Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Tarih (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=29)
-   -   İran'daki Gülistan bölgesi hakkında bilginiz varmı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16234)

rostube 22-01-2010 22:31

İran'daki Gülistan bölgesi hakkında bilginiz varmı

merhaba iran gülistan hakkında bilşgiler edinmek istiyorum gülistanda türkmenlerin yaşadığını okumuştum sizin de bilgileriniz varsa bilgilerinizde istifade etmek isterim saygılarımı sunuyorum.:noidea:

rostube 22-01-2010 23:06

Alıntı:

rostube´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 283262)
merhaba iran gülistan hakkında bilşgiler edinmek istiyorum gülistanda türkmenlerin yaşadığını okumuştum sizin de bilgileriniz varsa bilgilerinizde istifade etmek isterim saygılarımı sunuyorum.:noidea:

Yönetim merkezi:: Gürgan
Yüz ölçümü : 20.195 km²
Nüfus(2005):
• Nüfus yoğunluğu : 1.637.063
81,1/km²
İl sayısı: 11
Zaman dilimi: IRST (UTC+3:30)
-Yaz (DST): IRST (UTC+4:30)
Diller: Mazenderani
Türkmence
Farsça

Gülistan Eyaleti (Farsça: استان گلستان Ostān-e Golestān), İran'ın kuzeydoğusunda yer alan ve Hazar Denizi'ne sahili olan bir eyalet.

Gülistan Eyaleti'nin merkezi Gürgan kentidir. 20.195 km² yüz ölçümündeki eyaletin nüfusu 1.638.000'dir.

Türkmenler, , Beluçiler, Azeriler, Afganlar ve toplulukları da vardır.

Engse Hohol 10-02-2019 10:45

iran islam devrimi nden sonra kılınan ilk cuma namazı. 40 yıl önce kılınan bu namazda, imamla birlikte, imamın hemen arkasında Amerika büyükelçisi, yahudi hahamı, üç de hristiyan bulunuyor. Humeyni devrimi nin zaferini kutlamak için bunlar da imamla birlikte namaz kılıyorlar. Namaz kıldıran kişi Ayetullah Montazeri arkasında saf tutan Kişiler Haham Abraham Harshberg ve Papaz Jimmy Allen ilk sırada diğer üç kişinin kimliği hakkında bilgi yok. Topluma gösterilen birde gösterilmeyen perde arkasında olan olaylar var.

Topluma gösterilen ise yine olayları kontrol edenlerin arzu ettikleri kadar oluyor. Genelde de insanlar sorgulama yapmaksızın verilen bilgileri doğru kabul edip manipüle aldatma ediliyor. Toplumun bir kısmı, islami referans olarak kabul edip yaşayış şeklinden, ibadet sistematiği ve siyasi tercihlerine kadar kanaât önderine göre yaşıyor. Bu kesimin genelde ağızlarında yahudi jewish düşmanlığı söylemleri, mason yaftamaları, laik dünya görüşünü benimseyenlere bu etiketi vuruyorlar. sanki yahudiler islamın içerisine sızmamış gibi fanatik davranıyorlar. Bütün sızmaların gizli örgütlerin kurucu ve üyelerinin yahudiler olduğu bilinmesine rağmen faşistlerin, kapitalistlerin içerisine sızmış bu ahlaksız lawrence yapı, konu islam olduğunda mümkün değildir demeleri aymazlık ve budalalık örneğidir.

ForumKirpisi 10-02-2019 20:38

Alıntı:

Engse Hohol´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 632861)
iran islam devrimi nden sonra kılınan ilk cuma namazı. 40 yıl önce kılınan bu namazda, imamla birlikte, imamın hemen arkasında Amerika büyükelçisi, yahudi hahamı, üç de hristiyan bulunuyor. Humeyni devrimi nin zaferini kutlamak için bunlar da imamla birlikte namaz kılıyorlar. Namaz kıldıran kişi Ayetullah Montazeri arkasında saf tutan Kişiler Haham Abraham Harshberg ve Papaz Jimmy Allen ilk sırada diğer üç kişinin kimliği hakkında bilgi yok. Topluma gösterilen birde gösterilmeyen perde arkasında olan olaylar var.

Topluma gösterilen ise yine olayları kontrol edenlerin arzu ettikleri kadar oluyor. Genelde de insanlar sorgulama yapmaksızın verilen bilgileri doğru kabul edip manipüle aldatma ediliyor. Toplumun bir kısmı, islami referans olarak kabul edip yaşayış şeklinden, ibadet sistematiği ve siyasi tercihlerine kadar kanaât önderine göre yaşıyor. Bu kesimin genelde ağızlarında yahudi jewish düşmanlığı söylemleri, mason yaftamaları, laik dünya görüşünü benimseyenlere bu etiketi vuruyorlar. sanki yahudiler islamın içerisine sızmamış gibi fanatik davranıyorlar. Bütün sızmaların gizli örgütlerin kurucu ve üyelerinin yahudiler olduğu bilinmesine rağmen faşistlerin, kapitalistlerin içerisine sızmış bu ahlaksız lawrence yapı, konu islam olduğunda mümkün değildir demeleri aymazlık ve budalalık örneğidir.

İran İslam Devrimi aynen bizdeki akp devrimi gibi işte. Onların şanssızlığı Arabaların membağında yer almaları olmuş ve bir Atatürkleri yok. İran Azerileri vesaire de benim tanıdığım kadarıyla İslam devrimine karşı. Hem rıza şah hem o sarıklı ileri geri vites aynı kuvvetler tarafından desteklendi. Dimek ki bağımsızlık yönelimi her vakıt iyidir.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:42 .