Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   bu nasıl bir allah!!!! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16953)

uyar 24-02-2010 20:35

bu nasıl bir allah!!!!

alahalaaahh!!! vesupanalah !!!

bir yaşıma daha girdim dostlar...

dindar fatih arkadaşın dediğine göre onun allahı bizleri kandırmak için evrimi ortaya atıyormuş ve fosilleri yerin altına koyuyormuş ve sonra da bizleri imtihan ediyormuş....yağmurun karın yağmasının bilimsel olduğunu göstererek bizi kandırıyormuş....

ne denir böyle sahtekar allaha!!! böyle düzenbaz allaha!!! böyle yalancı allaha!!! belki gülünür geçilir sadece....

ama asıl böyle bir allahın varlığına inanana ne denir?? ne denebilir??? nasıl birşeyler anlatılablir bu kişiye?? nasıl "gözünü aç" biraz kardeşim denebilir?? nasıl uyandırılır derin uykusundan???

ahh dostlar işimiz ne zor........

ulpian 24-02-2010 20:53

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 290784)
ama asıl böyle bir allahın varlığına inanana ne denir?? ne denebilir??? nasıl birşeyler anlatılablir bu kişiye?? nasıl "gözünü aç" biraz kardeşim denebilir?? nasıl uyandırılır derin uykusundan???

ahh dostlar işimiz ne zor........

çok haklısın sevgili uyar,

bu bence artık ''son nokta'' ve bu noktaya varmış olan teistlerle herhangi bir konuda anlaşmak, argümanlarla ikna etmek neredeyse imkansız gibi. (İman'ın Son Noktası... ya da yanıltan Tanrı varsayımı)

saygılarımla

uyar 24-02-2010 21:05

sevgili ulpian...

istersen bunu diğeri ile birleştir vya birleştirme ama gerçekten şoklardayım bu kadarını tahmin etmiyordum doğrusu.hala inanamıyorum fatihin söylediklerine.adam sırf biz allaha inanmayalım diye yağmurun yağma nedenini doğal olmasını allahının düzenlediğin söyleyeblecek kadar gözleri körelmiş ve imtihanın parçası olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmiş durumda...pes yani. demek aslında bunlar yağmurun yağma sebebine inanmıyorlar..suyun 100 derecede buharlaştığına 0 derecede donduğuna da inanmıyorlar. allahları onları imtihan etmek için böyle gösteriyor... "tanrı yanılgısı" denilen şey bu.. tam bir delusion yani...
bu imtihan meselesi üzerinde biraz durmak gerek belki... çünkü buna fena takmışlar...

ulpian 24-02-2010 21:40

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 290791)
bu imtihan meselesi üzerinde biraz durmak gerek belki... çünkü buna fena takmışlar...

sevgili uyar,

benim de çok garipsediğim ve müslümanken bile mantıklı bulmadığım acaip bir tutum bu: ''Yağmur kendiliğinden (hiçbir doğal sebebi yokken) yağsaydı, herkes Allah'a inanırdı, imtihanın bir anlamı kalmazdı.'' Yani senin de dediğin gibi aslında doğal sebep diye birşey de yok bu görüşe göre, herşey birer mucize. Fakat Allah varlığını kesin olarak belli etmemek için, bunlara doğal sebep-sonuç görüntüsü veriyor....

Umarım yanlış anlaşılmaz yine kendimi linklemem, ama bugün tam da kendimce kafa yormaya çalıştığım konuları açıyorsun birer birer. :biggrin1:
(''Allah varlığını kesin olarak bildirseydi imtihanın anlamı kalmazdı'' Argümanı'')

saygılarımla

uyar 24-02-2010 22:35

hmm... doğrusu bu argumanı zamanında ben pek anlayamamışım..
şimdi ne kadar yerinde olduğu bir kere daha anlaşılıyor..
seni yine kutluyorum dostum... bende jeton geç düştü :)

Fatihcrs 25-02-2010 00:16

Birşeyler soruyorsunuz cevap veriyoruz.Sizin mantığınıza saçma geliyor diye olayı tamamen gerçek dışı görüyorsunuz...

Dünya bile yuvarlak denildiğinde yok canım bu adam kafayı yemiş salağın teki diyen insanlarıda duydunuz değilmi halbuki gerçekte Dünya yuvarlak çıktı...

Bence şu soruları kendinize sorun?

Acaba islam dinini ne kadar biliyorum?

Acaba islamı onun sayesinde tanıdığım kişi islamı ne kadar biliyordu?

Acaba Kuran-ı Kerim in ne demek istediğini tam olarak algılayabiliyormuyum?

Acaba hala kesin olarak kanıtlanmamış olan evrim teorisinin neden bu kadar arkasındayım?

Acaba neden 300 milyon fosil her canlının bir anda ortaya çıktığını ispatlıyor?

Benim bir yaratıcıya inanmamamı sağlayan kesin bilgi nedir?

şundan emin olun siz bizim inancımızı komik ve gerçek dışı buluyorsunuzya...
Puta tapan adamın gözünde bile siz komik ve gerçek dışı görünüyorsunuz...

şu konuyu açan uyar arkadaş inan şu yazını başka bir müslüman arkadaşıma göstersem sana kızmaz sadece kahkahalarla güler....

uyar 25-02-2010 00:18

verdiği örneğe bak.aslındbelki dünya bir tepsi ama fatihin allahı bizlerin onu tanımaması için yuvarlakmış gibi gösteriyor ve böylece imtihan ediyor herhalde..töbe töbe..... :) boşuna demiyorum zaten:

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......

Fatihcrs 25-02-2010 00:27

sen hala aynı saz aynı hamam önyargıdan başka birşey değil...
Bak ben önyargıda bulunmayıp evrim teorisini bile araştırmışım aynı şeyi sende yap islam dinini araştır...

uyar 25-02-2010 00:41

Alıntı:

Fatihcrs´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 290818)
Bak ben önyargıda bulunmayıp evrim teorisini bile araştırmışım aynı şeyi sende yap islam dinini araştır...

sen arapça sayıları ve harfleri bile bilmiyosun fatih.hangi araştırma??...

LJLJLJ 25-02-2010 01:37

Sayin uyar, öncelikle insanlari böyle kendi dogrulari hakkinda derin derin düsünmesine vesile olan konuyu acmanizdan dolayi size tesekür edip, tebriklerimi sunarim.
Siz "dindar fatih" arkadaslarinizin söylediklerinden yola cikarak, Müslümanlar ve onlarin dini ögeleri hakkinda bir genel kaniya ulasin, sizi okuyan Müslümanlarda, Türkiydeki islam dini karsitlarinin da hangi dürtüler ile din elestirisi yaptigini gördükce, KAYITSIZ SARTSIZ TÜM DINSIZLERI sizinle hemifikir olmasi gerektigini düsünelim !

Alıntı:

ahh dostlar işimiz ne zor
Evet bu gidisle ve bu sekilde isiniz cok zor !

Saygilarim ile

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:42 .