Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Bugün ne yaptın? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16713)

andora 12-02-2010 15:02

Bugün ne yaptın?

Bugün Allah için ne yaptın?
Önceliği Allah, ibadet, dini değerleri olan bir insan, toplum düşünün...

Bugün kendin için ne yaptın?
Önceliği para ve kişisel mutluluk olarak gören bir insan, toplum düşünün...

Bugün toplum için ne yaptın?
Önceliği, kendini sınırlandıran her şeye karşı düşünen sorgulayan bir toplum yaratma adına mücadele eden, hayvan haklarından çevre sorunlarına ve her konuda duyarlı bir insan düşünün.
Değerlerini kandırma, korkutup sindirme, sömürme üzerine değil. kültür, sevgi üzerine, kardeşlik, hep birlikte bölüşme üzerine kurulu bir toplum düşünün.

pervane 13-02-2010 00:34

O değil de dünyada milyarlarca insan sabah uyandığında elini yüzünü yıkayıp sabah sporu yapıyor. Allah bu yapılan egzersizleri hiç üzerine alınmıyor. Ama müslümanın el ayak temizliği, günün belirli zamanlarında eğilip kalkması ile çok ilgili. madem islami ibadet şekli, temizlik insan sağlığı açısından önemli sırf insanların yararına diye koyulmuş kurallar her şeyi inanır kendisi için yapmıyor mu? ne o ben elimi yüzümü yıkayacağım sonra da bunu allah için yaptım diye kendime mükafat arayacağım.

UlulElbab 13-02-2010 00:51

Saygıdeğer Arkadaşlar,

Allah için bir ŞEY yapmak Aklı başında her insan için en basit tabir ile "Saçma"dır.

Yozlaian İslamın, Yobazları için geliştirilmiş/uydurulmuş terimlerden bahsediyoruz...

Bedevi kültürünün bazı alışkanlıklarını kırmak için uyudurulduğunu varsayıyorum..

Zira İhtiyaçsız/Müstağni olan bir Rab, Aciz olan ve Mucize bekleyen insan söz konusu ise;

İBADET=Saçmalıktır...

Tanrı insanın olgunlaşmasını ve sorumluluk alabilecek seviyeye Yükselmesini ister.

Bu ne demek? İnsanın bazı Hayvani dürtülerini dizginleyebilmesi...Daha üst seviye özellikleri

kazanması söz konusu...

Nedir Bunlar?

Bencillikten arınma;Ego "hep bana Rab bana:)" der her zaman...

Oysa zor olan Paylaşmaktır...

Sahte benlik ,Gerçek benliğin etrafını sarar...Örümcek ağı gibi kaplar...

Gerçek Benlik Rabden bir parça taşır...

Bundan sonrası söze gerek bırakmaz---

Fiziki temizlik için Dinin öüretiye günümüzde ihtiyaç var mı?

Dış temizlik asgari gereklilik ve yalnızca bir Sembol...

İç temizlik konusuna gelince Ayrışma söz konusu...İç temizliğin kriteri ne ola ki?

İşte burada yeniden Ego devreye girer...Kime sorsanız..Onun Sahte benliği en temizdir...

Sevgi ile kalın...

Nova 13-02-2010 01:10

Ululelbab üstad, yazınızın ilk paragrafı gerçekten yeterince açık ve aydınlatıcı.

UlulElbab 13-02-2010 01:30

Alıntı:

nova´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 288306)
Ululelbab üstad, yazınızın ilk paragrafı gerçekten yeterince açık ve aydınlatıcı.

Saygıdeğer nova,

Size hoşgeldiniz dileklerimi ilettiğimi hatırlıyorum...Yinede ola ki zayıf hafızam beni yanıltıyosa diye,Hoşgeldiniz:)

İnanmama Hakkına sonuna kadar Saygı duyuyorum...Ben Ateist dostlarım için çok
defalar kendimi siper ettim..Bunu yazmamın amacı takdir edilmek değil..değerli dost.
Şunu anlatmaya çalışıyorum;İnanmayan bir insanı yargılamak demek tümü öğretilere temelden saygısızlıktır...

Her insana seçme özgürlüğü ve Aklı verdiğini söyleyen bir Yaratıcıya inanacaksın..sonrada O'nun adına birilerini yargılayacaksın...Bu çelişkilerin en büyüğüdür...Bu kendini Tanrı yerine koymak olup..ciddi bir Hastalıktır...

Şimdi öte yandan İnanmama özgürlüğünü kullanan bir Bireyin,kalkıpta bu özgürlüğünü doyasıya kullanırken,inanırları aşağılaması,onları yargılaması ve

Şizofreni ile itham etmeside ciddi bir sorundur...

İnsanlar belli Bilinç Aşamalarından geçerler...

Örneğin "ben" zavallı...kardeşiniz...Zamanında 5 vakit namaz kılmış...

Tasavvufa merak salmış...Dini ve Allahı Anlamak uğruna Arabca ve İbranice

öğrenmiş.......

Sonra Tanrı fikrini Red etmiş...Ateist olarak bir dönem hayatını devam ettirmiş...
Sonra bir Merkezi Güç olamlı fikri ile Deist olmuş...Agnostizmi benimsemiş...

Sonra RABBİ keşfetmiş...............ve saire..v.s.

bu Liste uzar gider...işte bir çok insan bu tür duygu ve düşünceler içinde yaşar gider...

İnsanları Yönlendirmeye kalkmak..Yargılamak...bir Kişilik Zaafı diye düşünüyorum...

İnsan karşısında ki insanı anlamaya çalışmalıdır...Yargılamamalıdır..

Sevgi ve Saygılarımla...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:54 .