![]() |
Dünyadaki Dinleri Tanıyalım
UZAK DOĞU KÖKENLİ DİNLER :
1- Budizm 2- Jakizm 3- Sihizm 4- Hinduizm 5- Şintoizm 6- Konfüçyüsçülük 7- Taoizm ORTA DOĞU KÖKENLİ DİNLER : 1- İslamiyet 2- Hristiyanlık 3- Musevilik 4- Dürzilik 5- Zerdüşt Dini (Mazdaizm) 6- Sabilik 7- Yezidilik 8- Samirilik KABİLE DİNLERİ : 1- Şamanizm 2- Vuduculuk 3- Nambalar Dini 4- Ga Dini 5- Ainu Dini 6- Aztek Dini 7- Dinka Dini 8- Maori Dini YENİ DİNLER : 1- Bahailik 2- Moonculuk 3- Uzay Dini 4- Tanrının Yolu Topluluğu 5- Ahmedilik 6- Rastefarianizm 7- Yehova Şahitleri 8- Mormonlar SAPIK AKIMLAR : 1- Satanizm ZAYIF DİNLER : ( Taraftarı kalmamış) 1- Druidler 2- Maniheizm 3- Paflikyanlar 4- Ebiyonitler 5- Bogomiller 6- Tapınak Şövalyeleri 7- Hurufiler ESKİ MEDENİYET DİNLERİ : 1- Şamanizm *( Varlığını sürdürüyor) 2- Mısır Dini 3- Hitit Dini 4- Urartu Dini 5- Yunan Dini 6- Etrüsk Dini 7- Firig Dini 8- Girit Dini 9- *Sümer Dini 10- Fenike Dini 11- Roma Dini 12- Mu Dini HRİSTİYAN KÖKENLİ AKIMLAR : 1- Ünitaryenler 2- Adventisler 3- Pentakostalistler 4- Kuveykırlar 5- Süryaniler 6- Presbiteryenler 7- Maroniler 8- Cizvitler 9- Kimbangucular 10-Metodistler 11-Gnostisizm DİĞER DİNİ AKIMLAR VE MEZHEPLER : 1- Scientologistler *2- Melamiyyeler *3- Müsebbihelik *4- Şeyhilik 5- Vehhabilik *6- Kaderiyye *7- Nacilik *8- Ahilik *9- İsmailik 10- Haricilik *11- İmamilik *12- Kızılbaşlık *13- Bayramilik 14- Rafizilik *15- İbazilik *16- Sadilik *17- Batınilik 18- Sühreverdilik *19- Mutezile *20- Caferilik *21- Cennet yolcuları 22- Düsukilik 23- Yılan Eğiticileri *24- Vaişnavizm * *25- Anglikanizm 26- Tanrının 10 Emri 27- Sahaja Yogacılar 28- Evrensel Yol 29- Mans Kutsal Kuralcıları *30- Tanrının Çocukları *31- Cennetin Kapısı 32- Oshocular *33- Celvetilik *34- Hristiyan Bilim *35- İnsan Tapınağı 36- İnsani Değerler *37- Birleşik Kilise *38- Davidians *39- Diyetçiler 40- Chino'nun gerçek adaleti 41- Nusayrilik DİN KARŞITLARI : 1- Ateizm 2- Agnostisizm 3- Deizm 4- Panteizm 5- Panenteizm |
Re: Dünyadaki Dinleri Tanıyalım
Panteidar abi
nerden öğrendin bilmiyorum ama yukarıda yazdığın "Nusayrilik" bir din değil İslam dininin Alevilik mezhebinin bir tarikatıdır. Onlara "Suriye Alevisi" ya da "Arap Alevisi" de denilir. En çok Hatay'da bulunmak üzere Adana, Mersin ve Lazkiye'ye de yayılmışlardır. |
çok ilginç bir din olan pasifikte yayılmış ve hala inanırları olan kargo dinini unuttun panteidar.
*kargo dini: amerikalılar ikinci dünya savaşında yeni zellandaya bir üs kuararlar,oranın yerlileri olan maoriler de dikkatle izlerler bir gün havadan büyük kuşlar gelir(uçaklar) ve beyaz adamlara büyük sandıklar atarlar(paraşütle atılan yardım sandıkları)içlerinden yiyecekler çıkmaya başlar bunu gören maoriler hemen büyük uçak maketleri yaparlar ve onlara tapmaya başlarlar...bu inanç o kadar yaygınlaşırki benzerleri afrikada da ortaya çıkar... |
Alıntı:
|
Sevgili Jayjay ve Sirius;
Din ve mezhepler konusunda faydalandığım site; http://www.dunyadinleri.com/index2.html Ben bu yazıyı yazarken, bazı bilgilerde tereddüt yaşadım. Ama yeterli kaynak bulamadığımdan ve siteyi de ciddi bulduğumdan, yanlışlık olsa bile tartışılarak düzeltilir düşüncesiyle yayınladım. Şimdi görüyorum ki Nusayrilik konusunda siteye itiraz olmuş, onlarda Nusayrilik sayfasını askıya almışlar. Bunungibi birkaç çelişkili konu var. Kargo dinini ise Kıymetnadir kardeşimizden duyduk ama kaynağını doğruluyamadığımızdan listeye koyamadık.:) Nusayriliği düzelteceğim. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:56 . |