![]() |
İnsan ve şempanze çiftleşmesinde yeni melez ırk
Düşünbil Dergisi'nin son sayısında yer alan habere göre; İnsan ve Şempanze yapay yollarla (tüp bebek) çiftleştirildiğinde kısır bir melez ırkın doğabilme olasılığının bulunduğu söylenmektedir.
46 kromozomlu insan ile 48 kromozomlu şempanze çiftleştiğinde 47 kromozomlu melez bir canlının doğacağı yazılı. Bilindiği gibi atın kromozom sayısı 64, eşeğin 62, katırın ise 63 ve 63 tek sayı olduğu için katırlar üremiyor. İnsan ve Şempanzenin çiftleşmesinde yeni bir melez ırk olanaklı olabilir mi? |
Alıntı:
Böyle bir melez, bazı zoofili arkadaşların yoğun çalışmasına rağmen olamamıştır. |
Alıntı:
Dışarıdan eğlenerek izliyorum bu gelişmeyi:biggrin1: Ama hayal kırıklığına uğramayın |
Alıntı:
Bir zamanlar tüp bebek yoktu, ama şimdi var. Kuşkusuz uzun bir süreç gerekli... |
Alıntı:
Katırlar her zaman kısır değildir. Mesele kromozom sayılarındadır. Ama bu tür kormozomal anomali olan hayvanlarda XXY ve XYY gibi kromozomal durumlar daha sık görünür ve melez canlı üreme şansına sahip olur. Netekim bir katır çiftinden doğmuş başka katırlar da bolca mevcuttur. Basit formüle edersek. Eşek 62, At 64 kromozoma sahiptir. Bu durumda katır 32+31 = 63 kromozomlu olur ve mayoz bölünmede çuvallar gibi öngörülür. Oysa, mayozun ilk fazlarında katırın XY olması gereken kromozom düzeni XXY veya XYY olabilir. Bu durumda katırın üremesi mümkün olur. Bu teorik değil pratik olarak bilinen bir şeydir, doğuran katırlara tarihte sık sık raslanmıştır. Mesela, 2002 yılından bir haber, BBC'den: http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/2290491.stm |
ben bu deneyin gerekliligini anlamiyorum yeterinde sempazeye benziyen insan var zaten,,,
adamla 10000 yillik canli tarihinde ne ler yaptigini göremiyor ve halen su imkansiz bu imkansiz diyor ah be kardesim düne kadar dünyayi düz saniyordun ucak felsefesinede allah insanin ucmasini istese kanat yaratirdi filan....bügün kullandigin pc nin veya internetin var olacagini 50 yil önce bir insana anlatsaniz sizi deli diye timarhaneye atirridi .. simdi biolojik olarak artik hic bir seyin imkansiz olundugu arsailan dünyada halen o olma bu olmaz mantigiyla halen deve güdersiniz... |
Bilim adamlarının bu konuda yaptıkları deneyler gözümde canlandı birden.. Sonra da köyde bahçe sularken yan bahçedeki delikanlının eşşeğine yaptıkları :)
Sözün özü evrim çevreye uyum ve güçlü kalmakla ilgili birşey. Maymun ve insan çiftleşmesinin bu konuda canlılara sağlayacağı katkı tartışılır. Ben bu konuda evrimin sürekliliğine ve kendiliğinden gelişmişliğine aykırılık görüyorum her ne kadar evrimin var olduğunu daha da kesin sonuçlarla ispatlamak adına atılan bir adım olsa da... |
Alıntı:
Aynı zamanda melez ırkın bu yolla oluşmasıda imkansızdır ;) |
Dün akşamki sansürsüz programına katılan konuklar düşünbil dergisinin son sayısını okusaydılar bir çok soruya kolaylıkla yanıt verebilirlerdi.
Donanımsız ve evrim ile ilgili bilgi sahibi olmayanları oraya çıkaramk doğru değildi... |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:22 . |