Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Ölüme çare bulunsa,o zaman tanri ölür işte. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11917)

Ovidius 16-08-2009 17:59

Ölüme çare bulunsa,o zaman tanri ölür işte.

EVET ben böyle düşünüyorum.isteyenin ölme hakkı saklı olsa,kim der ki ben bu dünyayı beğenmiyorum. Ölürüm cezamı çeker hakkıma razı olurum.şu tür değerlendirmeler mantıma sığmıyor.''yaşayıp yaşamadığımız ne malum.her şey oldu bitti''aklımızlada olsa duyularımızlada olsa biz tanrıyı kavramaktan aciziz''dünya bir hayal alemi''aslında yok''tanrıyı ve öbür dünyayı aklımız alamaz.burası gibi değil''
hayyam ne demiş:
acılar çökmeden evvel bu sararmış tenine
sana sunsunlar o,gül renkli şaraptan desene,
kendin altın mı sanırsın ,gömülüp önce yere,
sonra tekrar döneceksin olcak şey mi bu be!

ugurce82 16-08-2009 19:00

Eğer öyle birşey gerçekleşirse şuanki islamcıların nasıl bir tavır takınacaklarını merk ettim doğrusu. Baştan beri saavundukları ahiret hayatını bir kenara atıp dünya hayatını mı tercih ederler yoksa bunlar şeytan işidir deyip inanmaya devam mı ederler. Tebrik ederim Canip Bey, güzel bir konu açmışsınız.

VraeL 16-08-2009 19:36

Bir forumda ruslar ve ölümsüzlük ile ilgili 1-2 cümle okumuştun.
Ruslar ölümsüzlük ilacı/iksiri buldu, sonra bilmem kimler devreye girdi, sonra bilmem bişeyler örtpas edildi, olduda oldu, olduda oldu şeklinde bir takım şeyler yazıyordu.
Bilgisi olan var mı acaba?

Bu arada ölüme çare bulunsa bile imanlılar "Allah ölüme çare bulanları cezalandırır, zaten mısırlılarda ölüme çare bulmaya çok yakın olduğu için yokoldular ortadan, biz en iyisi imana devam edip kasayı sağlama alalım" mantığıyla imana devam ederler.
Ha belki biraz artış görülebilir dinden çıkanlar konusunda fakat çokta etkilemez fikrindeyim.

Unbeliever 16-08-2009 22:57

Sevgili Canip Atay,

Ölüme çare bulunmasıyla tanrının da öleceği düşüncenize katılmıyorum. Nedenini "zaten olmayan şeyin ölümü de olmaz" olarak açıklayabilirim.Sonuçta bizimle yaşayan ve biz ölünce bizimle ölen bir tanrı da olmadığında göre, ölümsüzlük bulunduğu zamanda, zaten olmayan bir tanrı hiç ölmeyecek. Var olmayan bir şeyin yok olması hangi mantığa sığabilir?

katre_07 17-08-2009 00:37

ölüme çare bulunsa ben elbet bi gün öleceklerdir diye düşünürüm..yaşı üç bin olsun ..onun elbet bi gün öleceğine inanırım..

..bütün insanların ölümsüzlüğü ..bu iksir bulunsa da asla mümkün olmayacaktır..nereye sığcak ya hu o kadar insan..yeni gelenlere yer açılması lazım..

belki de evrim 3-4 çıta birden atlar..insanlar balık istifi gibi yaşamaya başlarlar..alışırlar

risale i nurda bir bölüm geldi hatırıma..

"Yahu, şu görünen memleket bir manevra meydanıdır. Hem, sanâyi-i garîbe-i sultaniyenin meşheridir. Hem muvakkat, temelsiz misafirhâneleridir. Görmüyor musun ki, her gün bir kafile gelir, biri gider, kaybolur; dâimâ dolar, boşanır. Bir zaman sonra şu memleket tebdil edilecek; bu ahali başka ve dâimî bir memlekete nakledilecek. Orada, herkes hizmetine mukabil ya ceza, ya mükâfat görecek"(onuncu söz)

saygılar.

ulpian 17-08-2009 01:53

Alıntı:

Unbeliever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 216218)
Sevgili Canip Atay,

Ölüme çare bulunmasıyla tanrının da öleceği düşüncenize katılmıyorum. Nedenini "zaten olmayan şeyin ölümü de olmaz" olarak açıklayabilirim.Sonuçta bizimle yaşayan ve biz ölünce bizimle ölen bir tanrı da olmadığında göre, ölümsüzlük bulunduğu zamanda, zaten olmayan bir tanrı hiç ölmeyecek. Var olmayan bir şeyin yok olması hangi mantığa sığabilir?

Sevgili Unbeliever,

belki de mesajınızdaki ironiyi ben anlamadım (eğer öyleyse lütfen açıklama için kusura bakmayın). Fakat ''o zaman işte Tanrı ölür'' cümlesinden kastedilenin aslında ''o zaman işte insanlardaki Tanrı yanılgısı yok olur'' olduğunun farkındasınızdır umarım.

saygılarımla

Ovidius 17-08-2009 10:06

bahsettiğim ölüm,inançlılar için durum ne olur anlamında.sadece iyilere cennet olsa,kötülere cehennem olmasa bile inkarın çoğalacağı kanaatindeyim.
sevgili ulpian teşekür ederim.bu satırları yazan insan çok uzun zamanda yazabiliyor. onun için çok açıklayıcı ve uzun yazamıyorum.ama anlaşılıyor demekki.

evrensel-insan 17-08-2009 20:59

Saygideger arkadaslar;

Tanri'nin olmesi demek; onu yasatan kavrama, herhangi bir icerik vermemek demek. Kisi bazinda Tanri'yi oldurmek ise; yasam ve iliskilerinde tanri kavramini icerik, yukumluluk, v.s. vererek kullanmamak, demek. Tanrinin inanc ve varlik karsitligi tartismasi, tanriyi yasatmak demektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

layemud 17-08-2009 21:14

demekki ölüm her zaman olacaktır. Ölümsüzlüğü bulan varsa beri gelsin...

sinner 18-08-2009 01:01

Kök hücre tedavilerine, insan klonlamaya karşı çıkan dindarların korkuları; Tanrının vaad ettiklerini (sonsuz bir cennet hayatını ) bir gün insanın gerçekleştirebileceği ve artık ona ihtiyaç kalmayacağı gerçeğini kavramaya başlamalarından kaynaklanıyor bence.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:46 .