![]() |
Türkiye de ezan neden arapça okunur?
Ülkemizde hemen hemen kimsenin kullanmadığı bir dil olan arapça ile insanlar neden ibadete çağrılır?
Ezan, ibadet vaktini bildiren çalar saat değilmidir? Neden arabın anladığı benim anlamadığım dilden çağrı yapılır. İslam araplara ait bir din olduğundanmıdır? |
Ek olarak dua neden arapça okunur. Dua allah ile konuşmak değilmidir?
Allah arapçadan başka dilde konuşulursa anlamıyormu? |
Ülkemizde kaç tane arap kökenli kişi var sayın Saroz?
İlla ki onların da mı çıkıp istemesi lazım kendi dilimizde konuşmak, eğitim görmek istiyoruz diye. Bu başlıkla neye karşısınız? Ezana mı? Arapça duaya mı? Allah'a mı? Eğer sadece ezana ise arapça olmasındaki rahatsızlığınız nedir? Son olarak, ezanın anlamını siz mi bilmediğiniz için bunu söylüyorsunuz? Saygılarımla |
islamiyet tür bir peygamber e türkçe olarak gelseydi
ezan türkçe okunsaydı dualar türkçe olsaydı araplar islamiyeti sonradan kabul etseydi ezanı ve duaları kendi dillerindemi yoksa türkçe olarakmı kullanıp uygularlardı |
Alıntı:
Sayın Enveyme, Ülkemizde arap kökenli ve arapça konuşan son derece az. bu nedenle evrensel bir din iddiasında olan islamın ibadet çağrısının neden ısrarla arapça diye soruyorum? Hangi takımı tuttuğuma sorsaydın keşke?? Sorum gayet açık yaw:) Ulusal sorun tartışılırken türkçenin tek dil olmasında kararlı bir savunucu olduğunuzu hatırlıyorum. Din konusunda, Türkçeyi bırakıp arapça ya sarılmanız çifte standart değilmi? Bu başlıkta itiraz ettiğim tek şey, arapça konuşulmayan bir ülkede ibadete çağrı (ezan) ve allah ile diyalog (dua) neden anlamadığımız bir dilde yaptırılıyor? Soru çokmu karışık? Sormadığım şeyleri yanıtlamayın lütfen. |
Alıntı:
:))sence?? |
Alıntı:
Doğru hatırlıyorsunuz. Türkçenin ulusal olarak düşünüldüğünde tek dil olarak kullanılmasını savunan biriyim. Tıpkı İslam'da ibadetin tek dil olan Arapça olarak yapılmasını savunduğum gibi. Bir fark yok yani tavrımda ;) Bence siz düşünmelisiniz, savunduğunuz başka bir şey ile burada itiraz ettiğinizin tezat oluşturduğunu. Ayrıca hatırlatmak isterim ben savunduğunuz diğer şeyi hiç bir zaman olmamalı demedim, olmalı dedim. Burada farklı davranan ben değil, sizsiniz. Sorun arapça konuşup konuşmamamız değil çok iyi biliyorsunuz bunu ve ben sormadığınız şeyleri yanıtlamak değil soru olarak sordum. Saygılarımla |
bence araplar kendi dilinde yapardı
dediğim gibi bence. fakat zorlamanın olmadığı bir inanç olan islamiyette. insanların kendi dillerinde ibadet etmesine izin veren bir ayet yok. demekki islamiyet insanların ne yapıp edip bi şekilde arapça öğrenmelerini istiyor |
bu tartışma da sitedeki diğer bir çok tartışma gibi fasulye yemeği misali ısıtılıp ısıtılıp masamıza tekrar geliyor. sayın soroz siz büyük ihtimalle namaz kılmıyorsunuz hatta müslüman da değilsiniz. kılan adamlardan hangisi ezanın arapça okunmasından rahatsız ki siz rahatsız oluyorsunuz??? eğer sizin anladığınız dilde çağrıldığında gidecekseniz, bu işe ön ayak olun hem türkçe çağırın hem siz gidin hem biz de gelip arkanızda saf tutalım, olmaz mı ? bence çok hoş olur... :D
|
Saroz ezan neden arapca okunmasin ?
yani ezana ihtiyaci olanlar, benimseyenlerin ezici büyük cogunlugu arapca okunmasindan yana, sizce bu dogru bir yaklasim olmayabilir, ama nihayetinde bu dine tabi olanlar icin önemli ki öyle olmasini daha uygun görüyorlar anlasilan. aslinda bu gibi konularda bundan üc dört yil önce bende farkli düsünüyordum, ama bir yurt disi gezisi sirasinda ( marsilyada ) sokak arasinda dolasirken, binalarin birisinden ezan sesini duydum, arapca idi, iceridekileri de benim gibi farkli milletlerden turist müslümanlardi, yani bu tür bir uygulamanin islami cemaatin birlik icinde olabilmesine de vesile olabiliyor.... madem soruyu sordunuz, izin verin bende size bir soru sorayim.... ülkemizde bir zamanlar devletin zoru ile okunan türkce ezani duymuslugunuz okumuslugunuz varmi ? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:15 . |