![]() |
Türkiye Cumhuriyeti Basbakani
Bütün Dünya'nin gözü önünde, Davos' ta bir ulusun basbakanini izledim.
Iki dakika icinde hakli bir davada nasil, haksiz olunur onu izledim. Mustafa Kemal'in emanetinin hangi beyinlerin, ellerinde nasil carcur edildigini izledim. Diplomasi terbiyesini hala ögrenememis bir ulusun basbakanini izledim. Radikal dinci Hamas'a; Iran ile, önce destek veren, simdi bu durumdan kurtulabilmek icin, ne yapacagini bilemeyen bir basbakan izledim. Karizmatik dedikce, kendisini karizma tiki tutan, tikli bir basbakan izledim. Nerden izledim, izlemez olaydim..... |
Sevgili cigi , yorumuna tamamen katılıyorum.
Bu adam dünya savaşı başlatacak kadar cahil bir kabadayıdır, buna oy veren her elde bunun kadar suçludur . Anlayamıyorum Türkiye halklarının uyanması için daha ne gerekiyor .. Sevgiyle Kalın. |
Walla ben izlemedim iyiki de izlememişim iki gündür ne gazete ne tv ne de forumlara girdim.
Son derece rahattım hiç değilse sinirlerim gerilmedi,duygu durumum normalleşti. Hatta sevgili Cigi merak edip sağolsun aradı konuştukta sağ ve salim olduğuma kanaat getirdi. insanlar tedirgin geleceklerinden endişeli ve mutsuz,herkes dertli ve gündem hergün değişmekte insanlarımız değişik masallar dinletilerek uyutulmakta. İşimiz zor çok çalışmamız gerekli çoook. |
Aceba bu davranışını önceden planlamış mıydı (adama rets çekip kalkıp gitmeyi) yoksa o an aklına eseni mi yaptı? Çok tuhaf görünüyor ama resmen duygularıyla hareket etti egosuna yenildi ve cahilane bir gururla bağırıp çağırıp kalkıp gitti. Egosuyla duygularıyla ülke yöneten bütün dünyanın çözülmesini istediği bir sorunda binlerce canın hayatın önüne kendi egosunun doyumunu koyan korkunç bir kibir. Gerçekten çok korkunç.
|
Sevgili Atlas, Tayyib bence Gül'ün(ün) yediği tokatın rövanşını almaya çalıştı. Yanlı medyası durumu düzeltmeye çalışıyor.
Tayyibin karısı ağlayarak Perezin tüm sözleri yalandı diyor ne anladıysa EDİT :). Yanlı basın Gazzede ölen çocuklara ağladığını söylüyor ama Başbakan eşi olarak Irakta ABD tarafından öldürülen çocuklara ağladığınıda görmedik, üstelik Bir ülke Cumhurbaşkanı için yalan söylüyor diyerek oluşabilecek krizin farkında değil. Tam IMF kucağına oturma arifesinde ( bu arada IMF 2 şart koşmuş bunlar asla kabul edilebilir değilmiş açıklamasıda sakıncalıymış Tayyibin ) . Bakalım önümüzdeki günlerde Ekonomi ne hal alacak. Sevgiyle kal. |
http://img102.imageshack.us/img102/821/filelf1.th.jpg
Tehikenin farkında mısınız? Resmi büyüterek bakın o halde: Hala tehlikenin farkına varamadıysanız daha da varamazsınız.. |
Saygideger arkadaslar;
Ronesans oncesinden kalma; 16. yuzyil davranis sahibi, 18. yuzyil zihniyetine sahip bir kisinin; 20. yuzyila kendisini uyarlamaya calisanlarin verdigi emirlerle hareket eden bir kisinin; 21. yuzyilda; nasil bir gorunum saglayacagini bekliyordunuz? Osmanli erkegi oldugunu da; unutmamak gerekir. Saygilarimla; evrensel-insan |
arkadaşlar , bir kasabın oğluyla bir berberin oğlu güreşe meraklıymış.
bu iki yiğit güreş için iddiaya tutuşmuşlar. gün gelene kadar berber hergün oğlunu traş etmiş. kasap ise oğlunu pirzalolarla bifteklerle beslemiş. güreş günü gelmiş ve kasabın oğlu berberin oğlunu kaptığı gibi çimenlere osaatte gömmüş. bizimkinin güreşide aynı ama tahmin ettiğinizgibi bizim ki berberin oğlu oldu. ama yüzde 47 kesim yarın efelenmeye başlarlar bizimki nasıl oturtturdu peresi diye |
uslup kaba olabilir...
ama tepkisi haklıydı.. sen dıyemezsın diyor bı abımızde koskoca israil cumhurbaşkanına!!! bak hele.. gidip elini opmesı gerekirdi herhalde en doğrusunu yapmıştır...(sizler bıle kufur edecek pozısyona gelmiştınız gazze konulu tartışma da) kalkıp gıtmesı ayıp ıse ..konuşacaktı başbakan zaten..konuşturmadılar..ne ayıbı bastı o da kalayı hepsine..çekti gitti.. iiii de etti... |
Helali hoş olsun Tayyip Erdoğan'a. Gereğini yaptı, başından beri de doğru davrandığını yazmıştım, şimdi bir kez daha yazıyorum helal olsun. Erdoğan Chavez'i solladı.
Selamlar. |
Sevgili katre gene beni anlayamamışsın, ben başbakandan değil başbakanın eşinden bahsediyorum sence EDİT bu sözü söyleme yetkisine sahipmidir ve kriz yaratacak bir söz değilmidir.
Pereze Gazze açık cezaevi oldu ve adam öldürmeyi iyi bilirsiniz diyor Hamas sözcüsü başbakanın , sonrada evlatları ,halkı ölen adam doğal tepki ile sizin başınıza her gece roket yağsa ne yapardınız diyor. Silivri Guantanamo' su yada Ergenekon gözaltısında insanı kanser edip öldürmeyi sizde iyi biliyorsunuz diyebilirdi Perez. Orda iyikide TSK kürtlere Pkk sorunsalı adı altına neler yapıyor demedi Perez. Evet ikiside kasaptır ama Tayyib önce kendi kapısının önünü süpürsün. Sevgiyle kal. |
Başbakan hiç de Hamas sözcülüğü yapmadı, aksine Hamas yanlışlarından vazgeçmelidir dedi.
İki yüzlü Avrupa'nın, Arap'ların koyamadığı tavrı koydu. Avrupa'lılarada hakettikleri yanıtı "siz bunları alkışlıyorsanız, siz de insanlık suçu işliyorsunuz" diyerek verdi. Emine Erdoğan'da doğru söyledi, Peres yalan söylüyordu çünkü. Onu da tebrik ediyorum. Hiç kriz falan da çıkmaz, en azından Araplarda bundan cesaret alırlarda bu katliamlara daha aktif şekilde karşı çıkarlar. Selamlar. |
Buradaki eleştirileri haksız buluyorum..Orada konuşan AKP lideri değildi,TC başbakanıydı.85 yıllık TC tarihinde,bu tür zirvelerde,konferanslarda üçüncü dünya ülkesi olmanın verdiği ezikliği eksiksiz yansıtan liderlerin aksine,Erdoğan’ın gösterdiği haklı tepki,iktidarlarını Batılılara borçlu Arap şeyhlerinin sınırları cetvelle çizilmiş onursuz devlet anlayışlarına da,bu arada sömürgeci,vesa-yetçi,mandacı zihniyet kompleksinden kurtulamayan Avrupaya da bir cevap olmuştur.Ortada bir diplomasi terbiyesizliği varsa,bu kahvehane ağzıyla sesini yükselten Peres’indir,bir ülkenin başbakanı-nın sözünü hem sözlü hem de elle temasla kesmeye çalışan panel moderatörünündür.Bu işin sonunda savaş falan da çıkmaz kimse merak etmesin,Peres özrünü de dilemiştir,dostlar arasında böyle tartışmalar olur gibi diplomatik dillerle olayı kıvırmaya bile çalışmıştır.İsrail yakın çevre politikası gereği,dört bir yanının Araplarla çevrili olmasının verdiği paranoyayla Türkiye’den kopamaz.Erdoğan’ın Hamas’a destek vermesi de gayet normal. Hamas seçilmiş iktidardır,ancak Batının demokrasi kriterlerine uymadığı için tanınmıyor diyelim.Ama buna rağmen Hamas bir realitedir ve onun katılmadığı bir çözüm,çözüm olmaz.Başbakan gerektiği gibi davranmıştır,tepki göstermeseydi manşetler aşağı yukarı,Peres Erdoğanı azarladı tarzında olacaktı.O zaman mı Türk dış politikasının başı dik olacaktı.Türkiye taraf olmuştur gibi eleştiriler yapılıyor sürekli,bugüne kadar ülke başını kaldırıp ileriye bakamadı,baksaydı Ortadoğuyu, Kafkasyayı Balkanları görecekti.Bunun sebebi de bu tarafsızlık,bekle-gör gibi saçma politikalardır.İç muhalefet de yarın ayaklanır,solcu CHP de efendilerine yapılan bu terbiyesizliği eleştirir,ya da bunu belediye seçimleriyle ilişkilendirir.Bu durum hesaplanmış bir şey değildi,canlı yayında herkes şahit oldu.Bu durum bundan sonraki hükümetlerin Ortadoğuya bakışından,Yahudi lobisinin Türkiye’ye karşı tutumuna kadar birçok faktörü etkileyecektir.Akp hükümetine karşı en ağır eleştirileri getiren bir Türkiyeli olarak,Erdoğan’ın bu davranışından gurur duydum.İçeride her türlü eleştiriyi yapalım ama Sezar’ın hakkını da Sezar’a verelim.Helal olsun Erdoğan’a iyi çaktı Osmanlı tokadını...
|
Açıkçası haberi ilk duydugum anda hoşuma gitti. Sonra seyretmedem netten biraz ayrıntı okumaya çalıştım, sonrada sitedeki yorumları izledim, ama yorumların hepsi bana sevimsiz geldi. Daha sonra Erdogan'ın İstanbul'a inmesiyle oluşan basın toplantısında biraz daha ayrıntıya vakıf oldum. Evet baştan beri ben de qw19 ve mutluluk gibi hissettim ve düşündüm.
Erdogan güzel tavır aldı, ancak gene de bunun bir kayıkçı kavgası oldugunun altını çizmek durumundayım. İsrail devletine net tavır almak isteyen bir başbakan önce ülkesi ile İsrail devleti arasındaki ikili ilişkileri gözden geçirmeli, aktif tavır alabilmeli. Ne yazık ki Lobi ve Abd buna engel, sonuçta ancak bu tarz gösteriler olabilmekte. Ne yapalım bu da bizim bir miktar gururumuzu okşuyor her halde. :D Erdogan'ın bir hayali hoşuma gitti. Bizi kim ne der diye harekatımızı ayarlayamayız diyor. Güzel temenniler, keşke gerçek olabilse ve tavır alınabilse. Ancak gerçek olamayacagını gene Erdogan'ın İMF tepkisi sonucunda Şimşek ten gelen tavırlarla ve işadamlarından gelen tepkilerle anlayabiliyoruz. Gene de arada sırada böyle şeylere şahir olabilmek güzel; yanılsama oldugunu bilsek bile. :mad: saygılarımla |
Arkadaşlar tavır koymak isteyen bin türlü yapar bu işi. Chavez elçileri sınır dışı etti. Bizimki iç politikaya oynadı tek yaptığı göstermelik şekilde efelenmek. Haydi o zaman iptal etsin askeri anlaşmaları yahu Filistin halkının üstüne bomba yağdıran İsrail pilotları nerde eğitiliyor? Konya'da. Filistin halkının barışa ihtiyacı var, huzura ihtiyacı var. Sorunu çözmek için bir şeyler yapmak ayrı show yapmak ayrıdır. Tayyip emperyalist güçlerin maşasından başka bir şey değildir. Irak bombalanırken az daha kuzeyden kapıları açıp Türkiye üzerinden kara harekatına izin verecekti bunu çabuk unutmuşsunuz. Irak'taki katliama tecavüze ağzını açıp bir şey demiyor. Resmen iç politikaya oynadı orda. Ayrıca CHP'nin samimi olması ya da samimiyetsiz olmasının da bu konuyla bir alakası yok. Bir tarafın günahı bir başka tarafın sevabı değildir.
|
Ben de Dilaver,Mutluluk ve qw19 un fikirlerine ve beğenilerine eşlik ediyorum..Erdoğan Türkiye'nin başbakanı olarak dürüst ve insancıl davrandı..Dünya bir basiretsizlikle,ağzı dili bağlanmış vaziyette savaşta ölen suçsuz insanları ve çocukları izlerken,o tepkisini gösterdi..Belki diğerleri de feyz alır ve sesler daha çok çıkmaya başlar..Artık çok geç olsa bile..
|
Sezar'ın hakkı Sezar'a.
R.T.Erdoğan son bölümde moderatöre öfkesini dizginleyememiş olsa da, İsrail'i eleştireceğim derken Tevrat'ın "öldürmeyeceksin" emrini okuma gibi absürd bir açılımda bulunsa da, T.C başbakanının yapması gerekeni yapmış ve bu yüzden alkışı haketmiştir. Elbette uzlaşacaklar çünkü "aynı kapla" ilgili ortaklıkları var. Peres özür dilemiş, muhtemelen bugün de eleştirecektir Erdoğan'ı. Erdoğan nasıl bu şovu iç politikada kullanma hevesinde ise İsrail'li muhattapları da aynı şeyi yapacaktır. İç politika açısından Erdoğan'ın eli şimdi daha rahat. Günlerdir özellikle Saadet Partisi tarafından (Konya'da verilen eğitim, askeri anlaşmalar v.b nedenlerle) verilen rahatsızlıktan kurtulacak. Şanslı adam bizim başbakan. Yani komplo teorisi olsa ancak bu kadar cuk oturur... |
Sinirle kalkan zararla oturur
Diplomasi terbiyesini icine sindirmis, akilli ve aninda beyninde ileriye dönük bir cok kapilari acip, görebilen bir Türkiye Cumhuriyeti Basbakani, Perese ve moderatora öyle bir yanit verirdi ki; Dünya tarihine gecerdi.
Su anda, hangi konu olursa olsun, bulundugum caga uyamayip, sartlara göre rekabet edemiyorsam kaybetmeye mahkumum. Bu kadar basit. Hele, hele söz konusu olan, diplomasi ve omuzlarimda agirligi olan koskoca bir devletin sorumlulugu ve gelecegi ise. Hic bir ülkenin desteklemedigi Hamas; simdiye kadar Türkiye Laik Cumhuriyeti ve Iran tarafindan desteklendi.Türkiye'ye davet edildi...Burasi cok düsündürücü.. Kalkip birisini azarlayip, aniden tokat atmak o kadar kolay ki !!! Ondan sonra...... Bekle bakalim ne olacak, bana ne yapilacak diye. Arkasinda danisman ordusu ile geziliyor, bu kabadayilik alkislaniyor ve prim yapiyorsa; Kasimpasa da, daha karizmatik kabadayilar vardir sanirim. Yandan atilmis bir ceket, elinde tesbih, yumurta topuk ayakkabilarinin üstüne basan bir basbakan. - Peres ne diyon anlamiyom ama, sanki kötü bir seyler söylüyomussun gibi bagiriyosun len... Bi cakarim, kodummu oturttururum sana yahudi ihtiyar bunak...... Bu basbakanimizi Türkiye'ye dönüsünde, karsilamaya gelenlerin sayisi cok daha fazla olurdu diye düsünüyorum...:) Yerel secimler anketlerine, en az 5 puan AKP lehine katki yaptigini saniyorum, bu kabadayiligin.... Bakalim ne olacak. Hep birlikte görecegiz. Saygilar. |
Uzun uzun yazmaya hacet yok.
Olumlu, mantıklı, duygulu, örnek bir davranış olarak değerlendirmekteyiz. |
Ben de birkac gündür haber falan okumuyordum. Yollarda verilen parasiz gazetelerden duydum olayi. Avrupa'da günün olayi olmus. Gerci Erdogan'in "ben Israil'e yada Peres'e degil moderator'e tepki gösterdim" demesini öne cikarmislar, o yüzden önce ne oldugunu pek anlayamadim. Gayet normal bir tepki vermis. Konferans organizatorleri hemen bir basin toplantisi yapip, moderatorun davranisini elestirmisler.
Böyle bir olaydan yola cikip "bütün Türk politikasini berbat etti" vb. gibi anlamsiz elestiriler de "Davos fatihi Erdogan" yada "Filistin halkinin en büyük destekcisi" ilanlari da bana fazlaca abatili geliyor. |
biraz absürd olarak görülebilir; anlayana, kısa ve öz olarak:
"dünya bir tiyatro sahnesi ve bizler yardımcı oyuncularız, onlar başroldeler." |
Güzel bi show..!
Yav gazzede çoluk çocuğu öldüren o bambaları atan pilotları biz eğitiyoz be.. Suçluluk psikolojisi olsa gerek..! |
Buyrun yavas, yavas basladi diplomasi terbiyesi ve Türkiye ile Israil'in birlikte olan pozoisyonlari:
Hollanda: NOS http://www.nos.nl/nosjournaal/artike...osnaruzie.html Ingiltere: BBC http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/default.stm Almanya: ARD http://www.tagesschau.de/ausland/erdogan110.html http://www.tagesschau.de/multimedia/...v-gross4x3.jpg Tehlikenin farkindayiz. |
Değerli Arkadaşlar bizden farklı görüşleri sevimsiz bulmamakla birlikte , anormal derecede duygusal davranıldığını düşünmekteyim.
80'li yılların ortalarında , İngilterede bir barda Tv'de izlediğim bir olayı ve o anki duygularımı anlatmak istiyorum. Özal Heatrow havaalanına inmiş, Yunanistanla olağan Dalaşmalardan biri gelişiyor, Basın Özala soruyor bu konu hakkında ne diyeceksiniz ? Özal ; Biz sürekli elimizi uzatan barış yanlısı tarafımız ama bizimde sabrımız var Elimizi geri itene elimizin tersiylede çarparız anlamında sözleri açıkça ve el hareketleri söylüyor. O anda ben tamam Türkiye'ye dönme vakti gelmiştir , aslanım Özal gibi düşüncelerimi İngilizlerin vay be siz neymişsiniz demesiyle yoğun yaşıyorum. İşte sizin bugünki benzer tavrınızı , ben o yıllar yaşamış Ardından Özalın Bu ülkeye neler yaptığına bizzat şahit olmuştum. Zaten diktatörlük sevdası yaşayan bir adama , bugün yapılacak her alkış Gücünün büyümesini getirecektir. Bu adam Faşist Gürcistanın Osetya işgali ve 2000 masum insanın ölümüne bırakın tepki vermeyi, Bizzat açıkça Gürcitanın toprak bütünlüğü yanındayım diyerek yalanlar zırvaladı. Çünki Abd böyle istedi. Ben bu olayında arkasında Abd politikaları olduğu inancındayım, o bölgede savaşın bitmesini ne Hamas nede İsrail ister , tek geçim kaynakları savaş ve kaostur. Şimdi Tayyib Hamas ve cahil Arap dünyasının Kıçını kaldırarak yeni saldırıların meşruluğu adına küçükte olsa bir yol açmıştır. Hamas bunu iyi değerlendirecektir karşılığında İsrailde iyi değerlendirip kıyımlara devam edecektir. Bu adam çıkıp Bush'a aynı tavrı sergileyebilseydi sizi gayet anlardım. Tayyibin sığlığı ve gericiliği hakkında kesin konuşan, Komünist yada sol gelenekten gelen arkadaşların bu opurtinist yaklaşımını doğru bulmuyorum. Bu vesile ile hiç inanmak istemediğim Tayyibe Aşırı solcularda oy verdi söylemlerine şu anda inanmaktayım. Vucud dilinden anlayan arkadaşlar gayet iyi görebilecektirki, Tayyib Perez'i Bir lider değil bir yahudi olarak görüp ona göre düşmanca davranmıştır. Modaratör Tayyibin öfkesini yatıştırmak için samimi bir hareketle elini omuzuna koyuyor ve fırsatını bulsaydı durumu düzeltmeye çalışacağını düşünüyorum , gel görki Tayyib önceden kafasına yazmış olduğu senaryoyu durmaksızın bir çırpıda söz dizini haline getiriyor. Arkadaşlar 100 kilise yıkarak yerine 100 cami yapanları sevap işliyor görmekten vazgeçelim. Ayrıca lütfen eleştirileri bir yakınınıza yada akrabanıza yapılıyormuş gibi algılayıp, eleştirene Sevimsiz ve Seviyesiz kelimeler kullanmayalım. Sevgiyle kalın. |
ilk olarak;
bir oyunun parçası olan bu durumun farkına varmak gerektiğini düşünüyorum. NTV'de yapılan bir yorum, dikkatimi çekti. kısa ve öz olarak, böyle bir olayın gerçekleşmesi için hazırlıklı gidildiği belirtiliyor. neden böyle bir olayı gerçekleştirme ihtiyacı duyduklarına gelince; birbiri ile ilintili veya birbirinden bağımsız bir kaç ihtimal ortaya konabilir; 1. Ortadoğudaki savaş halinin devam etmesi isteği. Bu ihtimal, en zayıf ihtimaldir. Çünkü Otadoğuda savaş halini devam ettirmek adına TC nin böyle bir davranış sergilemesine ihtiyaç duyulmayacak kadar stratejik pozisyon almış durumdalar. 2. AKP nin TC içerisinde kaybettiğini düşündüğü yandaşlarını tekrar yanına çekme ve istenilirliği ile birlikte oy potansiyelini daha da arttırma çabası. Bu ihtimal, yüksek düzeyde olasıdır. Bir kahraman edası ile karşılanışı ise bunun iyi bir göstergesidir. 3. BOP, projesine dayalı olarak ABD - İsrail - TC ilişkilerinin zayıflatılırak bir karşıtlık oluşturulma çabası. Bir zamanlar üzerinde düşündüğüm ve farklı bir sonuca ulaştığım, İsrail ve ABD nin TC ye nasıl savaş açabileceği konusuyla ilintili bir durum olabilir. İhtimal vermesem de bu karşıtlık bir savaşa doğru gidebilir ya da savaşa giden yolun ilk adımı olabilir. BOP un genel amacının bölge devletlerin küçültülerek yeni devletcikler kurulması olduğunu düşünürsek Tc nin de bu proje de bir savaş konusu olacağı açıktır. 4. TC nin zaten dibe vurmuş olan itibarını toprağın altına gömerek TC yi zor bir pozisyona sokarak, masaya oturulduğu zaman azami düzeyde çıkarlar elde etme çabası. Bu ihtimal de yüksek olasılığa sahiptir. Eğer hatırlayacak olursak Tezkere nin meclisten geçememesi TC nin başına büyük belalar açmıştı. Daha fazla şey söylenebilir. Ama benim söyleyeceklerim bu kadar. |
Burada başbakanı eleştirenlerin çoğunun basında sadece başbakanın tepkisine yer veren haberleri izlediğini düşünüyorum.Ben orada hepsini dinledim özellikle şimon peresi onun o küstah tavrını-eğer izlediseniz-nasıl göremessiniz.
Şunun söyleyeyim eğer orada atatürk olsaydı oda kalkıp giderdi. |
Alıntı:
Peres özür dilemedim diyor. Demiş ki : Alıntı:
Alıntı:
janti demişki ; Alıntı:
onlar AKP'ye oy vermez sevgili janti. Bu anlamda yeni inançlarını gözden geçirmeni tavsiye ederim. Bu tipler her ne kadar soyları bayağı tükendiyse de "ezilenlerin" lehine olmayacak hiç bir duaya amin demezler. |
Siz kimsiniz Janti, bizim ne olduğumuz da, ne olmadığımızda çok belli, Filistin'de bir katliam vardır, buna karşı her kim tepki koyarsa da beğenimi kazanır, bunun opotünizmle ne ilgisi var, şu tavrın zaten oportünizmin ta kendisi, Hamas dinci, terörist diye tüm Filistin halkı öldürülmeyi hakediyor öylemi, Hamas dahil hiç kimse öldürülmeyi haketmez.
Kaldı ki İsrail tamamen sivil hedeflere yönelmiştir, halkta yaratacağı yılgınlık ve bıkkınlık ile halkın Hamas'a olan desteğini kırmayı hedeflemiştir. Bu bilinçli yapılan bir sivil hedef saldırısıdır. Bırak ta eski/yeni komunistler bunu senden daha iyi analiz etsin. Yok AKP'ye oy vermişizde, o kıçı kırık iddialarını kendine saklaki seviyesizlikle yaftalanma. O seviyesiz lafınıda nereden çıkardın o da bir muamma. İsrail'ide, Filistin'inide, ha keza bir çok tartışmalı bölgeyi İngiltere barlarından izlemedim, oralarda yaşananları, oraların insanlarını aklının alamayacağı kadar da iyi bilirim. Bir şeyler yazarken de dikkat et, o boyalı basın, neyi ne için yazıyor. Eğer İsrail halkı da bu saldırılara, göz yumuyorsa onlarda bu suça iştirak ediyorlar. Bunun daha ötesi yok. Selamlar. |
Sevgili frodo ''Şimdi bu başlıkta spesifik olarak bu konuda başbakanın tavrı doğru mu yanlış mı tartışıldı. Başbakanın geçmişi, uyguladığı politikalar, ideolojiisi filan değil'' demişsin, ama bu yorumuna katılmak mümkün değil.
Bu adamın yaptığı herşey doğal olarak siyasi olmak ve öyle ele alınmak zorundadır. Orda yaptığı politikadır, bana görede yanlıştır, orda yaptığı yahudi nefreti dışa vurumudur ideolojiktir, Sıradan bir insan olsaydı söylemin kabul edilebilirdi. Olayların sadece bir parçasını alıp Çirkinlik dolu bir bütünden ayırır ve sunarsanız, kendi görüşünüze göre haklı çıkabileceğiniz bir çok doneye sahip olup öne süreblirsiniz ( bu size değil genel anlamda). Yok.. yok... inançlarımda her hangi bir değişim yok , hadi diyelim oy vermediler, ama bu destekler nitelikteki tavırlarda bu anlamda kullanılacak, hatta çekimser bir çok kişinin oyunu yönlendirecektir, yani ha oy vermişsin ha bu şekilde destek vermişsin :) Bu arada belirtme gereği duydum , Aşırı solcular benim söylemim değildir , Akp'inin iktidara taşındığı dönemde halkın, basının genel değerlendirme sonucu söylediği sözdür. Sevgiyle kal. |
İlk anın duygusal düşünceleri bunlar, temelinde de milliyetçilik yatıyor.
Zaten RTE'de sıkıştı mı milliyetçiliğe sarılıyor. Ben Davos'taki kriz hakkında yorum yapmadım ama sadece bir resim koydum ortaya. Resimdeki RTE herşeyi söylüyor zaten. Bunun farkına sonradan varan ya da vardırılan RTE de havalanındaki basın toplantısında "Ben diplomasiden anlamam, diplomat değilim. Ben siyasetçiyim" dedi. Ama Davos, siyaset meydanı değil. Diplomasi meydanı. Diplomasiden anlamayan, inceliklerini öğrenecek. Mesele RTE'nin konuşmaları, taraflılığı, Hamas'ın sözcülüğü değil. Hatta bu konularda haklıdır da. Mesele diplomasi eksikliği ve kabalığıdır. Bunun yanında padişahvari tavrıdır. Bugün demokrasinin etkisiyle sınırlı hareket eden RTE'nin öfkelendiğinde hiçbirşeyi gözü görmediği ve elinde olsa yıkıp geçeceği gözlerinden bellidir. Bakkal dükkanı yönetmediğini söyleyen RTE, Davos'ta bakkal gibi tavır sergilemiştir. Davos'tan iç politikaya yönelik ne çıkarabileceğinin hesabı içinde mal bulmuş mağribi gibi saldırganlığa yeltenmiştir. Akabinde tüm parti örgütü seferber edilmiş, metrolar 4'e kadar çalıştırılmış, hiçbir ücret de almadan araçlar kaldırılmıştır havaalanına ve olay, iç politika malzemesine dönüştürülmüştür. Belli ki seçim çalışmaları boyunca bunu hep kullanacaktır. "RTE'yi artık İslam dünyasının halife adayı" olarak görenler de var. Öyle görenler, ona istek duyanlar kendi ülkelerinde tahta oturtup halife ilan edebilirler kendisini. Bilsinler ki Türkiye laik bir ülkedir ve halifeliğe yeri yoktur. |
gw19 öncelikle terbiyeli ol bana karşı kullandığın uslube dikkat et.
Yaşın kaç bilmiyorum ama fazla gelişmemişsinki bu kadar celallenip dişlerini çıkartabiliyorsun. Flistinli terör örgütü hamas kaç israilli asker öldürmüştür kaç sivil öldürmüştür aç oku bana hakaret edeceğine araştır. Senin eski yada yeni komunist dediklerine devrimci ahlakı öğretecek kadarda deneyimliyim. Bana zırva okuma, Terörist ve dinci olgusunu kabul ederek yapılan katliamda masumlara timsah gözyaşıda dökmeyin. O masumların kanı seninde onayladığın terörist ve dincilerin sayesinde akmaktadır. Bana zorla İsrali savundurtmayın. Ne biliyorsunda ahkam kesiyorsun , ingilterede barda olmamı alaycı ele alman ne kadar sığ değilmi ? Bilirmisin yada istersen sana kanıtlarımda Fkö kamplarında bulundum , arap israil savaşını, Bizzat Ammanda yaşadım, Militanların gece Ammanda gayri müslüm avlarını gördüm , komşularımız arkadaşlarımız öldürüldü. Fkö neden yok edildi biliyormusun barişa bir adım kalmıştı çünki , ve bunu k,m yaptı biliyormusun ? Abu Nidal nasıl katledildi kimin işbirliği ile biliyormusun? Öyle oturduğun yerden çirkin konuşmayı kes ve araştır. İstanbulda bir çok Flistinli öğrenciyi barındırdım, şimdi senmi tanıyorsun Flistinliyi. Anlatayım Flistinlilerle bir odaya kapan 4. gün seni parçalarlar 6. gün kendilerini parçalamaya başlarlar , bu onların yapısı. ( bu sözüme ırkçılık deme sakın). Aç tarihe bak bu halkın yaptıklarını gör. YAZDIKLARINI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMENİ EĞER ADAM GİBİ ADAMSANDA BURDA BENDEN ÖZÜR DİLEMENİ BEKLEYECEĞİM. |
Alıntı:
Karadenizli, Neden böyle düşünelim ki.. Ya da bu düşüncede olanların aklı yok mu da, birine danışmayı ve fikir almayı yeğlesinler? Buradaki asıl eleştiri -hangi ülkenin olursa olsun- bir başbakanın uluslararası platformdaki bu davranışının son derece küçük düşürücü olmasınadır.. Haklıdır ya da haksızdır, mesele bu değil; mesele davranışın başbakanın alıştığı tavrı ve psikozu global areneda fütursuzca uygulamasının sonuçlarına bu ülke vatandaşlarının katlanmak zorunda kalması meselesidir.. Bu tavır faşist bir tavırdır.. Sen buradaki ithamı, isnadı ve baskıyı göremiyorsan diyeceğim birşey kalmaz... Madem ki haklıdır -hazır eline fırsat geçmişken- bunu dünya kamuoyuna pozitif şahsiyetle anlatmaya çalışsaydı daha doğru olmaz mıydı? Türkler akıllı da dünya aptal mı? Herkes görmeyecek miydi ezeni-ezileni? Ayrıca meselenin özündeki "Bu bir dinler kavgasıdır.. Bu kavganın temelinde sahip olunan kutsal kitaplardaki yargı ve emirler vardır" algısı kesinlikle ihmal edilmemelidir.. Sen bunun politik-bürokratik bir çarpışma olduğunu söyleyebilir misin? Bir başka ve en can alıcı konu.. Birgün hiç bir 'sıcak' bahane yokken üzerinize bomba ve roket yağmaya başlıyor.. Ne dersiniz; "Gel kardeşim, elini ver bana"mı? Tayyip -sana küstahça gelen- Perez'in bu sorusunu yanıtlamak yerine neden hemen -kendi inançsal psikolojisini taşıyan Perez'i- suçlama tavrı gösterdi.. Bunun sebebi Hamas gibi düşünüyor olmasından başka bir şeydir de biz mi bilmiyoruz? Bence şöyle düşün: "Bu işi en optimum değerlendirenler dinlerden özgür bireylerdir. Çünkü her iki taraftan da fikirsel çıkarları bulunmamaktadır. Alıntı:
Bu muammayı tartışmak da yanlış olacaktır ama burada da yanıldığına eminim.. Atatürk o toplantıyı terkeden olmazdı kanımca.. O bütün teferruatları düşünür ve -varsa- haklılığını net bir tavırla anlatmaya çalışır; gerekirse nüansları dahi irdeleyerek memleketini ve milletini küçültmeyecek savlar geliştirir; sonuç olarak da tüm diğerlerini orayı terkedecek halet-i ruhiyeye sokardı.. Atatürk bir fikir adamıydı sevgili karadenizli; Tayyip gibi okuduğunu anlamayıp ulemadan fetva ve icazet isteyen ya da uluslararası tescilli teröristlerin önüne diz çöken bir sahte kabadayı değil!.. Sonra Atatürk'ün böyle düşünmesi ve davranması neyin belirleyicisi olabilir ki? Bence onu taraftar yapma ve 'saflara çekme' çabasından öte değil.. |
Alıntı:
yapılan mitingte "bir Türk"ün şunları söylediği ajanslara düştü: Alıntı:
|
Seni kim büyüttü, besledi, kime karşı çıkıyorsun, yesinler seni!
Dünyada ekonomik gücü elinde bulunduran dev sermayedarlar, her yıl İsviçre'rin Davos Kent'inde bir araya gelirler. Hani şu komplo teorilerine yakıştırılarak üstü örtülmeye, çarpıtılmaya çalışılan zenginler, erk sahipleri. Belli ki zaman yaklaşmakta. Ne zamanından kastettiğimi sanıyorum anlıyorsunuz. Gündelik siyasetle uğraşmayı sevmem. Lakin olanlar yarın ne olacağını söylemekte. Süreç belli. 1-TSK'nın gözden düşürülme çalışmaları. 2-Yargının gözden düşürülme çalışmaları. 3-TBMM ve devlet gitmiş, çökmüş adeta. Ekonomik alanda devletten özel sektöre geçiş süreci de yaşandı. 4-Basın ve medya nedir, nasıl birşeydir, kimlerdir onu da biliyorsunuz sanırım. SONUÇ: Sadece görünürde halkın gözünde bir devlet var. Ama aslında hiç birşey yok. Ortada sadece bir kibrit çakılmayı beklemekte. Kibriti de Tayyip takımını da çaktıracaklar gibi görünmekte şu sıralar. Tayyip çocukları çok mu seviyor? Sanmıyoruz değil mi? Ülkenin bütün kurumlarını, kuruluşlarını, topraklarını yeni dünya düzeninin erk sahiplerine çarçur eden bir iktidarın İsrail-ABD-Avrupa sermayedarlar sistemine gerçekten karşı çıkıp, ters düşeceklerini sanmıyoruz. Açıkçası 3-4 yıl içerisinde Türkiye'nin İsrail-ABD karşısında yer alacak bir blokta sıcak savaşa gireceğini düşünmekteyim. Bu süreç içerisinde TC'nin doğusunda görünüşte Kürt, içerikte siyonist bir devlet ayrıştırılarak kurulabilir. DAHA fazla açık yazılamaz sanırım: bu çakal fitili ateşleyip, aslında yeni dünya düzeninin dev sermayedarlar sistemine hizmet edecek. Yani köleci, tekelci, sermayeci, kapitalist, tek para birimci, tek dilci sisteme... |
Bu olayla birlikte,Türkiye-İsrail ilişkilerinin boyutları tartışılmaya başlandı,Türkiyede İsrail pilotları eğitiliyormuş falan gibi..
Konya’da pilotların eğitilmesi,23 Şubat 1996’da İsrail ile imzalanan Askeri Eğitim ve İşbirliği Anlaşmasına dayanmaktadır.Savunma sanayi işbirliği anlaşmasından,serbest ticaret anlaşmalarına kadar, savaş uçaklarının modernizasyonunu,istihbaratta işbirliği,ortak deniz tatbikatlarına kadar birçok gelişme Erbakan ve Çiller dönemine dayanır.Ne var ki suç onlarda da değildir.Bu anlaşmaların içeriğinden hükümetler bile haberdar edilmemiştir.Sanırım güvenilir deniz kızı tatbikatıydı,tatbikat gerçekleştirildiği sırada,hükümet bu haberi yalanlıyordu.Askeri ilişkilerin temelini oluşturan bu anlaşmayı imzalayan Genelkurmaydır ve meclis devre dışı bırakılmıştır.Bu anlaşma resmi gazetede yer almayan tek askeri anlaşmadır,Türkiye haberi yabancı basından öğrenebilmiştir.AKP 28 şubat sürecinin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor.MGK toplantısında,radikal İslamcı grupların oluşturduğu tehdit vurgulanırken,bunları destekleyen ülkelerin Türkiye-İsrail yakınlaşmasına karşı oldukları özellikle vurgulanmıştı.Akp hükümeti bir anda büyükelçisini çekip,anlaşmaları tek taraflı feshedemez,istese de bunu yapamaz.Bir türban olayında muhtırayı yiyen Akp,böyle radikal kararlar alamaz.Zaten sözkonusu olayın bu boyutlarda tartışılması çok doğru değil.Ortada bir ülkenin başbakanına sesini yükselten bir liderin ve kimin sözünü kestiğini bilmeyen bir gazetecinin saygısızlığı var.Bu tepki gösterilmeseydi,diğer türlüsü onursuzluk olurdu |
Ortada bir ülkenin başbakanına sesini yükselten bir liderin ve kimin sözünü kestiğini bilmeyen bir gazetecinin saygısızlığı var.Bu tepki gösterilmeseydi,diğer türlüsü onursuzluk olurdu ...
............. Bu konuda okuduğum en aklı selim ve doğru yaklaşım.. Teşekkürler. |
Alıntı:
Lütfen başka bir konu başlığı ile devrimci ahlâkı bizlere aktarın. Çok merak ettiğim bir konu idi. Öğrenmekten büyük bir zevk alacağım. Saygılarımla |
Alıntı:
Aslında alevlenecek, huysuzluk yapılacak bir durum yoktur. Şimon Peres, Erdoğan'ın suçlamalarına yanıt verirken Erdoğan'a doğru dönüp: "Size de her akşam saldırılsa, istanbul'a her akşam yüzlerce roket yağsa ne yapardınız?" sorusu öfkelenilecek bir soru değildir. Peres'in konuşması bitince sinirli bir şekilde 1 dk. ek süre isteyen Erdoğan, bu soruyu ustalıkla yanıtlayabilir ve İsrail'i haksız düşürebilirdi. Ama hazırlıksız olduğu belli olan Erdoğan, geçmişteki israil başbakanlarını aşağılamaya kalkıştı, İsrail'e karşı bir arabulucu rolünde değil bir Filistinli gibi tavır aldı. Konuşmasını uzatmaya kalkışınca bu defa da araya girmek isteyen moderatörle takıştı. Sonra da ya sinirlerine hakim olamayarak ya da bilinçli bir show'la toplantıyı terketti. Bu tavırlar fanatiklerinin hoşuna gidebilir, 10-15 yaşındaki çocukların da. Ama "Atatürk de olsa aynı şeyi yapardı" diyenler büyük yanılgı içindedir. Bırakın Atatürk'ü hiçbir başbakanımız-cumhurbaşkanımız böyle çirkin tavırlar sergilemedi, sergilemezdi. Cumhuriyet tarihinde örneği yoktur. Şimon Peres'e verilecek yanıt şu olmalıydı: "Haksızsınız. Çünkü teröre karşı sivillerin zarar göreceğini düşünmeden terörle karşılık veriyorsunuz. Bunu yıllardır politika haline getirmişsiniz. Bu anlayışla bundan sonra da bir takım saldırıları bahane ederek benzeri katliamlara girişmeniz kuvvetle muhtemeldir ama kesinlikle insanlık suçudur. Ama ben asıl suçu siz de değil, sizi engellemeyenlerde buluyorum. BM, ABD ve AB, bu konuda pasif davranmakta ve gereğini yerine getirmemektedirler. Benzer acıların yaşanmaması için acil tedbirler almak ve Filistin halkınının can güvenliğini sağlamak insanlık borcudur." Bu kadarlık bir konuşma dahi yeterli olurdu, Atatürk'e gerek yok. Ama hesap başka. |
Sevgili Serüvenci, orda yaptığım imaydı yani bana yapılan ahlaksızlığa karşı bir vurgulamaydı. Ama bir şeyler öğrenmek istiyor ve öğretebileceğmi düşünüyorsanız bunu yüz yüze diyalog şeklinde yapmakta yarar var.
Bunu bana pm yoluylada yazabilirdiniz. Sevgim ve Saygımla |
Sn. Janti,
Teşekkür ederim. Fakat sizin bilginizden yalnız benim değil herkesin yararlanmasını isterim. Forumlar içerisinde o konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız diğer arkadaşlarımız da yararlanır. Bir de merak ettiğim bir şey var: Alıntı:
Saygılarımla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:09 . |