![]() |
Evrim Teorosindeki Zencilerin Konumu
Merhaba Arkadaşlar,
Size bir soru soracaktım. İlk başta şunu belirtmeliyim ki, evrim teorisinde bilgili bir insan değilim. Eğer saçma bir soru soracaksam lütfen bunu cahilliğime verin. Geçenlerde bir filmde izlemiştim (Filmin ismini/konusunu vermeyeyim, o zaman sorum ön yargıyla cevaplanabilir). "Eğer Darvin'in evrim teorisi doğruysa ve gerçekten de insan maymundan gelmişse, o zaman zenciler gelişimini tam olarak tamamlayamamıştır" diyordu filmdeki artist. Bakıyorumda... Bu zencilerin gerçekten de (özellikle yüz kemiklerinde) maymunlara çok benzediğini görüyorum. Siz bu zenciler hakkında ne düşünüyorsunuz? |
Bakıyorumda... Bu zencilerin gerçekten de (özellikle yüz kemiklerinde) maymunlara çok benzediğini görüyorum.
Naomi Campbel'e baktıgımda ben böyle biz izlenime kapılmıyorum. Siz. saygılarımla |
Alıntı:
Güzel bir bakış açısı ama açıkçası "zenci" denildiğinde Naomi Campbel en son aklıma gelirdi benim:) Sorumu daha da netleştireyim... Hani belgesel kanallarında afrika kabilileri falan oluyordu. O insanlardan bahsediyordum. Sanırım o insanlarda Naomi Campel'a benzemiyorlardır? Bir çok futbol maçında kötü oynayan zenci futbolcuları protesto etmek için sahaya muz kabuğu atıldığını gördüm. Bu benim aklıma gelen ilk örnek. Yani dünya genelinde "zenci" ve "maymun" benzerliklerine çok rastlanır. bu tarz zenci kesiminden bahsediyordum ben:) |
Alıntı:
gibi beyazolduğunu göreceksiniz. Biraz sabretmek lazım. Evrim öyle akşamdan sabaha olan birşey değil. Aradan uzun zamanlar geçecek. Önce kanıtlar yok olacak. Sonra teorilerle falan yesyeni bir yaşam çıkacak ortaya. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tuhaf ve bir o kadar da çirkin bir konu olmuş. Kendimi bir an 19.yy ari ırk hezayanlarının arasında hissettim.
Çinliler tüm beyazların birbirine benzediğini ve hepsinin de çirkin olduğunu düşünürlermiş. Muhtemelen "kara derili" insanlar da beyaz adam için benzer şeyler düşünüyordur. Sosyolojik olarak bu tür düşüncelere etnosantrizm deniyor. |
belki düşündüğüm saçma ama söylemeden duramıyacam, mutasyon sonucu beyaz birey oluştu, afrika ortamında beyaz birey siyaha göre daha avantajlı diyecem ama değil çünkü siyahlar yazın yanmazlar derileri soyulmaz, beyazlar kızarır ve derileri soyulur, buda demek oluyor ki beyaza geçme afrikada değil başka biryerde oldu ? sadece beyin fırtınası yaptım ne kadar doğru veya yanlış hiçbir fikrim yok, umarım bilen biri bu konuya açıklık getirir..
|
Dünya üzerinde mevcut tek bir insan türü vardır ve bu Homo sapiens sapiens(mealen kamil insan) olarak adlandırılmıştır. tüm insanlar aynı beyin hacmi ile 99.9% aynı geneler ile doğarlar.
Evrim tüm canlılığı çeşitlendirdiği gibi insanları da çeşitlendirmiştir. İnsanlar arasındaki binde birlik genetik çeşitliliğin sadece 8%'i etnik ayrıma yol acan belirgin genetik farklardır[1]. Renkli insanlara karşı ön yargılı olmak ve evrimsel zaman çizelgesinde geride olduklarını söylemek, keskin bir denyoluğun yanında, kara cehalet ve haddini bilmezlik belirtisidir. Her kim böyle bir şeyi imma bile ederse mercimek kadar çalışan beyin hücresi yoktur. |
Milyon degil ama, yanilmiyorsam 20 bin sene gerekirmis yerel sartlara adapte olmasi insanin.Afrikali bir siyah, bu hesaba gore, kuzey avrupada 2 bin sene sonra tamamen beyazlasir.
Tabi ki atalarimizin maymununkiyle musterek olmasi, birbirimize hem fizik, hem de bazilarimizin karakterce benzemesini acikliyordur. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:33 . |