Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Şurada Ne Kaldı Ki ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11321)

theatre 19-07-2009 16:38

Şurada Ne Kaldı Ki ?

Bizzat İslam Peygamberi İslam dininin ömrünün 1500 (Bin Beş Yüz) olduğunu bildirmiş..

Bütün kara kaplı kitaplarda var bu hadisi..

Öyle ki İslam nasıl Mekke'den yayılmışsa yine adım adım geriliyerek Mekke'de son bulacağı hem de edebi bir tarz da canlandırılarak.

Yani öyle son din filan değil..

Şu sıralar bir yerlerde yeni dinin hazırlıkları yapılıyor..

theatre 19-07-2009 17:13

Şu ana Hicri Takvime göre kaç yılındayız?

nogada 19-07-2009 17:17

Bu hadislerce söylenen bir sözdür,hadislerin bağlayıcılığı yoktur.Gerçek oluğ olmadığından emin olunmamaktadır.En sahih denilen hadisler bile şüphelidir.Zamanın sonunu ve geleceği Tanrî'dan başka kimse bilemez.Peygamberde olsa kimse böyle bir bilgi bilemez.Dediğiniz şey Kuranda varsa buyrun tartışalım yoksa boşuna uğraşmayınız.

Saygılarımla...

theatre 19-07-2009 17:31

Hicri Takvime göre şu an kaç yılındayız?

theatre 19-07-2009 17:39

Hicri Takvime göre 1430 yılında imişiz..

70 yıl kalmış.

Görüşmemek üzere..

nogada 19-07-2009 17:43

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 203657)
Hicri Takvime göre 1430 yılında imişiz..

70 yıl kalmış.

Görüşmemek üzere..

Kardeşim sen neden anlamıyorsun bunları.Efsanalerle mitlerle yaşıyorsun.Hicri 1500 de bir şey oalcağı yok,hadis falan bağlayıcı değildir,bir çoğu uydurmadır,yada değiştirilmiştir.Bu kadar cahil yada dediğim dedik olmayın ya.

theatre 19-07-2009 17:45

Biraz anlayışlı ol..

Anlayışlı..

Yakamı bırak ta gideyim.

nogada 19-07-2009 17:49

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 203660)
Biraz biraz anlayışlı ol..

Anlayışlı..

Yakamı bırak ta gideyim.

Sen düzgün şeyler gerçekçi şeyler yaz bende susayım yada oturalım güzelce tartışalım ama spekülasyonlarla ve gerçek dışı şeyleri örnek vermelerle nereye bu iş olmaz.Akıl var mantık var.

Ha birde sende takıntı falanmı var son kez ben yazacağım falan gibisinden.Eğer öyleyse tamam bunun altına yazabilirsin,için rahatlıyacaksa eğer.

Saygılar...

Pala 19-07-2009 22:02

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 203618)
Bizzat İslam Peygamberi İslam dininin ömrünün 1500 (Bin Beş Yüz) olduğunu bildirmiş..

Bütün kara kaplı kitaplarda var bu hadisi..

Öyle ki İslam nasıl Mekke'den yayılmışsa yine adım adım geriliyerek Mekke'de son bulacağı hem de edebi bir tarz da canlandırılarak.

Yani öyle son din filan değil..

Şu sıralar bir yerlerde yeni dinin hazırlıkları yapılıyor..

Birde kaynak versen seviniriz

Link de versen seviniriz

ugurce82 19-07-2009 22:27

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 203646)
Bu hadislerce söylenen bir sözdür,hadislerin bağlayıcılığı yoktur.Gerçek oluğ olmadığından emin olunmamaktadır.En sahih denilen hadisler bile şüphelidir.Zamanın sonunu ve geleceği Tanrî'dan başka kimse bilemez.Peygamberde olsa kimse böyle bir bilgi bilemez.Dediğiniz şey Kuranda varsa buyrun tartışalım yoksa boşuna uğraşmayınız.

Saygılarımla...

En sahih denilen hadisler bile şüpheli diyorsan eğer kurandan da şüphe etmen gerekir. sonuçta o da peygamberin söylediği şeylerin peygamber öldükten sonra toplanmasıdır. ilk kez ebubekir topladı bizzat müslümanlar yaktı. 2. si ömertarafından toplandı yakıldı. 3. sü osman tarafından toplandı ve çoğaltıldı ama aslı hala yok ve de pek çok yerinde müslümanların aksettiğinin tersine tahrif olduğu bizzat zamanın müslümanları tarafından söylenmiş. Mesela su anda libyada ki kuranla arabistandaki kuran farklıdır.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:33 .