Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Oruç Baba (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12076)

alfred 23-08-2009 18:23

Oruç Baba

Nedir bu Oruç Baba? Önemi nerden gelmektedir? Televizyondan gördüğüm kadarıyla insanlar oradaki mezar taşı gibi bir taşa cüzdanlarını, paralarını, ellerini değdirmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Oruçlarını sirke ve ekmekle açıyorlar. Ev, koca, para, iş..:wof:. herkes farklı farklı bir şey istiyor Oruç Babadan.

Bazıları şeker dağıtıyor. Niye şeker dağiıtyorsunuz diye sorulan soruya, dileğim vardı, gerçekleşti, bu yüzden şeker dağıtıyorum cevabını veriyorlar. Madem böyle bir şey var, Afrika'daki yoksulluğa çare bulsun Oruç Baba. Dilek dileyenler bunu dilesinler.

Bütün bunlar puta tapmanın 2009 versiyonu olmuyor mu?

ugurce82 23-08-2009 19:10

Vatandaş, dileklerinin gerçekleşmesi umuduyla ilk iftarlarını Fatih'teki Oruç Baba Türbesi'nde yaptı.

Fatih Şehremini'deki Oruç Baba Türbesi'nde iftarlarını yapmak isteyen vatandaşlar, öğleden sonra buraya gelmeye başladı. Kalabalık iftar vakti yaklaştıkça artarken, türbeye çıkan sokaklarda vatandaşlar kuyruk oluşturdu. Çevredeki yollarda da trafik sıkışıklığı yaşandı.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu vatandaşlar, oruçlarını, inanışa göre Oruç Baba'nın yaptığı gibi sirke ve ekmekle açtı. Dileklerinin gerçekleşmesi için dua ederek Kur'an-ı Kerim okuyan vatandaşlar, oruçlarını açtıktan sonra Oruç Baba'nın mezar taşına ellerini, cüzdanlarını, paralarını ve anahtar gibi çeşitli eşyayı sürerek dilekte bulundu. Bu arada, türbeye çıkan yollarda bazı vatandaşların sirke ve ekmek satışı yaptıkları gözlendi. Bazı televizyon kanalları da Oruç Baba Türbesi'nden canlı yayın yaptı.

ORUÇ BABA İNANCI

Ramazan ayının ilk iftarını Oruç Baba Türbesi'nde yapanların dileklerinin gerçekleşeceğine inanılıyor. Oruç Baba olarak anılan kişinin, eski zamanlarda yine aynı semtte yaşadığı, çok fakir olduğu halde orucunu tutup, iftarını da bir parça kuru ekmek ve sirkeyle açtığı rivayet ediliyor.

Bir başka inanışa göre de Oruç Baba'nın 1453 yılında İstanbul kuşatmasında savaşan bir asker olduğu söyleniyor. Askerlere su ve yemek tedarik etmekle görevli olan Oruç Baba'nın, su kıtlığında bile askerlere su dağıtmayı sürdürdüğüne, “baba” lakabının da buradan geldiğine inanılıyor.

ugurce82 23-08-2009 19:11

İslamiyette put yoktur diyenlere kapak olsun.

İvan Karamazov 23-08-2009 19:21

gün geçmiyor ki müslümanların sayısı azalmasın :) anlaşılan o ki; bu insanlar da bilmiyor islamiyeti... belki de sadece bizim sitedekiler haberdarlar gerçek islamiyetten.

ugurce82 23-08-2009 19:27

Alıntı:

İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 219423)
gün geçmiyor ki müslümanların sayısı azalmasın :) anlaşılan o ki; bu insanlar da bilmiyor islamiyeti... belki de sadece bizim sitedekiler haberdarlar gerçek islamiyetten.

Çok doğru şu gerçek islamiyet kavramını birisi açıklasa da aydınlansak. Bunu peygamberleri dahil kimse bilmiyor herhalde.

malul 23-08-2009 19:46

Bu başlığı açarken alt kısımda görmediniz mi eski "Ateizm'in Tanımsızlığı Sorunu" başlıklı konuyu.
Siz ne olduğunuzdan çok mu eminsiniz.

İslamiyeti kısaca açıklayayım size:
Tam olarak düşündüğünüz şey ;)
Sizin anladığınız anlamda evet Peygamberimiz bile bilmiyor.

ugurce82 23-08-2009 19:53

Alıntı:

malul´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 219449)
Bu başlığı açarken alt kısımda görmediniz mi eski "Ateizm'in Tanımsızlığı Sorunu" başlıklı konuyu.
Siz ne olduğunuzdan çok mu eminsiniz.

İslamiyeti kısaca açıklayayım size:
Tam olarak düşündüğünüz şey ;)
Sizin anladığınız anlamda evet Peygamberimiz bile bilmiyor.

Benim ateist olduğumu nerden biliyorsunuz. Ayrıca konuyu gördüm ve okudum. Ateizmin tanımı vardır dostum.

uyar 23-08-2009 21:47

Alıntı:

İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 219423)

:clap2: buna çok güldüm wallaaa ...........alemsin karamazov kardeş... :clap2:

dogruluk 23-08-2009 23:34

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 219505)
:clap2: buna çok güldüm wallaaa ...........alemsin karamazov kardeş... :clap2:

sayın verdana gerçek islamiyeti yazar ve açıklarsanız seviniriz nedir islamiyet neden mekke ve medine geldi neden avustralya ya ya da çine inmedi hani tanrının yarattıgı her bir yer ve zerre kutsaldı.

Deistic Thought 24-08-2009 10:47

İnsanlar nelere inanıyor ya, aklım almıyor...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:10 .