![]() |
Turan Dursun'cu arkadaşların çelişkisi; hangisi doğru?
Mail kutumuza TD sitesi forum idaresinden ''Süleyman Ateş'in dilinin altındaki bakla'' başlıklı bir mail gelmiş.
Mailde, S. Ateş hocanın günlük yazılarını bahane ederek islam aleyhinde bilindik argümanların tekrar edilmesinden sonra, şeyh Turan Dursun'un aydınlık(!) icraatlarına yer verilmiş. Daha sonra ise, Ergenekon gibi bir terör örgütünün ifşa edildiği şu günlerde bile, TD'nin müslümanlar tarafından katledildiği nakaratı tekrar edilmiş... Bütün bunlar ateist arkadaşlar için doğal olabilir. Ama mailde öyle bir ayrıntı var ki, ''Turan Dursun'cuların hangisi doğru söylüyor'' demekten kendimi alamadım. Bir grup arkadaş, TD'nin sağlığında kendisine hiçbir müslümanın cevap verecek, karşısına çıkacak cesareti göstermediğini iddia ederken, bu mailde yirmiye yakın kişi veya gruptan cevap verildiği isimleriyle beraber ortaya konmuş. Şimdi, TD hayattayken kendisine cevap verildi mi verilmedi mi? |
Alıntı:
TD hayatta iken, isteyen her din alimi ile canlı yayında, yüzyüze tartışma çağrısı yaptı defalarca. Hiç bir din alimi bu meydan okumaya cevap vermedi/veremedi. Bunun yerine TD'nun yazılarını çarpıtarak verilmiş yazılar, kitaplar yayınlandı. Çelişki yok yani, TD'nun karşısına kimse çıkamadı. Saygılar. |
acaba neden öldürüldü
en basit cevabı budur bence sizin sorunuzun |
Turkiye gibi manupulasyona acik , sabah bir solcuyu vuran silahin ,ogleden sonra bir sagciyi vurdugu ulkede , kimin neden kimlerce olduruldugu her zaman kuskuya soruya ve supheye acik bir sorudur....
|
Yapmayın niveru
Sene 1990. Türkiye'de yaprak kımıldamıyor. Ne sag var ne de sol dogru düzgün. Bir tek Pkk gerçegi var. Ve bu aşamada bir eylem yapılacaksa buna yönelik olur. Turan Dursun'u öldürüp kontrgerilla kimi kime kışkırtacak ve ne menfaat saglayacak. Malatya'da Hamit Fendoglu öldürüldü, alevi sünni çatışması çoktı. Onlarca insan öldü. Turan Dursun'u öldürmekle ne elde edebildiler, kontr gerilla açısından ve de neyi hedeflediler. Buna cevap vermeden bu tarz bir degerlendirme dogru degil diye düşünürüm. saygılarımla |
Genel olarak soylenmis bir yazi bu , ama olaya bu sekilde baktiginizda evet bu konuda hakvermem lazim ,,
Birde bu mesajlardan sonra , garip bir sekilde ,sevgili Turan Dursunun olduruldugu zamani ,haberlerini olum sonrasini hic hatirlamiyorum , aklimda bir iz kalmamis ,,ben onun farkinda olmamisim , ilginc . |
Turan Dursun'u öldürmekle ne elde ettiklerini görmek için bu siteye ve burda yazan bilumum ateist ve dinsiz arkadaşlara bakmak yeterlidir. Bence plan tutmuştur.
Hrant Dink ve Malatya cinayetleriyle papaz saldırılarında olduğu gibi Türkiye'de mlliyetçilik ve dini taassup adı altında işlenen cinayetler faili meçhul cinayetler olarak kalmıyor hiçbir zaman. Nerde bir faili meçhul varsa orda derin devletin parmağı vardır. ETÖ ve yaptıkları ortadayken hala üstadınızın katlinden dindar müslümanları sorumlu tutuyorsanız (ki bilmiyorum ama böyle bir izlenim edindim nedense), kafanızı kuma sokuyorsunuz demektir. |
sayın abdulkadir; bahsi geçen yazıyı ben yazdım.
Öncelikle şu cümlenizi açar mısınız: Alıntı:
Sevgili Turan Dursun bizim (benim) üstadım ya da şeyhim değildir. Çok sevdiğim, onurlu duruşuna saygı duyduğum cefakar bir emekçi ağabeyimdir. İnandığı doğrular uğruna can vermiştir. Bu toplumun aydınlanmasına bir nebze olsun katkıda bulunmak uğruna, karanlıkları aydınlığa çıkarmak uğruna, aylardır tehdit edildiği halde, öldürülme ihtimalini bile bile; doğrularından geri adım atmamıştır. Turan Dursun'un katlinden kimlerin sorumlu olduğu sorusuna gelince; bu az çok aydınlanmış bir mevzudur. Azmettirici ve tedarikçi konusunda rivayet muhtelifse de; fail eni konu bellidir: Alıntı:
Alıntı:
Şimdi konu hakkında azçok bir malumatınız olmuştur sanırım. |
Turan Dursun cinayeti faili meçhul cinayetlerden değildir.
23 temmuz 2000'de İstanbul 3 nolu DGM' de Turan Dursun ve Çetin Emeç davalarından yargılanan İrfan Çağırıcı önce 7.5 yıla daha sonra ise "Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye kalkışmak" suçundan idam cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Ekrem Baytap, Tamer Aslan, Mehmet Ali Şeker ve Cengiz Sarıkaya hakkında aynı suçtan dolayı ömür boyu hapis cezası verildi. İrfan Çağırıcı'nın kardeşi Rıdvan Çağırıcı ve avukat Hüsnü Yazgan'ın da aralarında bulunduğu 12 sanık örgüt üyeliği suçundan 3 yıl 9 ay ila 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldılar. 6 mart 2002'de Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İrfan Çağırıcı hakkındaki kararı onadı. http://www.turandursun.com/taniyalim Buna rağmen dilin kemiği yok herkes bir iddia ortaya atabilir, onlar değil de şunlar yapmıştır diyebilir. Dava dosyası, TD den çıkan kurşunların balistik incelemeleri ile İrfan çağırıcının silahındaki uyum raporu elmizde olmadığı için kesinlikle şudur diyecek durumumuz da yok. Ancak hem DGM hem de Yargıtay bu yönde bir karar vermiş. |
Alıntı:
İlmi ve yazılı eleştirilere ilmi ve yazılı cevap vermekten daha tutarlı ne olabilir o günün şartlarında? Müslümanlar da bu işi yeterince yapmışlarsa, hala ne diye ''karşısına kimse çıkamadı'' edebiyatı yapılıyor? Alıntı:
İrtica hortladı, laik cumhuriyet tehlikede, şeriat işte budur, islam kan dökücü bir dindir, müslümanlar aydınları katlediyor v.s. Fırından yeni çıkmış ''İrtica eylem planı'' önümüzde taptaze dururken, koca koca devlet ve askeri erkanın ülkeyi ''plansız-programsız'' yönettiğini(!) iddia etmeyceksiniz heralde. Alıntı:
Alıntı:
Az çok aydınlanmış'' demek ''aydınlanmış'' demek değildir, dimi? Adamların cezalandırılma sebebi ''Turan Dursun ve Çetin Emeç'i öldürme'' değil, "Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye kalkışmak" mış. Yani bulmuşlar bir günah keçisi, yüklemeye çalışmışlar ama tutmamış. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Haber laik basın tarafından klişe ifadelerle verilmiş ve haberin veriliş şekli bile çarpıtma ve yanıltma amaçlı. Bu konuda objektif fikirlere sahip olunmak isteniyorsa sadece kartel medyasıyla yetinmeyip islami medyayı da dinlemeliydiniz. Ama iş işten geçmiş, dereden çok sular akmış ve yukarda dediğim gibi plan tutmuş. Gerçek failin ortaya çıkması bile pek birşey değiştirmeyecektir artık. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:16 . |