![]() |
İsa Mesih Dünyaya dönecekmidir?
İsa Mesih yeryüzüne dönecekmidir?
Dönecekse bu ne zaman hangi şartlar altında gerçekleşecektir? Bilindiği gibi Süleyman tapınağının bunun için hazırlandığı görüşü hakim. Bir de Armageddon konusu var. Bu konuda fikri olan arkadaşlardan görüşlerini paylaşmalarını rica ediyorum. Müslümanlarında bir Mehdi,Mesih ve Deccal anlayışları var. Ne tür benzerlikler ve farklar vardır? Eğer bu iddialarda bir haklılık payı varsa... Onu nasıl tanıyacağız? Muhtemel görüş ve düşünce paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
Evet dönecektir.Çünkü söylemiştir geleceğini.Matta 24'ü okuyabilirsiniz.Orda nasıl tekrar döneceğinden bahseder.
|
Mesih değilde, ben daha çok deccal konusunu merak ediyorum.
Bu arada sayın Paolo, mesihin döneceğine inanıyorsanız eğer Deccal'ın da döneceğine inanıyormusunuz? |
Evet inanıyorum.
|
daha çok beklersiniz:):)
|
Kutsal kitaplarda geçen kıyamet senaryoları, bana sanki egemen sınıfın kontrolü altında insanların bilincinin her uyanışında periyodik olarak bu senaryoları gündeme getirerek bir kaos ortamı yaratmak ve bu kaos ortamında insanlığa yeni bir çelme takmak gibi. Tanrısal değil, kurgusal bir olay bence.
|
Alıntı:
allahtan tez zamanda geliyor bide geç gelecem dese 2000 yıl değil 10000 yıl olurdu heralde :) |
İnanıyorum,demekle iş bitmiyor.
inanıyorsan NASIL? sorusuna bir cavabınızda olmalı... Uzay gemisi ile mi? Sizleri alıp diğerlerini bırakacak mı? Birde kendisini isbatlamak için mücizeler mi gerçekleştirmeli? 10 boynuzlu Canavarla mı savaşmalı? Kükürt gölüne mi atmalı? Bu sorulara cevap verecek bir "inanlı/imanlı" çıkmayacak mı? |
Rabbin gelişi hırsız gibi olacak!İnsanlarda Nuhun zamanlarında eğlenip dalge geçerlerdi.Ama noldu?Aniden tufan oldu.O dalga geçenlerin hepsi yok oldu!Rabbin ne zaman geleceği tam tarihi yok.Sadece belirtiler var.Ve birçoğuda gerçekleşti.Pek uzak sayılmaz yani:)Dalgacılara duyrulur:)
|
Alıntı:
Aslında bu konuda inanıyorum demekle iş bitmeli ve daha da detaylara girilmemeli ki bu detayları insanlar 2000 yıldır çözememiştir. İlk başta Mesih dünyaya 2. kez geleceğini çok net bir ifade ile (hiç bir yoruma gerek duyulmadan) belirtmiştir. İşte tüm Hristiyanlar bu yüzden buna inanıyorlar. Ama İncil'i okumaya devam ettikçe son bölüme geliriz (Esinlenme) ki bu bölüm dünyanın sonunu anlatır, son günleri anlatır, Mesih'in ikinci gelişinde ne olacağını anlatır. Ama bu kitap çok çok çok çok çok bol miktarda benzetmelerden oluşur ve bu benzetmelerin içinden çıkmakta hiç kolay değildir. Kısacası, Mesih'in ikinci gelişine kesinlikle inanıyoruz çünkü bu geliş hiç bir yoruma el vermeyecek şekilde net olarak belirtilmiştir. Ama bundan sonrası Esinlenmede yazar ve Esinlenmede tamamiyle benzetmeler kitabıdır bu kitabı herkes farklı bir şekilde anlayabilir. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:29 . |