Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   fetullahtan gazze kaypaklığı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18581)

Khaos 04-06-2010 19:24

fetullahtan gazze kaypaklığı

fetullah wall street journal’a verdiği demeçte , yardım gemilerinin israilden izin almamakla otoriteye başkaldırdıklarını söylemiş ve eleştirmiş.
efendilerine yalakalık yapma gereği hissetti herhalde.

breymin 04-06-2010 20:41

Ben bu tür insanlarin (fetullah,süleyman,beyaz,yasar,gibi hocalarin)gelismemis toplumlarda faydali oldugunu düsünüyorum,gelismemis toplumlarda insanlari kandirmak cok kolay,bu tür hocalar olmasa bizim halkin radikallerin kucagindan inmeyecegini düsünüyorum,bunlar en azindan bu halki bir adim ileride tutuyorlar,,bununda bir kazanc oldugunu düsünüyorum,,,yanlis düsünüyorsam buyrun,,saygilar

Cem 04-06-2010 22:33

Mezhepleri, tarikatları birbirine karıştırmamak gerekiyor. Nurculuk hareketi hiç bir zaman militarist çizgide veya militarist çizgideki İslam hareketlerini öven bir hareket olmadı.

Militarist çizgideki İslami hareketler Hizbullah, El-kaide gibi hareketlerdir. Nurculuk onları desteklemedi.

Biz dinlere karşıyız, bu nedenle Nurculuk hareketi militarist olmasa bile onlara da karşıyız ancak Nurculuğu militarizme yakın olarak tanımlamak, bu tanımlamaya uymayan davranışlarını gördüğümüzde ise şaşkınlık ifadeleri kullanmak doğru değil.

breymin 04-06-2010 22:49

Alıntı:

Cem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 310213)
Mezhepleri, tarikatları birbirine karıştırmamak gerekiyor. Nurculuk hareketi hiç bir zaman militarist çizgide veya militarist çizgideki İslam hareketlerini öven bir hareket olmadı.

Militarist çizgideki İslami hareketler Hizbullah, El-kaide gibi hareketlerdir. Nurculuk onları desteklemedi.

Biz dinlere karşıyız, bu nedenle Nurculuk hareketi militarist olmasa bile onlara da karşıyız ancak Nurculuğu militarizme yakın olarak tanımlamak, bu tanımlamaya uymayan davranışlarını gördüğümüzde ise şaşkınlık ifadeleri kullanmak doğru değil.

Sayin Cem gercekden cok tesekkür ederim cünkü bu tür insanlar mücadeleye zarar deyil tamamen yarar sagliyor,,ben süleyman hocayi cok takip ederim herkesin bildiyi gibi kuran her iki tarafinda kullanilmasina müsayid ve süleyman hoca sürekli barisi tavsiye ediyorki bu adama artik ne diyeyim?bu adamlar olmasa bizim halkimiz herkesin elimde oyuncak olur,,,düsünemiyorlar,,veya düsünmek istemiyorlar,,onlar düsünemesede düsünmek istemeselerde bunun faturasini herkes ödüyor bunun icin bu tür hocalara sitem etmemek lazim,,onlar olmasa emin olun pesinden sürüklediyi kitleyi radikaller sürüklerki buda cok korkunc olur,,,bizler güzel düzen istiyorsak buna eyvallah etmek zorundayiz,,,saygilar

Khaos 05-06-2010 00:18

Alıntı:

Cem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 310213)

sayın cem

nurculuk hareketinin militarist olduğunu iddia eden kim.
şaşkınlık derken benim tavrıma işaret ediyorsanız , onların sözde barışçı mesajlarına şaşırmıyorum.
kendisini deşifre etmeyi göze alarak sahibinin sesi pozisyonunu bu kadar çabuk üstlenmesi dikkatimi çekti.
ılımlı islam denen zımbırtının tarihi belli.
adamlar daha ortada fetulahçılık yokken bu projenin nasılını açıkça konuşuyorlardı.
fetullahın bu proje tarafından ortaya çıkarılan bir tip olduğu da ortada.
islamın protestanlıştırılmasının adıdır fetullah.
ama gariptir ki islamik papa edasıyla takılıyor.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:48 .