Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Güzel ve Özlü sözler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9956)

parmis 15-05-2009 00:02

Güzel ve Özlü sözler

İki şey dünyaya hükmeder; biri kılıç, diğeri düşünce. Kılıç, eninde sonunda düşünceye yenilir.”Napolyon

parmis güneşin-kızı

parmis 15-05-2009 00:04

Erdemi öğretmemek, öğrenmemek, adaletle karşılaştığında onu benimsememek ve iyi olmayanı değiştirememek; işte benim kaygılarım. "
Konfüçyüs

parmis Güneşin-kızı

Not: siz arkadaşlarımında eklemesi dileğiyle...

prozac 15-05-2009 00:14

Ya bir yol bul, ya bir yol aç, yada yoldan çekil...
Konfüçyus...

parmis 15-05-2009 00:24

» Hayat bir öyküye benzer, önemli olan yanı eserin uzun olması değil, iyi olmasıdır.
Seneca

parmis

parmis 15-05-2009 00:25

Hırs, bir sandalın yelkenini şişiren rüzgara benzer; fazlası gemiyi batırır, azı da gemiyi olduğu yerde tutar.
Woltaire

milomanara 15-05-2009 00:40

脫 褲 子 放 屁 多此 一 舉
tuo ku zi fang pi duo ci yi ju
Pantolonu çıkarıp da yellenmek, çok lüzumsuz bir iştir.

Çok sevdiğim bir çin atasözü

Akhenaton 15-05-2009 02:18

Bir millet kendi varlığının tabiatça verilmiş ve kökleri kanına uzanmış özel vasıflarına artık bağlı kalmazsa , dünyadaki mevcudiyetine son verilmesinden şikayetçi olmaz.

Adolf Hitler.

parmis 15-05-2009 13:32

Üzülmek, yarının sıkıntısından bir şey eksiltmez sadece bugünün gücünü tüketir...

A.J.Cronin

parmis Güneşin_kızı

azınlık 15-05-2009 13:35

İnsan maymun gibidir, yükseldikçe kıçı görünür.

Çin atasözü.

K.C. 15-05-2009 13:53

Sözün uzunu deliye söylenir.

Dövüş ustası olanlar öfkelenmezler.
Kazanma ustası olanlar korkmazlar.
Dolayısıyla akıllılar dövüşmeden kazanır,
Aptallarsa kazanmak için dövüşür.

Akıllı adamlar istedikleri şeyi öğrenirler,
Aklı kıt olanlar ise başkalarının gerekli gördüklerini...

Tanrı maymundan hayal kırıklığına uğradığı için insanı yarattı.
Bundan sonra ise daha başka deneylere girmekten kaçındı. (Mark Twain)

evrensel-insan 16-05-2009 02:51

Saygideger arkadaslar;

Ben bir tunelin icindeyim. Ne cikisi merak ediyorum, ne tunelin boyunu, nede ne zaman tunelden cikacagimi; sadece ilerliyorum.-evrensel-insan

Bir bardak suya bakiyorum, baktikca su berraklasiyor, ama ne "su an tamamen berraklasti" diyorum, ne de "ne zaman tam berraklasacak?, merak etmiyorum. Sdece suya bakiyorum ve baktikca su berraklasiyor.-evrensel-insan

Saygilarimla;
evrensel-insan

Deist Bedo 16-05-2009 02:54

Tüm kainatı tek bir bug bile olmadan kodlayan yüce programcıya sonsuz saygılar. /Onursal Bedirhan

AYATA 16-05-2009 04:27

"Güven Ruh gibidir bir kere kaybedince geri getiremezsiniz."

"Gerçek din bu dünyanın tanrı'nın bile gözüne hoş gözüken hazlar ile dolu olduğunu ve eylemsiz bilginin boş olduğunu öğretmelidir"

"Sanatın ibadet, ibadetin sanat olduğu bir din olsun isterdim"

"Tüm dünya altından ve mücevherlerden olsaydı insanlar bir avuç toz için birbirlerini öldürürdü"

prozac 16-05-2009 11:48

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur. (Hyman Rickover)

parmis 18-05-2009 22:38

Barış güçle korunamaz. Sadece anlayışla elde edilebilir.
EINSTEIN,
Hiçbir zaman gökten gül yağmaz, daha çok gül istersek daha çok fidan dikmemiz gerekir. George ELIOTT

Hayatınızın her gününü sanki bir dağa tırmanıyormuş gibi yaşayın. Arada bir zirveye göz ucuyla bakın ki, hedefiniz daima aklınızda olsun; ama yalnızca zirveye odaklanıp, varılan her yeni noktanın farklı ve güzel manzarasını da kaçırmayın.

http://ozlu-ve-guzel-sozler.tripod.c...out/spacer.gif

http://ozlu-ve-guzel-sozler.tripod.c...out/spacer.gif
B., Harold:

Akhenaton 18-05-2009 22:39

Yahu güneşin kızı şu yahudilerin sözlerine kanmayın.

Karanlıkların oğlu.
:)

parmis 18-05-2009 23:09

İçten olmalısın. Yapmacık olmamalısın. Olduğun gibi görünmelisin. Dünyanın en zor işi, olmadığın bir kişi olmaya çalışmaktır. Gerçek benliğine doğru yaklaştıkça o kişiliği benimse ve her zaman öyle kal. Bunun kolay bir yaşama yolu olduğunu göreceksin. En zor şey başkalarının olmanı istediği kişi olmaya çalışmaktır. Onların seni bu duruma getirmesine izin verme. "Kendinin" kim olduğunu bul, olduğun gibi görün sadece. Richard Albert'in deyimiyle "karabasanları kovmak için" gerekli enerjiyi bu yolda kullanabilirsin. Kovalanacak karabasan da kalmayacak artık. Hepsini bir kenara at "İşte, ben buyum... Beni güçsüz yanımla, aptal yanımla , olduğum gibi benimseyin. Benimseyemezseniz, rahat bırakın" deyin.
Leo BUSCAGLIA

Parmis Güneşin_kızı

prozac 19-05-2009 02:08

Sevgide güneş gibi ol,
Dostluk ve kardeşlikteakarsu gibi ol,
Hataları örtmede gece gibi ol,
Tevazuda toprak gibi ol,
Öfkede ölü gibi ol,
Her ne olursan ol,
Ya olduğun gibi görün,ya göründügün gibi ol.
(Mevlana)

Keskin Nükteler De ,Keskin Bıçaklar Gibi Sık Sık Sahiplerinin Parmaklarını Keser. (Arrowsmith )

AYATA 19-05-2009 09:09

hiçbir zaman kin tutma ama yapılanlarıda unutma.

( ÇİN ATASÖZÜ )

bütün kötülükler içerisinde en kötüsü kusurlarımızı dahi degiştirmememizdir.

( J.P.SARTRE )

(Alıntı)

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
Bugün yarına dünle beslenerek yol alır.

( BERTOLT BRECHT )

alışkanlık ,zevkleri oldugu gibi pişmanlıklarıda köreltir.

( LA METTRİE )

hayat bilinç tarafından degil,bilinç hayat tarafından belirlenir.

( K.MARX-F.ENGELS )

Aşk, ölümden kuvvetlidir.

( ALEXİS CARREL )

nefret,bedeni ve aklı herzaman tahrip eder.

( ALEXİS CARREL )

adi insanlar,büyük adamların hatalarından ve kusurlarından çok büyük bir zevk duyarlar.

( ARTHUR SCHOPENHAUER )

insan coşkunluk anlarında olabildigine bencildir.o dakikada kendisinden daha ilginç daha çekici bir konu olabilecegini düşünmez dünyada.

( TOLSTOY )

ve böylece tarih,ölüler üzerinde yüksek sesle hükümn verirken,yaşayanlarıda sessizce yargılamış olur.

( II. FREDRİCH )

insanlar korktukları kimseleri incitmektense,sevdikleri kimseleri incitmeyi yeg tutarlar daima.

( NİKOLA MACHİAVELLİ )

hayatta her şey denge üzerine kurulu ise şayet,erkegin dengeleyiciside kadındır.erkek sert,kadın yumuşaktır;erkek çogunlukla aklını kullanmaya çalışır,kadın duygularını;erkek vahşidir,kadın sevecen;erkekler kurnaz,kadınlar kıskançtır;yöneten erkekler,yönetilen kadınlar.tuhaftır dünyada olup biten kötülükler erkegin tabiatının özelliklerini taşır.yagma,talan,yıkım,acı,işkence v.s hepsinin ardında erkek ve düşüncüleri vardır.kadınlar,yönetimde erkeklerden bagımsız varolmadıkları sürece kendi tabiatlarını yaşama geçirmeye çabalamadıkları sürece dünya daha kötüye gitmeye devam edecektir.

( GORKİ )

50 milyon kişi aptalca bir şey söylese,o hala aptalca bir şeydir.

( ANATOLE FRANCE )

adil olmayan yasalar mevcuttur;onlara itaat etmekle yetinelim mi,yoksa bu yasaları degiştirinceye kadar onlara itaat mı edelim,yoksa bu yasaları ihlal mı edelim? bu tür bir devlet yönetimi altında insanlar genellikle çogunlugu ikna edinceye kadar beklemek gerektigine inanırlar.eger yasalara karşı gelirse,çözümün mevcut kötülükten daha kötü olacagını düşünürler.fakat bilinmelidir ki devletin kendisi çözüm olarak mevcut kötülükten daha kötüdür.

( HENRY DAVİD THOREAU )

adalet güçlünün çıkarından başka birşey degildir.

( THRASYMACHUS )

yasaları her yerde güçlüler yaptı ve zayıfları ezdi.

( TURGOT )

davanıza bir adam kazandırmak istiyorsanız,önce onu samimi bir arkadaş oldugunuza inandırmalısınız.

( ABRAHAM LİNCOLN )

sadece sistemler kurmakla yetinen filozoflar değildir; imparatorlukları sarsanlar kralların aşağılık dalkavukları ve onların adına zorbalık edip halkı aç bırakanlardır, bu işi yapanlar ve bunlar salt özgürlük adına kitap yazan filozoflardan çok daha fazla, bir bambaşka hükümet tasarımı yaratırlar insanların kafasında.

( DANTON )

Özne 20-05-2009 09:48

Karanlığa söveceğine kalk bir mum yak - Konfüçyüs

parmis 22-05-2009 15:47

Kaybetmeyi, ahlaksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısını bir an, ötekinin vicdan azabı ömür boyu sürer. (Xentius)

"Sevgi birliğe, bencillik yalnızlığa götürür,,Anonim

Kral olsun, köylü olsun, en mutlu insan, evinde huzur bulabilendir. -- Goethe

parmis gÜneşin_kızı

parmis 25-05-2009 13:26

Bilim ve sanat, bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olur... "Tavuk toplum", önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz!... C.DARWIN
parmis güneşin_kızı

parmis 25-05-2009 21:49

Aptallar, eski olayları hatırlamayı, bir bilim sayarlar.
_Planche

parmis Güneşin_kızı

Yergin 25-05-2009 22:07

Kendi güzel sözlerinizi duymak isterim buraya yazan arkadaşlardan.

parmis 25-05-2009 22:11

Sayın Envyme,
lütfen açılışı siz yapın; öneri sizden geldi aslında güzel bir öneri:),

parmis Güneşin_kızı

Yergin 25-05-2009 22:57

Yeteneğim olsaydı inanın yazardım ama pek beceremem.

Konu başlangıcı size ait, bu yüzden ilk siz yazın lütfen ;)

serüvenci 25-05-2009 22:59

Gerektiği yerde, gerektiği zaman, gerektiği kadar veya daha fazla!

serüvenci 25-05-2009 23:05

İnsanın yaşamında bütün katları aşmak mümkün olsaydı yine de insanlar bütün katları aşamazdı.

parmis 25-05-2009 23:06

sevdam özgürlüktür benim..
parmis güneşin_kızı

Herşey sevgiyle başlar.. sevgiyle yeşerir hayat.

parmis Güneşin_kızı

serüvenci 25-05-2009 23:07

Kendini beş kuruşa satmak gerçekçi bir değersizliktir. Bu insanlar genelde kaybedecek şeyleri olduğunu düşünen insanlardır. Haksızlığa ve adaletsizliğe karşı insani değerleriniz dışındaki şeyleri kaybetmekten korkmayın. İnsan maddi şeyler olmadan da mutlu olabilir...

serüvenci 25-05-2009 23:09

Bir yaşamın sona erdirilmesi dünyada kanın akmaya devam edeceğini gösteren en vahşice durumdur. Ben dünyada kanın akmasını değil yaşamın akmasını istiyorum. Bir ağacı gaddarca yakmak da bir vahşettir. Bunu bir Kızılderili şefi edasıyla söylemek isterdim.

parmis 25-05-2009 23:11

sayın Serüvenci , harikasınız:)

parmis Güneşin_kızı

serüvenci 25-05-2009 23:23

teşekkür ederim parmis.

bu biraz uzun olacak :

Sevda tohumu yeşermek istediğinde bırak yeşersin, yeşersin ki acı ve mutluluk seni büyütsün, seni yoğursun. Yoğrulmak kolay değildir. Bir ot gibi yaşıyorsan yani özgür değilsen ve yalnızlığı bilmiyorsan mutluluk ırmağına uzaktan bakıp sahte mutluluk ırmağında yüzersin. Gerçekten sevmek gibi bir şeyi yaşamak gibidir mutluluğu yaşamak. Sahte şeylerden ve yalanlardan doğan bir yaşam ne kadar rezilse mutluluk olmadan da o kadar rezilsindir. Gerçek mutluluk, gerçek acı ve gerçek sevda senin içinde, onu derinlerden çıkarmak için bekleme.

parmis 27-05-2009 00:58

Davranışlar kelimelerden daha fazla konuşur, daha çok şey ifade eder.

Oscar Wilde

Geçmişi hatırlamayanlar, onu bir kere daha yaşamak zorunda kalırlar.

George SANTAYANA

parmis Güneşin_kızı

Felsefeci 87 27-05-2009 20:58

Ben buraya özlü sözlerden oluşmuş bir şarkıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Pink Floyd efsanesini hepiniz duymuşsunuzdur. :) 1971 Yılında çıkarmış oldukları Meddle adlı albümün en uzun ve en güzel parçası Echoes'un türkçesini yazmak istiyorum.Bu parçayı en az 100 kere dinlemişimdir.. Her dinleyişimde ayrı bir tat, ayrı bir lezzet alıyorum.. Geceleri bu parçayı dinleyip ağlamış, ve bu KUTSAL SÖZLERİN derin anlamını hissetmeye çalışmışımdır.. İmkanı olanlar bu müthiş parçayı kesinlikle dinlesinler. Arkadaşlar, size bunu şiddetle tavsiye ediyorum :)

Yukarıda havada asılı duruyor albatros
Ve yuvarlanan dalgaların derinliklerinde
Mercan kayalıkların labirentlerinde
Uzak bir zamanın yankısı
Kumsala vuruyor ağlamaklı
Ve herşey yeşil ve denizin altında

Ve kimse göstermedi bize karayı
Ve kimse bilmiyordu nerede ya da neden olduğunu
Fakat birşey kıpır kıpırdı ve birşey çabalıyor
Ve başlıyordu ışığa doğru tırmanmaya

Sokaktan geçen yabancılar
Raslantıyla karşılaşır iki ayrı bakış
Ve ben 'sen'im ve gördüğüm şeyse 'ben'
Ve elinden tutuyorum seni
Ve yol gösteriyorum karada
Ve yardım ediyorsun bana daha iyi anlayabilmem için

Ve kimse seslenmiyor bize ilerlememiz için
Ve kimse kapatmaya zorlamıyor gözlerimizi
Ve kimse konuşmuyor ve kimse çabalamıyor
Ve kimse uçmuyor güneşin etrafında

Her sabah açılan gözlerimin önüne geliyorsun capcanlı
Çağırarak ve kışkırtarak beni kakmaya
Ve duvarımdaki pencereden
İçeri akıyor güneş ıığının kanatlarında
Sabahın bir milyon parlak elçisi
Ve kimse ninniler söylemiyor bana

Ve kimse yumdurmuyor gözlerimi
Ve ben de açıyorum pencerelerimi
Ve sesleniyorum sana gökyüzü boyunca..

Wand 27-05-2009 21:43

Tarih katiller tarafından yazılır.

Wand 27-05-2009 21:44

Gerçekliği dokunarak anlıyorsan anlamıyorsun--bana ait :) benim hayat felsefem

parmis 04-06-2009 15:46

Isterseniz yanlıs düşünün, ama her durumda kendi kafanızla düsünün.
( Doris Lessing )

Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsın.
( Confucius )

Insanların mutlulukları yada mutsuzlukları,talihin olduğu kadar Kendi karakterlerinin de eseridir.
( La Rochefoucauld )

Mutlu olduğunuz zaman, size bu mutluluğu veren faziletleri sonradan kaybetmeyiniz! ( ( A.Maurois )

Mal kaybeden, bir şey kaybetmiştir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir. Fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmiştir.
( Goethe )

Herşeyi bildiğini sanma! gerçekte çok bilgili olsan da kendine Cahilim diyebilecek cesaretin olmalı.
( Ivan Pavlov )

Gül sunan bir elde daima bir miktar gül kokusu kalır.
( Çin Atasözü )

Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım.
( Necip Fazıl Kısakürek )

Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
( Aristo )

Yazı yazmayı öğrenmek, herşeyden önce düşünmeyi öğrenmektir.
( Amie Suche )

Düşmanlarınızı affedin bu bir büyüklüktür. Ama onları unutmak büyük bir aptallıktır.
( J. F. Kennedy )

parmis Güneşin_kızı

parmis 04-06-2009 15:47

İNsana ve emeğe saygı insanlık onurunun bir göstergesidir..
parmis Güneşin_kızı

parmis 08-06-2009 01:09

kİŞİlİklİ olmak kİmse gÖrmedİĞİ zaman da doĞru olani yapmaktir...
J.c.wats

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:36 .