Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İngilizlerin İslamiyeti Yok Etme Planı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=17082)

theisticevolutionist 03-03-2010 02:32

İngilizlerin İslamiyeti Yok Etme Planı

İlgilenen olur diye paylaşıyorum.

İngiliz Câsûsunun İ'tirâfları kitabından alıntıdır. Bahsi geçen kitabın adı İslamiyeti nasıl yıkabiliriz?(How Can We Demolish Islam?) dir.

Londradaki müstemlekeler nezâretinin hâzırladığı ki-
tâbda, islâmiyyeti yok etmek için, yapılacak şeyler yazılı-
dır. Bu kitâb, câsûslar vâsıtası ile gizlice dağıtılmakdadır.
Müslimânların kuvvetli noktalarını tahrîb etmek için de,
şu tavsiyelerde bulunuyor:
1- Müslimânların arasında, ırkçılık, milliyyetçilik ta-
assubunu körükliyecek ve onların dikkatlerini, İslâmiy-
yetden evvelki kahramanlıklarına çekeceksiniz. Mısrda
Firavunluğu, Îrânda Mecûsîliği, Irâkda Bâbilliliği, Os-
mânlılarda Attilâ ve Cengiz zemânını ihyâ edeceksiniz [Kitâbda bu husûsda uzun bir cedvel vardı].
................................

Kitabı İngilizce olarak buradan indirebilirsiniz.

Sadece merak ediyorum.Bir ateist,deist yahut agnostik olarak önce şu maddelerin hepsini okuyun.Ve İslam'a yaptığınız eleştirilerin düşünsel temellerinin nereye dayandığı sizde neler hissettiriyor?Bu plana dahil olmuş gibi mi hissediyorsunuz yoksa onlar olmasa ben yazardım bu planı mı diyorsunuz?

Selam ve dua ile...

UlulElbab 03-03-2010 02:51

Bunlar Ehli Sünnet vel Pagan Cemaatinin Vehimleridir...
İngilizleri komplo hazırlayan ve kurnaz gösterip,kendileri Şark kurnazlığı ile yalanlarını sürdürmeye çabalıyorlar...Nafile...
İnsanlar uyandı artık...
Burada İngilizlere atfedilen herşey yalan olup...Asıl Onların planı gibi gösterilen herşey doğrudur! Yani Tersinin Tersi
Başörtüsü diye birşey yoktur...
Tüm inanırlar ..ister Hristiyan olsun..ister Yahudi olsun...Hepsi Muteberdir...
Bunların Allaha Teslim olmuş olanları GERÇEK Müslümanlardır...
Gerisi palavradır.

Sangre 03-03-2010 02:57

Trajikomik.

evrensel-insan 03-03-2010 03:02

Saygideger arkadaslar;

Benim boyle bir komplodan, burda haberim yok.

Yalniz evengalizmin; "dinler arasi dialog" temelinde, Islami elimine edecegi dusuncesini tasiyorum. Bence bu konudaki muslumanlar ve islam acisindan asil "tehlike" Disari kaynakli ve ulke icinde evengalizmin propagandasini yapanlar, islami hristiyanlastirmaya calisanlardir. Bunlarim kim ve nasil calistiklari icinde, sorosun dini icerikli orgutlenmesine bakilabilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

theisticevolutionist 03-03-2010 03:03

Alıntı:

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 291839)
Bunlar Ehli Sünnet vel Pagan Cemaatinin Vehimleridir...
İngilizleri komplo hazırlayan ve kurnaz gösterip,kendileri Şark kurnazlığı ile yalanlarını sürdürmeye çabalıyorlar...Nafile...
İnsanlar uyandı artık...
Burada İngilizlere atfedilen herşey yalan olup...Asıl Onların planı gibi gösterilen herşey doğrudur! Yani Tersinin Tersi
Başörtüsü diye birşey yoktur...
Tüm inanırlar ..ister Hristiyan olsun..ister Yahudi olsun...Hepsi Muteberdir...
Bunların Allaha Teslim olmuş olanları GERÇEK Müslümanlardır...
Gerisi palavradır.

Bunlar vehim değil belgedir.İngilizlerin en sevdiği müslüman sizin gibi reformcu,fazlurrahmancı,tarihselci olandır.Ne mutlu size...Hristo-çıfıt kardeşlerinizle iyi ömürler...

http://en.wikipedia.org/wiki/Hempher...note-Haarith-0

UlulElbab 03-03-2010 03:09

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 291842)
Saygideger arkadaslar;

Benim boyle bir komplodan, burda haberim yok.

Yalniz evengalizmin; "dinler arasi dialog" temelinde, Islami elimine edecegi dusuncesini tasiyorum. Bence bu konudaki muslumanlar ve islam acisindan asil "tehlike" Disari kaynakli ve ulke icinde evengalizmin propagandasini yapanlar, islami hristiyanlastirmaya calisanlardir. Bunlarim kim ve nasil calistiklari icinde, sorosun dini icerikli orgutlenmesine bakilabilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Saygıdeğer Evrensel-insan,

Ben bunu bir Tehlike olarak görmüyorum..."Dinler" dönemi kapanmak üzere...
Benim iddiam Odur ki insanlar İYİLER ve KÖTÜLER diye ikiye Ayrılma dönemine
girmek üzereler...
Diyebilirsiniz ki neye göre veya hangi kriterlere göre İYİ ve KÖTÜ...
İşte bu İNSAN olma bilincini gerektiren bir Soru...
İnsanoğlu,İnsan olduğunu FARK ettiği anda İYİLERİN ve İYİLİĞİN yanında yer alacaktır...
Yani İnsanlık Onuru ve Vicdan Hürriyetinin yanında...
Saygılar...

evrensel-insan 03-03-2010 03:10

Saygideger theisticevolutionist;

Vermis oldugunuz link ve bahsettiginiz kitabin tarihi, 1700'ler. onu gunumuze ait degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

UlulElbab 03-03-2010 03:11

Alıntı:

theisticevolutionist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 291843)
Bunlar vehim değil belgedir.İngilizlerin en sevdiği müslüman sizin gibi reformcu,fazlurrahmancı,tarihselci olandır.Ne mutlu size...Hristo-çıfıt kardeşlerinizle iyi ömürler...

Siz DERİN bir UYKU halindesiniz..sizinle ancak uyandığınızda muhattab olabilirim.
O zamana kadar size iyi uykular:)
Yevm-Ed Din denilen O Günde Hristo diye aşağıladığınız insanlara değer verilip sizler hakir görülürseniz şaşırmayın olur mu...

evrensel-insan 03-03-2010 03:21

Saygideger UlulElbab;

Benim iddiam Odur ki insanlar İYİLER ve KÖTÜLER diye ikiye Ayrılma dönemine
-U.E.

Eger farkindaysaniz "tehlike" "" icindedir. Yani kelimenin anlam iceriginden dolayi "" e alinmistir.

Bu arada iyilik ve kotuluk hem goreceli, hem de sadece bir inancsal oldugu gibi; e goresi de insansal icerigidir. Soyut bir kavram olduklarindan da; somut kisiler yerine, ancak dusunceler; o da hangi ideolojik inancsal dogru ile bakildigi temelinde, iyi veya kotu olabilir.

Insanoglu somut bir algidir, o yuzden iyi , kotu v.s. soyut degerlerle ozdeslestirilemez. Ancak, dusunce ve davranis bu temelde degerlendirilebilir, o da sadece degerlendireni baglar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

UlulElbab 03-03-2010 03:38

Değerli Evrensel-insan,

Haklısınız tırnak içi "tehlike"ifadeniz gözümden kaçmış özürdilerim.

Alıntı:

Insanoglu somut bir algidir, o yuzden iyi , kotu v.s. soyut degerlerle ozdeslestirilemez. Ancak, dusunce ve davranis bu temelde degerlendirilebilir, o da sadece degerlendireni baglar.
İnsanoğlunun DÜŞÜNCELERİ DAVRANIŞLARINI oluşturur.Bu durumda tam olarak
Somut bir Algıdan söz edemeyiz.
İyilik ve Kötülük Evrenseldir.Sadece değerlendireni bağlaması ancak etki etmemesi ile doğru olabilir.
Oysa İyilik ve Kötülük Etkin Kavramlardır...Yani etrafları ile proaktiftirler...
Düşünce dahi Eyleme dönüşmese bile Proaktifdir.
Bazen görünürde hiç sebep yokken bir kişiden positif yönde,diğer bir kişiden negatif yönde etkileniriz.
Bazı insanlar etraflarına positif enerji yayarlar...Bazıları ile aynı odada olmak dahi sıkıntı verir...Sizce bunu neye bağlamalıyız?

Saygılarımla...
UlulElbab

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:35 .