![]() |
Metafizik okumak istiyorum
Merhaba arkadaşlar Metafizik okumak istiyorum ama metafizik hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim yeni başlayanlar için tavsiye edebileceğiniz kitap varsa sevinirim :)
Saygılar... |
var
engels - anti dühring çok iyi bir kitaptır. metafiziğin ne olduğunu anlarsın. metafizik kelime olarak sana çok sexi gelmiş anladığım kadarıyla. |
Alıntı:
Teşekkür ederim bu arada :) |
Engels'i okuyarak, ancak Engels'in (ve marksistlerin) bu kelimeyi nasıl kullandığını öğrenmiş olursunuz (ve açıkçası bunu yapmakla herhangi bir sorun hakkında çok fazla aydınlanmış olacağınızı tahmin etmiyorum).
Naçizane tavsiyem, herhangi bir somut düşünürün veya ekolün matefizik kavramını ele almadan önce, genel olarak felsefe tarihi boyunca terimin hangi farklı farklı anlamlarda kullanıldığı hakkında kabaca bir bakış sahibi olmak yönünde (bunun için de giriş olarak birkaç farklı, kapsamlı genel felsefe sözlüklerinin 'metafizik' başlığı). saygılarımla |
sayın ulpian
sizce engels metafizik kelimesini nasıl kullanıyor (ya da hangi anlamda). neden böyle kullanıyor. ve bunun ne si yanlış sizce. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ama bunu okumakla metafiziğin genel olarak felsefedeki ve felsefe tarihindeki yeri hakkında çok da aydınlanmış olunmayacağını söyledim. saygılarımla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:00 . |