![]() |
Peygamberin işaret ettiği fetih!
Mail adresime gelen linkteki videoda İstanbul'un fethi peygamber tarafından bildirilmiştir diye başlıyor. Bu konu kuran veya hadislerde geçiyor mu?
bilgisi olan arkadaşlardan fethin hangi kaynaklarda müjdelendiği hakkında yardımda bulunmalarını rica ediyorum. http://video.google.com/videosearch?...snum=362431457# |
Selam,
Pervane, sevgili Yezit peyefendi İstanbulu Feth edemiyordu ve böyle bir Hadis uydurdu. Eğer bu Hadiste şüpheye düşmüşsen-düşme çünkü böyle bir Hadis ne Buhari, Müslim ve diğerlerinde geçmez. Hadis kırıntılarının düştüğü bazı uydurmalarda geçiyor. Sevgi... |
Selam,
İçki içen bir sarhoştu Fatih. Ama Hadiste Fatih ismi geçmez eğer geçseydi bir itimal verirdik. Güzel asker tabiri ve bu herkes için olabilir. Üstelik peygamber gaybı bilmez/bilemez. Yezid ve Emeviler orayı burayı İşgal etmek için Peygamber emri demek için böyle birşey söylemişlerdir. Bunu sadece İstanbul için değil soğan satırmak içinde Hadisler uydurmuşlardır ve hiçbir Hadise güvenilemez. Sevgi... |
Eger Hadis uydurma olsaydi Eyyub El Ensari'nin naasi Eyup Sultan da olmazdi, cünkü kendisi bu Hadisi Serifte meth edilen kisi olmak istemistir ancak bu feth kendisine nasip olmamistir.
|
http://www.yorumla.net/turk-tarihi/3...-degil-mi.html
kaynak konusunda sanirim isine yaracak bir linktir. |
Alıntı:
Ayrıca, kurunun yanında yaşıda yakmaya çok meraklısınız sanırım. Çağ kapatıp, çağ açan bir padişah için bu sözleri söylemek yakışmıyor. Saygılar |
Benim bildiğim çağ kapatıp çağ atan Bizans profesörleri
Kaçtılar İtalya'ya Rönesans'ı başlattılar |
Kendileri için çok önemli bir yer olarak görülen İstanbul, Fatih Sultan Mehmet gibi bir lider tarafından fethedildi. Osmanlı sadece bilek gücü ile kazanmadı İstanbul'u. Bu ayrıntıyı atlamayın sakın.
Bazı şeyleri anlayabilmeniz için sadece ama sadece biraz istek lazım. Tarafsız bir gözle kapatıp gözlerinizi o günleri düşünmeye çalışın. O zor günleri. Öyle bir ülkede yaşıyor, İstanbul'da yaşıyanlar öyle bir şehirde yaşıyor ki, aradan kaç sene geçmiş hala bu bazı güçler, İstanbul'u büyük bir şevkle istiyorlar. |
Muhammed b. Ebî Seybe, Zeyd b. el-Hubâb’dan, o, Velid b. Mugire el-Meâfirî’den işitmiş, Velid b. Mugîre Abdullah b. Bisr el-Has’amî’den o da babasından isittigine göre Nebi (a.s.) söyle buyurmustur:
“Kostantiniye (İstanbul) muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden emir ne güzel emir; onu fetheden ordu ne güzel ordudur.” Burdan ileriye yönelik bir işaret çıkaramadım ama sanki peygamber gözünü istanbula dikmiş fakat kendi ordusuna güvenmiyor gibi!! |
İleriye yönelik bir işaret çıkaramamanıza katılıyorum bende lakin bence bu hadis ile düşünmemiz gereken asıl şey İstanbul'un çok önemli bir yer olduğudur. Ben bunu çıkarıyorum kendimce.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:37 . |