![]() |
Komünistler ile Liberaller
Ortak bir noktada (ideolojide) bulusabilirlermi ?
|
Alıntı:
Bu sadece komünist ve liberaller için geçerli değildir ki. Bana iki siyasi görüş/ideoloji örneği verebilir misiniz, hiç ortak bir noktası olmayan? saygılarımla |
Saygideger davudi;
20. Yuzyilda, bu "evlilik gerceklesti" Saygilarimla; evrensel-insan |
Komünistler ilerici devrimci hareketleri destekler ,bu bağlamda liberallerin halkın yararına ilerici bazı taleplerini destekler bu tarz ortak noktalarda buluşulabilinir.
Ama ortak nokta ile ideoloji farklı şeyler ,liberallerle komünistlerin ideolojik buluşması mümkün değildir. |
Komünistler
sınıf ilişkilerini ele alırlar ve bu temelde degerlendirme yaparlar. Stratejilerine uyan taktikleri benimserler. Komünistler her ne kadar tam aksi dayatılsa da sınırsız özgürlükten yanadırlar. Liberaller ise utangaç komünistlerdir. Aslında o temelden gelir ama kuşkucudurlar. Acaba derler. Komünistler ise yaptıklarından emindirler, acaba yoktur. Bu yüzden liberallerin komünistlerle aynı çizgiye zaman zaman geldikleri olabilir. saygılarımla |
Alıntı:
Özellikle Türkiye'deki liberallerin önemli bi kısmının eski komünist olduğu doğrudur. Ama liberalliğin ne tarihi olarak ne de düşünsel/sistematik olarak komünizm'den çıktığı söylenemez. saygılarımla |
Özellikle Türkiye'deki liberallerin önemli bi kısmının eski komünist olduğu doğrudur
Ben de bunu kast etmiştim zaten.c:humble: saygılarımla |
Alıntı:
|
sn. davudi
buluştular bile sizin haberiniz yok!!! |
Alıntı:
Kendini "liberal sosyalist" olarak tanımlayanlar kavram bunalımı yaşıyorlar sadece. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:21 . |