Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Adn Cennetlerinden Sahneler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1166)

Materyalist 27-10-2005 16:04

Bir erkeğe 70 huri. Neden?

Aslında başlığı yazarken bile, islamı kabul edip, müslüman olup, tam dini bütün bir şekilde yaşamaya karar veresi geliyor insanın. Neden böyle bu iş? Neden erkeklere 70 huri veriliyor. Hemde göğüsleri yeni tomurcuklanmış vaziyette. Kadınlara ne veriliyor? İnanın merak ettim. Bazı yüksek ilim sahibi mollalar onlara da 70 nuri veriliyor diyorlar. :D :D :D Acaba-ül azim bunun doğruluğu var mı? Yoksa, allah kadınlara niye haksızlık yapıyor? yoksa o erkek mi? Hem neden 70 adet. Bir tane yetmiyor mu? Karı kocaları orada da karı koca yapsa olmaz mı? Niye 100 değil, 50 değilde 70 tane? 70 in mucizevi bir yönü mü var?
Haaaaaaa. bir de şu var. Neden bütün tam imanlılar cennetten bahsederken, bu 70 huri meselesini özellikle anlatırlar? Anlatırken de ağızlarının sularını toplamaya çalışırlar?
Bilgi istiyorum.

Materyalist 29-10-2005 01:01

Cevap vermediğiniz için teşekkür ederim. :D :D :D

korelmis 29-10-2005 02:57

Hayrettin Karaman hocamızdan bir cevap:

"Ahiret âleminde cisimlerimiz nasıl değişecek? O varlık âlemine uygun bir yapıda olacak, bu mânada yeniden yaratılacaksa (inşa edilecekse) ruhi-psikolojik hayatımız da onun gibi yeniden inşa edilecektir. Orada arzularımızın, duygularımızın, taleplerimizin dünyadaki gibi olacağını söylemek isabetli değildir... Dünyada çeşitli zaafları, arzuları, zevkleri olan insanları güzel davranışlara teşvik için cennet nimetlerinden bahseden Kur'an, cennetteki nimetlerin onlara ait özel isimlerini dünya hayatında bilmek mümkün olmadığı için, dünyada bildiğimiz ve hoşlandığımız nimetleri zikretmiş, insanlar bunlarla teşvik eylemiştir. Sevgili Peygamberimiz de (s.a.) "Bana şu atımı, kılıcımı... verecekler mi?" diye soranlara "Evet" demiş, ama arkasından da "Orada canlarınızın istediği şeyler sizindir, size verilecektir" mealindeki âyetleri okumuştur. Evet oradaki canlarımız (nefislerimiz) farklıdır ve bu nefisler orada neyi isterse Allah da onu verecektir; ama o şeyler burada gördüğümüz, duyduğumuz, hayal ettiğimiz şeyler değildir. Orada Allah'ın cemalini müşahede etmek (güzelliğini görmek), rıdvanına nail olmak (sizlerden razı oldum hitabına nail olarak bunun verdiği tarif edilemez zevki yaşamak) varken atı, kılıcı, kadını, erkeği kim ister?!
"İsteyene ver sen onu
Bana seni gerek seni" (YUNUS EMRE)

Materyalist 29-10-2005 13:19

Sen sorumu anlamadın heralde. Aslında çok da basit bir soru. Neden bir erkeğe 70 huri dedim. Nedeeeeeeen? :D

burkay 29-10-2005 13:22

KURANIN HANGI AYETINDE YAZIYOR 70 HURI VERILECEGINE ?

gameover 29-10-2005 13:24

namaz kıldığım devrede açıkçası hiç düşünmedim bu huri olaylarını falan.benim düşündüğüm hayatın insanlara neden adaletsiz ve acımasızca davrandığıydı.allah denilen simgenin tüm uğraşlarını bir anda nasıl kolayca silebildiğiydi.

burkay 29-10-2005 13:55

ALLAHI ZATEN HERKEZ ANLAYABILSEYDI TEK BIR INANÇ OLURDU YERYÜZÜNDE ... NE YAPARSA INSAN KENDINE YAPAR ... ALLAH ADALETLIDIR ... ANLAYAMAYANLAR KENDI ÇIKARLARI DOGRULTUSUNDA VE DUYGULU YAKLASIMLARIYLA VE DÜSÜNCELERIYLE ADALETSIZ OLARAK GÖRÜYOR ... YANILGILARIDA BURADA ...

gameover 29-10-2005 14:01

allahın kendisini anlaşılır kılmamasının nedeni nedir burkay?

şimdi gizemli takılmayı mı seviyor diyecem kızacaksınız yine :)

burkay 29-10-2005 14:06

GAME OVER BEN USLUP IÇINDE HERZAMAN TARTISMALARIMDA HERKEZE SAYGI GÖSTERIRIM SENIN SORDUGUN SORULARA SAYGI DUYARIM ... CEVABINI BILIYORSAM YANITLARIM AKSI TAKDIRDE CEVAP VERMEMEGI UYGUN BULURUM ... GAME OVER ... BEN ALLAHI ÇOK GÜZEL ANLIYORUM ALLAHIN HERSEYI ANLASILIR BILGIMIZ DOGRULTUSUNDA ... ÇELISKI GIBI GÖRDÜGÜMÜZ OLAYLAR BILE ARASTIRILINCA DOGRULARI BULABILIRIZ ...

gameover 29-10-2005 14:12

burkay düşünce dünyalarımız farklı diye düşünüyorum.

sana birşey sorayım.bir arkadaşa sordum.cevap vermeyi unuttu galiba.

sen müslüman olarak değil de avrupada koyu hristiyan bir ailenin çocuğu olarak doğmuş olsaydın ve aynı şekilde hiçbir şeyi sorgulamadan hristiyanlığa inanacak şekilde koyu bir din eğitimi almış olsaydın bana şimdiki gibi islamiyeti mi savunurdun yoksa hristiyanlığı mı ?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:58 .