Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   muhammed şakacıymış da.... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1254)

ngcoskun 02-12-2005 12:23

muhammed şakacıymış da....

gazetede okuduğum bir yazıyı aynen yazıyorum.arada yorumlarım da var.

On yıl Peygamberimizin hizmetinde bulunan
Enes (ra) anlatıyor.
resulullah (a.s.m) bir gün gülmüş ve
"neye güldüğümü biliyormusunuz" demişti

biz herzamanki gibi: " allah ve resulu en iyi bilir " dedik.(bizim aklımız yokya- bu benim eklentim ngcoskun)

resulullah;
"kulun, kıyamet günü rabbine olan hitabından dolayı gülüyorum" buyurdu.
(sanki yaşanmış henüz böyle birşey de -bu da benim yorumum ngcoskun-)

"kul şöyle der:'ey rabbim, sen beni zulümden korumadın mı?' "
"rab teala 'evet korudum' buyurur.kul bu defa:
"fakat ben bugün kendime nefsimden başkasının şahit olmasını istemiyorum" der
rab teala:
"bugün sana şahit olarak nefsin, şahitler olarak da kiramen katibin yeteri buyurur."
resulullah devamla:
o zaman kulun ağzına mühür vurulur da diğer organlarına 'konuşun' denilir.(o nasıl olacaksa-benim yorumum ngcoskun)

organları adamın yaptığı işleri anlatırlar.sonra ağzı serbest bırakılınca, organları ile arasında tartışma başlar.adam organlarına kızgınlıkla:'yazıklar olsun size, defolun.ben sizin iyiliğiniz için çalışmıştım' der.(organları için çalışan adam.ilginç.benim yorumum)
işte resulullah bunun üzerine gülmüştür.

bu olay gerçeklerşmiş demekki.bizler ikinci nesil kıyamet evlatlarız.hheheheh

ebabiyl 09-12-2005 04:07

DİL GİBİ KÜÇÜK BİR ET PARÇASINA KONUŞMA YETİSİNİ VEREN ALLAH BU FİİLİ BAŞKA ORGANLARA YAPTIRMAYADA KADİRDİR.TABİİ SEN BUNU İDRAK EDEBİLECEK AKLA VE SEVİYEYE SAHİP DEĞİLSİN Kİ İÇİNDE YAŞADIĞIN ALEMİN BİLE VARLIĞINI TESADÜF VE EVRİM GİBİ SAFSATALARA DAYANDIRIYORSUN.YOSUN İKEN ADAM OLMAKLIĞA İNANIYORSUN ORGANLARIN KONUŞACAĞINA SAÇMA DİYORSUN.SENİN İLK İŞİN SANA EN YAKIN PSİKOLOĞA BAŞVURMAK OLSUN.ALACAĞIN İLAÇLARIN SENDEKİ ETKİLEŞİMİ NETİCESİNDE AKLINI BAŞINA ALIRSAN DİĞER GARİPSEDİĞİN OLAYLARI BEN SANA İZAH EDERİM.

katatonik 09-12-2005 19:24

konusma beyın dalgalanmalarından dolayı sağlanan bı yetıdır..dılsızlerı allah sevmıyomu pekı???ya korler veya sakatlar??--Hakaret Yok- MuTeZiLe--

Arafat 09-12-2005 19:48

Siz benlik kavramından yola çıkarak hakikati bulmaya çalışın. bırakın kuranı kerimi yada diğer dinleri. önce iman ondan sonra kuran. allahın varlığını anlamak için kuranı kerime yada herhangi bir peygambere ihtiyaç yoktur. siz felsefe ile allahı idrak etmeye çalışın. yosundan insana dönüşme normal ise karaciğerin şiir okumasıda mümkündür. bu böyle devam eder gider. o hikayelerin doğru olduğununda bir kanıtı yoktur. peygamberimizin söylediği çoğu şey saptırılmıştır. her hadisi ciddiye almayın. islam kaynağı olarak tek kaynak kuran-ı kerimdir. başka kaynak aramayın. arasanız sapıtırsınız. islamdan soğursunuz.

pante 09-12-2005 21:13

Sn.Arafat'a katılıyorum.
Eğer dinlerde,kitaplarda görülen çelişkiler,hatalar,saçmalıklar nedeniyle ateist olanlar varsa yanlış yoldalar demektir.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.
Hiçbirşey yokken tanrının olması saçma gelebilir.Kimisine de hiçbirşey yokken bir enerjinin ya da elementin olması saçma geliyordur.Bu noktada tanrının nasıl algılandığı önemli.
Tanrıyı ya da ilk hareket ettiriciyi red yerine bilime bir açık kapı bırakmak en doğrusudur.

aragonn 09-12-2005 22:09

bu ngçoşkunun yazısının daha fazla sevıyemızı korumak acısından artık cevap almamasını umuyorum.ben kendı adıma hadıslere -hadıselere fazla aldırmam.ama bu olayı dogru bıle kabul etsek:

<n yıl Peygamberimizin hizmetinde bulunan
Enes (ra) anlatıyor.
resulullah (a.s.m) bir gün gülmüş ve
"neye güldüğümü biliyormusunuz" demişti

biz herzamanki gibi: " allah ve resulu en iyi bilir " dedik.(bizim aklımız yokya- bu benim eklentim ngcoskun>

demiş ngcoşkun.

yanı senın aklın var olunca-ki anladıgım kadarıya bu tartısılır.
baskalarının neye guldugunu anlama yetenegınedemı sahıp olursun?

ve ben zamanı senın gıbı dusunmuyorum.varlıgı sonsuz olan bır yaratıcı
zamandan bagımsız olacaktır tabıkı.gecmiş gelecek senın için var.
Kuranı azıcık okumus olsaydın bu zaman kıplerını daha ıyı anlardın ve sasırmazdın yenı bır sey bulmus gıbı.
ama dedım ya yazının uzerınde fazla ca durup senı küçürmek ıstemem.

kendını gazete okuyarak gelıstırme eylemınde basarılar dılıyorum

katatonık ısımlı sahsın nasıl şu yargıya vardıgını merak ederek arkama bakmadan gıdıyorum

<onusma beyın dalgalanmalarından dolayı sağlanan bı yetıdır..dılsızlerı allah sevmıyomu pekı???ya korler veya sakatlar??ne salaksınız>

tesekkurler arafat arkadaşım

ebabiyl 09-12-2005 23:46

EVVELA KATATONİK USLUBUNU DÜZELT YOKSA KENDİN ÇALAR KENDİN OYNARSIN KAPIMIN ÖNÜNDE ULUYANDAN FARKSIZ GÖRÜRÜM VE SANA CEVAP YAZMAM.BİZ BURADA MECAZİ BİR EŞLEŞTİRME İLE MİSAL GETİRDİK DİL İLE DİĞER ORGANLARA.SENSE KESKİN ZEKAN İLE KONUYU ALDIN BEYİN DALGALARININ TİTREŞİMİNDEN OLUŞAN VS VS.. LERE GÖTÜRDÜN.SAOL BİZİ AYDINLATTIN İLMİN KARŞISINDA DİLİMİZ LAL OLDU NUTKUMUZ TUTULDU.FORUMDA BİYERE YAZMIŞTIN ANALAYANA SAZZZZZZZZ ANLAMAYANA AZZZZZZZZZ DİYE. O SÖZÜNÜ SANA SATIYORUM HAKARETİN İLE BERABER.

ngcoskun 16-12-2005 16:51

ne kadar hazırsınız kavga etmeye hakaret etmeye.
ben tesadüfen yemek yerken önüme koyduğum -örtü olarak- bir gazetede gözüme takılan bir yazıyı koydum forma.
siz hadislere aldırmaya aldırmaya müslüman olmuşsanız ne alâ ama öyle olmayan insanlar var ki bu gazeteler bu yazıları teşhir edebiliyor.o zaman yasak etsinler yalan hadisleri neden etmiyorlar.
hadi hadisleri geçtim şimdi bunları yalanlıyorsunuz bu başlık bunun için uygun.ama kurandaki yalanları çelişkileri yazınca neyi yalanlayacaksınız. ya da yalanladınız.tabiki yalanlamadınız ama mutlaka çevir kaz yanmasın bir cevabınız vardı.
benim aklımdan şüphe eden arkadaşlar.sizlere önerim benim yazılarıma biraz zaman ayırın ve aklınız benimkine biraz yakınsa yazdıklarımın içinde aklı dolu cevapları anlayabilirsiniz.anlayamadığınız bir cümleyi bir kere daha okumakla uğraşmayın bilin ki onu anlayacak zeka sizde yok.

ngcoskun 16-12-2005 16:55

ayrıca damdan düşme ateist olmadım .ne zamanki kuranı okumaya başladım o zamandan itibaren dinleri ve allahı sorgulamaya başladım.ve artık -ki çok oldu anlayalı- allahın çocukken öğrendiğim allah baba olmadığını hiç de babalık içgüdülerine sahip olamayacağını anladım.

aliveli123 16-12-2005 17:38

Yahu arkadaşlar bu ne kadar akılsızlık, ne biçim yoldan sapmadır ki Müslüman olmasam -haşa- Allah'ın olmadığına inanacağım. Allah akıl dağıtırken nerdeydiniz siz yahu. Arkadaşlar herşeyi nasıl da saptırıyorsunuz istediğiniz gibi. Yeri göğü yaratan Allah yarattığı şeylerin en küçüklerinden birisi olan organları mı konuşturamayacak? Aklınıza başınızı devşirin vallahi yanlış yoldasınız.
ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN.
-AMİN-

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:21 .