Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Lise ders kitabında Kuran tanımlaması (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12413)

Deistic Thought 03-09-2009 10:35

Lise ders kitabında Kuran tanımlaması

1930-1950 yılları arasında okutulan lise ders kitaplarında bakın kuran nasıl tanımlanmış.

Muhammedin koyduğu esasların toplu olduğu kitaba kuran denir.

tarihi noktai nazardan da mütalea edildiği zaman görülüyor ki: muhammed birdenbire allahın resulüyüm diyerek ortaya çıkmamıştır. o, arapların ahlak ve adetlerinin pek fena ve iptidai olduğunu anlamış, bunları ıslah için tenha yerlere çekilerek senelerce düşünmüş ve yıllarca tefekkürden sora kendisinde vahiy ve ilham fikri doğmuştur.

muhammed başlangıçta her halde şedit bir heyecana maruz oldu. birtakım dini endişeler ve vicdani mülahazalarla samimi surette üzüldü. muhammet namuskar ve menfaat fikrinden ari olarak ortaya atıldı. onun gayesi, muhitinin ahlakını, dinini ve içtimai hayatını ıslah etmekti. muhammed uzun bir devirdeki tefekkürlerin mahsulü olan ayetleri lüzum ve ihtiyaçlara gore takrir ediyordu. bununla beraber kendisini tahrik eden kuvvetin tabiat fevkinde bir mevcudiyet olduğuna samimi surette kani idi. muhammedi harekete getiren ilk amil bu samimi heyecanlar olmuştur. aralarında yaşadığı insanların manevi menfaati için ve büyük bir hakikat namına mücadeleye atıldı. sonunda cihanşümul bir dinin müessisi oldu. muhammedin neşrettiği din, insanların kalbinde derin bir ihtizaz uyandırdı. o ölüp gittikten on dört asır sora bile islamiyet, hala kalplerde ihtizaz husule getirmektedir. bununla beraber içtimai hayat, muhammedin ilk telkinlerini bati bir tekamül ile tadil ve tevsi etmektedir.

muhammedi ve onun nasıl bir din müessisi ve dini bir devlet reisi olduğunu anlıyabilmek için onun bilhassa askeri faaliyetlerini tetkik etmek lazımdır. aksi taktirde muhammedi, her şeyi bir melekten alan ve aynen muhitine tebliğ eden ümmi, cahil, hissiz hareketsiz bir put derekesine indirmek hatasından kurtulmak mümkün olmaz. halbuki muhammed denilen şahsiyet bizatihi mütehassis, mütefekkir, müteşebbis ve muasırlarının en yükseği olduğunu yaptığı işlerle ispat etmiş bir varlıktı."

* türk tarih tetkik cemiyeti, tarih ii, ortazamanlar, istanbul, devlet matbaası, 1931.

mhmd 03-09-2009 11:06

Mütehassis :Uzman.
Mütefekkir : Fikir üreten, düşünür.
Müteşebbis: Girişimci, girişken.
Muasır: Çağdaş

prozac 03-09-2009 14:11

Türk tarih tetkik cemiyeti, tarih ii, ortazamanlar, istanbul, devlet matbaası, 1931.

http://img249.imageshack.us/img249/4759/atadin1.jpg

Deistic bahsettiğin kitap bu olmalı..

Sheik Galib 03-09-2009 14:25

Bu konuda ki bilgilerin tümüne ulaşmak için iki kitap öneriyorum. İlki Afet İnan tarafından kaleme alınan Medeni bilgiler ve Atatürk'ün El yazmaları İkincisi kaynak yayınlarından çıkan "Atatürk din ve Laiklik Üzerine" isimli kitap.din tarih, toplum ile ilgili her konuyu orada bulabiliriz.

Nova 13-08-2010 02:46

güncelleme

Nova 06-09-2010 00:05

Kitaba sahip olan varmı bu arada?

hackercesur 06-09-2010 08:36

Alıntı:

nova´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 335718)
Kitaba sahip olan varmı bu arada?

Kitaba sahip degilim fakat gerçekten olması gereken de bu artık 21. yüzyılda yaşıyoruz. Kuran 1400 yıl önceye hitap ediyor fakat günümüze degil.

Gün gelecek hristiyanlık, yahudilik ve müslümanlık da birer mitoloji olacak.

Ben göremiycem fakat torunlarımızın torunları bunu görebilir. Yunan mitolojisi, arap mitolojisi, vs....

faydasızım 06-09-2010 19:05

Ben göremiycem fakat torunlarımızın torunları bunu görebilir. Yunan mitolojisi, arap mitolojisi, vs....(hackercesur)

size katılıyorum
mesela..
fin mitolojisine baktıgınızda bir tanrı tor vardır..eşini şeytanlar kaçırmıştırve o da eşini kurtarmak için gelin kılıgına girer yagmurun yagması nı tanrı sopayı fırlattı der bize kızdı derlker..

insana benzer yani tanrıları..

islam tanrısı da insan gibidir kızar bela okur öfkelenir..

Nova 07-09-2010 00:31

Yahu ben lise kitabından bahsediyorum :)

troyya 07-09-2010 02:01

fitne çağında yaşıyoruz..herkesin dediğine doğru dersek oohhhhooo işimiz var....

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:27 .