![]() |
Erzurumlu gelir AŞKA..Erzurumlunun lehçesi başka..
Biraz değişiklik ve espri arıyorsanız , bir Erzurum sitesinden aldığım aşk şiirini okuyun..
Zannederim beğeneceksiniz.. ERZURUM ‘LUNUN AŞKI Tahtacılardan aşşağı gelirem Düşünirem garagara Bir elim cebimde, digerinde cigara At arabasi gidir önümde sogan yükli Yer çelpesik çamur Ahşamdan beri yagir inceden ander yagmir Köşeyi döndüm O'ni gördüm Atarabasının önünden geçti Bene bakti Off.. gözleri ela, sanki yanir Ele tıkildim galdim, agzim açik Herhal beni deli sanir Durdum galdim dizlerim titirir Bir ösgürdüm bir ösgürdüm Azgaldi bogulim, ona gurban olim Anasinin yaninda gidir, cup cup Benim yüregim vurir gümp gümp Ne oldi bene heç anlamadim Onnar gidir ben gidirem, peşlerine birahmiram Epey gettiler, bir dilenciye para verdiler Neden sonra bahçeli bir evden içeri girdiler Ben galdim gapide Içeri giremirem ele üşirem ele üşirem... Ceryan diregine yaslandim O ince yagmir yagdi yagdi yagdi Bende direginnen bile paslandim Ondan sonra hergün oriye gettim O gözlerin yüzünden işi mişi terkettim Gece ahlima gelir gahiram Sagima soluma bahiram yok Sonra yatiram... Alma bile yerken girmizisini ona verim diyirem Ele içim yanir, ele içim yanir ki mantis gibi Durmadan çay içirem Bazen evde teh galdim mi Oturirem birez aglirem... Sonra Ne olacak bu halim, benneydim diye , Vele hevle çekirem... Yüzüme degilde, güliller dalima, ben de hayret edirem gendi halime Ula elin gizi evde oturir Sene ne davun degir? Senin neler çektigini bilir mi? Bilmir... Sen neye üzilirsen, senin neyin diyirem; Gene en çoh oni düsünirem Bizim orada bi tene gehve var, Sandalyeleri odundan, uzunca ama dar Arada bir gidirem, çay içirem Bir emi var orada, gapiya yakin otirir Elindeki cigarayi bele çekir çekir savurir Eski herif yaşli Saçlari dökülmüş enni gaşli.. Bir gün; selam verdim oturdum yanina Boguldum işdigi cigaranin dumanina Dedim emi gusura galma Ister benim ehli al ister alma Durum bele bele gidir görirem Gece gündüz O ni düşünirem ölirem... Şöyle yavas yavas döndi, yüzüme bahti Kişdikten yeni bir cigara daha yahti. Dumani çekti içine, sonra dişari savurdi Kişdigi galdirdi herşinen yere vurdi Sandalyeden dogruldi bir daha oturdi Eyvah ogul sen getmişsen ölmüşsen Bu gara sevdaya benzir pohu yemişsen... İster gül ister agla hiç fergetmez, O'ni alsan da almasan da bu derdin bitmez Ne deyim ele zor ki anlatmak Yaşarken sararip galharken boşluga bahmak. Ne etsen ne yapsan bu derdin bitmez Canın bedende iken aklin kar etmez Allah vara helal süt emmiş ola Yohsa yandin gettin, hayatin mafola. Beni de benden alan bu dert idi... Kör olacak gözlerim o gözleri niye gördi ki, Içimi yahtin Allah sabir vere, Bu geyfe de senede bir sandalye düşe. Bol bol agla için açilir dedi... Boynuni bühdi gafasini salladi getti. Galdim masada bir başima, Neden sonra garson dikildi garşima, Birseyler ögrenip yapsaydim bari, Hesabi ödedim çihtim dişari Ellerim cebimde düşinirem gara gara, Heç düşmez oldi dodagimdan cigara O gündür bu gün oldi hele düşünirem Bu ne zor derdimiş; O'ni görsemde, O'ni görmesemde, Ölirem... Biraz uzundu.. Ama hoştu... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:33 . |