Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Yeni Üyeler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Hac'dan döndüm hamd olsun dostlara selam. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1595)

ebabiyl 31-01-2006 01:35

Hac'dan döndüm hamd olsun dostlara selam.

Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır yoktum malum bilen bilir hac farizası için suudi arabistanda idim.hamd olsun vazifelerimi kabulünü umarak yaptım ve buradayım inşaALLAH sizlerle küfürsüz medenice ve dostça fikirlerimizi tartışmaya devam edeceğiz kendime hoşgeldim diyorum saygılar sunuyorum.

kaya 31-01-2006 01:38

hoşgeldin benim bi arap arkadaşım var adam gitti arabistana daha gelecek giderkende benden para aldıydı para gitti heralde gelsede bi hasret gidersek özledim keratayı

31-01-2006 01:54

bende şahidim aldı parayı getirmedi *:D

hatta ben dönemezsem gelenlerden biri benim yerime allah rızası için versin dedi öyle degilmi kaya :)

pante 31-01-2006 02:05

Allah haccını kabul etsin, günahlarını affetsin ,harcadıklarını yerine koysun.

aspartam 31-01-2006 12:26

Hoş geldin.Allah Haccını kabul etsin.Tez zamanda bize de nasib etsin İnşallah.

Tugce 31-01-2006 19:07

Hac riskli iş.

Birincisi zaten gitmeye gerek yok. Kabe'nin bulunduğu ülkenin ve dolayısı ile o ülkenin insanlarının para kazanması için ortaya çıkmış bir ticari organizasyon.

Hadi varsayalım ki ibadet. Bu sefer de "Allah kabul ederse" riski var. Ya etmezse? Onca para ve zaman kaybı.

Daha kesin ve sonucu risksiz olan bir ibadet biliyorum:

Hacca gitmek için harcayacağın para ile 1,2 ya da 3 ya da 5, artık ne kadar yeterse, o kadar fakir çocuğun eğitim masrafını karşıla. Hem parayı sağa sola harcamamış olursuın hem de sonucu garanti. Mezun olduklarında bir çiçek, bir öpücük. Topluma öylesine dahil olacakken, senin sayende eğitimli olarak katılacak bireyler.

aspartam 31-01-2006 21:02

Tuğçe hanım fikirlerinizi yılbaşı ve bayram tatillerinde Roma ya veya Paris e gidenlere saklayın.

Tugce 31-01-2006 21:53

Alıntı:

aspartam´isimli üyeden Alıntı
Tuğçe hanım fikirlerinizi yılbaşı ve bayram tatillerinde Roma ya veya Paris e gidenlere saklayın.

Elmalarla armutları toplayarak bir sonuç elde edemeyiz. *Birileri bir kural gereği gidiyor diğerleri kendi zevki için. Zevk için gidenleri başka bir forumda, toplumsal yaralar adıyla tartışabiliriz elbet.

Benim bahsettiğim zorlama ile bir yere gitmek üzerine.

Ben kafasına Paris'e gitmeyi koymuş, parası cebinde birine, rica ile ikna edip gitmemesini sağlayabilirim.

Siz aynısını Hacca gidecek birine yapabilir misiniz?

aspartam 31-01-2006 22:09

Kimse hacca zorla gitmiyor hanımefendi.Esas hayat şartları beni zorluyor hacca gitmemeye.

Tugce 31-01-2006 22:31

Alıntı:

aspartam´isimli üyeden Alıntı
Kimse hacca zorla gitmiyor hanımefendi.Esas hayat şartları beni zorluyor hacca gitmemeye.

Kusura bakmayın herhalde yanlış yazmışlar. Ben Vikipedi'nin yalancısıyım.

Evet ben de sizin dediğniz gibi onu diyorum. Hayat şartları bazı imkanları kısıtlıyor. Kimi Hacca gidemiyor. Kimi okula. :)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:52 .