![]() |
bir rica
sitenizde ekitap uygulamasını başlatsak insanların bilgi düzeyleri gelişir ve fikir alışverişi olur
|
kitap "e" olarak okunmuyor denedim :) kitaplar hakkında bilgi paylaşmak istersen kullanıcı gruplarına üye olabilirsin.
|
Yeni bir başlık açmak istemedim, benimde bir sorunum var.
Yazdıklarım neden moderatör kontrolünden geçiyor? Birde açtığım bir grubu düzenleyemiyor, resim ekleyemiyor ve diğer gruplara üye olamıyorum? |
bunu site yöneticisine sormak lazım
|
Alıntı:
Alıntı:
http://www.turandursun.com/forumlar/...c/progress.gif |
ben de bişi söylemek istiyorum.neden cafe? kafe olsa daha iyi değil mi??
|
Saygideger lestat;
"Kafe" diye Turkce bir kelime yok. Ya kahve var, ya da kahvehane. Toplanti yeri olarak ta, halkevi, icerikli; "bulusma odasi" denebilir. Ya da "sohbet odasi" Saygilarimla; evrensel-insan |
kafe var aslında tdk da..ama eğer bu yüzden olmuyorsa cafe değiştirlsin bence gereksiz.
ayrıca günlük kullandığımız kelimeler türkçeleşebiliyor.mesela tv yi ingilizce de okunduğu gibi tivi şeklinde yazabiliyoruz.. |
Saygideger lestat;
Konu uyup, uymamasi degil; Turkce dilini kurallarina gore; korumak ve kullanmak. Eger bunlara dikkat etmezsek; hem biribirimiz ile, andlasma dilimiz zarar gorur, hem de; Turkcemiz zarar gorur. Kanal B de "Dil yarasi" diye bir program var. Turkcemizin ne hale geldigini ve gelmekte oldugunu, bu program cok guzel anlatiyor. Ara sira, seyretmeni oneririm. Genelde toplum olarak; bati dillerine bir hayranlik duyuldugu icin; iki kelime yabanci dil bilen, hemen bu kelimeyi diline uyguluyor. Halbuki Turkce'de cogu yabanci kokenli kelimelerin karsitlari var. Sirf popularizm, yani cogulculuk adina, bari bizler; bu sitede Turkcemizi korumak ve dogru kullanmaya dikkat edelim. Ben 30 kusur senedir, bu ulkedeyim. Hic iki dili birbirine karistirmam ve hangi dili iletisim olarak kullaniyorsam; o dilde dusunur ve kullanirim. Saygilarimla; evrensel-insan |
peki bi şey söyliycem.yabancı sözcükleri alıp türkçeleştirmek dili zenginleştirmez mi?mesela ben argo kelimelerin de dili zenginleştirdiğini düşünürüm aynı şey.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:32 . |