![]() |
Allah Her Şeyi Yarattı, -Hâşâ- O'nu Kim Yarattı?" Deniliyor. Bu Husus Nasıl İzah Edilebilir?
Bu soru da çok sorulan sorulardan biridir. Ben bu soruyu, Resûl-i Ekrem'in (sav) Peygamberliğinin bir alâmeti olarak görüyor ve verdiği gaybî ihbârın tahakkuku karşısında boynumu büküp "Eşhedü enne Muhammede'r-Resûlullah." diyerek şehâdet ediyorum. Evet, Resûl-i Ekrem (sav) Allah'ın şerefli elçisidir. Kıyâmete kadar olup bitecek her şeyi, bir televizyon ekranından görüyor gibi seyretmiş ve söylediği her şeyi dosdoğru söylemiştir. Daha sonra meydana gelecek hâdiseler hakkında verdiği hükümler, söylediği şeyler o kadar isabetlidir ki; yeri geldiği zaman hepsi de aynı aynına doğru çıkmıştır. İşte, bu da onlardan bir tanesidir. Buyurur ki: (Sahabenin aklından böyle bir şey geçmez) "Bir gün gelecek ayağını ayağının üstüne atarak -gurur, kibir, enâniyet içinde ve her meseleyi halletmiş gibi- bunu Allah yarattı, şunu Allah yarattı, Allah'ı kimi yarattı?" diyecekler. (1) Ben, bu soru tevcîh edildiği zaman kendi kendime düşündüm ve "Eşhedü enne Muhammede'r-Resûlullah." dedim. Nasıl da görmüşsün ve nasıl da doğru söylüyorsun!... Şu, nefisleri ve enâniyetleri firavunlaşan, sebeplere ulûhiyet isnat eden ve her şeyi sebepler içinde izaha kalkışan insanların idraksizliğini, düşünce sefaletini bundan daha güzel ifade mümkün olamazdı... http://welasir.wordpress.com/2008/11...ah-edilebilir/ Alıntıdır. Asrın Getirdiği Tereduutler Kitabından Sonuna Kadar Okunması Ricasıyla... Yarım Yamalak okuyup sonradan tel'in yazıları yazmayın lütfen... |
Alıntı:
Bayağı bir harmanlamışsınız, epey uzun bir yazı çıkmış. Düşünmekteyim; okuma zahmetine katlansam mı diye. Kararımda yardımcı olması için bana bu konudaki akademik deneyimlerinizi yazmak zahmetine katlanır mısınız? Saygılar, |
Bu kadar uzun c/p'lere izin verilmiyor sitede.
Yazının linkini koysanız ve kendi fikirleriniz varsa onları yazsanız çok daha makbule geçer ve okunabilir olur. |
Alıntı:
cevabını istediğiniz soruyu neden başka bir soruyla kamufle ediyorsunuz :)? konuyla alakalı yorumlarınızı beklıyorum... ii paylaşımlar... |
Alıntı:
O sizin sorunuzu yanıtladı. Sizin sakındığınız durum nedir? Alıntı yaptığınızı belirtmişsiniz, nereden, kimden alıntı yaptığınızı açıklama lütfunda bulunursanız müteşekkir oluruz. |
Alıntı:
tanışalım konusuna gerektiği zaman elbette ki yazarım akademik kariyerimi... burda bu konuyla alakalı sıkıntılarınız varsa buyurun sorun... yineliyorum; konu ben değilim ;) |
Alıntı:
Sıkıntılarımız yoktur "Dinlerden Özgür" olalı. Tam tersine bu alıntısını yaptığınız dindaşınızın yürütmeye çalıştığı mantık üzerinden devam edecek olursak, Müslüman arkadaşların "Kainat ve düzeni o kadar mükemmeldir, bu bir tesadüf olamaz, muhakkak Allah yaratmıştır" tezini kendi kendinize çürütmüş olursunuz. Bırakın Allah'a neyin sebep olduğunu, Allah'ın herhangi birşeye sebep olamayacağını kanıtlamış dindaşınız... |
Alıntı:
O Kadar uzun yazıdan böyle tek kelimeye winzipleyeceğiniz bir yazı çıkmışsa o güzel ağzınızdan denilecek bişey yok... sizin bu sözlerinizi tebessümle okurken bir alimin sözü geldi aklıma; küfr, şirk felsefeden ve inattan geldiği sürece izale edilmesi zordur... siz malesef bu önermeye örnek birisisiniz... |
Alıntı:
Alıntı:
HY reklamı değil, Fetoş reklamı yapıyorsunuz! Herkesin bu metnin kaynağını bulamayacak kadar salak olduğunu mu düşünüyorsunuz? |
zihin harmanı
senin o linki okuduğuna inanmıyorum,başlığı okuyup linki vermişsin. soruna gelince; el cevap = beynin |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:40 . |