Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Kadın & İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Somali'de Recm Vahşeti (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15317)

naper 14-12-2009 12:55

Somali'de Recm Vahşeti

http://haber.gazetevatan.com/Somalid...6081/30/Manset

link yukarıda...söylenecek söz yok..
şu isviçre'yi insan haklarını ihlal ettiği için suçlayanlardan özellikle yorum bekliyorum..

andora 14-12-2009 14:03

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/Liv...0P13154629.jpg

Hz. Muhammed recm i uygulattı mı?

Ebû Hureyre ile Zeyd b. Halid el-Cühenî (r.anhumâ)'dan nakledildiğine göre, zina eden kadının kocası ile, zina eden işçinin babası Resulullah (s.a.s)'e başvurarak bu konuda "Allah'ın kitabı" ile hüküm vermesini istemişlerdir. Işçinin babası şöyle dedi:"Benim oğlum bu adamın yanında işçi idi. Onun hanımı ile zina etti. Bana, oğlum için recm gerektiği haber verildi. Ancak ben onun adına yüz koyunla bir cariye fidye verdim. Bu arada bilenlere danıştım, (oğlum bekâr olduğu için) ona yüz değnekle bir yıl sürgün cezası, bunun karısına ise recm cezası gerektiğini haber verdiler". Bunun üzerine, Hz. Peygamber şöyle buyurdu:Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, aranızda Allah'ın kitabı ile hükmedeceğim. Cariye ve koyunlar geri verilecek. Oğluna yüz değnekle bir yıl sürgün gerek. Ey Üneys, sen de bu adamın karısına git. Eğer zinasını itiraf ederse, onu recmet". Üneys kadına gitmiş ve kadın suçunu itiraf etmiş, Hz. Peygamber'in emri üzerine de recmedilmiştir (Müslim, Hudûd, 25; Buhârî, Hudûd III, 38, 46, Vekâlet,13)

Mavi Gezegen 14-12-2009 14:22

İslam’da recm yoktur.
Kuran hükümlerini değiştirmeye gücü yetmeyenler, hadisler yolu ile hem Peygamberimize (A.S.) iftira atmışlar, hem de bu hurafeleri, bidatleri İslam’a mal etmişlerdir. Sırf İslam’ı karalamak olsun diye bunları dile getirmek doğru değildir.

Selam ile,

AerA 14-12-2009 14:37

İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Hz. Ömer (radıyallahu anh)'i hutbe verirken dinledim. Şöyle demişti: "Allah Teâla hazretleri Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm)'i hak (din ile) gönderdi ve O'na Kitab'ı indirdi. Bu indirilenler arasında recm âyeti de vardı! Biz bu âyeti okuduk ve ezberledik. Ayrıca, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) zinâ yapana recm cezasını tatbik etti, ondan sonra da biz tatbik ettik. Ben şu endişeyi taşıyorum: Aradan uzun zaman geçince, bazıları çıkıp: "Biz Kitabullah'da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkâra sapabilecek ve) Allah'ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalâlete düşebilecektir. Bilesiniz, recm, kadın ve erkekten muhsan olanların zinâları, -delil veya hamilelik veya itiraf yoluyla- süb–t bulduğu takdirde, onlara tatbik edilmesi gereken Kitabullah'da mevcut bir haktır. Allah'a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: "Ömer Allah Teâla' nın kitabına ilâvede bulundu" demeyecek olsalar, recm âyetini (Kitabullah'a) yazardım." Buhârî, Hudud 31, 30, Mezâlim 19, Menâkibu'l-Ensar 46, Megâzi 21, İ'tisâm 16; Müslim, Hudud 15, (1691); Muvatta, Hudud 8, 10, (, 823, 824); Tirmizî, Hudud 7, (1431); Ebu Dâvud, Hudud 23, (4418)..

Yukarıda adı geçen kişiler için (Buhari ,Müslim ,Tirmizi v.b.) ,yeri gelince "Dibinde Nur Direklendiği" söylensede ,İslam'daki bir canilikten bahsettiklerinde onları tanımayan bu müminlik hali nasıl bir cinnet durumu ,nasıl bir ruh hastalığıdır anlamış değiliz.

Her islam ülkesi (neredeyse) bu uygulamayı yaparken ,bu islam değil diyebilenlerin dayanakları ne olabilir acaba?Bu caniliğin adı bellidir.Yok hadismiş ,yok islam değilmiş kıvırmaya gerek yoktur.

andora 14-12-2009 15:04

Hangi İslam da recm yoktur. İslamcılar buna bir karar verin artık. Kim islami temsil ediyor bunu bilelim. Türkiye'de müslüman der ki "bizde recm yok" sonra der dinim islam diye. Afganistan,Somali, Arabistan da islam. Hanginiz islam sınız.

21. yüzyıl Türkiye'sinde yaşanan İslam ı, yani çağa uyarlanan islam'ı mı diyorsunuz?

80 sene önce din elden gidiyor dediğimiz ( belki dedem de derdi ) İslam nerde. O zaman gerçek islam ona diyorduk.

Gerçek islam
7.yüzyıl da Muhammed'in zamanında yaşanmıştır.
ve recm cezası vardır.

7.yüzyıl da islamda hosgörü yoktur.
Günümüze uyarlanan, uydurulan dinde vardır hoşgörü.

Mavi Gezegen 14-12-2009 15:24

İslam hakkında ne biliyorsunuz da böyle yorumlar yapabiliyorsunuz?
Oradan buradan, bulduğunuz adına hadis dediğiniz uydurmalarla İslam’a leke süremezsiniz.
Kuran’ın hiçbir ayetinde recm diye birşey yoktur. Zina ile ilgili Kuran’ın hükmü aşağıdadır.
Bugün dünya üzerinde adına İslam ülkesi dediğiniz ülkelerin hiç birinde Kuran’ın tebliğ ettiği İslam yaşanmıyor.
Onlara bakarak varacağınız sonuç yanlış olur. Gerçek İslam, Kuran’ın bizlere anlattığı İslam’dır. İslam'ı anlamak için Kuran'ı anlamak gerekir.

Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüz celde vurunuz. ALLAH'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, onlara olan acıma duygunuz ALLAH'ın yasasını uygulamakta size engel olmamalı. İnananlardan bir grup onların cezalandırılma işlemine tanık olsun. – Nur Suresi 2. Ayet

Bu ayetten hiçbir şekilde recm cezası çıkmaz. Ayet açık ve nettir.

ugorur 14-12-2009 16:09

Alıntı:

Mavi Gezegen´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 270040)
İslam hakkında ne biliyorsunuz da böyle yorumlar yapabiliyorsunuz?
Oradan buradan, bulduğunuz adına hadis dediğiniz uydurmalarla İslam’a leke süremezsiniz.
Kuran’ın hiçbir ayetinde recm diye birşey yoktur. Zina ile ilgili Kuran’ın hükmü aşağıdadır.
Bugün dünya üzerinde adına İslam ülkesi dediğiniz ülkelerin hiç birinde Kuran’ın tebliğ ettiği İslam yaşanmıyor.
Onlara bakarak varacağınız sonuç yanlış olur. Gerçek İslam, Kuran’ın bizlere anlattığı İslam’dır. İslam'ı anlamak için Kuran'ı anlamak gerekir.

Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüz celde vurunuz. ALLAH'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, onlara olan acıma duygunuz ALLAH'ın yasasını uygulamakta size engel olmamalı. İnananlardan bir grup onların cezalandırılma işlemine tanık olsun. – Nur Suresi 2. Ayet

Bu ayetten hiçbir şekilde recm cezası çıkmaz. Ayet açık ve nettir.

Sayın Mavi Gezegen

Siz hadisleri inkar mı ediyorsunuz? Ben mi yanlış anladım?

Saygılarımla
Umurcan Görür

naper 14-12-2009 16:36

Alıntı:

Mavi Gezegen´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 270040)
İslam hakkında ne biliyorsunuz

sen bizim hakkımızda ne biliyorsun?

AerA 14-12-2009 16:40

Hadislerle oyun tanıdığım her müminin başvurduğu bir yoldur.İşlerine gelince hadise sarılırlar ,işlerine gelmeyince doğruluğundan emin olamayacağımızı söylerlerler.Ne yazık ki Allah kitabullahda "islamik kama-sutra" dan bile bahsederken gelecek kuşaklar için namazın nasıl kılınacağını ,abdestin nasıl alınacağını ,abdestin nasıl bozulacağını v.b. ibadet esaslarının nasıl olması ve yapılması gerektiğinden bahsetmemiştir.

Bu hususta ,Hadis başvurulması gereken bir kaynaktır ki örneğin Buharinin sahihlerinin Kur'an dan hemen sonraki sahih kaynak olarak lanse edilmesi bu yüzdendir.Bu lansmanı yapanlar kafirler değil bizzat "dibinde nur direklenmiş" islam alimleri iken ,dinde recm yoktur diyebilecek bir zihniyetin nasıl bir depresyon halinde olduğunu merak ederim.Denir ki recm ayeti kitapda yazmaz.Abdestin nasıl alınacağı da yazmaz ,gusulun alınması da yazmaz ,orucun nasıl tutulacağı da yazmaz ,namazın nasıl ve hangi ayetler okunarak kılınacağı da yazmaz."Atın o zaman o kitabı" desek kesin "Dine saldırı var" derler.Ne yazık değil mi?

tyd13 14-12-2009 16:42

Azizler, Azizeler ve Üstadlar,
Muhammed Peygamber döneminde iki recm olayı yaşanmıştır. Kur'an'da recm yoktur. Hadislerde recm kabul edilmiştir. Ayriyeten Kur'an ve Hadis ayrılmaz bütündür. Sadece Kur'an'a dayalı hareket edilemez. Kur'an Anayasa ise Hadis (TCK gibi) Kanundur. Kur'an her olay karşısında neyin nasıl yapılacağını bildirecek kadar geniş ve açık olmadığından ötürü Hadis bir başvuru kaynağı haline gelmiştir.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:00 .