![]() |
Alıntı:
tek tek açıklayayım 1-programcı -kim ALLAH(C.C.) 2-program ne kendisinin varlığına inanılması 3-bilgisayar kim bizler yani insanlar 4-rem beynimiz düşünme kapasitemiz |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir: rem değil, o müzik grubu; ram, random accesss memory. İki: bir programcı programını kendine itaat etsin diye yazmaz. Üç: hür irade varsa (ki Kur'an bunu savunur) program, yazanın iradesinin dışında davranabilmelidir. Dört: düşünme kapasitesi kullanım ile genişler, ram kullanım ile daralır. İnançlı ram sahiplerinin sorunu inanç arttıkça ram'in yetersiz kalmasıdır. Bu konuda "inancın karanlığı" başlıklı yazımı okuyabilirsiniz. Yerini bulmak için lütfen "arama"yı kullanın. Beş: milo haklı, astığınız yazı savunduğunuzu sandığınızın tam tersini söylüyor. Sizin için en erdemli davranış hemcinslerinizin oyununa geldiğinizi kabullenip sahneyi terketmektir. Hepimiz bunu anlayışla karşılarız. A. |
Alıntı:
makalede 6-7 yaşına kadar ki bütün çocukların ki buna siz ateistlerde dahilsiniz herkesin bi yaratıcıya inandığını söylüyor.bir ateist çıkıp desin ki ben 6 yaşından belli ateistim ki bunu söyleyenin yalan söylemiş olduğunu böyle bir şeyin olmayacağını adamalar bilimsel olarak bulmuşlar. |
Alıntı:
Yoksa makalenin orijinalini abilerine okuttur, okutturduysan emin ol yalan söylüyorlar. Orijinal makalede çocukların sebep-sonuç ilişkisi üzerindeki ısrarcılığı anlatılıyor; yaratıcıya inancı değil. Çocuğa sormuş: "Bu kayaların ucları niye sivri?" çocuk "hayvanlar kaşınabilsin diye" demiş. Alaka yok ama çocuk konuda ısrarcı ... Bak, son kez söylüyorum; burada işkembeden atanı fena halde tefe koyarlar. Sen bizim gibi mülayimlere denk geldin, şanslısın. Bundan sonraki iletilerini göndermeden önce lütfen makalenin orijinalini okumaya çalış. Olmazsa google-translate kullan. Kusura kalma, makale uzun çeviremiyorum. A. |
Alıntı:
|
bu konuyu karıştırırken bu konuyla ilgili bi hadisin olduğunu fark ettim
hadis şöyle:Hz. Peygamberin (asm.), “Her doğan, İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hıristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar.” ne güzel söylemiş ne doğru söylemiş |
Alıntı:
Hadislere fazla bel bağlamayın derim. A. |
islamın temel kaynakları kuran ve hadisler bunlara bel bağlamasak neye bağlicaz
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:15 . |