![]() |
Pedofilinin (sübyancılığın) Kuran'daki yeri - Talak/4
İslam'ın küçük, çok küçük yaştaki kızların evlen(diril)mesine müsaade etmesi çok tartışılan bir konu. Fakat her nedense bu tartışmalar genellikle, peygamber sünneti (Aişe meselesi) ve hadisleri etrafında yürütülüyor.
Oysa, İslam'a göre çok küçük yaştaki (büluğa bile girmemiş) kız çocuklarıyla evlenmenin meşru olduğu, bizzat Kuran'da açık seçik bir şekilde yer almaktadır. 1. Talak Suresinin 4. ayeti 2. Ayetin bağlamı, diğer ilgili ayetler ve fıkıhi hükümler a. Bakara/228 ve İddet (Boşanmada bekleme süresi) b. Ahzab/49 c. Talak/1-4 3. Sonuç 4. Talak/4'ün tefsirine örnekler 1. Talak Suresinin 4. ayeti
(Ayetin Arapçasını ve diğer bütün Türkçe meallerini okumak için yukardaki linke tıklayınız.) 2. Ayetin bağlamı, diğer ilgili ayetler ve fıkıhi hükümler a. Bakara/228 ve İddet (Boşanmada bekleme süresi) Boşanma anlamına gelen ''Talak'' kelimesinden anlaşıldığı üzere >12 ayetlik bu sure< boşanma konusunu işler. Nüzul sırasına göre daha önce gelmiş olan Bakara suresinin de bir ayeti bu konuda net bir hüküm getirmiştir.
Görüldüğü üzere, Bakara suresinin 228. ayeti, boşanmanın kesinleşmesi için ''üç ay hali'' müddetince bir süre belirlemiştir. Bu ''bekleme süresi''ne İslam ıstılahında ''iddet'' denilir. İddet boyunca, kadın -boşanma henüz kesinleşmemiş olduğundan- bir başkası ile evlenemez. Erkek, bu mühlet içerisinde geri dönerse (barışırsa) evlilik devam eder, yani boşanma vuku bulmaz. İddet süresi, çift birleşmeden biterse boşanma kesinleşmiş olur. İddet süresi, yukardaki ayette kadının üç ay hali (adet hali = hayz hali) olarak belirlenmiştir. İslam alimlerince ''iddet''in gayeleri şu şekilde açıklanır: - Fevri boşanma kararları ile nikahın bitmesi önlenmiş olup, hukuken evliliği kesin olarak bitirmeden tekrar düşünme ve barışma imkanı verilmiştir. Böylece geçici öfke ve benzer durumlardan dolayı yuvanın yıkılması engellenmiş, evlilik müessesesinin önemi vurgulanmıştır. - İddet olmasa idi, kadının boşanmasından kısa bir süre sonra hamile kalması durumunda, nesebin karışması ve dedikodu çıkması tehlikesi söz konusu olurdu. İddet sayesinde (ki kadınlar bu süre boyunca evlerinde tutulur) bu tehlike de önlenmiştir. Bu süre içerisinde kadının hamile olduğu ortaya çıkarsa, boşayan kocanın çocuğun babası olduğu anlaşılır. b. Ahzab/49 Ahzab Suresi'nin 49. ayetinde ise, evli çift henüz cinsel temasda bulunmamışsa, boşanma durumunda, iddeti beklemeye gerek olmadığı açıklanır:
c. Talak/1-4 Şimdi gelelim asıl konumuz olan Talak Suresine ve bu surenin 4. ayetine. Bu arada, surelerin gerçek nüzul sırası da bu başlıkta işlendiği gibidir (87. Bakara => 90. Ahzab => 99. Talak).
VE:
3. Sonuç - Bakara/228'de boşanmanın kesinleşmesi için bir bekleme süresi (iddet) şart koşuluyor ve bu süre kadının üç ''ay hali'' (adet hali = hayz hali) olarak belirleniyor. - Ahzab/49'da eğer evli çift cinsel ilişkide bulunmamışsa, boşanma durumunda bu süreyi beklemeye lüzum olmadığı söyleniyor. - Talak/1-3'de tekrar (Bakara/228'deki) boşanma süresine atıfta bulunarak, bu süre ile ilgili bir takım düzenleme ve tavsiyeler getiriliyor. - Talak/4'de ise, bekleme süresinin (iddet'in), hayız görmeyen kadınlarda ne kadar olacağı bildiriliyor. Hayız görmeyen kadınlar üç gruba ayrılıyor: (a) Adetten kesilenler => üç ay (b) Küçük olduğundan henüz adet görmeyenler => üç ay (c) Hamileler => doğuma kadar Ayetin bu açık lafzı, yaşı küçük olduğundan dolayı henüz adet görmeyen kızları da kapsamakta! Aslında bu, ''meal kaynaklı'' bir sorun değil! Çünkü aşağıda örnekleyeceğim üzere, Arapça bilen (hatta Arap olan) müfessirler de, bu ayeti bu şekilde tefsir etmişlerdir. Ama yine de bunu teyid eden muhtelif meal örnekleri de verelim: Diyanet İşleri Eski: ''Kadınlarınızdan ay hali görmekten kesilenler ile henüz ay hali görmemiş olanların iddetleri hususunda'' Diyanet İşleri Yeni: ''Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda'' Ömer Nasuhi Bilmen: ''Ve o kadınlar ki, hayızdan kesilmişlerdir veya hayız görmeye başlamamışlardır'' Süleyman Ateş: ''(Yaşlılıklarından ötürü) Adetten kesilen kadınlarınızın (bekleme süresinden) şüphe ederseniz, (bilin ki) onların bekleme süresi üç aydır. Henüz adet görmeyenler de böyledir. '' Ali Bulaç: ''Kadınlarınızdan artık adetten kesilmiş olanlarla henüz adet görmemiş bulunanların iddet (bekleme süre)leri'' Suat Yıldırım: ''Kadınlarınızdan âdetten kesilenlerin iddetinde tereddüt ederseniz, onların iddet süreleri üç aydır. Henüz âdet görmeyenlerin de süreleri böyledir.'' Şaban Piriş: ''Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlar eğer tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Henüz âdet görmemiş olanlar da böyledir.'' Ümit Şimşek: ''Hayızdan kesilmiş hanımlarınızın iddetinde şüpheye düşerseniz, onların da, henüz hayız görmemiş olanların da iddeti üç aydır.'' Bütün bunlardan zorunlu olarak çıkartmamız gereken sonuç: Talak/4'te, yaşı küçük olduğundan dolayı henüz adet görmeyen, yani büluğ çağına girmemiş olan kızların boşanma durumunda bekleme süresinin 3 ay olduğu yazmaktadır. => Dolayısı ile, Kuran'a göre, bulüğ çağına girmemiş, henüz adet görmeyen küçük kızlarla evlenmek caizdir. Ahzab/49'da cinsel temas olmadan boşanılırsa, bekleme süresi olmadığı söylenir. => Dolayısı ile, Kuran'a göre, büluğ çağına girmemiş küçük kızlarla sadece evlenmek değil, cinsel ilişkide bulunmak da (kocası için) caizdir. Yukardaki ayetlerden çıkan zorunlu sonuç bu. Şimdi bir de, İslam alimlerinin konu ile görüşlerini alalım. 4. Talak/4'ün tefsirine örnekler Bu konuda Mevdudi, oldukça açık sözlü bir şekilde ayetlerden zorunlu olarak çıkan sonucun adını koyuyor: Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Sayın Ulpian,
Öncelikle tebrikler! Güzel bir konu ve harika bir anlatım. Benzer bir başlığı açmak istiyordum, ancak çok daha güzelini yapmışsınız. Bir-iki ufak ekleme yapayım. İddetle ilgili olarak bir araştırma yapmıştım. İstanbul Müftülüğü'nün web sayfasında bazı bilgiler buldum. Burada şöyle deniyor: "Gerçi iddeti esas itibariyle evliliği sona eren kadın beklemekteyse de dört karısı olup da bunlardan birisini boşayan veya boşadığı karısının (onunla tek nikâh altında birleştirilemeyecek derecede) yakın bir akrabasıyla evlenmek isteyen erkek de evlenmeden önce boşadığı karısının iddetinin bitmesini beklemek zorundadır." http://www.istanbulmuftulugu.gov.tr/...365&Itemid=320 Başlığı "T.C." ibaresi olan bir sitede "dört karı almaktan" bahsedilmesini takdirlerinize bırakıyorum. Ve acı bir örnek daha: Türk Medeni Kanunu Madde 132: Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün geçmedikçe evlenemez. Doğurmakla süre biter. Kadının önceki evliliğinden gebe olmadığının anlaşılması veya evliliği sona eren eşlerin yeniden birbiriyle evlenmek istemeleri hâllerinde mahkeme bu süreyi kaldırır. Müslümanlar bazen soruyorlar "İnsanların Allah'a inanmaları sizi neden rahatsız ediyor? Ne çıkarınız var? Bırakın isteyen istediğine inansın". İsteyen istediğine inansın tabi. Ama İslam dini Allah ile kul arasında kalan bir inanç değildir. Tüm hayata sirayet etmek ve ona hükmetmek ister. Yukarıda verdiğim örnek, bunun en basit ve en ufak örneklerinden biridir. Kadının iddet süresini beklemek zorunda oluşu, İslam'da kadın-erkek eşitsizliğini gösteren onlarca durumdan sadece biridir. Saygılarımla. |
Osmalı döneminde de cariyelik meselesi "pedofili" eğiliminin en sağlam örneklerindendir.
Onlarca hatta yüzlerce kız çocuğunun içinden tamamına yakınının- sadece sözümona gelenek görenek kuralı- çerçevesinde kullan at kadıncığına çevrilip ihtişamlı saraylarda dönen undergrand oyunların kapalı kapılar ardındaki pedofili gerçeğini açığa çıkarmaktadır. Bu sadece küçük kız çocuklarına has olmaktan öte küçük erkek çocuklarının da dönemin sultanı, padişahı ya da imparatorunun şehvet sofrasına o günkü menü olarak sunulması hiç bir izaha sığmaz.. Ha günümüze gelip ortalığa bir göz attığımzda misal; bir Hüseyin Üzmez ilahiyatcısının kim vardı başka Halis Toprak zengin adamının (paranın insan etini satın alması) bir de bir şeyh miy di şıh mıydı Fadime Şahin' le basılan Müslüm Gündüz veya Anadolu' nun bir köyünde (diğer eşlerinden olan) çocuklarından bile küçük bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye imam nikahı üzerinden ya da başlık bedeliyle nail olan niceleri...Metropollerde gizli pedofili vakalarının olduğundan da neredeyse çoğumuzun kuşkusu yoktur.. Bu ya bir eğitimci kılığında, ya müşfik aile babası kılığında, ya da başka meslek-sosyal konumlar içinde ya da yarı açık işaretlerle ( duran bir araç içerisinde oturuyor gibi görünüp yoldan geçen öğrencilere organını gösterme hareketi vb..) dışa vurumlanmaktadır. Sözettiğim örneklerden ikisiyle ilkokul öğrenciliğim zamanında karşılaştım. Yaşattığı tiksinç tesir bugün bile sinirlerimi bozar... Rahibinden, hahamına, padişahından, sultanına, şeyhinden ilahiyatçısından cami imamına kariyer-iş-güç sahibi üstüne de sekiz dil bilip ağzıyla da kuş tumayı 30 sn.de yapanından, köy ağasına..........v.b........vs... kadar pekçok insan görünümlü yaratığın; erdemden yoksun b.ktan kişiliklerinin ortak hastalıklarından birisi de "pedofili" dir... |
başka bi başlık altında bu iddaaları cevapladım.
olay öyle değildir. henüz adet görmemiş kadın son ilişkiden sonra hamile olup olmadığını anlamak için adet görmesini beklemekle alakalıdır.buluğ çağı ile alakalı bi çağrışım yoktur kuranda bunu söyleyen sonra din adına söylemişler ama yanlış yapmışlardır. bunlar islam adı altında yapılan en büyük yanlışlardandır. |
Alıntı:
sayın mindar, Allah sözü olduğuna inandığınız bir kitapta böylesi miğde bulandırıcı kelamların yer almasını kabullenemeyişinizi anlayışla karşılıyorum. Ne var ki, biraz da (kendi kendinize karşı) samimi olmanız gerekmekte. Diğer başlıkta da, burada yaptığınız gibi iddialarda bulundunuz sadece. Hiçbir şey açıklamadınız ve gerekçelendirmediniz. Bakın Talak/4'ün lafzı gayet açık. Sekiz farklı muteber meal'le verdim yukarda. Ayrıca İslam aleminin en çok itibar ettiklerinin de içinde bulunduğu, dokuz farklı tefsir eserinden alıntı yaptım. Üstelik ayetin kurani bağlamını da diğer ilgili ayetlerle arasındaki ilişkiyi göstererek açıkladım. Kabullenmeyişinizi, ''yok ya olamaz, Allah böyle birşeye müsaade etmez'' şeklinde düşünmenizi, anlıyorum. Fakat, eğer karşı iddianızı gerekçelendiremiyorsanız ve diyeceğiniz sadece ''Ben öyle düşünmüyorum ama'' ise, böylesi iddialar da savurmayınız. Yahut kendi iddianızın gerekçelerini ve dayanaklarını paylaşınız ki tartışabilelim. saygılarımla |
Talak 4
Kadınlarınızdan âdetten kesilenlerin iddetinde tereddüt ederseniz, onların iddet süreleri üç aydır. Henüz âdet görmeyenlerin de süreleri böyledir. Hamile olan kadınların iddetleri, çocuklarını doğurdukları vakit biter. Kim Allah'ı sayıp O’ na karşı gelmekten korunursa, Allah onun işinde bir kolaylık verir. ayet bu aşağı yukarı aynı meali veriyorlar. eğer hiç adet görmemiş buluğa ermememiş diye çeviren varsa yanlış gerçi çeviren yok sadece yorumlar öyle ben bu ayetten şunu anlıyorum kalp gözüm açık çünkü :) adetten kesilenler menapoz a giren kadınlar ama tereddüt ederseniz bu kadınları boşamak yol vermek için 3 ay bekleyin. boşamaya karar verdiğinde yakın zamanda adet görmeyen kadın için de yukardaki kural geçerlidir 3 ay beklersin hamile olup olmadığını kontrol etmek için. |
Sayın mindar,
tefsirlerdeki isimleri bir daha okuyun isterseniz: Mevdudi, Seyyid Kutub, Ömer Nasuhi Bilmen, İbn-i Kesir, Celal Yıldırım, Elmalılı Hamdi v.s. bu isimler için diyorsunuz ki: Alıntı:
Aslında İslam hep böyledir. Aynı konu üzerinde tüm islam inancına sahip olanların aynı düşündüğü, aynı inandığı görülmüş şey değil. Allah tasviri ve inancı bile her müslüman için başka başka. |
Alıntı:
Ayetin ilk kısmında ihtilaf yok. menapoza giren kadınlar kastediliyor. Sonra "ve" bazı tefsirlerde "veya" bağlacıyla yeni bir olguya geçiliyor. "Henüz hayız görmemiş" kadından bahsediliyor ki pekçok tefsirci bunu yorumlarken küçük çocukların kastedildiğinde birleşmiş. Sizin dediğiniz "yakın zamanda adet görmeyen kadın" oldukça anlamsız düşen bir yorum. Kadın hangi durumlarda yakın zamanda adet görmüyor sayılacak ve bu yorumun "henüz adet görmemiş" kadınla alakası ne? |
şöyle şimdi kadını boşamak istiyorsun
ama kadın hamile ise boşayamazsın hamile olduğunu nasıl anlarsın. ozaman gebelik testi felan yok :) adet günlerini hesaplayacaksın. örnek ayın 5 inde ilişkiye girdin ve içeri boşaldın. ayın 10 nda da bir nedenle boşamak istedin. işte burda adet görmemiş durumuna düşüyor kadın eğer ayın sonunda adet görürse gene de 3 ay bekliyorsun ola ki hamile olabilir diye. burdaki adet olmamış ilişkiden sonraki bir sonraki adet zamanı diye düşünüyorum. |
Alıntı:
ama yanlış düşünmüşlerdir diye dşünüyorum. bugün bile din adına eskilerden beri bilinen doğrular yanlış olduğu açığa çıkıyor. ozaman kuranın gerçek islamını ortaya çıkaranlar hep biz eskilerden daha mı iyi biliriz havasına moduna girmiş mi oluyorlar. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:08 . |