Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Yeni Üyeler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Güzel Beyinli İnsanlara Merhaba (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9263)

bakuba 18-03-2009 12:18

Güzel Beyinli İnsanlara Merhaba

Herkesi en içten sevgilerimle kucaklıyorum

İstanbul Maltepe'de oturuyorum,adım Bayram 38 yaşındayım.
Mecidiyeköy'de bir bilgisayar firmasında çalışıyorum.
Sizler gibi güzel beyinli insanların olduğunu bilmek hayatı anlamlandıran bişey benim için...

Siteyi 3-5 yıldır tanıyorum ve zamam zaman ziyaet ediyorum
TURAN DURSUN'U neyzık ki ölümüyle birlikte tanıdım birçok eserinide okuma fısatı buldum. TD'u tanımadan öncede ateistim ama TD tanımak düşüncelerimizin teorileştirilmiş hali idi. Kendisini bu vesile ile tekrar şükranla anıyorum..

Bin yıllardır sürüp giden din safsataları mutlaka birgün son bulacak ve insanlar özgür ve adil bir dünyada yaşayacaklar, bizim en önemli misyonumuz bu süreci mümkün olduğu kadar kısaltmaktır; diye düşünüyorum..

Sevgiyle kalın hepinizi çok öpüyorum.................

mep 18-03-2009 12:36

bakuba abim
dinlerden Özgürlüğe hoşgeldiniz.
Kalıcı,katılımcı,paylaşımcı olmanız dileği ile..

ozgur_beyin 18-03-2009 13:44

sevgili bakubaiçten duygularını mukabele ederek paylaşıyorum.hoşgeldin

cigi 18-03-2009 14:28

Sn. bakuba;

Hos geldiniz.

dilaver 18-03-2009 14:55

sayın bakuba

Aramıza hoş geldiniz. İyi katılımlar diliyorum.

saygılarımla

prozac 18-03-2009 16:19

Hoşgeldiniz bakuba ;

Kalıcı ve katılımcı olmanız dileğiyle..

evrensel-insan 18-03-2009 17:31

Saygideger bakuba;

Sitemize ve aramiza, hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

vartor 18-03-2009 17:35

Sizin gibi dinsizleri aramizda gormek sevindirici. Katkinizla diger kardeslerimize (imanlilara) neden sadece kendi inandiklarinin dogru olamiyacagini belki bir gun aciklayabiliriz.

KızıL 18-03-2009 18:07

aramıza hoşgeldiniz bakuba...

AYATA 26-03-2009 15:05

Bakuba: Irak, Bağdat ın kuzeyinde Bağdat a uzaklığı takriben 45 km. olan bir yerleşim birimi, İlçe büyüklüğünde.... Amerikan İşgal kuvvetlerinin en büyük Üssü olan Anakonda bu kasabadadır. ne ilgisi varsa:) hoş geldin....

dr humanist 27-03-2009 02:12

Bin yıllardır sürüp giden din safsataları mutlaka birgün son bulacak ve insanlar özgür ve adil bir dünyada yaşayacaklar, bizim en önemli misyonumuz bu süreci mümkün olduğu kadar kısaltmaktır; diye düşünüyorum..

çok doğru ve katıldığım bir yorum
dinlerden özgürlüğe hoşgeldiniz

paslıçivi 27-03-2009 13:50

sevgili bakuba .. tekkeye hoşgeldin.. geç bi köşeye otur bakalım..

unbe 27-03-2009 21:17

sn. bakuba
hoşgeldiniz
kalıcı olmanız dileğiyle iyi katılımlar

bakuba 28-03-2009 01:24

Hoşbuldum Arkadaşlar Benim Bir Önerim Var

Öncelikle hoşgeldin mesajı yazma nezakati gösteren arkadaşlara teşekür ederim

Birde başka bir yerde başlık açma yetkim henüz yok sanırsam oun için buraya yazıyorum.

1 Mayıs'a TURAN DURSUN Pankartıyla katılmayı Öneriyorum Eğer öneri kabul görürse pankartı seve seve taşımayı şimdiden kabuledebilirim.

Benim kisi bir fikir tartışmalarla olgunlaşır umarım

sevgilerle kalın

dilaver 28-03-2009 01:30

sayın bakuba

Turan Dursun 1 Mayısta 1 Mayıs alanlarında yer alan tüm insanların beyninde ve kalbinde ve tüm pankartların bir tarafında ve öznesindedir.

Turan Dursun'u o pankartlardan ayırmak ona yapılmış en büyük haksızlık olacaktır.

saygılarımla

dilaver 28-03-2009 01:31

ek olarak belirteyim. TD Sitesi diye bir pankart olabilir ama TD diye olamaz diye düşünüyorum.

saygılarımla

bakuba 30-03-2009 22:53

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 162041)
sayın bakuba

Turan Dursun 1 Mayısta 1 Mayıs alanlarında yer alan tüm insanların beyninde ve kalbinde ve tüm pankartların bir tarafında ve öznesindedir.

Turan Dursun'u o pankartlardan ayırmak ona yapılmış en büyük haksızlık olacaktır.

saygılarımla

Ben bunun haksızlık değil TD hakettiği değeri vermek olarak düşünüyorum..
pankarta yazılacak ibare konusunda sana katılıyorum sadece TD yazan bir pankart olmaz tabi ki ama TD dinlerden özgürlük grubu olabilir

Artık ateistleri kendilerini örgütlülük bazında meşrulaştırmalarının zamanı gelmiştir. Daha ileri atmanın bir anlamı yoktur. Sanal alemde birilerine laf yetiştirmekten daha güzel yapılacakl işler vardır bunun yoluda böyle etkinliklerden geçer...

Birde senden başka kimsenin cevap yazmamış olması beni kaygılandırdı açıkcası

sevgi ve sayılarımla

azınlık 30-03-2009 22:57

Alıntı:

bakuba´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 162461)
Artık ateistleri kendilerini örgütlülük bazında meşrulaştırmalarının zamanı gelmiştir. Daha ileri atmanın bir anlamı yoktur. Sanal alemde birilerine laf yetiştirmekten daha güzel yapılacakl işler vardır bunun yoluda böyle etkinliklerden geçer...

Kesinlikle katılıyorum ama özellikle 1 Mayıs gibi bir günde hiçbir ön çalışma olmadan ortaya çıkmak ciddi komplikasyonlara sebep olabilir.

A.

bakuba 30-03-2009 23:10

Biyerden Başlamak gerekir diye düşünüyorum
Hem daha bir ay vakit var. çalışmalrı yetiştirebiliriz elimizi çabuk tutmak kaydıyla bi ongünde kendimizi örgütleye bilirsek kalan yirmi günde gerekli girişimleri yaparız

azınlık 30-03-2009 23:14

Alıntı:

bakuba´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 162469)
Biyerden Başlamak gerekir diye düşünüyorum
Hem daha bir ay vakit var. çalışmalrı yetiştirebiliriz elimizi çabuk tutmak kaydıyla bi ongünde kendimizi örgütleye bilirsek kalan yirmi günde gerekli girişimleri yaparız

Haklısın ama ben yine de çok hoşgörülü bir toplumda yaşadığımızı düşünmüyorum. Biraz daha yumuşak bir giriş daha uygun olabilir bence.

Tabi katılım yoğunluğu ve diğerlerinin görüşleri de önemli.

A.

bakuba 31-03-2009 22:59

Sitedeki arkadaşların duyarlılıklarından gözlerim yaşardı. Galiba yanlış yerdeyim size bol muhabetler dilerim katılın birbirinize katıla bildiğiniz kadar
İyiki TURAN DURSUN yaşamıyor mutlaka üzülürdü kendi adına böyle bir site olduğu için

saygılarımla

asinar 31-03-2009 23:42

Alıntı:

bakuba´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 162652)
Sitedeki arkadaşların duyarlılıklarından gözlerim yaşardı. Galiba yanlış yerdeyim size bol muhabetler dilerim katılın birbirinize katıla bildiğiniz kadar
İyiki TURAN DURSUN yaşamıyor mutlaka üzülürdü kendi adına böyle bir site olduğu için

saygılarımla

Dedi... ve gitti.

Havada provokasyon kokusu seziliyor.

Tilkiler kol geziyor gibime geldi.

bakuba 31-03-2009 23:57

Alıntı:

asinar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 162666)
Dedi... ve gitti.

Havada provokasyon kokusu seziliyor.

Tilkiler kol geziyor gibime geldi.

keşke gidilebilecek daha iyi bir yer olsaydı bu ülkede ateist olarak gidilebilecek yerlerin sayısın siz benden iyi bilirsiniz sayın arkadaşım
provakasyon kısmına gelince keşke önerdiğim konudaki görüşlerini yazsaydın sevinirdim ben sonuna kadar samimiyim ve bi yerede gittiğim yok daha doğrusu gidecek bi yerim yok

segilerle

thunderpoint 01-04-2009 00:10

Alıntı:

bakuba´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 162671)
keşke gidilebilecek daha iyi bir yer olsaydı.. ben sonuna kadar samimiyim ve bi yerede gittiğim yok daha doğrusu gidecek bi yerim yok

O halde biraz sakin olmaya ne dersin?

asinar 01-04-2009 19:50

Alıntı:

bakuba´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 162671)
keşke gidilebilecek daha iyi bir yer olsaydı bu ülkede ateist olarak gidilebilecek yerlerin sayısın siz benden iyi bilirsiniz sayın arkadaşım
provakasyon kısmına gelince keşke önerdiğim konudaki görüşlerini yazsaydın sevinirdim ben sonuna kadar samimiyim ve bi yerede gittiğim yok daha doğrusu gidecek bi yerim yok

segilerle

Bakuba,
Haklısın, görüşlerimi yazmalıydım. Ama öyle hızlı bir giriş yapmışsın ki, ister istemez insanın aklına bu geliveriyor elinde olmadan. İletinden sanki, "Sizi baş başa bırakıyorum ve gidiyorum," anlamını çıkardım.

70'li yılların yoğun faşist baskılarını, 80 darbesinin bir o kadar acı günlerini yaşayan biri olarak, daha sağlam zeminde savaşım vermek gerektiğini düşünüyorum. Önerdiklerini yapabilmeyi eminim senden çok daha fazla isteyen bir dolu arkadaş var bu sitede. Gel gör ki, bu gün Türkiye'ye askeri darbelerin ardından oluşan faşizan yönetimlerden daha da tehlikeli bir toplumsal yapı ve iktidar hakim. Sağ ve fikirlerini (sanal alemde de olsa) dile getirebilen bir ateist, hapiste ya da mezarda yatan bir ateistten daha yararlıdır bu savaşımda. Senin önerini gerçekleştireceğimiz günler de gelecektir elbet, ama sabırlı ve temkinli olmakta yarar var değil mi?

Esen kal...

vartor 01-04-2009 20:02

Akil yasta degil bastadir derler ama, Asinar'in yazdigini okuyunca, yasin cok onemi olabilir diye dusunmeye basladim:)

bakuba 01-04-2009 22:56

Sevgili arkadaşlar,

Antifaşist mücadele ile 80 lerin sonunda tanıştım, bilinen klasik zorlukların biçoğu ile karşılaştım; gözaltılar işkenceler okuldan atılmalar tabiki en zoruda sevdiğim birçok insanın hayatını kaybetmesi işte tamda bunun içindir
artık birşeylein yapılması gerekliliğini düşünmem

Birde şunu belirtmek isterimki sevgili Turan DURSUN hayattaiken biz Türkiye'li ateislere bıraktığı o muhteşem eserlerinin yanınıda ölümüylede ateist harekete yeni bir boyut kazandırmıştır. Turan DURSUN bunun için büyüktür.

Başka bir büyüğe kulak vermeli belki de

BEN YANMASAM
SEN YANMASAN
BİZ YANMAZSAK
NASIL ÇIKAR KARANLIKLAR AYDINLIĞA.......

dostlukla kalın

asinar 01-04-2009 23:37

Sevgili bakuba,
Son seçimlerin ortaya serdiği tabloya dikkatle bakacak olursak, bu gün Türkiye'de toplumun %75'i ya ucundan köşesinden, ya da dibine kadar din afyonu ile uyutulmuş durumda ve bunların birçoğu da - özellikle sürü psikolojisi ile kışkırtıldığı takdirde - bu uğurda gözünü kırpmadan cinayet işleyebilecek kadar fanatik. Böyle bir ortamda kendini ortaya atmak doğru bir yol olmasa gerek. Bunu söylerken bu uğurda canını vermiş değerli insanları küçümsediğimi sanma sakın. Ama görüyorsun, karanlıkları aydınlığa çıkarmak için çırpınan bunca yürekli insan bir kalleş mermi ile yaşamdan koparılıyor ve ardında ancak bir avuç seveni kalıyor. Ve bizler ağıt yakmaktan başka birşey yapamıyoruz. Daha kaç can vermemiz gerek? Can vere vere geride kim kalacak? Şu anda Turan Dursun'un kim olduğunu, ne için mücadele verdiğini Türkiyede kaç kişi bilir? Kaç kişi onun mücadelesinde haklı olduğunu kabul eder? Biz önce onu anlatmalı, insanları uyandırmalıyız. Harekete geçtiğimiz zaman en azından arkamızda hatırı sayılır bir gücün, desteğin varlığını sağlamalıyız. O halde tekrar etmekte yarar var; sabırlı ve temkinli olmalıyız. Aksi halde sadece kırılırız, vuruluruz, yakılırız, hapislerde çürütülürüz ve uğrunda bunca çile çektiğimiz bu halktan da değil destek görmek, "Oh olsun kafirlere, allahsızlara ! Gebersinler !" ya da en hafifinden "Onlar da fazla ileri gittiler canım" nidalarından başka birşey duymayız.
Esen kal...

Cem 02-04-2009 00:13

Sadece 1 mayıs'ta açılabilecek bir pankart bence sorun olmaz. Bir dernek, bir vakıf kurmaktan bahsetmiyoruz. Mevzu bunlar olsaydı daha önce de pek çok kez tartışıldı, evet dernek, vakıf vb. yapılanmalar için henüz erken. Türkiye, ateist türde dernekleri henüz kaldıramaz. Ancak 1 mayıs mitinginde pek çok sivil toplum kuruluşu arasında açılacak bir pankart, yapılabilecek ve bence uygun bir eylem. Destekliyorum.

bakuba 02-04-2009 12:09

Alıntı:

Cem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 162888)
Sadece 1 mayıs'ta açılabilecek bir pankart bence sorun olmaz. Bir dernek, bir vakıf kurmaktan bahsetmiyoruz. Mevzu bunlar olsaydı daha önce de pek çok kez tartışıldı, evet dernek, vakıf vb. yapılanmalar için henüz erken. Türkiye, ateist türde dernekleri henüz kaldıramaz. Ancak 1 mayıs mitinginde pek çok sivil toplum kuruluşu arasında açılacak bir pankart, yapılabilecek ve bence uygun bir eylem. Destekliyorum.

Teşekürler cem benim gibi düşünen arkadaşların var olduğunu bilmek sevindirici kesinlikle görüşlerinin tamamına katılıyorum..

Çok büyük kitlelerle 1 Mayısa katılmayı gönül ister ama pek mümkün görünmüyor özellikle ilk çıkış için 10-15 kişlik bir grup oluştura bilirsek olur bu iş diye düşünüyorum. Sen ne dersin bu konuda

hoşcakal

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:16 .