Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Servis Şartları & Site Duyuruları (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Kıdemli Üyelik (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9619)

frodo 20-04-2009 17:33

Kıdemli Üyelik

Yeni Tüzüğümüz Kıdemli Ve Onur üyeliğini şöyle düzenlemektedir:

51- Kıdemli Üyelik ve Onur Üyeliği

a)Mesaj sayısı 250'ye ulaşan üyelerimiz Yönetim Kurulu'nun inisiyatifi doğrultusunda 'Kıdemli Üyelik' unvanı almaya hak kazanır. 'Kıdemli Üyelik' için -mesaj sayısı dışında- temel kriter üyenin forumda kullandığı üsluptur.

b) Gerek mesaj sayısı ile, gerek entellektüel faaliyeti ile, ya da farklı nedenlerle siteye ciddi katkısı olan DÖ üyesi kıdemli üyelere YK tarafından onur üyeligi payesi verilebilir. Onur üyeleri Yönetim forumları haricinde tüm forumların ve çalışma gruplarının aktif üyesi olmasa dahi katılımcılarıdır. Unvanlar Yönetim Kurulu Kararı ile verilir. Ünvanlar disiplin kurulu kararı ile geri alınabilir.

Bu düzenleme ile veritabanımızda güncelleme yapılmış ve kıdemli üye tanımına
uygun olanlara Kıdemli Üyelik verilmiştir.

Bu maddeden olmak üzere sistemimizin otomatik verdiği Kıdemli Yazar statüsü
kaldırılmıştır. 250 mesaj barajını aşan her üye için YK inisiyatif kullanacak ve
duyuracaktır.

frodo 23-04-2009 17:42

mhmd
hiramusta
soro
evrensel insan
aspartam
cemal
aldostu
aliminyum
ensareo
beelzeb
katre07
körelmiş

Dinlerden Özgürlük Grubu üyesi olmayan yukarıdaki arkadaşlarımız site tüzüğümüzde yazılı
kıdemli üyelik niteliklerine uygun davranış ve tavırlarıyla övgüyü hak etmektedirler.

Y.Kurulu arkadaşlarımızın Kıdemli Üye olmasını oybirliği ile kabul etmiştir. Arkadaşlarımıza
teşekkür eder katılım ve paylaşımlarının devamını dileriz.

YK.

evrensel-insan 23-04-2009 19:06

Saygideger yonetim Kurulu Uyeleri;

Evrensel-insan; yansiyan dusuncesine karsi gosterilen bu "taktir" e karsi; tesekkur etmeyi, kendisi adina bir "gorev" sayar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

niveru 23-04-2009 19:39

yahuu arkadas , bende bazi arkadaslar gibi hadi konuyu actik bari adinida vereyim , evrensel insan , arkadas gibi , olur olmaza , iki laf ciziktirsem , simdi burdan fezaya varmisdi mesaj sayim , ama
her yazdigimda bir seyler soylemeye calisiyorum , kasiyorum kendimi bir fikir sey edecem diye ,,

iste bu yuzden ,tamda bu yuzden mesaj sayimin iki ile carpilmasini talep ediyorum , hak etdigimi dusunuyorum ,,,, mevkide makamda gozum yok ama hakkimida istiyorum ...

KızıL 23-04-2009 20:33

niveru evrensel insan herşeye gereksiz laflar çakan birisi değil aktif bir üye olmayı sizde hakedin sizde gerekirse mesajlara laf çakın ama kımseye hakaret etmeyin ve ne gereksizkonular açarak forumuda meşgul etmeyin...

pervane 23-04-2009 20:42

'Kıdemli Üyelik' için -mesaj sayısı dışında- temel kriter üyenin forumda kullandığı üsluptur.

Burayı okumuyor muyuz?

pante 23-04-2009 20:43

Alıntı:

Evrensel-insan; yansiyan dusuncesine karsi gosterilen bu "taktir" e karsi; tesekkur etmeyi, kendisi adina bir "gorev" sayar.
Saygıdeğer Evrensel-insan;

Tebrik ederim. Sen daha fazlasına da layıksın.
Senin yarı performansında olup ta meclis üyesi olanlar var.
Umarım 2. mecliste yerini alırsın.

prozac 23-04-2009 20:49

Arkadaşlarımızı tebrik ederim..

niveru 23-04-2009 20:55

her topa cikmayin ,

evrensel insan , benim yazdiklarimi anliyacak kadar ve hatta daha fazlasina espiri seviyesine , entellektuel birikime ve zekaya sahiptir

, yoksa aksini dusunsem , ne onun adini ananrdim nede boyle bir sey yazmazdim ,,

forum kirliligi yapiyorsunuz ,,, veee +1 mesajim daha oldu !))

pervane 23-04-2009 21:08

mhmd
hiramusta
soro
evrensel insan
aspartam
cemal
aldostu
aliminyum
ensareo
beelzeb
katre07
körelmiş

Listede forum da aramızda bulunmayanlar olsa da emekleri ve duruşları nedeniyle arkadaşlarımızın kıdemli üyeliklerini kutluyorum.

Evrensel hocamı ayrıca kutluyorum kendisi ünvan sahibi olmadan da gönüllerimizde kıdem kazanmış biridir.

Niveru arkadaşımızı daha çok yazmaya azmettirmek için bu tür ilanların sık sık duyurulması gerekmektedir. Kendisini de en kısa sürede kutlamak için elim kılavyede bekliyorum.;) Kolay gelsin...

pante 23-04-2009 21:13

Katre07 arkadaşımızı da kutluyorum.
Diğerlerini kutlamıyorum.

evrensel-insan 23-04-2009 21:53

Saygideger arkadaslar;

"Kutlamalar"da, "yermeler" de; kabulumuzdur. Bu bir algi meselesidir. Niveru arkadasimizin "evrensel-insan" adini telaffuz etmesinin nedeni de; yazdigi yazinin icerigine cevap gelecek olmasi ve kendisinin de, bu cevaplara yanit verme olanaginin oldugunu, bilmesidir.:rolleyes:

Saygilarimla;
evrensel-insan

OQONUC 23-04-2009 22:28

Benim bir sorum var;

Kıdemli Üyelik mi daha payedar oluyor yoksa YAZARlık mı?

Bence adını Kıdemli Yazar Üye olarak değiştirmelisiniz. Böylelikle bir alttaki makamı da kapsayan paye olur.

Bu hali ile kim yazarlığı bırakır ki kıdemli üye olmak için. zira üye yazzar demek değilki:eek:

one 23-04-2009 22:31

ya benim nickimin altındaki YAZAR ı silin

yada bu son kıdem lilik payesiyle ilgili mesajları

ikisinden birini yapmazsanız üyeliğimi silin . nokta

OQONUC 23-04-2009 22:35

Teklif edelim yazar'ın önüne ek koysunlar. "Acemi yazar" gibi.
Ya da "Çaylak Yazar" gibi. :D
...............

Vallahi öyle. hatta biraz da sıfat ekleyelim.

Acemi Geveze Yazar.
Çaylak laklak yazar
Agresif Yazar
Tebliğci Acemi Mümin Yazar
Mesnetsiz Sallayan Hacı YAZAR

aklıma gelenler bunlar :)

selamlar

OQONUC 23-04-2009 22:37

bu nasıl oldu yaa; panteden sonra yazdım ondan üste çıktım.

Allah allah ; yav ne büyük adamım ben yaa :D

pante 23-04-2009 22:40

OQONUC'a da kıdem verilmiş olsaydı, onu da kutlamazdım.
Hele Soda'ya. Kıdemlinin kıdemlisi o.
Aynı şekilde Soro, Aldostu, Cemal, Hiramusta, Mhmd, Aliminyum, Aspartam, Körelmis, beelzeb ve ensareo da öyle.
Hepsi zaten kıdemli. Neden böyle oldu anlayamadım. :rolleyes:

Alıntı:

Benim bir sorum var;

Kıdemli Üyelik mi daha payedar oluyor yoksa YAZARlık mı?

Bence adını Kıdemli Yazar Üye olarak değiştirmelisiniz. Böylelikle bir alttaki makamı da kapsayan paye olur.

Bu hali ile kim yazarlığı bırakır ki kıdemli üye olmak için. zira üye yazzar demek değilki
Bence de öyle.
Teklif edelim yazar'ın önüne ek koysunlar. "Acemi yazar" gibi.
Ya da "Çaylak Yazar" gibi. :D

pervane 23-04-2009 22:45

Olmadı! daha yaratıcı üyelik isimleri bekliyordum sizlerden. Hayalim kırıldı :o

pante 23-04-2009 22:51

Alıntı:

bu nasıl oldu yaa; panteden sonra yazdım ondan üste çıktım.

Allah allah ; yav ne büyük adamım ben yaa
Bir de cinlere inanmazlar.
İşte kanıtı!
Bu da site cinlerinin işi.
Sakın değiştirilmesin. Önemli bir delil çünkü? :)

evrensel-insan 23-04-2009 23:03

Saygideger arkadaslar;

Hangisi one cikiyor. Bir mantik yurutelim. Bu sitede yazi yazabilmek icin; uye olmak gerekiyor. UYE OLMADAN, YAZI YAZILAMIYOR. Sitede, uyenin bulunmasinin nedeni ne? YAZI YAZMAK. Yazi yazana ne denir? YAZAR

Eger, yazar olmak; yazi yazmayla paralelse ve uye olmanin amaci; yazi yazmaksa' Uyelik; yazar acisindan onem kazanmiyor. Site acisindan da;uyenin kendini ortaya koymasi yazi yazmak olduguna gore; bir yerde "uye" kelimesinin; hem yazar hemde site acisindan pek onemi kalmiyor.

Yalniz; uyelik konusu; sitede katilim suresi ve surekliligi acisindan bir oneme sahip. Bu onem, HEM YAZARIN; YAZABILIRLIGINI KORUMASI, HEMDE BUNU ZAMAN OLARAK KALICILASTIRMASI;ayri bir onem kazaniyor.

Bu unvanlari da; site verecegine gore ve site icin; hem uyelik sure ve kaliciliginin, hem de yazarin, yazi icerik ve sayisinin onemi ortaya cikiyor.

Bence, uyelik; ilk basta kazanilan bir unvan olarak gozukuyor. Yazarlik, zaten uyenin yapmasi gereken. Kidemli kavrami ise; sadece uyeligi kapsiyor. Yazar'in yazi sayisinin icerigini pek kapsamiyor. Sadece, yazarin; suresini kapsiyor. Yazarin, yazi kalitesini ve icerigini ortaya koymus olmuyor.

Bu durumda; gerekirse; yazarin, yazi kalitesi, icerik ve uslubu acisindan; bir yazar unvani verilebilir. Bu ne mi olur. Eee, onu da siz bulun, artik!;)

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 23-04-2009 23:41

Saygideger arkadaslar;

Mesela, yazarin yazdigi yazi iceriginin ve dusuncesini en cok yansittigi konu temelinde; ona bir baslik unvani verilebiler. Ornek: felsefi, bilimsel, din icerikli, tarhsel, sosyal, siyasal, psikolojik, guncel, esprituel, edebi, kulturel, istatistiki, v.s. Tabi ki; buda; meclisin gozlem ve degerlendirmesi temelinde ve uyelere; o yazarin ana konusunu tanitma temelinde ve o yazarin; konulara, hangi temelde degindigini belirtir icerikte v.s. bir ortak karar gerektirir.

Ama bu; en azindan uyelerin, yazarin yazisini okurken; onun hangi temel konudan yanasarak, yazilarini yazdigini gostermede bir olanak saglar.

Mesela ben; "aykiri" ya da "ters yazar" i tercih ederim.:D

"Kidemli uye" uye surecini ve devamliligini
"kidemli yazar" yazi surec, devamlilik ve sayisini
"........ yazar" da; yazarin, yazi yogunluk ve yaziya yanasiminin icerigini belirtir.

"onur uyeligi" de; sitenin; yazari ve yazdigi yazi uslubu ile"" gurur duymasi ve ""iftihar etmesidir."

Yazinin icerigini kapsamaz. Gerci icerik, bu site icin bellidir.
Nasil mi? Bunu anlamak icin, pante arkadasin yazilarinin geneldeki icerigine bakmak yeterlidir.;)

Saygilarimla;
evrensel-insan

serüvenci 24-04-2009 11:51

bu arkadaşlar kıdemli üye olarak tescillendiyse ben neden hala kıdemli üye olarak görülüyorum. teknik değişiklikleri yapmadınız mı?

frodo 24-04-2009 11:54

Alıntı:

frodo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 168562)
Yeni Tüzüğümüz Kıdemli Ve Onur üyeliğini şöyle düzenlemektedir:

51- Kıdemli Üyelik ve Onur Üyeliği

a)Mesaj sayısı 250'ye ulaşan üyelerimiz Yönetim Kurulu'nun inisiyatifi doğrultusunda 'Kıdemli Üyelik' unvanı almaya hak kazanır. 'Kıdemli Üyelik' için -mesaj sayısı dışında- temel kriter üyenin forumda kullandığı üsluptur.

b) Gerek mesaj sayısı ile, gerek entellektüel faaliyeti ile, ya da farklı nedenlerle siteye ciddi katkısı olan DÖ üyesi kıdemli üyelere YK tarafından onur üyeligi payesi verilebilir. Onur üyeleri Yönetim forumları haricinde tüm forumların ve çalışma gruplarının aktif üyesi olmasa dahi katılımcılarıdır. Unvanlar Yönetim Kurulu Kararı ile verilir. Ünvanlar disiplin kurulu kararı ile geri alınabilir.

Bu düzenleme ile veritabanımızda güncelleme yapılmış ve kıdemli üye tanımına uygun olanlara Kıdemli Üyelik verilmiştir.

Bu maddeden olmak üzere sistemimizin otomatik verdiği Kıdemli Yazar statüsü
kaldırılmıştır. 250 mesaj barajını aşan her üye için YK inisiyatif kullanacak ve
duyuracaktır.

Düzenleme ilk mesajla yapılmıştır.

serüvenci 24-04-2009 11:57

veritabanında değişiklik yapılmasına rağmen kaldıysa, bu durumda ben de kıdemli üye kategorisine girmiş oluyorum. eywallah. :D

evrensel-insan 26-04-2009 00:47

Saygideger pante;

Senin, bu mesajin; daha once "gozumden kacmis"

Umarım 2. mecliste yerini alırsın. -pante-

Evrensel-insan olarak yansiyan dusunceler, hic bir zaman, sitenin yansittigi ve algiladigi "dinlerden ozgurluk" tamlamasina uymayacagi icin; ben boyle bir olanak gormuyorum. Zaten gerekte yok.

Cunku, ben artik ne yapsamda serbest dusunceden ve onun inancdisi, dogrudisi, ideolojidisi, iceriginden dusunce ve davranis olarak "kopamam" bu benim icin "bilinc kaybi"dir.

Insandisi, insanlikdisi ve insanozaleyhte icerikli inanc ve bilim temelli, dini mentalite, milliyetcilik, emperyalist zihniyet ve tanrisal yanasimin getirdigi ideolojik ve teorik dogrulari ve dogrular arasi savasimdaki dogru ustunlugunu savunmak; benim acimdan tarihsel olarak bitmistir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante 26-04-2009 00:57

Alıntı:

Evrensel-insan olarak yansiyan dusunceler, hic bir zaman, sitenin yansittigi ve algiladigi "dinlerden ozgurluk" tamlamasina uymayacagi icin; ben boyle bir olanak gormuyorum. Zaten gerekte yok.

Cunku, ben artik ne yapsamda serbest dusunceden ve onun inancdisi, dogrudisi, ideolojidisi, iceriginden dusunce ve davranis olarak "kopamam" bu benim icin "bilinc kaybi"dir.

Insandisi, insanlikdisi ve insanozaleyhte icerikli inanc ve bilim temelli, dini mentalite, milliyetcilik, emperyalist zihniyet ve tanrisal yanasimin getirdigi ideolojik ve teorik dogrulari ve dogrular arasi savasimdaki dogru ustunlugunu savunmak; benim acimdan tarihsel olarak bitmistir.

Tersine bu yazdıkların DÖ için uygun, olumlu düşüncelerdir.
Tabi farklılıklara da tahammülü gerektirir. Herkesi evrensel-insan çizgisinde düşünen beklentide olman mümkün değil. Kimileri o çizgiye yakın olur, kimileri biraz uzak. Sen de o çizgiye yaklaştırmak için ışık saçacaksın fikirlerinle.

evrensel-insan 26-04-2009 02:43

Saygideger pante;

Ben genelde zaten, dini mentalite ile dusunsel olarak mucadele veriyorum hem yasamimda, hem sitede hemde iliskilerimde.

Benim ozel olarak islam ve muslumanliga yonelik mucadelem yok ve gereksiz buluyorum. Cunku bu mucadele, bir yerde kisilerin birbirini iknasina yonelik. Ustelik ne bilgim ne de birikimim var, ayetler veya hadisler veya kuran hakkinda. Zaten ihtiyacim da yok.

Oyuzden benim; sizlerin algiladigi anlamda dine karsi olmam, mumkun degil. Ben ancak dusuncelerimle; dini dogrulananlari ve dini mentalitenin insanlikdisiligini ortaya koyup; yanlisliyabilir ve curutebilirim. Bunu da zaten, tum yazilarimda genel olarak yapiyorum. Bu konuda "neden D.O. Uyesi olamam" baslikli bir yazim da var.

Gerci; asil dusunce olarak ben dinlerden ozgurum, cunku dindisi yasiyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante 26-04-2009 03:08

Alıntı:

Oyuzden benim; sizlerin algiladigi anlamda dine karsi olmam, mumkun degil. Ben ancak dusuncelerimle; dini dogrulananlari ve dini mentalitenin insanlikdisiligini ortaya koyup; yanlisliyabilir ve curutebilirim. Bunu da zaten, tum yazilarimda genel olarak yapiyorum. Bu konuda "neden D.O. Uyesi olamam" baslikli bir yazim da var.

Dinlerden özgür olmak, non-teist olmak din karşıtlığı demek değildir.
Din karşıtı olanlar da vardır, olabilir.
Sitenin gayesi o değildir.
Asıl gaye, özgürce düşünce ve inançların sergilenebilmesi, savunulabilmesidir.
Karşı düşünce ve inançların da eleştirilebilmesidir.
Bir din nasıl ki diğer dinleri, inançları eleştiriyorsa, kendinin de eleştirilmesini kabullenebilmeli, hoşgörüyle karşılayabilmelidir.
Karşı olunan bu hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlüktür.
Mücadelesi verilen de odur. Din karşıtlığı değildir.
Benim yaptığım da felsefedir, dini hükümleri değerlendirmedir.
Uygun bulduklarım vardır, olumsuz gördüklerim vardır.
Olumlusuna da, olumsuzuna da yer veriyorum.
Senin tarzın da bu. Çoğunlukla kendi görüşlerini yazıyor, kimi zaman da diğer görüşleri eleştiriyorsun. Sonuçta fazla bir tezat durum yok. Zamanla aşılır.

İyi geceler.

evrensel-insan 26-04-2009 03:22

Saygideger pante;

Tabi farklılıklara da tahammülü gerektirir. Herkesi evrensel-insan çizgisinde düşünen beklentide olman mümkün değil. Kimileri o çizgiye yakın olur, kimileri biraz uzak. Sen de o çizgiye yaklaştırmak için ışık saçacaksın fikirlerinle. -pante-

Yukaridaki cumleni ve son yazdigin mesaji dikkate alacagim. Belki dusunceleri yansitirken "sekter" olabiliyorumdur. Bunu bilemiyorum. Ama, bilhassa bu konuda; senin gorus ve onerilerine herzaman ihtiyacim olabilir ve seve seve bunlari belirtirsen, dikkate alirim.

Cunku, mucadele; herzaman dusunceye yoneliktir. Bir dusunceyi de; en algilanir sekilde ifade edebilmek gerekir. Gerci; "ters, aykiri ve negatif" bir dusuncenin yansisi, tam tersi bir dusunceyle ne kadar algilanabilir, bunu kestirmek cok zor.

Ama herzaman, yazilan yazilara gelen bir yaniti yazilanlar daha iyi algilansin diye, yanit temelinde acmaya calisiyorum ama; yine de; okuyanin arzuladigi aciklikta olmayabiliyor. Gerci bu da; zaman ve tecrube kazanim konusu. Tekrar tesekkur ederim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

serüvenci 10-05-2009 18:30

akhenaton'u kıdemli üye olarak tayin etmiş görünüyorsunuz. bu konuda YK inisiyatifini ne yönde kullanmıştır ? artık teknik konuyu düzenleyin be kardeşim.

frodo 14-05-2009 11:22

Nehir, gametria, milomanara adlı üyelerimiz YK'nın oybirliği ile aldığı kararla Kıdemli Üyeliğe
hak kazanmışlardır. Arkadaşlarımız kutlar katılımlarının devamını dileriz.

Saygılarımızla.

YK

mep 14-05-2009 12:20

Nehir, gametria, milomanara

Çayda dem..
Sitede kıdem..
Hayırlara vesile olur inşallah..

Akhenaton 14-05-2009 12:57

Alıntı:

serüvenci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 174648)
akhenaton'u kıdemli üye olarak tayin etmiş görünüyorsunuz. bu konuda YK inisiyatifini ne yönde kullanmıştır ? artık teknik konuyu düzenleyin be kardeşim.

Kıdemli üye olmak için marksistmi olmak lazım.:) veya feodal solcumu.:)

prozac 14-05-2009 15:46

Üç arkadasımıda kutlarım..

cigi 14-05-2009 16:47

Alıntı:

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 175988)

Olur mu öyle sey.
Ufak bir teknik hata olmus olabilir.
Giderilene kadar sen benimkini kullanabilirsin.:)
Sade vatandas olarak yasamak cok rahat.

one 14-05-2009 17:00

breh breh breh

ağız tadıyla sınıfsız toplum ambiansı yaşatmayacaksınız belli oldu olay :D

milomanara 14-05-2009 17:48

Kendi adıma teşekkür ederim. Burası fikirlerini keyifle okuyup, argumanlarını kendi kafamda tartıştığım, beni tezini, anti-tezini araştırmaya iten bir forum.

Sevgiler,

serüvenci 14-05-2009 18:49

Alıntı:

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 175988)

git işine be kardeşim! ne menem şeysin anlamadım. adam, teknik olarak kıdemli üyelikler düzenlenmiştir diyor ben de seninle ilgili uyarıyorum. ne var bunda. söylediklerini gerçekleştirmeleri için bir itici bir uyarıcı oluyorum benimsemesem de. ayrıca benim için o bu şu olması önemli değil insan olsun yeter.

Akhenaton 14-05-2009 19:13

Alıntı:

serüvenci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 176097)
git işine be kardeşim! ne menem şeysin anlamadım. adam, teknik olarak kıdemli üyelikler düzenlenmiştir diyor ben de seninle ilgili uyarıyorum. ne var bunda. söylediklerini gerçekleştirmeleri için bir itici bir uyarıcı oluyorum benimsemesem de. ayrıca benim için o bu şu olması önemli değil insan olsun yeter.

Kıdemli üye ,
Ben kıdeme değil bilgiye bakarım, umarım anlamışsındır.
:)

serüvenci 14-05-2009 19:19

Alıntı:

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 176110)
Kıdemli üye ,
Ben kıdeme değil bilgiye bakarım, umarım anlamışsındır.
:)

o kafanın içinde ne var çok merak ediyorum ?
yazdığımı anlayacak kapasiten mi yok anlamadım ki.
bilgiye bakarmış. peh peh peh. hadi oradan sen de.
kıdemli üye diyerek alaycı ifade kullanacağına dönde yazdıklarıma bak.
çoluk çocukla uğraşıyoruz. sana gayet yüksek bilgi düzeyiyle donanmış bir beyin diliyorum.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:28 .