![]() |
Alıntı:
ilah kavramına vakıf oldugunu evrenin bir mimarı yaratıcısı oldugu yönünde görüş belirtenler için düşünceniz nedir buna hangi tanımlarla yorum yaparsınız ? ---------- bir yaratıcı vardır ama benim aklım ermez o işlere diyenler hakkında düşünceniz nedir ? ---------- |
descartes der ki
İnsan aklı sınırlıdır,Allah ise sınırsızdır ,insan aklıyla tek başına Allah fikrine sahip olamaz o halde Allah vardır |
Alıntı:
unbelieving der ki gerçekler acıdır baklava tatlıdır öyleyse baklava gerçek değildir. |
İnsan sınırlı aklı bir çok sıfatı olan ve ismi olan yaratıcıyı kavraması mümkün değildir eğer bir vahiy gelmediyse kendi sınırlı aklıyla bu kadar sınırsız sonsuz bir Allah bilincini kavrayamaz işin bir diğer boyutu insanlık tarihi boyunca sürekli bir ilah fikrinin insanda olması ise işin başa bir boyutunu oluşturur
|
Alıntı:
descartes kristina ya ders verirken tanrının var olup olmadıgı mATEmatik ve geometriye bir anlam katmaz anlamınıda kaybettirmez demiş bir allah dostu şöyle demiş bir ateist şöyle demişi bırakıp rasyonel yargılarla ne kadar anlam katabiliyoruz cümlelere onu demek lazım |
Flash Flash Flash
Allahıma bin şükürler olsun... Nasalı bilim adamları, Uzayda Milyonlarca Galaksiyi içine alan, Allahın Silüetinin fotoğrafını çekmişler, Görüntüyü görince kelime-i şahadet getirip müslüman oldum. http://img190.imageshack.us/img190/3...tdavismedi.jpg |
Alıntı:
Bizler kaçınılmazdır ki taraflıyız, inançsızız, ama yalan söylemiyoruz. Benim anlayışıma göre de, dürüst rakip, yalancı müttefikten yeğdir. |
Alıntı:
Casiye 2-3: Ey Muhammed! Allah'ın şaşırttığı, kulağını ve kalbini mühürlediği, gözünü perdelediği kimseyi gördün mü? Onu Allah'tan başka kim doğru yola getirebilir? Şura 13: Allah dilediğini kendine seçer Kehf 79-80-81 Gemi, denizde çalışan bir kaç yoksula aitti. Onu kusurlu kılmak istedim, çünkü onların ilerisinde her sağlam gemiye zorla el koyan bir hükümdar vardı. Oğlana gelince, onun ana-babası mümin kimselerdi. Çocuğun onları azgınlık ve inkâra sürüklemesinden korktuk. İstedik ki Rabbleri onun yerine kendilerine ondan temizlikçe daha hayırlı ve daha çok merhamet eden birini versin. skyyoung, iki seçeneğin var: 1) "her doğan çocuk İslâm fıtratı üzere doğar" lafını savunacak ve Allah'ın sözü Kur'an'ı reddetmeye, ona şirk koşmaya devam edeceksin. 2) "Kur'an ne derse doğru der" diyerek yaptığın yanlıştan dolayı Rabb'inden af dileyeceksin. Al sana özgür irade! A. Not: skyyoung, oradan buradan alıntı fikirlerle değil kendi fikirlerinle ayakta durmaya çalış. Aksi halde burnun pislikten kurtulmaz. |
Alıntı:
makalenin arkasında durduğumu hadis göstererek durdum zaten tekrar yazayım görmemişsiniz demek Her doğan çocuk İslam fıtratı üzere doğar Ebû Hüreyre (r.a.)'den rivayet edildiğine göre; Hz. Peyhamber (s.a.) şöyle buyurmaktadır: "Hayvan yavrusu doğarken burnu- yahut kulakları kesik olmaksızın uzuvları tam ve mükemmel olarak doğduğu gibi her doğan çocuk İslâm fıtratı üzere (hak din olan İslâmı kabule müsait olarak) doğar. Sonra anne ve babası onu yahudi yahut mecûsi yaparlar." Sonra Ebû Hüreyre (ra.) "Ey Muhammed, hakka yönelecek kendini, Allah'ın insanlara yaratılışta verdiği dine ver. Zira Allah'ın yaratılışında değişme yoktur. İşte doğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler." (1) mealindeki ayet-i kerimeyi okuyunuz! demektedir. Buhari, Cenâiz 80; Müslim, Kader 22 Rum (30) 30 Hadisten Öğrendiklerimiz
|
Alıntı:
2 kuran ne derse dogrudur zaten onu yazan rabbim allah(c.c.)dür not kısmına gelince bilmesek dicez ki azınlık hiç kitap okumadan kendine göre kaynaklardan faydalanmadan düşüncelerini dile getiriyor.halbuki böyle olmadığını sende biliyorsun ve mutlaka bazı kaynaklara başvuruyorsundur bense biraz farklı bi yöntem izleyip bnden daha iyi bilen insanların görüşlerini size örnek göstriyorum son olarak sizler La ilahe illallah Muhammedun Resulullah demediğiniz için pisliğe batmışsınız zaten |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:27 . |