalı mutlaka okunmalı bir kitaptır... kısa keselim burada okuma hevesi olanların gözünü fazla korkutmayalım:) |
uçurtma avcısı iyi bir kitaptır bende tavsiye edebilirim . Bu yıl tüyap kitap fuarında en çok sattığımız kitaplardan biriydi ayrıca filmi de yapıldı...
|
Ben Amin Malouf diyorum Semerkand (Ömer hayyam ,nizam ül mülk ve hasan sabbah arasinda geciyor)Araplarin gözüyle hacli seferleri ve yazarin diger kitaplari
|
sn. Katre07
cinai romanlar ilginizi çekiyorsa size Gleen Meade ve Jean Cristopher Grange'yi öneririm.Özellikle Grange'nin kitapları müthiş....ben iki yazarındı tüm kitaplarını okudum ve hepsi de şahane. |
Wilhelm Reich "Cinsel Ahlakın Boy Göstermesi" Afrika yerlilerinde cinsel yaşam, Afrika'da misyonerlerden ve Hıristiyanlıktan önce ve sonra cinsellik, cinsellik ve ekonomik altyapı arasındaki ilişki.
Wilhelm Reich "Dinle Küçük Adam" tadı damağınızdan gitmeyecek kelimelerle anlatılmayacak olağanüstü güzel bir kitap. Alan Woods/Ted Grant "Aklın İsyanı" Big Bang olasılığını tartışıyor, din-bilim ilişkisi, quantum fiziği ile ilgili beginnerden bile öncesi ilk bilgiler bilimsel bir kitap için dili inanılmaz derecede hafif yeme de yanında oku. Jack London "Ademden Önce" evrimle ilgili bilimsel kitaplar okumuşsunuzdur peki hiç roman okudunuz mu? Dostoyevski "Suç ve Ceza" Dostoyevski'nin neden dünyanın en meşhur yazarlarından biri olduğu bunu okuyunca anlaşılıyor. |
Atatürk ve Kayıp Kıta
KÖKEN Yazar;Sinan Meydan Kürk Mantolu Madonna Yazar;Sabahattin Ali Eğer English kitap istersen;) The Pyramids of Giza Facts,Legends and Mysteries Thames&Hudson yayınevinin Ben onu;İnkilap Kitabevinde bulmuştum;) |
Sn. Katre07
Mustafa Yıldırım Sivil Örümceğin Ağında Vural Savaş Hukuk İle Aldatmak Richard Dawkins Ataların Hikayesi:Evrimin kökenine Yolculuk |
Alıntı:
Tavsiye edecegim kitaplarin besinda ise ''SU CILGIN TURKLER'' gelir.Her TURK genci okumali ve hatta okullarda okutulmali.Hz.kepceciye zorla okutulmali:)esenlikle |
Grange'nin en beğendiğim kitabı Siyah kan olmuştu sonrasında tüm kitaplarını alıp okudum Sn. Başkaltürk.Glenn Meade ondan aşağı kalmaz ama özellikle de Buz Kapanı ve Şeytanın müridi....
Saygılarımla |
Friedrich Nietzsche
Böyle Buyurdu Zerdüşt Yalnız bu eseri roman okur gibi okumayın. Mesnevi okur gibi okuyun. Satır satır. Beyit beyit. Bölüm bölüm. |
Ilya Ehrenburg: Paris Düşerken, müthiş bir romandı michaud oradaki kahramanlardan biri :). ve şimdi okuduğum kitap Gançarov'un Oblomov adlı kitabı. İkiside Rus edebiyatının değişik tarihlerde yaşamış yazarları ve iki romanda çok güzel.
|
Alıntı:
Böyle Buyurdu Güçistenci :cool: İlhan Arsel - Şeriat Devletinden Laik Cumhuriyete Kaynak Yayınları Ayrıca İlhan Arsel'in sitesinde diğer kitaplarını okuyabilirsiniz. Hepsi BELEŞ Muazzez İlmiye Çığ - Kuran İncil ve Tevratın Sümerlerdeki Kökeni Kaynak Yayınları Tanrısızlığın İlmihali: http://www.1-clickshare.com/download...e49977d09_1627 Turan Dursun - Kutsal Kitapların Kaynakları 1, 2, 3 Kaynak Yayınları Cemal Yıldırım - Evrim Kuramı ve Bağnazlık: http://korsankitap.esmartweb.com/cha...in_evrimi.html Ayrıca İngilişçe biliyorsanız Rabindranath Tagora'nın kitaplarına bi bakın. http://www.sacred-texts.com/hin/tagore/index.htm Hindu Yazıtlarını biraz kurcalayın: http://www.sacred-texts.com/hin/ Bahailiğin kutsal kitabı Kitab-ı Akdes'e bi göz atın: http://www.sacred-texts.com/bhi/aqdas.htm Üstteki kitapların çoğunu okumadım. :) Ama ilk fırsatta okumayı düşünüyorum. Bari siz okuyun. :cool: |
Alıntı:
oblomov u edebıyat hocam tavsıye etmıştı..guzel kıtap ...hocamın boyle bır kıtabı okumamı ıstremesındekı esprıyı okuyunca anlamıştım..:) |
Emile Zola; GERMİNAL.
Yıllar önce okumuştum, kitabı kaybettim, kömür madeninde geçen bir roman. |
türkiyenin demokrasi tarihi (tevfik çavdar) kesinlıkle tavsiye ederim arkadaşlar...
|
Edebiyat Bilimi 1-2
http://img353.imageshack.us/img353/852/edebiyatud2.jpg
Pospelov başkanlığındaki bir kurul tarafından hazırlanan bu iki ciltlik eser, başta edebiyat ile ilgilenenler olmak üzere tüm arkadaşlara öneriyorum. Kitapları okuduğunuz zaman birçok konudaki düşünceleriniz renk değiştirecektir. Selam. |
Aklın İsyanı
http://www.xelkedondurma.com/cand/wene/Aklin_Isyani.jpg
Yazarlar eserde birçok değişik konuyu zincirleme olarak ele almış ve hiç de küçümsenmeyecek düşünceler öne sürmüşlerdir. Kitabı bulamazsanız internette tam metnini bulabilirsiniz. Okumanızı öneriyorum. Selam. |
http://www.kitapnoktasi.com/images_b...7440725168.jpg
Agartalı Vaiz'i tavsiye ederim. Çok eğlenceli ve gözü kara bir roman. |
BİR DÖNEM BİR ÇOCUK
Bu kitapta Altan Öymen in çocukluğuyla birlikte 1930lu 1940 lı yılların öyküsü var. İkinci dünya savaşının öncesi var sonrası var.Savaşa girdik giriyoruz günleri var.Trakya sınırlarındaki köprülerin atılması,İstanbul un boşaltılması,karartma geceleri, köy enstütüleri devrimi, çok partili hayatın ilk seçimi,ırkçılık_turancılık davası ve o dönemin ünlüleri sanatçıları ve altan öymen in ailesi var.. Ben, Bir Dönem Bir Çocuk adlı eseri okurken bayağı zamanımı vermiştim ama Altan Öymen in temiz ve güzel türkçesinden bir döneme tanıklık etmiş bir çocuğun gözlemlerinden çok yararlanmıştım. Bu kitabın devamı olan Değişim Yıllarını da okudum onu da tanıtacağım sizlere.....Kitaplı günlerde buluşmak üzere... sevgiyle... Parmis Güneşin Kızı |
DEĞİŞİM YILLARI
Altan Öymen, anılarının ilk cildi Bir Dönem Bir Çocuk kitabında, kendi çocukluğuyla birlikte, 1930'lar ve 1940'lar dönemindeki Türkiye'nin ve dünyanın hikayesini anlatmıştı. Bu ikinci kitaptaysa o dönemi izleyen "değişim yılları"nı anlatıyor. 1947,1948,1949,1950, 1951... Yani, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından "Soğuk Savaş"ın başladığı yıllar... "İki bloklu dünya"nın, hatta bir anlamda "iki dünyalı dünya"nın oluştuğu yıllar... Türkiye, o "iki dünya"dan Batı dünyasının içinde yer almaya çalışıyor. O arada, tabii birçok değişime uğruyor. Ekonomide "Yerli malı kullanmalı" sloganlarının yerini "Amerikan malı kullanmalı" ilanları alıyor. Caddelerden Rus otobüsleri gidiyor, Amerika troleybüsleri geliyor... Ve yirmi yedi yıldan beri ilk iktidar değişikliği... İsmet Paşa'lı yılların ardından Bayar-Menderes dönemi... Ordu dahil, her yerde "değiştirme" operasyonları.. .Türkçe ezan yerine Arapça ezan... Askerimizin yeni görevi, "komünizme karşı" Kore Savaşı... "Susurluk metotları": Sabahattin Ali cinayeti... Nazım Hikmet'in hapisten çıkışı ve "askere alınma" kaygısıyla kaçışı... Sporda ilk büyük olimpiyat zaferimiz; altısı altın on iki madalya... Olimpiyatlarda "ilk kadın atlet"imiz... Krallar ve artistler sosyetesi... Hepsi, Altan Öymen'in kendi "değişim"inin hikayesiyle birlikte, bu kitapta... bu kitabı okumam hayli uzun sürmüştü çünkü oldukça kalındı ama bir gazetecinin ,bir siyasetçini gözlemlerinden yaşamışlıklarından yola çıkarak yazdığı bu iki ciltlik eser mutlaka okunması gerekenler arasında diye düşünüyorum... kitaplı günlerde buluşalım .. parmis-GÜneşin kızı |
Böyle buyurdu zerdüstü okuyanlara Irvin Yalom un nietsche agladiginda ve psikoloijiye merakiniz varsa kirmizi koltuk u tavsiye ederim.
Bir Dinozorun Anilari Mina Urgan in uzun bir süre cok satan kitabi,Mina Urganin beni üzen yani gazetede okudugum cenze namazi kilindi haberi.Halbuki bu cok okunan kitabinda dine inanmadigini acik acik yaziyordu. |
"50 Soruda Denizin Sırları"
Projenin hedefi, özellikle çocukların denizlerdeki yaşam hakkında bilgilenmelerini sağlayarak onların denizlere ve içinde yaşayan canlılara daha duyarlı olmalarını sağlamak ve çevre koruma bilincini aşılayabilmekti. Bu amaçla yeni kitabımı, çocukların ve her yaştan insanın ilgisini çekebilmek üzere, soru ve cevap mantığı üzerine kurdum. Öncelikle sualtı yaşamındaki ilgi çekici bilgiler araştırıldı, bunlar sorular haline getirildi ve cevapları bilim adamlarının danışmanlıkları sonrasında yazıldı, ve fotoğraflar eşliğinde bir kitap haline geldi. Ortaya "100 soruda Denizin Sırları" çıktı. Bu projedeki en önemli hedefim, özellikle doğu bölgelerimizde yaşayan ve denizi hiç görmemiş ve tanımamış çocuklara bu kitabın sponsorlar sayesinde ulaşabilmesini sağlamaktı. Yaşanılan kriz bu ana hedefe ulaşmanın zorluklarını bir yıl boyunca karşıma çıkarmış olsada yılmadan çalıştık ve destek aradık. Gerçekten çok emek isteyen ve yılların deneyimine dayanan harika denizaltı resimleriyle ve bilgileriyle dolu olan bu kitabı küçükler kadar büyüklerde ilgiyle okuyup denizleri ve deniz altını anlayıp korumaya çalışacaklarından eminim ben okurken resimlere bakarken çocuklarımdan çok heyecanlandım..Alptekin abilerine teşakkür ediyorum bu kitabı hazırlayıp bir de çocuklara ve çocuklarıma ulaştırdığı için... Parmis Güneşin_kızı Alptekin Baloğlu' nun diğer eserleri.. Her biri ayrı bir şahaser ve bilgi kaynağı... |
Değişim-Kafka
DeĞİŞİm_kafka
Gregor Samsa bir sabah bunaltıcı düşlerden uyandığında, kendini yatağında dev bir böceğe dönüşmüş olarak buldu." Kafka'nın 1912'de yazdığı DEĞİŞİM adlı anlatısının bu ilk cümlesi, tüm olağandışılığına, dahası şaşırtıcılığına, ürkünçlüğüne karşın, giderek daha da ürkütücü bir olağanlığa bürünecek bir öykünün habercisidir. Kafka,Değişim romanında,yaşanılan sistemin çarkları arasında sosyolojik ve psikolojik anlamda sıkışıp kendinden kopan,kendini yitiren,özünden uzaklaşan bireyin uğradığı dönüşümü anlatmaktadır. Değişim,Kafka'nın yabancılaşma duygusunu en güçlü biçimde yansıttığı yapıtıdır. Kafka, toplum, çevresi ya da yaşamı tarafından kendisine dayatılana karşı savaşmaktan çok, kendisine dayatılan 'suç'un, 'korku'nun üstesinden onu iliğine kadar içselleştirerek gelmeyi yeğliyor. Örneğin, " 'Korkum', benim maddem," diyor, "belki de en iyi yanım benim." Yapıtlarından hiç eksik olmayan 'suç'a gelince, "Bana yol gösteren ilke şudur," diyor, "suçtan asla kuşku duymamalı." Ne müthiş bir direniş! parmis Güneşin_kızı |
Alıntı:
Yahu sayın güüneşin kızı bu yahudilerdeki değişim aşkının sebebi nedir sizce. Marksindan kafkasına kadar hepsi milletleri değiştirme derdinde fakat kendilerini değiştirmiyorlar.Bunun bir sebebi varmıdır acaba.:) |
Sevgili Parmis;
Değişimin yanlış çeviri olduğu en son Ahmet Cemal'in çevirisi ile tescillendi. Die 'verwandlung' (kök: wandlen-ung: isim hali; ver: ekseri menfi önektir) ahmet cemal'de 'Dönüşüm' olarak çevirilidir, doğrudur. Ahmet Cemalde, hem Basın Yayından, hem Batı Dillerinden hocamdır ayrıca. Kafka da, özel bir adamdır; Milenaya mektupları bile sevilesi bir kitaptır. Roman ve öyküleri zaten büyük usta işi.. Benim kitap önerim: Çetin Yetkin: Karşıdevrim |
sayın mutezile,
ilgin ve yorumların için çok teşekkürler.. saygılar... parmis Güneşin_kızı |
Bir kitap önerisinden çok 'kitap kahramanı' önereceğim:
Babalar ve Oğullardaki (turgenyev) Bozorov..Bu kadar mı güzel bir karakter canlandırılır, ve öldürülür // ne yazık ki.:( Tabii Gorki'nin Ana ve Foma'sındaki baş aktör de etkileyici; Knut Hamsun'un Göçebe ve Açlık'ındaki baş kahramanı unutmayalım.. Kitaplardaki- romanlarda tabii- 'başrol' kahramanını çok dikkatle takip ederim..Budala'da Prens Mişkin; Jules Vernede Michel Strogorof gibi.. Kahraman sağlam kurgulanmış ise kitap tadından yenmiyor.. Hele Ölü evinden Anılarda Akim Akimoviç ve hükümlülerden olan Dostoyevski'nin kendisi.. Ben bu kahraman -bazen anti kahraman- figürlerini önemsiyorum. Jerzy Kosinski de dehşet etkili dokur bu önemli başkarakteri; ki eserleri ekseri otobiyografi altyapılı..Painted Bird; Blind Date..şeytan ağacı da onundu değil mi? Fakat Bukowski; çılgın deli, özgür, ayyaş, ..m budalası bukowski..Bir insan bu kadar aykırı yaşar, yaşatır ve ölür mü? Yanlış yolda bu kadar mı tutarlı yürür.. Cinsellik bu kadar mı idefix haline dönüşür..? Diğer taraftan yazdıkları, yaşadıklarıdır. Yaşadıkları da yazdıkları..Hele Postane:) ne curcuna.. sanırım postaneyi 3. kez okudum geçenlerde ve yine heyecanlandım, sonunu bildiğim halde.. Zırdeli baba Bukowski.. Emin ol, her erkeğin içinde senden kırıntılar var. Testosteron var oldukça:) Işıklar içinde yat. Ve Kansız Giyotin, bir ağıt; bir söylence..sonra 'Kelebek'..oof of. Ya kitaplar olmasaydı? |
Sayın Akhenaton,
Ben insan severim; ama bu demek değilki kökenlerimizi bilmeyeceğiz yada korumayacağız.. Veya kökenlerimizi bilip koruduğumuz için insan yada başka kökenden insaları sevmeyeceğiz:)) saygılar.. parmis Güneşin_kızı |
Alıntı:
"Kadınlar" kitabına ise başladığım halde devam edemedim. sanırım bunun sebebi kitaptaki aşırı doz testesterondu.. Oğuz Atay'ın klasiği "Tutunamayanlar" beni de tutamadı, okuyamadım bıraktım. Bende mi bir tuhaflık var anlayamadım. Trevanian'ın Hesaplaşma'sına başlamıştım, ite kaka gidiyor. Şibumi'si gibi kavrayıp sarmadı beni. Erendiz Atasü'nün ödül kazanmış kitabı "Dağın Öteki Yüzü" başlandı, okunamadı. Murathan Mungan'ın "Kaf Dağının önü" başlandı bitirilemedi. "Lal masallar", "Yabancı Hayvanlar" da öyle. Richard Dawkins'in "Tanrı Yanılgısı" ve "Kör saatçi"si aynı akibete uğradılar. Keza "Kutsal Kitap" da öyle.. ve daha bir dolu son aylarda başlanıp bitirilememiş kitap. Bana kalırsa kitaplar okuyanın ruh haline göre okutuyor kendini, ya da okutmuyor. Her hal ve şartta okunurluğu olmuyor pekçok kitabın. Son yıllarda en sevdiğim kitap (Elif Şafak ve İhsan Oktay Anar'ı apayrı bir yere koyarak) Tom Robbins'in "Parfümün Dansı" kitabı oldu.. |
Size bi kitap söyliyimde kazayla alıpta okuayın, paranıza yazık.
"Horgeneral" okudum, resmen berbat ötesi |
evrensel insana alfabeyi tavsiye ediyorum. Bir de Cin Ali'nin Atları nı.
Diger arkadaşlara da daha sonra. saygılarımla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:10 . |