![]() |
Bilgi Üniversitesi'nde evrim paneli
http://haber.sol.org.tr/sites/defaul...rim_paneli.jpg
Üniversite Konseyleri Derneği'nin Evrim Sürüyor Çalışma Grubu, “Evrimi Anlatıyoruz” gezileri kapsamında Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü’nde bir konferans düzenledi. Sosyalist Düşünce Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen konferansa Bilgi Üniversitesi çalışanları ve öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Darwin ve Evrim (Zelal Durmuş- Marmara Üniversitesi, Biyoloji Öğretmenliği Bölümü), Moleküler Evrim ( Dr. Çağatay Turhan- İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü), İnsan Psikolojisinde Evrimin İzleri (Dr. Murat Kınıkoğlu-Kardiyolog) olmak üzere üç başlıkta gerçekleşen konferansta ilk sözü Zelal Durmuş aldı. Ardından konuşan Dr. Çağatay Turhan "Bugün, bu saatte burada toplanan herkese teşekkür ederim. Günümüzde bu kuramın anlaşılması büyük önem taşıyor" diyerek başladığı konuşmasında evrimin siyasal değil bilimsel bir şey olduğunu, tartışmanın da bilimsel boyutlarda olması gerektiğini savundu. Turhan’ın ardından söz alan Dr. Murat Kınıkoğlu ise Türkiye’de Evrimsel Psikoloji alanında çok az kaynak ve çevirinin bulunduğunu, yurtdışında bu alanda on binlerce kitap olmasına rağmen ülkemizde maalesef bu alanda ciddi bir yetersizlik olduğunu belirterek başladığı konuşmasını “Bugün depresyon’dan hamile kadınların mide bulantısına kadar birçok olgu evrimin bize mirasıdır. Bunlar bizleri daha güçlü hale getirir. Kendinizi evrime teslim etmekten çekinmeyin” sözleriyle sürdürdü. Konuşmaların ardından katılımcılar, dinleyicilerden gelen soruları cevapladı. Yaradılışçı teoriler üzerine sorulan bir soruya cevap veren katılımcılar bunların bilimsellikten, teori olmaktan oldukça uzak söylemlerden ibaret olduğunu belirtti. (soL - İstanbul) |
Hepi topu 20 kişi katılmış.
nasıl yoğun ilgiki bu:high5: |
Kendilerini öldürmek için can atan yobazlardan korkmuşlardır. dinler hoş görü sahibidir ya...
|
20 kişi katıldığını nerden anlamış ki bu km denen yüce şahsiyet??
|
Alıntı:
Ben yüce veya cüce falan değilim. sol.orgdaki resime baktım katılanları saydım. Bu kadar. Bir küçük hata yapmışım.:tongue1: Bu resim Kültür Ünide yapılanınmış. Neyse Amerikalı Bilgi Ünide farklı deyilki katılan izleyicilerin deyilde konuşmacıların resimi koyulmuş. En kalabalığıda İstanbul Ünide olmuş. 40 kişi kadar var. Kılavuzu sol.org olanın canı sıkıntıdan kurtulmazmış.:pound::pound: |
Alıntı:
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=295305#post295305 konudaki mesajımı buraya aktarmamda fayda var. “Bu haber sitesi sizin alışkın olduğunuz kendi finansal çıkarları doğrultusunda işine gelen haberi yapıp işine geleni halktan gizleyen çürümüş burjuva medyası değildir. Ve de bu haber sitesi; halkı sömüren sermayeye, zengin medya patronlarına satılmış değil tam aksine halkın ve de işçi, emekçinin yani ezilenin ve de haklının yanında olan, onların menfaatleri doğrultusunda yayınını sürdürüp o doğrultuda gazetecilik anlayışı olan onurlu bir haber sitesidir.” |
Alıntı:
Yazayım dedim. sonra boşver girme polemike dedim kendime. Orda verdiniz haberin yüzde 50 kısmının yalan oldunu söyleyebilirim. Çünkü bir Müsliman olarak olayın sol.orgda anlatıldığı gibi olması olanaksız. yüzde elli sallama var. Ötekisi bu haberde. Yoğun ilgi diyor. semineri izleyen 20 kişi yuh yani. yüzlerce öğrencisi hocası çalışanı olan okuldan 20 kişi izliyor. Ama ilgi yoğun. Yalan diyenin....;) |
Bilgi Üniversitesi benim için "bilgisayarcı" organizasyonlarını düzenlediğimiz güzel bir yerdi. Belki bilirsiniz demoscene, gnu/linux türü herkese açık panelleri şenlikleri. Zira benim alakam da o zamanlardandır. Herhangi bir konuda bir şenlik, seminer, toplantı alanına ihtiyaç olunca ilk akla gelen yerlerdendir. Geçmişte birçok organizasyon ekibinde görev aldığım dönemde de nice ilgi çekici fantastik konuyu öylece 20-30 katılımcıyla bitirmişliğimiz olurdu. Bu o kadar normaldir ki bizim insanımız katılmaz, yorum yapmaz, ilgilenmez, ama herkes katılmadığı ve hiçbir zaman hakkında bilgi sahibi olmadığı olamayacağı konular hakkında fikir sahibidir. Zaten panellerde önemli konuşmacılar genelde yurt dışından geldiğinden sunumlar İngilizcedir. Katılım azlığı birazda bundandır diyerek yüce milletime hakaret olmasın diyerek kendimi "kandırıyorum".
Katılımcı sayısını yirmi değil de bir (1) olarak düşünelim, bu rakam sonuç edinebileceğiniz bir istatistik oluşturabilir mi? Bu bir ölçü olarak nasıl kabul edilebilir akıl alır gibi değil. Oraya gelen insanların ne söyledikleri, ne anlattıkları, fikirleri hiç mi önemli değildir? Neyse ben bu düşünce yapısını ve kavrayışı hiçbir zaman anlayamayacağımı bildiğimden asıl söylemek istediğimi söyleyeyim ve susayım. Bu paneller, bilim şenlikleri, dinli dinsiz tüm herkese tavsiye edebileceğim güzel etkinliklerdir, sosyal aktivitelerdir. Merak duyduğunuz konularda katılmaktan çekinmeyin derim. Özellikle inançlı arkadaşlar katılın, ufkunuz açılır, fikirlerinize farklı soluklar katkıda bulunur ve zaten "abdestinizden şüpheniz yoksa" imanınıza kimse zarar veremez. Siz ise düşmanınız olan bilimin, evrimin, x fikrin, y fikrin etkili silahlarını membağında tanımış, dinlemiş olursunuz fena mı? Kimse size din, dil, ırk sormaz, para almaz, kafanıza göre girer oturur saati geldiğinde paşa paşa konuşmacıları dinler, yeri geldiğinde en kıvrak sorunuzu sorarsınız, sonra çıkar evinize gidersiniz. Emin olun böylece bilgisayar karşısında oturup o foruma bu foruma boş boş yazmaktan, hiç katılmayacağı bir paneli yermekten, paneldeki konu sıralaması hakkında dahi bilgi edinmeden paneli kötülemekten kurtulmuş olursunuz. saygıyla. |
kım kardeş, Oraya milyon kişi toplansada, hatta yüz milyon kişi toplansada siz hala bir takım resmi kurumlara itatte zorlanmaktan kendinizi alı koyup, kölelikten, kullanılmaktan, eziklik psikolojisinden kurtulup gerçeği, daha önemlisi doğruyu bulamayacaksınız. Orada 20 veya 100 kişi olması gerçek bir savdır, ama orada anlatılan, konuşulan ve toplanılan meselenin gerçekliği ise "doğrudur" sizi gerçeğe değil "doğruya davet ediyorum" yok almiim dersen neyi alıp neyi almıycan seni seni ilgilendirir.
|
Alıntı:
Alıntı:
panelislerle ilgili bişey demedim. Ama resime bakınca yoğun ilgi gözüme takıldı. Yalancının....... demekten kendimi alamadım. Hemende bu olaytespitimle beni yargılayıp idam ettiniz. valla helal size. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:39 . |