![]() |
Dünya üzerinde ki islamiyet çeşitleri
Saygıdeğer forumdaşlarım,
Sitede kayıtlı bulunan veya misafir olarak giriş yapan inanırlara göre dünya 1.5 mlr kadar müslüman var. Kesin bir bilgi sahibi olmadığımı bilerek ve samimiyetle öğrenmek adına bir soru soruyorum; Şu an ülkemizde yaşanılan islamiyetle örneğin ABD de yaşanan aynımıdır? Canada da aynımıdır? Fransa da aynımıdır? Orada yaşayan arkadaşlar o ülke insanlarının islamiyete bakışlarını ve yaşayışlarını bize anlatabilirler mi? konu biraz dallansın budaklansın bir kaç sorum daha olacak... sevgiyle... |
sevgili arkadaşım,
bu soruya boşuna cevap bekleme,dünyada hangi müslüman ülkenin inanç ve uygulama şeklini göstersen GERÇEK İSLAMİYET O DEĞİLKİ diye cevap alırsın,laf salatasına gelince bülbül gibi şakırlar,ya uygulama....... |
İslamiyet apaçık ve hiçbir şeyi eksik bırakmayan Kur'an sayesinde kesin hükümler getirmiştir unbeliever.
Öyle ülkeden ülkeye değişim göstermesi mümkün değil... ama insandan insana değişir. Yer yüzünde kaç müslüman varsa o kadar farklı islamiyet anlayışı vardır. |
Sevgili K.C.,
Söylediklerin doğru ama benim bu soruyu asıl sorma amacım şuydu; Bizde islamiyet dini biraz da türk örf ve ananelerine göre şekillenmiştir ya da islamiyete uyarlanmış örf ve ananelerimiz vardır diyebiliriz. Peki her bölge, ülke, kıtanın farklı kültür yapıları, gelenekleri ve adetleri olduğunu düşünürsek ve Kuran ın temel olarak kesin hükümleri olduğunu varsayarsak hangi islamiyet doğrudur? Mesela ABD deki bir müslüman topluluğun cenaze namazı ile ülkemizdeki bir cenaze namazı aynı mıdır? ramazan ayında ki ibadet şekli ülkemizdekilere benzer mi? Kandiller oralarda da aynı şekilde mi kutlanır?Namazı nasıl kılarlar?...vb . Bu saydıklarım belki her yerde aynıdır. Ama ben orada yaşayan arkadaşlardan bu soruların cevaplarını bekliyorum. Bilmediğim için. Öğrenmek istediğim için... |
|
Sevgili K.C.
Gönderdiğin linkteki yazıyı okurken hem çok güldüm hem de kendimi kötü hissettim. Ataerkil toplumlarda yaşayan kadınlarımızın yaşadıklarını erkeklerinde yaşayabileceği hiç ama hiç aklıma gelmemişti. özellikle bir islam ülkesinde. Bravo oradaki kadınlara. Empati yapmak isteyenler bu yazıyı okusunlar. |
O haberi ilk okuduğumda o ada hakkında biraz araştırma yapmıştım Unbeliever,
http://www.lonelyplanet.com/maps/asi...of_sumatra.jpg Yaklaşık 450 yıl - 1945'e kadar Hollanda'nın sömürgesi olmuş Endonezya. Dediğin gibi insanların örf ve adetleri, kültürleri oldukça etkili yaşatılan din üzerinde. Hinduizm'in ve Hristiyanlığın da ülkede mevcut olması bence İslamiyet'in kalıplaşıp katılaşmaması üzerinde oldukça etkili. Halk da oldukça kozmopolit bir yapıya sahip. Deniz ticaret yolu üzerinde olması da fazlaca kültürden etkilendiği izlenimi uyandırdı bende. Zaten İslamiyet de yine böyle ticari yollarla girmiş ülkeye. 12 ila 15. y.y.'daydı sanırım İslamiyet'i kabulü. Arabistan'dan uzak, İslamiyet'in çıkış yeriyle direkt etkileşim altında olmayan bir ada olması, Müslümanların Cihat yoluyla yani zorla islamiyeti kabul ettirebilecekleri coğrafi koşullara sahip olmaması, İslamiyet'i gönüllü olarak kabul etmesi sebepleri de kendi kültürünü sürdürebilmesi üzerinde bence etkili olmuştur. Bir de tabii hangi İslamı kabul ettiler bu önemli. 12. YY. İslam'ının felsefesi, gelişmişliği, ilerici düşünceleri malumumuz. İhtimaldir ki İslamın bilim ve felsefe alanındaki bu yükselişi aynı zaman diliminde kabul edildiğinden Sumatra'daki İslama da yansımış olsun. |
Islam Dini ülkere göre degismez, ancak Ülkeleri yöneten kisiler Islam Dini'nide kullanirlar ve ortaya degisik görüntüler cikar..
|
Barudi,
Bana gerçek islamı anlatırmısın o zaman? Kime ve neye göre hangisi geçerli?Türkiye de sizin yaşadığınız islamiyet mi? Arapların şu an yaşadıkları islamiyetmi? Amerikalıların ki mi? ingilizinki mi? Yoksa şu ufacık sumatrada yaşanılan islamiyet mi? Kabul edilebilir olan hangisi ve hangi kıstaslara göre. Kimin islamı en doğru yaşadığını nereden bilebilirsiniz?Biri kalkıpta en doğrusu benimki dese ne olacak? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:01 . |