![]() |
Dünyada düzen yok mu?
"bir okul bahçesinde öğrenciler ortalıkta koşturuyorsa öğretmenin olmadığını, sıraya girmişlerse öğretmenin orada olduğunu anlarsınız. bakın havadaki gaz molekülleri de rastgele hareket ediyorlar, demek ki tanrı yok" Prof. Dr. Ali Demirsoy
Siz ne dersiniz. bu çıkarıma. nekadar bilimsel.:der: |
Bu bir çıkarım değil sadece bir analoji..
|
Burdan 'Gaz moleküllerinin, öğrenciler gibi bir bilinci olabileceği' sonucu da çıkabilir..
Ayrıca bahsi geçen gaz molekülleri, 'mutlak anlamda rastgele' hareket etmemektedir.. Hareket etmelerinin bir çok nedeni bulunmaktadır.. Ama sayısı tam olarak tespit edilemediği için, kaotik olduğu öne sürülebilir. Ali Demirsoy'un günümüzde pek ciddiye alındığını sanmıyorum.. Fikirlerinin eskidiği konusunda çok fazla duyum almıştım zamanında.. Yukarıdaki analojiden de görüldüğü gibi, haklılık payları var. |
Ali Demirsoy bu tarz yaklaşımları ile "yeni beyinler"de ufak kıvılcımlar yaratmaya çalışıyor o kadar.
Ha fikirleri ne derecede sağlamdır ya da bilimseldir ya da mantıklıdır o tartışılır. O ayrı konu tabi. bkz."yeni beyinlerde ufak kıvılcımlar yaratmak" şahsi sözüm .D |
Alıntı:
Bu "bilim adamının" yazısı bu likte bulunuyor. http://www.evrimteorisi.org/index.ph...isi&Itemid=108 Fikirleri sağlam vede bilimsel olmasa bu sitede yaynlanırmıki.:yo: |
Alıntı:
Bu site, 'bilimsel makalelerin' yayınladığı bir site mi? Yoksa evrime dair 'popüler makalelerin' yayınladığı bir site mi? Bilimsel yayınların bir çoğu 'popüler bilim dergilerinde' bile yayınlanmaz.. Bu tip dergilerde veya sitelerde, genelde konunun kolay anlaşılması adına doğru/yanlış yöntemlerle örnekler verilir ve sıradan insanların araştırması teşvik edilir. |
Alıntı:
|
böyle bir yazıtı yoktur! bu bir rivayettir orda burda bazı sitelerde bir konferansında verdiği bir örnek olduğu söylenir ve dilden dile yaratılışçılar tarafından dolaşır!
işin aslı astarını araştırma zahmetinde bulunanda kim? |
Alıntı:
kim bili belkimde yazmıştır. ekşi sözlüye bakmanız yeter. Alıntı:
|
ekşi sözlükten aldığın bu yazının kaynağının güvenliği nedir?
yani bana bu kişinin karalamak için yazıp yazmadığını ispat edebilirmisin? demişde söylemişde!! bunlarla bi yer evarılmaz ayrıca dese bile bana cımbızla çekilen bir cümleyi koyamazsın neden demiş konu ney ?? böyle boş argümanları buray akoymanız üzücü gerçekten ali demirsoyu bilimsel değil diye eleştirmek istemekteyseniz ekşi sözlükten daha güçlü kaynakalara ihtiyacınız vardır! |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:12 . |