![]() |
İnsan beyni “Allah’a inanmak için programlanmış”
Fıtrat, yani, Allah’a inanmanın delili, ilmî araştırmalarla ortaya konmuş.
http://www.mumsema.net/iman/291991-i...ramlanmis.html |
tabii
zaten allah dilediği şahsın inanmasını dilediğinin inanmasını sağlıyor hatta inanmasın diye gözüne perdeler kalbine mühür çekiyor ben kesinlikle allaha mallaha inanma ihtiyacı hissetmiyorum çünkü olmadığını biliyorum olsaydı allah dünyanın bu kadar berbat bi yer olmasına izin vermezdi herhalde var olduğu haldede izin veriyorsa zaten tapınılacak bişi değil demektir. |
Alıntı:
Başlığı şöyle değiştirirsen sana inananırım. Batının Jenerik Kültürünün bir ayağı Arap düşüncesidir (Müslüman,yahudi, hristiyan) Fakat bu biz Türkleri bağlamaz.Tarihimizde kültürümüzde jenerik değildir.:) |
İnsan beyni “Allah’a inanmak için programlanmış”
Demekki bizi programlayan yanlış programlamış, Eee..! Hani Kusursuzdu o ..? |
Bu başlığı açandan Allah razı olsun ... en az 6 aylık geyik malzemesi birikir burada! :D
Şimdi efendim, bendeniz bir programcı olarak Allah gibi bir meslekdaşım olduğuna sevindim. Kolay değil tabi üç tane dev gibi kitap yaz, bir de Levh-i Mahfuz gibi bi kılavuz, yanında bir sürü eleman çalışsın, melekti, cindi, peygamberdi, bunların maaşları, vergiler, ıvır-zıvır ... bir de şeytan var tabi işin içinde. Yani sayın mep, her programcı her zaman doğru program yazamaz. Hele Allah gibi yoğun işleri olan biri mutlaka hata yapar programcı olarak. Ama önemli olan yanlışlardan ders almak ve düzeltmektir. Neyse ki alınan son haberlere göre dünyada dinlerden özgürlerin oranı hızla artmakta, bu da Allah'ın programı düzeltmeye başladığını gösterir. A. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Program kusurlu olmaz, programcı kusurlu program yazar. A. |
Alıntı:
Tam tersine din doğal mekanizmalarımızı sömürerek varolmaktadır. Şu anda tercüme grubunda çevirilmekte olan aşağıdaki videoda dinin bunu nasıl yaptığı anlatılmaktadır. Din bir düşün virüsüdür ve evrimsel olarak geliştirilmiş hayatta kalma mekanizmalarını sömürür. Mesela bir çocuk ebeveynlerinin tüm yaptıklarını ve söylediklerini koşulsuz kabul eder ve hayatta kalmak için öyle de yapmak zorundadır. Din bunun gibi bilişsel özellikleri sömürerek varolur. İddia ettiğiniz konunun tam tersi geçerlidir yani. Bunun kanıtı olarak aşağıdaki konuşmayı yapan Virginia üniversitesinde psikolog doktor olan Andy Thomson'u kanıt göstereceğim. http://img7.imageshack.us/img7/9273/...onreligion.jpg İnsan allaha inanmaya falan programlanmamıştır, gelişkin akli faaliyetlerin(sembolik düşünme gücü gibi) din tarafından istismarı söz konusudur. İNANCIN KÖKENİ |
Alıntı:
iyi okuduysan ne demiş Araştırmaya göre, hiçbir din eğitimi almamış 6-7 yaşında çocuklar bile dünyadaki her şeyin bir sebebi olduğuna inanıyor Taşların, nehirlerin veya kuşların yaratılmasının bir sebebi olduğunu düşünüyor eminim ki sen ve bütün diğer ateistler bu yaştan sonra ateist olmuşsunuzdur.yani programda programcıda gayet düzgün |
Alıntı:
sonuç: Tanrı da hatalı imalat yapabilir, west ürün üretebilir. Tanrıyı yaratanın Tanrıdan daha mükemmel bir programcı olduğunu düşünüyorum. |
Oku! Oku! Oku!
Alıntı:
aşağıdaki ayetler Diyanet İşleri Başkanlığı, resmi internet sitesindeki Türkçe mealden alınmıştır. Dikkatine sunarım. ‘’Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah’a ait olmasın. Her birinin (dünyada) duracakları yeri de, (öldükten sonra) emaneten konulacakları yeri de O bilir. Bunların hepsi açık bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da yazılıdır. ‘’ Hud Suresi (sıra no:11, shf no:220, ayet no:6 ) ‘’Yeryüzünde ve kendi nefislerinizde uğradığınız hiçbir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da) yazılmış olmasın...‘’ Hadid Suresi (sıra no:57, shf no:536, ayet no:22) Bu ayetlerden başka, Kalem 47. , Kamer 52, 53. , Yasin 12. , Fatır 11. ,Ta-ha 52. , Neml 75. , İsra 58. , Yunus 37. , 61., En’am 59. , Sebe 3. , 4., Zuhruf 4. , Nebe 29. , Rad 39. , Hac 70. ayetlerde de aynı ifade defalarca tekrarlanarak bu konuya vurgu yapılmıştır. Bunlara ilaveten bir de aşağıdaki ayetler var. ‘’... Allah, dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir... ’’ Müddessir (sıra no:74, shf no:574, ayet no:31) ‘’Bununla beraber, Allah dilemedikçe öğüt alamazlar...’’ Müddessir (sıra no:74, shf no:574, ayet no:56 ) ‘’... Allah, kimi dilerse onu şaşırtır. Kimi de dilerse onu dosdoğru yol üzere kılar. ‘’ En’am (sıra no:6, shf no:127, ayet no:39 ) ‘’Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.‘’ A’raf (sıra no:7, shf no:150, ayet no:179 ) ‘’Eğer dileseydik, herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, “Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir.’’ Secde (sıra no:32, shf no:414, ayet no:13 ) ‘’İçlerinden, (Kuran okurken) seni dinleyenler de var. Onu anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler (gereriz), kulaklarına ağırlık koyarız.’’ En’am (sıra no:6, shf no:127, ayet no:25 ) Aynı ifadeler, Tekvir 29. , Araf 100. , 155. , 178. , 179. ve 186. , Fatır 8. ve 22. , Neml 4. , Kasas 56. ,İsra 97. , Yunus 49 ve 99. , Hud 118 ve 119. , En’am 107, 110, 125 ve 149. , Zümer 23, 36 ve 37. , Nahl 93. , İbrahim 4. , Bakara 6. , 7. , 26. , 253. ve 255. , Maide 41. , Yunus 100. , Enbiya 28. , Nur 21. ve 46. ayetlerinde de defalarca kullanılmıştır. Dostum sen savunmaya çalıştığın Kuran’ı bir oku da Kuran’ı savunma işini ondan sonra bir daha dene istersen. Yoksa buralarda çok daha zor durumlarda kalabilirsin. Ayrıca rica ediyorum, o alıntıyı yaptığın ‘ulema’ya da sor bi zahmet Kuran’ı bir kere bile okumuş ta mı, sizi böyle abuk subuk bilgilerle yanıltıyor. Biliyorsundur, bu tür yanlışlar insanı günahkar eder, hatta dinden bile çıkarır. Cehennemde bizlerle bir arada olmak istemeyeceğinden eminim. Saygılar. |
Alıntı:
Peki biz neyiz? Bizi niye sevmiyonuz? Siz zihinsel özürlüleri de sevmezsiniz dimi? Onlar da kusurlu bizim gibi. Bak sana o makalenin orijinalinden bi bölüm asıyom buraya, ben uğraşamam abilerine çevirttir de gör araştırma ne diyo ... bi daha da öyle uydurukçu cımbızcı sitelerden alıntı yapıp hava atma buralarda: "The fact that trauma is so often responsible for these slips gives a clue as to why adults find it so difficult to jettison their innate belief in gods, Atran says. The problem is something he calls "the tragedy of cognition". Humans can anticipate future events, remember the past and conceive of how things could go wrong - including their own death, which is hard to deal with. "You've got to figure out a solution, otherwise you're overwhelmed," Atran says. When natural brain processes give us a get-out-of-jail card, we take it. That view is backed up by an experiment published late last year. Jennifer Whitson of the University of Texas in Austin and Adam Galinsky of Northwestern University in Evanston, Illinois, asked people what patterns they could see in arrangements of dots or stock market information. Before asking, Whitson and Galinsky made half their participants feel a lack of control, either by giving them feedback unrelated to their performance or by having them recall experiences where they had lost control of a situation. The results were striking. The subjects who sensed a loss of control were much more likely to see patterns where there were none. "We were surprised that the phenomenon is as widespread as it is," Whitson says. What's going on, she suggests, is that when we feel a lack of control we fall back on superstitious ways of thinking. That would explain why religions enjoy a revival during hard times." Merak edene orijinal makale: http://www.newscientist.com/article/...html?full=true Tamam mı? Hade bakalım. A. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Allah insanları yaratırken, bazıları defolu cıkmış, bunlara Kuran vermiş, ihraç fazlası olanlara da İncil, tevrat vermiş,
Allaha çok şükür biz Ateistleri birinci sınıf kaliteli yaratmış. Teşekkürler Allahım. |
Alıntı:
ateistler birinci sınıf kaliteli yaratmış derken stephan hawking i nereye koyucaksın.adam tekerlekli sandalyede ve durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor . |
Alıntı:
Aslında makale çok güzel. Tanrı fikrinin nasıl oluştuğunu anlatıyor :) A. |
Alıntı:
Kuran'da Allah cehennemi hem cinlerle hem insanlarla dolduracağım diyor. Cehennemi dolduracak insanlar kim? İnanmayanlar. Peki Allah insanları inanmaya programlamışsa bu insanları kim yaratmış? Bu insanlar niye inanmıyor? Çelişki gözünü çıkaracak nerdeyse, sen hala çelişki mi var diyebiliyorsun. Tebrik ediyorum. Dünya üzerinde bu durumdayken böyle bir soruyu sormaya cesaret edebilecek insan sayısı son derece azdır. Haaa, anladım, sen bizim hoşgörümüze ve sabrımıza güveniyorsun. Teşekkür ederim bunu teslim ettiğin için. Tevazu göstermeyeceğim, öyleyizdir. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Usta yine fısladın, o artık tanrıya inanıyo ... A. |
Alıntı:
benim veya bunlar dediğin müslümanlar bi tek kafirleri sevmezler engelli diye bi insanı sevmiyorsan bu düpedüz hıyarlıktır. |
Alıntı:
Alıntı:
Sadece ateist diye özürlü insanlar için böyle kötü şeyler söyleme olur mu? Sonra aniden dine dönünce üzülüyorsun haliyle :) A. |
Alıntı:
Allah insanları doğrudan mutlu etmek yerine işte böyle salak imtahanlara tabi tutuyor. |
Alıntı:
önyargısız düşünürseniz görüceksiniz ki dünyada herşey allaha kurallarına göre işliyor. |
Abisi olmayanlar için:
Alıntı:
|
Teşekkürler milo. Makalenin tamamına el atalım uygun zamanda.
A. |
Rica ederim. Yeter ki anlasınlar nasıl kara bir tuzağa çevreleri tarafından bilmeden düşürüldüklerini.
Selamlar, |
Alıntı:
A. |
Alıntı:
|
programcıda kusur yok ta bilgisayarda sorun var gibi rem i düşük galiba ( skyyoung)
Nası ya.. Düşük remli bilgisayarı kim üretmiş peki.. Al-Menat yada Al-Uzza'mı..? Allahın hemen yanıbaşındaki Şeytan'ı Kim programlamış..? Zeus'mu..? Abi senin memleket nere..? |
Alıntı:
tek tek açıklayayım 1-programcı -kim ALLAH(C.C.) 2-program ne kendisinin varlığına inanılması 3-bilgisayar kim bizler yani insanlar 4-rem beynimiz düşünme kapasitemiz |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir: rem değil, o müzik grubu; ram, random accesss memory. İki: bir programcı programını kendine itaat etsin diye yazmaz. Üç: hür irade varsa (ki Kur'an bunu savunur) program, yazanın iradesinin dışında davranabilmelidir. Dört: düşünme kapasitesi kullanım ile genişler, ram kullanım ile daralır. İnançlı ram sahiplerinin sorunu inanç arttıkça ram'in yetersiz kalmasıdır. Bu konuda "inancın karanlığı" başlıklı yazımı okuyabilirsiniz. Yerini bulmak için lütfen "arama"yı kullanın. Beş: milo haklı, astığınız yazı savunduğunuzu sandığınızın tam tersini söylüyor. Sizin için en erdemli davranış hemcinslerinizin oyununa geldiğinizi kabullenip sahneyi terketmektir. Hepimiz bunu anlayışla karşılarız. A. |
Alıntı:
makalede 6-7 yaşına kadar ki bütün çocukların ki buna siz ateistlerde dahilsiniz herkesin bi yaratıcıya inandığını söylüyor.bir ateist çıkıp desin ki ben 6 yaşından belli ateistim ki bunu söyleyenin yalan söylemiş olduğunu böyle bir şeyin olmayacağını adamalar bilimsel olarak bulmuşlar. |
Alıntı:
Yoksa makalenin orijinalini abilerine okuttur, okutturduysan emin ol yalan söylüyorlar. Orijinal makalede çocukların sebep-sonuç ilişkisi üzerindeki ısrarcılığı anlatılıyor; yaratıcıya inancı değil. Çocuğa sormuş: "Bu kayaların ucları niye sivri?" çocuk "hayvanlar kaşınabilsin diye" demiş. Alaka yok ama çocuk konuda ısrarcı ... Bak, son kez söylüyorum; burada işkembeden atanı fena halde tefe koyarlar. Sen bizim gibi mülayimlere denk geldin, şanslısın. Bundan sonraki iletilerini göndermeden önce lütfen makalenin orijinalini okumaya çalış. Olmazsa google-translate kullan. Kusura kalma, makale uzun çeviremiyorum. A. |
Alıntı:
|
bu konuyu karıştırırken bu konuyla ilgili bi hadisin olduğunu fark ettim
hadis şöyle:Hz. Peygamberin (asm.), “Her doğan, İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hıristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar.” ne güzel söylemiş ne doğru söylemiş |
Alıntı:
Hadislere fazla bel bağlamayın derim. A. |
islamın temel kaynakları kuran ve hadisler bunlara bel bağlamasak neye bağlicaz
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:30 . |