![]() |
TÜRK Olmak!!!
bu yazıyı gazetede okudum
yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizden biri sözcü gazetesine yollamış çok duygulandım ve çok hoşuma gittiğinden sizlerle paylaşmak istedim. Türk olmak osmanlının borcunu ödemektir.kosovada ve bosnada batı trakyada ve makedonyada geçmişte kalan meselelerin hesabını vermektir. Türk olmak kıbrısta hocalıda anadoluda ve balkanlarda soykırıma uğrayıp karşılığında yapmadığın soykırımla suçlanmaktır. avrupada hor görülmektir.vize kuyruklarında itilip kakılmaktır.arabaya koşulan ilk atın vatanında,ilk yazılı antlaşmanın imzalandığı yurtta,yazının bulunduğu,paranın icat edildiği,her metrekaresinden bereket fışkıran topraklarda,kalkınmak için yabancı sermaye beklemektir.istanbulda doğu romayı yıkıp da yeni roma olan ABye girmek için kapı dibinde tek ayak üstünde beklemektir. Türk olmak çanakkalede ölmektir.çanakkalede ölmeden önce düşmana su vermek ve yaralısını kendi sırtında hastaneye taşımaktır. sabahları odana rahmet dolsun diye camı açmaktır.kar yağdığında kayak yapmayı değil evsizleri düşünmektir. balkon köşesine kuşlar için kışın ekmek kırıntısı yazın su koymaktır. yağmura rahmet kara bereket diye bakmaktır. Türk olmak harap bir ülkede,işgalci ordulara kadınıyla,yaşlısıyla,kazmayla kürekle karşı koyabilmektir.Türk olmak davuu-zurnayla askere uğurlanmaktır.Türk olmak annenin şehit oğlunun ardından bir oğlum daha olsun onu da vatan için göndereceğim demektir. Türk olmak evindeki bir kap çorbanın yarısını tanrı misafirine ikram etmektir.kendi yerde misafiri döşekte yatırmaktır.türk olmak milli maçta ağlamaktır. Türk olmak,yunusu bilmektir,aşık veyseli sevmektir.mevlanayı,hacı bektaşi veliyi ve hoca yeseviyi tek satırını okumasada yüreğinde taşımaktır. Türk olmak,saz çaldığında,ney üflendiğinde,kös dövüldüğünde ve kaval çaldığında birde yemen türküsünde yüreğinin diplerinde sızı hissetmektir.hayatın sana verdiklerine nasip vermediklerine kısmet demektir.her işin en hayırlısına inanmaktır ve ağlamamak için çok gülmekten çekinmektir. Irk sözünü bilmeden yaşamak,yaratılanı yaratandan ötürü sevmektir. magazin programları ile dizilerin arasına sıkışsada silkinip üzerindeki ölü toprağını seçimlerde kısmende olsa atabilmektir. Türk olmak buhran zamanında birçok ülkede mesela arjantinde mağazalar yağmalanırken,daha ağır buhranlarda sıraya girerek sorumlusuna en ağır cezayı tek bir cam kırmadan sandıkta kesmektir. Türk olmak en zayıf gününde bile dünyaya meydan okumak,en dertli gününde bile her melanetin şafakta biteceğine inananırk kevekkül göstermektir. Türk olmak,sayısız medeniyete mezar olmuş anadoluda bin yıldır diri olmaktır,iri olmaktır,bir olmaktır.hissedebilene Türk olmak ebedi bir mutluluktur. o kadar güzel içten yazılmış bir yazı ki üzerine söylenebilecek çokta bişi bulamıyorum. yorumlarınıza..... |
Türk olmak osmanlının borcunu ödemektir. kafadan kaybetti :D
|
bu yazı nedense ilgi görmedi pek
güncelliyorum.... |
Çok güzel sayın unbelieving,teşekkürler paylaştığınız için.
Bizi kendileri gibi ruhsuz ve duygusuz zannedenler okusunlar bunları,yada kendi memleketine düşük gözle bakan akılları karışmış olanlar... Bu milletin bir gün dünyanın en modern,çağdaş ve örnek gösterilecek ülkesi olması dileklerimle,çünkü bunu gerçekten hakediyoruz... Saygılarımla... |
Türk Olmak...her fırsatta seni sırtından vuran bir toplulukla aynı toprakları paylaşmak bütün bunlara rağmen metanetle durup şehit evlatlarının acısına katlanabilmektir.
|
Türk olmaktan önce; İnsan olmak gerekiyor bu dünyada.. İnsan olmadan, insan gibi yaşamadan, insani değerlere saygı duymadan; Türk olun, Alman olun, Fransız olun.. Ne olursanız olun, Bunun hiçbir önemi yoktur.
|
Türk zaten insani değerler taşıyor,önemli olan bunun bilincine sahip olmak ve insani değerler dışında kalıpda dünyaya kendini insanmış gibi gösteren kirli yüzlere,yaptıkları sömürge ve vahşetleri dolayısıyla karşılarında dikilebilmek...
|
Alıntı:
Her milletden insani değerler taşımayan kişiler olduğu gibi; Türklerden de insani değer taşımayan birçok kişi mevcuttur. Sanırım gündemi pek takip etmiyorsunuz. Her gün bir insan boğazlanıyor nerdeyse. Her gün birileri öldürülüyor. Bu da maalesef bizim ülkemizde yaşanıyor.. |
İnsanların akli dengeleri bozuk olabilir,bu her toplumda bvarolmaktadır ve tabiki önüne geçilmesine çalışılmalıdır.Ama ülke olarak Türk kadar kendinin reklamını yapamayıpihaksız yere kötü gösterilen ve üstelik gerçek kötü olanlar tarafından azarlanan başka bir ülke yoktur.
Biz burda toplumsal değil milletsel bi bakış açısıyla bakıyoruz olaya,yoksa bu tür olayların olmadığı bir yer dünya üzerinde yoktur. Saygılarımla... |
Türk olmaktan önce; İnsan olmak gerekiyor bu dünyada.. İnsan olmadan, insan gibi yaşamadan, insani değerlere saygı duymadan; Türk olun, Alman olun, Fransız olun.. Ne olursanız olun, Bunun hiçbir önemi yoktur.
sevgili felsefeci Bu noktaya gelebilmiş olmana sevindim. saygılarımla |
Alıntı:
Sanırım daha önce bu noktada olmadığımı düşünüyordunuz sevgili dilaver abim. :) |
Sanırım daha önce bu noktada olmadığımı düşünüyordunuz sevgili dilaver abim
düşünmüyorum, eminim. Tartışmalar, başlıklar hala DK da mevcuttur. Senin karşı çıkışların ve temelleri de. Neyse bunlar artık mazi olmuş durumda. Üzerinde durmanında bir anlamı yok artık. saygılarımla |
Alıntı:
Yazmış olduğum yazıların milliyetçiliği körükleyecek türden yazılar olduğuna inanmıyorum. Karşı tarafın da milliyetçilik yaptığını da unutmuşsun anlaşılan. :) |
Karşı tarafın da milliyetçilik yaptığını da unutmuşsun anlaşılan.
fark eder mi felsefeci. Ayrıca karşı taraf milliyetçi degildi. Bunu da çok iyi biliyorum ve o zaman defalarca sana izah etmeye çalışmıştım. Bu sitede milliyetçi kürtler asla olmadı, olsa da kalıcı olamadılar. İsteseler de izin vermedik. O genç arkadaşım da degildi. Ama bunu sizlerin anlaması yıllar alıyor. saygılarımla |
TÜRK olmak,paranoyakça bir şekilde düşmanlar yaratmak ve sonra bunlara inanmak,dünyada barışı istemek ve sonra 'bir TÜRK dünyaya bedeldir' demektir
|
Evet tıpkı batının görmek istediği bir Türk olmuşsunuz sayın eylemsel.Daha mileltiniz için dönen oyunları bile göremiyorsunuz.Sizde bunlara komplo teorisi diyorsunuzdur heralde.
O halde osmanlının son yılları ve batının yıkma çabalarıyla,günümüz koşullarını bir karşılaştırın bakalım aradaki benzerliği görebilecekmisiniz. Bir türk dünyaya bedeldir evet neden acaba. İngiliz,italya,fransız,rus,yunan ve içtende ermeniler ve padişahçıları karşısına alıp yenmiştir,ondan olsa gerek bu terimde... Saygılarımla... |
O halde osmanlının son yılları ve batının yıkma çabalarıyla,günümüz koşullarını bir karşılaştırın bakalım aradaki benzerliği görebilecekmisiniz.
Sayın nogada Osmanlı da türklerin durumunu anlatabilirmisiniz bize. Örnegin Ebu Suud fetvalarıyla başlayailirsiniz. Osmanlının neresinde Trüklük var. saygılarımla |
Ellerine saglik arkadasim guzel yazi eklemissin.
Iyi bir Turk olabilmek,iyi bir insan olabilme'nin erisilecegi en ust noktadir.Bizler bu yuzden Turkuz ve en ustun insanlariz! Tarihinde bu kadar aci cekip hala insan olmaya calisan baska millet yoktur. Turk olmak iinsanligin'dan maraz dogdugu halde, insanlik yapmaya devam etmektir.Tanri Turku korusun!esenlikle |
Sayın dilaver osmanlının türklüğü öne çıkardığını söylemedim.Ama kök itibariyle emperyalizmin istekleri doğrultusunda aynı şeyler yaşanıyor.Sonuçta biz osmanlının mirasını aldık ve batının gözünde yine aynı oyunlar ve planlar o veya bu şekilde değişmeden devam etmektedir.
|
Alıntı:
Osmali'nin Turk dusmanligi http://uluturkculuk.com/index.php?to...sg1392#msg1392 |
sayın baskaltürk
ben sadece gerçegin peşindeyim. Gerçegi de kendime göre egip bükmem. İnsandan yana iseniz daha çok ortak paydamız olabilir. Yeter ki bilimin yanlışlanabilirlik prensibine uyalım. saygılarımla |
Sayın baskalturk.Osmanlının türklüğü öne çıkarmasından değil,batının bu topraklardaki gözünden bahsediyorum ben.Sonuçta biz osmanlının mirasını aldık.Ve onalr için değişen tek şey ülke ismi.Amaç aynı bizi sindirebilmek.Sanırım anlatamıyorum ben derdimi.
Saygılarımla... |
Sonuçta biz osmanlının mirasını aldık
Sayın nogada Osmanlının ancak borçlarını aldık, bir de yıkılmışlıgını. Osmanlının bize mirası nedir size göre, ne bırakmıştır. Harap bir ülke ve duyuni umumiye borçları. Başka var mı . saygılarımla |
Alıntı:
-Ayrıca yazında hem en üstün insanlarız demişsin hem de insan olmaya çalışıyoruz demişsin. üstün bir insan , insan olmaya çalışır mı? |
Sayın dilaver beni neden anlayamadığınızı henüz çıkarmış değilim.
Bakın mirası ben emperyalist ülkeler üzerinden düşünüyorum.Onların bu bölge için olan planlarını devraldık demek istiyorum.Sonuçta deişen ülke bir isim ama biz gene onlar tarafından aynı planlar içinde görülüyoruz.Onların bizim bölgemiz üstündeki idealleri aynı değişmedi demek istiyorum... Bahsettiğim mirass bu yani.Sanırım şimdi anlaşılmıştır. Saygılarımla... |
Saygideger arkadaslar;
Cok onemli bir gercegi atliyorsunuz. Turk olunmaz, Turk olarak dogulur. Ama; dunyanin her cografyasinda doganlar, maalesef Turk olarak dogmuyor. Ama dunyanin her cografyasinda doganlar, insanoglu olarak doguyor. Turk olarak dogmak da; maalesef, dogacak olanin; ne iradesine ne de secenegine bagli. Oyuzden ben bu basligi "Musluman olmak" ya da; herhangibir, insanoglunun; ideolojik inancsal ve dogrusalligini ortaya koyan; ve kisiligini ve de kimligini olusturan, AYRIMCI degerler temelinde degerlendiriyorum. Eger bir olmak tan bahsedilecekse; tek olunabilecek olan INSAN OLMAK, olmalidir. Cunku bir bebek; bu dunyaya insanoglu olarak geliyor ve eger farkina varirsa, o zaman dusunce ve davranista insan olmak mucadelesini; hem en genis mekanda; hem de kendi turu icin, bireysel olarak veriyor. Dusunce ve davranista, insan olma mucadelesi vermeyende; ancak kendisine dogumdan verilen verilere hem irade disi, hem de secenek disi sahip cikma ve savunma mucadelesi veriyor. Saygilarimla; evrensel-insan |
Yazidan anliyoruzki Turk olmak Osmanli'yi isine geldiginde kendinden saymak isine gelmediginde saymamakmis. Ikiyuzluluk...Cifte standart..
Hem borclarini oduyoruz diye gocunup, hem Roma'yi yiktik diye ovununce oyle oluyor biraz. |
Sayın evrensel-insan keşke dediğiniz gibi olsa ama ne yazıkki bu böyle olmuyor insanlar milliyerçi ve ırkçılığı bırakacak ve global ve eşit bir insanlık düzeyi kurmayı düşünmüyor.Bu durumda bizimde kendi milletimizi yüceltmemiz ve güçlendirmemiz gerekmezmi?
Saygılarımla... |
Saygideger nogada;
Senin once, bir vatandas olarak; birey bilinci alman ve bireysel olarak kendini egitmen gerekir. Bu her birey olamayan vatandas icin gecerlidir. Soyle bir ornek verelim. Kendine bir faydasi olmayanin, ailesine, cevresine, baskasina, ulkesine, toplumuna, insanliga ve dunyaya faydasi olabilirmi? Once birey bilinci ve sonrada bireyin turu insansal bilinc. Mekan konusu ve siniri bu bilincle paraleldir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygıdeğer evrensel hocam burda bana bir şekilde ders vermek niteliğind olduğunuz anlamını çıkarabilirmiyim bu söyleminizden.
Olsa bile saygı duyarım düşünce ve yaşınıza her zaman saygı dyarım.Sadece merak ettiğim için sordum.Beni niteliksiz bir insan gibimi görüyorsunuz acaba,eğer böyleyse kızmam ama sadece üzülürüm. Saygılarımla... |
Saygideger nogada;
Benim yazi dilinde kullandigim "sen" zamiri; senin kisiligine veya kisisel degerlerine yonelik degildir. Ben sadece olunmasi gerekeni dile getirdim. Kisinin bu benim getirdiklerimi gale alip almamasi, tamamen onun kisisel kararidir. Ben kimseye, "benim dediklerim dogrudur." Veya "Mutlaka boyle yapman gerekir" v.s. temelli dil kullanmam ve kullanamam. Cunku, ne dusunup nasil davranacagini, herkes kendi karar verir. Iste bunu basarabilmesi icinde; herseyden once birey olmasi gerekir. Yoksa; senin kisiligine yonelik bir ifade yoktur. Ayrica benim; kisilere "deger bicme" gibi bir yanasimim da, olamaz. Kimseye, ne kalite, ne de baska bir konuda etiket vermem. Cunku herkesin dusuncesi, kendine gore kendi kalitesini tasir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Alıntı:
|
Saygideger BASKALTURK;
Ben sadece gercekleri verileriyle birlikte dile getiriyorum. Bu ne benim dusuncem, ne de kendisi dogumdan itibaren Turk verisiyle buyuyen kisinin secimi. Birincisi hem dunyada, hemde Turkiye'de; herkes Turk verisiyle dogmuyor. Bilhassa Turkiye'deki bu gercegi gormek ve gercekci olarak farklarin farkina varmak gerekiyor. Eger bu farkin farkina varilmazsa; dunya uzerindeki verilerin de, farkina varilmaz. Ustelik milli veri; her dogan bebegin secim ve irade disi yuklendigi bir veridir. Herkeste de bu veri olduguna gore; bu veriye milliyetcilige dusunce ve davranista tasimanin da, bir anlami yoktur. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
hangisi doğru? |
Yanlis anlasildigi icin duzeltiyorum,
Tarihinde bu kadar aci cektigi halde insanligin gereklerini yapmaya calisan(insan olmaya) baska millet yoktur! Isminiz gibi absurd sunuz !esenlikle |
TÜRK olmak,paranoyakça bir şekilde düşmanlar yaratmak ve sonra bunlara inanmak,dünyada barışı istemek ve sonra 'bir TÜRK dünyaya bedeldir' demektir (eylemsel)
Butun Türkler böylemidir yani? böyle bir genelleme yapmak ne kadar doğru? şimdi bende tüm almanlar faşisttir ,ırkçıdır, katildir fransızlar sömürgecidir lejyonerdir kötüdür mü demeliyim? Bir şeyleri eleştirirken genellemelerden kaçınmak gerektiğine inanıyorum ben..Bir toplumda her türlü insan yaşar sadce iyilere bakarak bu kökenli insanlar iyi veya kötü demenin bir anlamı yok ki. kaldı ki insanların kökenini bilmesinin tanımasının kötü bir şey olmadığınada inanıyorum ağaçların bile kökü var.. Kökenini, nerden geldiğini, hangi gruba ait olduğunu bilmeli ama bunu başka veya farklı kökenden gelenler için bir baskı unsuru olarak kullanmamalı.. Bence ne Türk olmak ne Kürt olmak ne Alman olmak ne fransız olmak ; ne kötü nede suç.. kaldı ki kökenlerimizi ve anne babalarımızı seçemiyoruz. saygılarla.. parmis Güneşin_kızı |
Tarihinde bu kadar aci cekip hala insan olmaya calisan baska millet yoktur.
Tarihinde bu kadar aci cektigi halde insanligin gereklerini yapmaya calisan(insan olmaya) baskal millet yoktur! Anlam farkını göremedim Farkı söyler misiniz? üstün insan insanlığın gereklerini yapmaya çalışır mı? (yapmaya çalışmak/ bazen yapamamak ) Ben üstün bir insan değilim sıradan bir insanım ve iben de nsanlığın gerektirdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum. Üstün insanla ( sizin deyiminizle türk oluyor bu) farkım ne? |
Alıntı:
Ayrica paranoya beyinsel ve ruhsal bir hastaliktir,dolayisi ile tum TURK milletini hasta ilan ediyorsunuz.Siz bence doktora gorunun sayin eylemsel belki bu paranoyaklik sizinle kisitlidir.esenlikle |
Alıntı:
|
Tarihinde bu kadar aci cektigi halde insanligin gereklerini yapmaya calisan(insan olmaya) baskal millet yoktur!
Hangi milletten bahsediyorsunuz? Önce bunu bir açıklığa kavuşturalım. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:51 . |