![]() |
İncilde yazanlar bir yere yazıyordu ama hatırlayamadım
Yuhanna 12:37-41
37-Gözleri önünde bunca mucize yaptığı halde O'na iman etmediler. 38-Bütün bunlar Yeşaya peygamberin söylediği şu söz yerine gelsin diye oldu:«Rab, verdiğimiz habere kim inandı? Rab'bin gücü kime gösterildi?» 39-40-İşte bu yüzden iman edemiyorlardı. Nitekim Yeşaya başka bir yerde de şöyle demişti: «Tanrı onların gözlerini kör etti ve yüreklerini nasırlaştırdı. Öyle ki, gözleri görmesin, yürekleri anlamasın ve bana dönmesinler. Dönselerdi, onları iyileştirirdim.» Elçilerin İşleri 28:25-30 25-Birbirleriyle anlaşamayınca, Pavlus'un şu son sözünden sonra ayrıldılar: «Yeşaya peygamber aracılığıyla atalarınıza seslenen Kutsal Ruh doğru söyledi. 26-Ruh dedi ki, `Bu halka gidip şunu söyle: Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız, bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz. 27-Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı, kulakları ağır işitir oldu. Gözlerini de kapadılar. Öyle ki, gözleri görmesin, kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın, ve bana dönmesinler. Dönselerdi, onları iyileştirirdim.' 28-29-«Şunu bilin ki, Tanrı'nın sağladığı bu kurtuluşun haberi diğer uluslara gönderilmiştir. Ve onlar buna kulak vereceklerdir.» bilin bakalım incilde yazılanlar 600 yıl sonra hangi kitapta yazıyordu? |
Bu mantıkla iman ettiğin peygamberleri sayarken aziz Pavlus'u da sayman lazım bu alttaki kısım Pavlus'un mektuplarından incile geçen sözler benim anladığım kadarıyla.
|
Bence İncilin üslubu Kuranın üslubuyla karşılaştırılamaz bile...
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:11 . |