![]() |
Kadir Gecesi Mesajı
Yıl 2009 ve Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı şöyle konuşuyor:
Kadir Gecesi Mesajı ... Yüce Kitabımız'da "bin aydan daha hayırlı" (Kadr, 97/1-5) olduğu bildirilen Kadir gecesi, insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur'an'ın indirilmeye başlandığı, esenliğin bütün dünyayı kuşattığı, dua ve tevbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir. ... Varlık ve varoluş bilgisinin ders kitabı, bütün kâinatın özeti ve Yüce Yaratan'ın bizlere uzattığı kurtuluş halkası olan Kur'an'la değer kazanan bu gecenin kıymetinin bilinmesi, ancak Kur'an'a gönülden yönelmek ve onun insanlığa sunmuş olduğu eşsiz mesajını okumak, anlamak ve yaşamakla mümkün olacaktır. ... Kur'an bu üstün özelliklerine bizzat kendisi tanıklık etmekte ve tüm insanlığa şöyle seslenmektedir: "Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifa ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur'an) geldi.." (Yunus, 10/57) ... Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU Diyanet İşleri Başkanı Tüm metin: http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy...yuru-3341.aspx |
1000 ay yaklaşık bir ömür demektir.
İslamcılar, "Bin aydan hayırlıdır" ayetini, o gece yapılanların 1000 ayda yapılanlara bedel olduğu şeklinde yorumlar. Yani, ayete göre 1 gecede yapılan duanın ve ibadetin değeri, bir ömür boyu yapılan dua ve ibadete eşittir. Bunun akılla, mantıkla, bilimle izah edilebilir bir yanı var mıdır? Detaylandırdığınızda demek ki yaşamınızda bir kez Kadir gecesi dua ve ibadet etmeniz, bir ömür boyu ibadet edip de Kadir gecesi etmeyenle aynı değerde olacaktır. Eğer 5 Kadir gecesi ise, 5 ömürlük değerde olacaktır. Nedeni de Kur'an'ın indirilmeye başlandığı gece oluşuymuş. Neden hayatın başlatıldığı gün ya da gece olmuyor mesela? Ya da insanın yaratıldığı? Belki o zaman bir anlam ifade edebilirdi. Ayetin miraç gibi, Allahın ve meleklerin peygambere salat etmesi gibi kendini ve eserini yüceleştirme amaçlı olduğu ortadadır. |
"Kur’an bu üstün özelliklerine bizzat kendisi tanıklık etmekte ..."
Kur'an kendi üstün özelliklerine yine kendisi tanıklık etmekteymiş. Prof ünvanlı bir kişinin ağzından çıkan şu lafa güler misiniz, ağlar mısınız? Vah benim güzel ülkemin yerlerde sürünen zavallı eğitim sistemi vah ! Bir de bunların ipliklerini pazara çıkardığımız zaman, inanırlar bizim onların inançlarıyla alay ettiğimizi, kendilerine hakaret ettiğimizi söylemezler mi... |
Yahu gerçekten komik şeyler söylüyor ve gereksiz olanların peşinden koşuyorsunuz...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Allah'ı sevmeyen ve sürekli cehennemle korkutup işkence yapmayı seviyor diyenler veya yorumlayanlar neden Allah'ın merhametinden hiç basetmezler?
Cehennem azabına gelince Allah böyle yapar mı böyle tanrı olur mu dersiniz, ama hayırlı bir geceye gelince Kuran uyduruldu olur Muhammed yazdı dersiniz. Yani işinize gelince öyle işinize gelince böyle yanar dönerlikten başka bir şey yaptığınız yok. Ya Allah Kelam'ı olarak kabul edin ve yorumunuzu ona göre yapın yada Muhammed yazdı diyerekten uyduruldugunu savunun. Ama sizde o cesareti göremiyorum ben... |
Alıntı:
Allah bir insan mı? Gazabı olacak.. Rahmeti olacak.. Merhameti olacak.. Ne olduğunu bir anlasak.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şu an insan yaratmanın birinci aşaması tamamlandı. Toprak değil.. Ama daha sağlam.. İleri teknoloji ürünü. Ruh üfleme olayı bekleniyor.. İlerde robot-insanımsıların Allah'ın yarattığı ileri sürülen insanları yok edebileceğine dair hesaplamalar da yapılıyor. Her şey yapılabilir demişlerdi.. Kan asla.. Yapay kanın da yapıldığını duydum. Allah'ın doğru düzgün bir tanımı yapılsa.. İyi olurdu. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:17 . |