![]() |
Bir adet mantık sorusu
Dün, yarın olsaydı bugün perşembe olurdu.
Bu gün günlerden ne? kolaygelsin :) |
salı
saygılarımla |
cumartesi.
A. |
Sevgili KC Bburda kelime oyunu mu var ki ya..
Soru yarin dun olsa idi,diye olsaydi cumartesi olurdu. Ama dun yarin olsa diyorsun. Sali.Kesinlikle Sali |
Kelime oyunu yok şeyhzade.
Şöyle söylense daha açıklayıcı olur mu acaba? Haftanın dünkü günü, yarınki günü olsaydı bugün perşembe olurdu. öyleyse bugün haftanın hangi günü... |
Bunalıma girdim akşam akşam , sigara molası veriyorum
Çözümü biraz daha düşünmeliyim :confused: |
dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu.
demek ki yarın cuma olurdu. fakat cuma aslında dündü. demek bugün cumartesi? A. |
Saygideger K.C.;
Dun, yarin olsaydi; bugun persembe olurdu. Dun carsamba olsaydi bugun persembe olurdu. Ama dun yarin ise, yani, yarin carsamba ise; bugun sali olur. Dun;p.tesi, bugun;sali, yarin; c.ba Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Miramlar,Muhenedisler var burda... Hadi bakalim.. Benim alanim degil ama Sali :) |
hımmm ...
bir de sağlamasını yapalım: bugün cumartesi. dün cuma idi. ama dün (yani cuma) "yarın" olsaydı ... bugün (yarından bir önceki gün) perşembe olmaz mıydı? A. |
Saygideger azinlik;
Sen, persembeyi kabul ederek hesap yapiyorsun, ama; bugun persembe degil. Saygilarimla; evrensel-insan |
perşembe ?
|
bugun bugundur , bugun persembedir ,, dunun cuma olmasi bugunun persembe olmasini engelliyemez !! cevap persembe!
|
Alıntı:
Şimdi düşün, "dün" eğer "yarın" olsaydı "bugün" perşembe olurdu. yani "yarın" cuma olurdu. ama cuma dediğimiz "yarın" aslında "dün". "dün" cuma ise "bugün" cumartesi olmaz mı? A. |
Alıntı:
A. |
Alıntı:
A. |
Net bildigimiz bugünün perşembe olacagı. Bu bilgimizi dünün yarın olmasına baglıyoruz. Yani yarının çarşamba olması gerekiyor. Yarın çarşamba olmalı ki perşembeye göre dün olsun. Demek ki bugüne göre yarının çarşamba olması için salıda olmamız gerekiyor. Salı üzerinden baktıgımız zaman yarın çarşambadır. Ve bu perşembeye göre dündür. Ama bulundugumuz güne göre de yarındır. Oldugumuz günün yarını perşembenin dünü olmalıdır. Bugün perşembe. Dün yani çarşamba, yarın olsaydı bugünün salı olması gerekecekti. Saglayalım. Perşembe olması için dünün çarşamba olması gerekiyor. Bu da aslında bulundugumuz günün yarını. Yani salı gününün. saygılarımla |
Saygideger azinlik;
Yarinin cuma olmasi icin; bugunun p.be olmasi lazim. Ama bugun persembe degil, dolayisiyle; yarin da cuma olmaz. Saygilarimla; evrensel-insan |
Salı'nın sağlamasını yapalım bir de.
salı'ya göre dün (pazartesi), yarın olsaydı, (yarın pazartesiyse bugün de pazardır) bugün perşembe olurdu... mu? :D |
Saygideger K.C.;
Bugun neden persembe olsun ki. Saygilarimla; evrensel-insan |
Benim bilgisayar saatime göre zaten 1 dk. sonra perşembe olacak..
sağlamasını daha kolay yaparız :D |
Alıntı:
A. |
Alıntı:
Güldürdün beni bu saatte ya ... bugün Perşembe değil ki! :) A. |
Sevgili KC bu ne demek simdi.Net Cevap yok mu..
Elimde defter kalem..Yanimda yataginda Lisa'yi sallarken sema cizmekten yiprandim. Bu gece su cevabi vermeden yatma bak. |
Bugün salı diyelim. Demek dün pazartesiydi. Dün, yani pazartesi yarın olsaydı bugünün Pazar olması gerekirdi.
Bugüne salı diyemiyoruz. Bugünün perşembe oldugu verilmiş. Perşembeye göre dün ü ele almamız gerekiyor ve bu dün de bulundugumuz günün yarını olması gerekiyor. Burada dünü perşembeye göre ele almazsak bu problemi çözmemiz imkansız olur. saygılarımla |
Saygideger azinlik;
Benim demek istedigim; sen hep bugun persembe imis gibi hesap yapiyorsun. Gerci, su andan itibaren,persembeden 6 dakika alindi. Saygilarimla; evrensel-insan |
Cumartesi. Dün Cuma idi. Yarin Pazar, ama eger Pazar degil de Cuma(yani haftanin dünkü günü) olmus olsaydi bugün de Cuma'dan bir önceki gün, yani Persembe olurdu. |
Alıntı:
Ben Salı'yı "farzedelim ki" anlamında söyledim ... Farzedelim ki bugün salı. Eğer "dün" yani Pazartesi "yarın" olsaydı bugün Pazar olurdu. Şimdi şuna bak: Farzedelim ki bugün cumartesi. Eğer "dün" (yani Cuma) "yarın" olsaydı bugün Perşembe olurdu. Şimdi, bir yukarıdaki cümle doğruysa kalın yerler ile ilk mesajdaki soruyu karşılaştırın. A. |
Alıntı:
A: |
Saygideger arkadaslar;
Ne dun, yarin; ne de bugun persembe. Dolayisiyle, uc gunun de; gunleri degisik olmasi gerekiyor. Yalnis olarak verilen gun, persembe; neye gore; dunun yarin olmasina gore. Yani bugunun persembe olmasi icin, dunun c.ba yarinin cuma olmasi gerekir. Madem, dun; yarin; o zaman yani c.ba yarin, o zaman bugun sali olur. Saglamasini yapalim. Bugun eger persembe olacaksa; o zaman yarin dun olur. Yani c.ba Saygilarimla; evrensel-insan |
evet sargonun çözümü daha anlamlı.
saygılarımla |
evrensel
bence sen burada kavramları konuştur ve de ki kime göre perşembe. İnsan olmasaydı, perşembe olur muydu de. Böyle daha çabuk yol alırız. Perşembeyi kimin belirledigini de sorabilirsin. Çok sıkışırsan x y lere gir. saygılarımla |
Alıntı:
bunun cevabı var tabii ki. Sizleri okudukça, hele bazı mesajlarda gözümden yaş gelmeye başladı, bu keyfimi bozmak istemiyorum şimdilik. (çok sadist gördüm kendimi) :D hele bi ütü bitsin, Lisa da uyusun bakarız çaresine. olmadı 1 hafta boyunca her gün sağlamasını yaparız. günü tutturana kadar.. :) |
Saygideger sargon;
"olurdu" degil, soru. Soru; bugun gunlerden ne? Yani kesin cevap gerekli. Saygilarimla; evrensel-insan |
Kesin cevap veriyorum: bugün cumartesi :D
Hadi artık KC ... A. |
Saygideger arkadaslar;
Ben, tamamen baska bir mantik yuruteyim. Ne dun yarin, ne de bugun persembe. Ozaman; alabilecegimiz, herhangibir veri yok. Ya haftanin herhangibir gunu olabilir, diyecegiz. Ya da; "bugun gunlerden ne? sorusunu, soruldugu gune gore cevaplayacagiz. Yani; dunun yarin olamayacaginin bilincinde olarak. Bu drumda, K.C. soruyu sordugu zaman; hala c.ba idi, ama; ondan sonra gun degisti. Su anda persembe'den yarim saat almis durumdayiz. Saygilarimla; evrensel-insan |
saygıdeger evrensel
perşembeyi öne süren kimdir. Öne sürene ne kadar güvenecegiz. Perşembe neyin fonksiyonudur. Perşembe pozitiv midir, negativ midir. Bu sorulara cevap verecek kimdir. Bu sorulara verilecek cevap ne kadar öznel, ne kadar nesneldir. Perşembe zıttı olmadan varolabilir mi. O halde zıttı nedir. Peki zıttının pozitivi nedir. Çarşamba degil de perşembe olmasını kim belirlemiştir. Belirleyen farkın farkın da mıdır. Bunlara qua cevap gerekmez mi. saygılarımla |
Alıntı:
A. |
Ne kadar boğuşmuşsunuz böylesine basit bir soruyla yahu. :)
"Dün yarın olsaydı" ifadesini doğru anlayalım. Örneğin cumartesi doğru gibi görünüyor değil mi? Bakalım doğru mu? Dün: cuma "Cuma yarın olsaydı" demektir bu. Yarın ne? Bugün cumartesiyse yarın pazardır. Öyleyse cuma pazar olsaydı demektir. Bu durumda bugün perşembe olur mu? Yine cumartesi olur. Hadi bu ipucumu iyi değerlendirin. :) |
Saygideger azinlik;
Benim methodum; meditasyon degil; dogal dusuncenin ters dusunceye cevrimi, yani dusunduren dusunce. Saygilarimla; evrensel-insan |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:23 . |