![]() |
Evrim Teorisi Yetersizdir diyen 400 Bilim Adamı
2008 Ağustos’unda evrim teorisinin yetersiz olduğunu bir ilanla deklare eden 400 bilim adamının listesi…
Alıntı sahibi: 400 Bilim Adamı A SCIENTIFIC DISSENT FROM DARWINISMWe are skeptical of claims for the ability of random mutation and natural selection to account for the complexity of life. Careful examination of the evidence for Darwinian theory should be encouraged. DARWİNİZMDEN BİLİMSEL AYRILIŞ BİLDİRİSİ“Hayatın karmaşıklığının açıklanması için kullanılan doğal seçilim ve rastlantısal mutasyon mekanizmalarının yeterlilikleri konusundaki iddialara şüpheyle yaklaşıyoruz. Darwinin teorisi için kanıtların dikkatli bir şekilde incelenmesi desteklenmelidir.” Geçen birkaç on yıl boyunca, kozmoloji, fizik, biyoloji , ‘’ yapay zeka araştırmaları ‘’ ve daha birçok farklı bilimsel disiplinden gelen yeni bulgular bilim insanlarını, Darwinizm’in merkez ilkesi olan doğal seçilimi ve bu ilkeyi desteklediği düşünülen kanıtları, daha büyük bir dikkatle incelemeye ve sorgulamaya itmiştir. Bugüne değin TV programları, eğitim politikalarını belirleyen bildiriler ve bilimsel ders kitapları, Darwinin evrim teorisinin hayatın karmaşıklığını tamamıyla açıkladığını ileri sürdüler. Toplum, tüm bilinen kanıtların Darwinizm desteklediği ve aslında dünyadaki tüm bilim insanlarının da bu teoriye inandıkları hakkında ikna edildi. Bu listedeki bilim insanları, ilk iddiaya karşı çıkmaktadırlar ve ikincisine de canlı bir tanıklıkla itiraz etmektedirler. Discovery Enstitüsü ilk listeyi 2001’ de yayınladığından beri, yüzlerce bilim insanı cesurca bildiriyi imzaladılar. Liste giderek büyümektedir ve Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi, Rus, Macar, Çek Bilimler Akademisi üyesi bilim insanlarını, Yale, Princeton, Stanford, MIT, UC Berkeley, UCLA ve diğer üniversitelerden bilim insanlarını da içermektedir. Konuyla ilgili sayfa: http://www.dissentfromdarwin.org/about_tur.php Bilim Adamları Listesinin En Son Güncellenmiş Halini İndirmek için: http://www.discovery.org/scripts/vie...ownload&id=660 |
Alıntı:
Biz Evrim Teorisini kabul eden bazı ulusal bilim akademilerini yazalım.. Heralde yukarıdaki 400 sayısının kulağa ne kadar komik geldiği daha iyi anlaşılır. 2006 yılına ait liste; İMZASI OLANLAR 1.Afrika Bilimler Akademisi 2.Alman Bilim ve İnsani Bilimler Akademileri Birliği 3.Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Bilimler Akademisi 4.Arjantin Pozitif, Fizik ve Doğa Bilimleri Ulusal Akademisi 5.Arnavutluk Bilimler Akademisi 6.Avustralya Bilimler Akademisi 7.Avusturya Bilimler Akademisi 8.Bangladeş Bilimler Akademisi 9.Belçika Kraliyet Bilim, Edebiyat ve Güzel Sanatlar Akademisi 10.Londra Kraliyet Topluluğu, Birleşik Krallık 11.Bosna-Hersek Bilim ve Sanat Akademisi 12.Brezilya Bilimler Akademisi 13.Bulgaristan Bilimler Akademisi 14.Çek Cumhuriyeti Bilimler Akademisi 15.Çin Bilimler Akademisi 16.Academia Sinica, Çin, Tayvan 17.Danimarka Kraliyet Bilim ve İnsani Bilimler Akademisi 18.Endonezya Bilimler Akademisi 19.Fas Krallık Akademisi 20.Ulusal Bilim ve Teknoloji Akademisi, Filipinler 21.Filistin Bilim ve Teknoloji Akademisi 22.Académie des Sciences, Fransa 23.Güney Afrika Bilimler Akademisi 24.Hırvatistan Bilimler Akademisi 25.Hindistan Ulusal Bilim Akademisi 26.Hollanda Kraliyet Sanatlar ve Bilimler Akademisi 27.İran İslam Cumhuriyeti Bilimler Akademisi 28.İrlanda Kraliyet Akademisi 29.İspanya Kraliyet Pozitif, Fizik ve Doğa Bilimleri Akademisi 30.İsrail Bilim ve İnsani Bilimler Akademisi 31.İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi 32.İsviçre Bilim Akademileri Konferansı 33.Academia National dei Lincei, İtalya 34.Japonya Bilim Konseyi 35.Kanada Kraliyet Topluluğu (RSC): Kanada Sanat ve Bilim Akademileri 36.Karayip Bilimler Akademisi 37.Kenya Ulusal Bilimler Akademisi 38.Kolombiya Pozitif, Fizik ve Doğa Bilimleri Akademisi 39.Küba Bilimler Akademisi 40.Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Bilimler Akademisi 41.Letonya Bilimler Akademisi 42.Litvanya Bilimler Akademisi 43.Macar Bilimler Akademisi 44.Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi 45.Academia Mexicana de Ciencias, Meksika 46.Bilimsel Araştırma ve Teknoloji Akademisi, Mısır 47.Moğolistan Bilimler Akademisi 48.Nijerya Bilimler Akademisi 49.Özbekistan Bilimler Akademisi 50.Pakistan Bilimler Akademisi 51.Academia Nacional de Ciencias del Peru 52.Polonya Bilimler Akademisi 53.Académie des Sciences et Techniques du Sénégal 54.Sırbistan Bilimler ve Sanatlar Akademisi 55.Singapur Bilimler Akademisi 56.Slovak Bilimler Akademisi 57.Slovenya Bilimler Akademisi 58.Sri Lanka Ulusal Bilimler Akademisi 59.Academia Chilena de Ciencias, Şili 60.Tacikistan Cumhuriyeti Bilimler Akademisi 61.Türkiye Bilimler Akademisi 62.Uganda Ulusal Bilimler Akademisi 63.Venezüella Ulusal Fizik, Matematik ve Doğal Bilimleri Akademisi 64.Yeni Zelanda Kraliyet Topluluğu Akademi Konseyi 65.Atina Akademisi, Yunanistan 66.Zimbabwe Bilimler Akademisi 67.Gelişmekte olan Dünya Bilimler Akademisi (TWAS) 68.Uluslararası Bilim Konseyi (ICSU) Yönetim Kurulu (IAP’de gözlemci kuruluş) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben önyargı örneği göstermek adına size sorumu sordum. Siz ne maksatla soruyorsunuz? Daha iyi bir açıklamaları varmı diye mi? Daha iyi bir açıklamaları varmı yokmu diye bana sormanız abes. Daha iyi bir açıklamaları vardır, yoktur beni ilgilendirmez. Burada dikkat çekmek istediğim, "her evrime karşı olduğunu söyleyen, her evrimin yanlış olduğunu söyleyen akıllı tasarıma inanan vs. vs. mi oluyor." dur. Umarım anlatabilmişimdir kendimi. Saygılar |
Alıntı:
Aksi kaç örneğine şahit oldunuz sayın EnvyMe? Evrime karşı çıkanların, (dikkat ediniz evrim kuramının şu somut varsayımına veya bu somut noktasına değil, topyekun kurama karşı çıkanların) tamamına yakınının bir şekilde ''akıllı tasarım'', ''yaratılış'', ''genç dünya modeli'' vs. gibi şeyleri öne sürdüğü tecrübeyle sabittir. saygılarımla |
Alıntı:
Evrim teorisinin yetersiz olduğunu söyleyen 400 tane bilim adamına ne söyleniyor? Daha iyi bir açıklamaları varmıymış yoksa akıllı tasarım açıklanamaz mı diyorlarmış? Ben ne sordum? 400 tane bilim adamının akıllı tasarım açıklanamaz dediğinin linkini verirmisiniz? Yeterince açık değil mi? Burada evrimi sonuna kadar savunan insanlardan bazıları bile yeri geldiğinde darwinin teorisinin yetersiz olduğunu, o gün ki şartlara göre öyle bir teori öne sürdüğünü söylemiyor mu? Söylüyor. O zaman bunu söyleyen ateistlere soruyor musunuz acaba, daha iyi bir açıklaman varmı yoksa akıllı tasarım açıklanamaz mı diyorsun diye? Evrim teorisini yetersiz gören bilim adamlarına karşı gösterilmiş olan önyargıyı göstermek istedim ben sadece. Burada ortaya çıkan aslında, hep kızdığınız, tasvip etmediğiniz sahip olunan bir dine karşı olan bağlanmanın evrime inananlar arasında da olduğudur. Saygılarımla |
sayın EnvyMe,
Alıntı:
Evrim kuramına (kuramın bazı somut noktalarına değil, topyekun kurama) karşı çıkanların tamamına yakını ''akıllı tasarım'', ''yaratılış'' veya benzer bir modeli öne sürmekteler. saygılarımla |
Alıntı:
Alıntı:
Burada -söylendiğine göre- 400 bilim adamının imzası var.. Hepsinin ortak bir görüşü olamayacağı açıktır.. Bu yüzden de, 'Onların bunu söylediğine dair delil getir' demek, başlı başına saçma bir istek.. Ama şöyle diyebilirz; 'Harun Yahya ve müridleri, Akıllı Tasarım iddialarını açıklarken bir yerden sonra Allah'ın ilmini bilemeyeceğimizi, bu yüzden de kısıtlı bir şekilde açıklanabilineceğini söylemektedir.. HY bu iddialarını yurt dışındaki Akıllı Tasarım iddialarına dayandırdığı ve onların ağzından konuştuğu için, bu bilimadamlarının! da bu şekilde bir inançları! olacağını öngörmemiz muhtemeldir' Burada bir akıl yürütme var tabii ki.. Yine de bu insanların görüşlerini tam olarak bilmeden, bunu söylemek çok da doğru değil. Teorinin yetersiz olması, 'Bir teoriye yetersiz olduğu için karşı çıkılması gerektiği anlamına gelmez' .. Akademi dünyasında bir teori söyleyin ki, o teori yetersiz olmasın?? .. Kuantum, Görelilik, Levha Tektoniği, Hücre?? .. Hiçbir teori mutlak doğruya ulaştığını, değişmeyeceğini iddia etmez.. Çünkü hepsi yetersizdir, hepsinin geliştirilmeye ihtiyacı vardır.. Burada teori yetersiz olduğu için değil, teoriye inançları dolayısıyla veya başka bir sebepten benimsememe durumu vardır.. (Her ne kadar başlıkta bu şekilde belirtilmiş olsa da) Ayrıca şu anda kabul gören teori, Darwin'in ilk zamanlar ortaya attığı teori değildir.. Onun iddialarının bir kısmı çoktan yanlışlanmıştır ve geliştirilmiştir.. Bugün kabul edilen görüş yeni-sentezdir.. Sanırım tam olarak Neo-Darwinizm diyorlar. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:00 . |