Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İnsan olmasaydı Tanrı ne yapacaktı? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12482)

alfred 06-09-2009 03:31

İnsan olmasaydı Tanrı ne yapacaktı?

Tanrı'nın insanı yarattığı söylenir müslümanlığa, hristiyanlığa ve yahudiliğe inananlar tarafından. Tanrı sadece insanı yaratmakla kalmamış, kendi düşüncelerini insanlara anlatması için bazı insanları görevlendirdiğine inanılır. Bunlara peygamber denmiş. Dinlere baktığımızda insanoğlunun Tanrı için çok önemli olduğu anlaşılıyor. Yaratıyor, peygamberler yolluyor, sadece peygamber yollamakla kalmıyor kitap bile yolladığı oluyor. İnsanoğlu için uğraşıyor. Dinlerdeki Tanrı böyle.

Peki ya insan olmasaydı Tanrı ne yapacaktı? İnsan olmasaydı Tanrı'nın varlığının ne önemi kalırdı? Düşünsenize öylece tek başına duran bir varlık. Tanrı melekleri, insanları yaratmadan önce ne yapardı? Bu konuda benim bildiğim dinlerin verdiği herhangi bir yanıt yok. Bu konuda forumun ne düşündüğünü merak ediyorum.

evrensel-insan 06-09-2009 03:35

Saygideger alfred;

Eger insanoglu olmasaydi, tanri kavrami da zaten olmayacakti.

Saygilarimla;
evrensel-insan

placebo 06-09-2009 04:11

Alıntı:

alfred´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 228016)
Düşünsenize öylece tek başına duran bir varlık. Tanrı melekleri, insanları yaratmadan önce ne yapardı? Bu konuda benim bildiğim dinlerin verdiği herhangi bir yanıt yok. Bu konuda forumun ne düşündüğünü merak ediyorum.

Çok sıkılıyordu tabii..Bir gün,hatta durup dururken, aklına oyalanabileceği ve oynayabileceği türde varlıklar yaratarak,maymun edebileceği geldi..İşte atalarımız varsayılan o maymunlar bu maymunlardır..Her ne kadar dinciler evrim belası diyerek bu teoriyi reddetseler ve kendilerine yakıştıramasalar bile doğrusu maymunun insan olduğudur..O gün bu gündür bizi maymun etmiş ve hiç bir üzüntü dahi duymamıştır..Hatta bir ayetinde kullarına " Aşağılık maymunlar olun "dediğine bile şahit olmuşluğum vardır..Neymiş ; lucy olarak başladığımız hayatımıza sapiens olarak devam ediyormuşuz..:)

Neyse, konuyla pek alakalı olmadı ama olsun..Çünkü bizden evvel ne olduğunu zaten bilen yok..Allah vakıf etmemiş biz napalım..Siz de sorup duracak ama akıllı başlı bir yanıt alamayacaksınız nasıl olsa...

Selamlar

serdar-yildirim 08-09-2009 00:16

hepsi aslında sebeb sonuç ilişkisine bağlıdır.bizlerde var olmuş sebeblerin sonucuyuz gibime geliyor.yok tanrının canı sıkılmış bizi yaratmış gibi dalga geçici yaklaşımlar bence yanlıştır.

high_iq 08-09-2009 01:35

Alıntı:

serdar-yildirim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 229231)
hepsi aslında sebeb sonuç ilişkisine bağlıdır.bizlerde var olmuş sebeblerin sonucuyuz gibime geliyor.yok tanrının canı sıkılmış bizi yaratmış gibi dalga geçici yaklaşımlar bence yanlıştır.

Peki size günün sorusunu soralım:

Tanrı sonucuna sebep olan nedir?

evrensel-insan 08-09-2009 02:14

Saygideger high iq;

Insanoglunun ta kendisidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

OQONUC 08-09-2009 02:36

Tanrı melekleri, insanları yaratmadan önce ne yapardı?
....

Bu soru gerçekten bir zamanlar benim de zihnimi kurcaladığı gibi sizin de ilgi alanınızdaysa eğer; araştırmanız için bir kelime vermek isterim.

"HAYY"

Selamlar

placebo 08-09-2009 04:18

Alıntı:

OQONUC´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 229315)
Tanrı melekleri, insanları yaratmadan önce ne yapardı?
....

Bu soru gerçekten bir zamanlar benim de zihnimi kurcaladığı gibi sizin de ilgi alanınızdaysa eğer; araştırmanız için bir kelime vermek isterim.

"HAYY"

Selamlar

Çok faydalandık..Şifreyi aldık,sağol..

evrensel-insan 08-09-2009 04:22

Saygideger OQONUC;

"HAYY"-OQONUC-

Bu senden alintiladigim, Harun Yahya mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Çellist 08-09-2009 07:28

Ben de şifre veriyorum

"Zübenk"

Ben Allah'ı bu şifrede buldum. Herşey apaçık. İnsanları yaratmadan önce ne yaptığını da gayet net açıklıyor. Ama gören gözler, duyan kulaklar anlıyor. "Göz kulak anlamaz; görür duyar" diyen cahillere de onlara acıyaraktan cevap veriyorum: "Irabbım iştea sizleri beyle kör saar ider! Cahiller!" Burada müteşabih kavramlar da kullandım. Neyse, her şeyi açıklayan şifreli ama apaçık kelimemi tekrarlıyorum:

"Zübenk"

İpucu: Sahabeden "Ez-Zubeynik bin Cubeyri"nin hayatını inceleyiniz. Herşey orada gizli...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:57 .