Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   21 yaşımda üniversiteye girmek... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18990)

think 17-06-2010 19:58

21 yaşımda üniversiteye girmek...

Şu an 20 yaşımdayım ve bu senekide dahil olmak üzere 2 kez üniversiteye hazırlandım. Gerçi buna hazırlanmak denirse çünkü lise sonda hepimiz dağıtmıştık :puke:, çok az kişi istediği yere gidebildi. bu senede dershaneye gittim ancak bir türlü ders çalışmaya odaklanamadım :frusty:. Fakat hiç ders çalışmadığım halde ilk sınavdan 280 aldm. Sınıf ortalamasının üstündeydim. üstelik diğer arkadaşlar baya gayret göstermişlerdi. Bu arada lise diploma puanım 55 :peep:. Sınavda özellikle türkçe ve fen den çok çözdm ki ben eşit ağırlık öğrencisiym. Lise 1 deyken fizik, biyoloji dersleri hep hoşuma giderdi sanırım ordan kalan bilgilerle paçayı kurtardım. Lafı fazla dolandırmıyayım; 2 gün sonraki sınavdan pek umudum yok. muhtemelen 2 senelik bir yer kazanırımki oda pek güzel bir yer olmaz. Acaba diyorum 1 sene dahamı hazırlansam. Fakat bir sene daha hazırlanırsam üni. ye 21 yaşımda başlamış olacağım. Sanki çok geç olurmuş gibime geliyor. siz ne dersiniz:confused:

yucemanitu 17-06-2010 20:01

Hayatınla ilgili kararlarda başkalarının tavsiyelerinden ziyade kendi isteklerini gözden geçir. İki yıllık yeri de isteyerek okur ve orayı bitirdikten sonraki işini de severek yapar mısın? Önemli olan bu.

Sangre 17-06-2010 20:08

Bir sene daha hazırlan, çok geç olmaz merak etme.

Hem üniv.e girenlerin de hepsi ilk senesinde kazanmıyorlar.. Çok azı ilk senesinde kazanıyor, çoğu 1-2 yıllık oluyor.. Hatta yaşı çok büyük olanlar dahi geliyorlar.. Buna sınıf tekrarı yapanları vs. ekleyince, sınıflar arasında çok fazla yaş farkı kalmıyor, karışmış oluyorlar.

İstemediğin bir bölüme girmektense, bir sene daha hazırlanmanı öneririm.. Çünkü üniv.den sonra çalışma hayatına atılacaksın ve tüm hayatını -büyük ihtimalle- uzmanlaştığın alanda çalışarak geçireceksin.. Bu durumda yaş farkıdır, 1 sene kayıptır vs. önemi kalmıyor..

Daha önceden gittiğin dersaneyi değiştirmeyip, uygun bir fiyata anlaşırsan da iyi olur.

think 17-06-2010 20:18

yücemanitu konuyu açtım çünkü bu forumdaki büyüklerimin üni. ler hakkında bilgileri çoktur diye düşündüm. Yani bana 2 seneliğin ne kazandırabileceğini yada neler kaybettirebileceğini açıklarlar diye düşündm. Elbetteki kendi seçimim çok önemli. Burdan aldığım somut bilgilerle bir kez daha düşüncem ve kendi kararımı vereceğim. Bir nevi rehberlik gibi düşün :). bu arada dershanenin rehberlik hocası berbattı. adam tüm sene boyuca 4 kez sınıfa geldi ki oda sınavlar hangi tarihte olacak vs. anlattı. Bazı arkadaşların velileri şikayetçi olduda geç olmuştu artık :)

tavsiye için teşekkür ederim sangre.

ensalzar 27-06-2010 22:55

Ben önlisans mevzunuyum 22 yaşındayım ve bu sene artık son kez hazırlanıyorum bir hafta sonra da DGS sınavına giricem :)

Çok sevdiğim bir söz var:

Hep denedin, hep yenildin olsun. Gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil...

;)

think 01-07-2010 00:41

: ) güzel bir söz. zaten öbür türlü hayatta bir yere gelinemez...

faydasızım 18-08-2010 18:24

başkalarından tavsiye almak yerine kendin düşün derim..

Natan 27-08-2010 20:23

Kendimden örnek vereyim . Bizim sınıfımızın büyük çoğunluğu dersaneye giderek ÖSS'ye hazırlanıyorlardı. Benim pek param yoktu dersaneye gitmeye. Arkadaşlarım iki senedir gidiyorlardı ben onlardan ödünç testler alır çözerdim.

Kalın kalın hazırlık kitapları vardı , bense sahafçıları gezerdim ( ikinci, üçüncü el kitap satan yerler )

Neyse ÖSS geldi çattı,

Sınav sonucu ne oldu biliyo musun güzel kardeşim ? :)

Sizce ?

oguzay 27-08-2010 22:27

Benim yagenim, birinci sene Denizli'de bir üni. kazandi, fakat dinciler cok oldugu icin, ben cekip aldim. Ikinci sene arkeolojiyi kazandi, kendi istemedi. Iki senede basarisiz oldu. Ettimi dört sene! Durmak yok, yola devam dedi ve besinci sene istedigini elde etti.

Simdi, Izmir Ege Uni. Tarih bölümü ücüncü sinif ögrancisi.

Basarilar kardesim!

Saygilar...

think 08-09-2010 16:45

natan, mrk ettim sonuç neydi :) ?
basic, teşekkür ederim.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:04 .