Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   FAİZ HARAMMIŞ...ÖYLEMİ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1971)

twilight20 03-04-2006 22:20

FAİZ HARAMMIŞ...ÖYLEMİ?

Meraba arkadaşalar,Kuran'da faizin haram olduğu yazıyor,bu konuda siz nediyorsunuz?Ben kesinlikle katılmıyorum,dikkat ederseniz faiz haram ama dolar,altın,fon haram değil..Peki bunlar neden haram değil,bunlarda çalışılarak kazanılmıyo,aynı faiz gibi...Hem eskiden enflasyonmu varmış,para yastık altında değerleniyomuş,şimdi ne yapıcaz?Eğer faiz haramsa,dolar,altın....vb haramdır..

04-04-2006 00:08

Re: FAİZ HARAMMIŞ...ÖYLEMİ?

Onların ki faiz değil dostum kar payı... kar payı...Daha anlayamadın mı?
Bunlar her şeye bir kılıf bulurlar.Meslekleri takkiyecilik.Faizin adını
kar payı koydular.Öğretmenken müslüman geçinen arkadaşlarımın faiziyle
devletin verdiği nemaları nasıl ceplerine attıklarına şahidim.Gerçi ona da
mutlakka kılıf bulmuşlardır.Haramı mutlakka helal etmişlerdir.Halbuki bana
göre gerçek bir müslümanın o nemaları almaması gerekirdi.Çünkü işin içinde
faiz var.Şu dünyaya bakın.Ekonomilerin temelinde faiz var.Ben boşuna demi-
yorum.Orta çağ düşüncesini günümüzde uygulamaya kalkarsan daha çok sıkıntı
çekecekler.Gerçekten islamiyet çağ dışı bir dindir.Bir de kalkıp bu dinle
devlet yönetmeye çalışıyorlar.Ne durumda olduklarını hep görüyoruz.İyi ki
Atatürk gibi bir iderimiz olmuş.Yoksa biz de o müslüman ülkeler gibi olacak-
tık.Ne demiş Atatürk:Uygarlık öyle güçlü bir ışıktır ki ona ilgisiz kalanları
yakar,yok eder.Ne kadar doğru söylemiş...Sevgilerimle...

04-04-2006 12:15

En büyük sorun, dini yaşamın her alanında belirleyici kılma isteği. Hukukta, eğitimde, yönetimde, temizlikte, cinsellikte... Dini (sadece İslam değil diğer dinleri de) yaşamın her alanına sokmaya çalışırsanız, mutlaka çelişkiler ortaya çıkacaktır. Dinler kendi tanımları gereği değişmezler, ama dünya değişir. Bu değişimlerin bir kısmını kabul edip bir kısmını kabul etmemek de böyle komik olaylara neden oluyor işte. Bu kadar olmasa da benzer saçmalıklar ABD'de de oluyor. Farkındaysanız, bu yaratılışçılık, akıllı tasarım, Darwin tartışmaları genel olarak ABD'de, bir süredir de ek olarak bizim ülkemizde. İngiltere'de ise Darwin'in resmi 10 pound'un üzerinde. İnançlı olup, kiliseye gittiği halde tanıştığım insanların bundan hiç de rahatsız olmadıklarını görmek beni şaşırtmıştı. "Demek ki tüm dünya Türkiye gibi değil" diye düşündüm.

Laik bir sistemin oturması bu şekilde oluyor. İnsanlar isterlerse dine inanıyorlar, ibadetlerini yapıyorlar, ama toplumla, ekonomi ile olan ilişkilerini dine göre yönlendirmiyorlar. Biz ise kendi inancımızın reklamını yapmayı tercih ediyoruz.

Faiz haramsa, faiz alma kardeşim, niye bağırıyorsun ki faiz haram diye? Niye adı "kâr payı" olup teknik olarak faizden farklı olmayan bir banka sistemi kurmak için uğraşıyorsun? Senin inancından bana ne? Senin inancını neden benim de çocuklarım öğrenmek zorunda olsun ki? Neden inancının reklamını yapıyorsun? İnancını kendin ve inandığın arasında tut.

Bu yukarıda yazdıklarımı ne yazık ki dışarıya çıkıp kolay kolay söyleyemiyoruz bile. Üstelik bir de "inançlarımıza izin verilmiyor, baskı görüyoruz" gibi laflar duyuyoruz. Çalıştığı ortamda inançsız olduğunu rahatça söyleyebilecek kaç kişi var acaba burada? İnsanlara çelişkilerini söylemek bile bir noktada cesaret istiyor. "Gavur" bir bankanın kredi kartını kullanmak haram, peki "müslüman" bir bankanın verdiği kredi kartı helal mi? X bank'ın verdiği araba kredisini kullanmak haram, Y Finans'ın verdiğini kullanmak helal mi? Bu yaşadıklarımız daha çok birşeyleri kılıfına uydurmak, inançlarla gösteriş yapmak, mesaj vermeye çalışmak.

Uzun süredir olan bir moda da, ortaya çıkan her şeye özenmek, ama buna bir dini kılıf giydirmek. Bir müzik türü popüler mi oldu, hemen alternatif bir dini versiyonu çıkıyor. Bir eğlence türü yaygın mı? Hemen bunun bir alternatif dini modeli oluveriyor. Yani, "biz de istiyoruz bunları, ama biz sizden farklıyız, müslümanız, farkımızı göstermemiz lazım mutlaka" gibi bir düşünce. Yani ne yardar geçeriz, ne serden, ortada tuhaf bir sentez halinde kalırız. Yeni birşey de çıkartamayız, sadece var olan ne varsa, ona alternatif bir benzerini çıkartabiliriz.

Sanırım biraz dağıldı, ama bu mesajın aklıma getirdikleri genel olarak bunlardı. Durumumuz komik görünüyor belki, ama bu ülkede yaşadığımız için gülmek kolay gelmiyor.

hanzala 04-04-2006 13:33

Hanzala;

yazın tabii ki silindi..

İki sebepten: 1-) Büyük harf uyarısını dikkate almayıp yazının tamamını büyük harfla yazmışsın

2-) Asıl kötüsü bu: Site üyelerina hakaret etmeye *ve aşağılamaya kendinde hak görüyorsun.

Tabii ki böyle hakkın yok..

Bendeki kayıtlara göre bu silinen 2. yazın...

İnsanları aşağılamakla eline ne geçer biliyormusun?

Rüzgar eken--fırtına biçer.

Sende anlayacaksın bir gün......öyle umulur en azından..

--MuTeZiLe--

aspartam 04-04-2006 15:53

Kırmızı ışıkta geçmek yasakmış öyle mi?Hatta kapalı yerde sigara bile içemezsiniz.Amcalar kızar yoksa.Vergi vermek vatandaşlık göreviymiş,vergi kaçırmak vatan hainliğiyle eşdeğermiş.Amca peki ozaman vergi kaçıranlara niye beyefendi diyolar bu ülkede?Sen annamassın çocuğum büyüyünce anlarsın (kaçamak cevaba bak),biz büyüdükte ne oldu?Neyse ilkelere inanan ve gereğini yerine getiren vardır.Birde ilkelere inandığını söyleyerek kendine paravan kuran ve türlü naneler yiyen vardır.Bu müslümanım diyenlerde de görülebilir,hristiyanım diyende de,kemalistim diyende de.

hanzala 04-04-2006 16:21

HAKARET Mİ?

UKALA, DELİ, ÇILDIRMIŞSINIZ...VB İFADELERİ HAKARET SAYIYORSANIZ BAŞKA.SİTEDE KİMSEYE KÜFÜR ETMEDİK.BU KÜFÜR KAVRAMINI NASIL TANIMLADIĞINIZA BAĞLI.

MESELA BİZLERE GÖRE, HZ.PEYGAMBERE, CİNSİ SAPIK, SÜBYANCI DEMEK SİZE GÖRE KÜFÜR DEĞİL, AMA AYNI İTHAMLARI TURAN DURSUNA YÖNELTMEK KÜFÜR OLABİLİYOR.

SONUÇ OLARAK, SİZİN SON DERECE, DENSİZ,TERBİYESİZ VE AŞAĞILIK BİR İNSAN OLDUĞUNUZA HÜKMEDİYORUM.BU SİTEDE, YAZILARINA KARŞILIK VEREMEDİĞİNİZ VEYA VERMEKTE ACİZ KALDIĞINIZ İNSANLARI EGALE ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ.

RÜZGAR EKEN, FIRTINA BİÇER DEMİŞSİN.
ÇOK HAKLISIN.EFENDİ HAZRETLERİNİZ TURAN DURSUN'DA, RÜZGAR EKMİŞ FIRTINAYI BİÇMİŞTİ.

İNSANLARIN DİNİ DUYGULARINA KÜFÜR ETTİ, 7 KURŞUNLA GEBERTİLDİ!

AHH LÜTFEN, BUNUN HAKARET OLARAK ALGILAMA.KÖPEK GİBİ GEBERTİLDİ!LÜTFEN KÖPEK DERKEN TEŞBİH YAPIYORUM.TEŞBİHTE HATA OLMAZ DERLER.

TURAN DURSUN KİTAPLARINDA PEYGAMBERİN KADINLARI İLE............. BİLE KURAN KALEME ALMIŞ DEMESİDE YİNE TERBİYE SINIRLARI İÇERİSİNDE SİZE GÖRE.

CENAB-I ALLAHTAN BELANIZI VERMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM.SİZİN GİBİLERİN KATLİ VACİPTİR.KELLESİ ALINMALIDIR!

pante 04-04-2006 16:38

Bu Hanzala'ya daha ne kadar sabredilecek merak ediyorum.
Herkese bu kadar anlayış gösteriliyor mu?
Forum kurallarını takmayan , hakaret ve aşağılayıcı yazılarla forumun seviyesini bozan bu şahısın üyeliği silinmeyecek de kimin silinecek?

hanzala 04-04-2006 16:54

BU SİTEDE KİMSEYE HAKARET ETMEDİM.

UKALA, DELİRMİŞSİNİZ, ÇILDIRMIŞSINIZ...VB İFADELER KULLANDIM.ANCAK İNSANIN SABRINI TAŞIRMAYA BAŞLIYORSUNUZ.ADAM KALKMIŞ BANA HANZO DİYOR.

NEYSE TAHRİK OLUP, DAHA AĞIR BİRŞEYLER SÖYLEMEK İSTEMİYORUM.

AKLI SELİM KİMİN ŞEREFSİZ VE HAYSİYETSİZ OLDUĞUNU BİLİYOR.GÖRÜYOR.

04-04-2006 19:25

neutrino abicim o kadar güzel yazmışsınki...
Ellerine sağlık.

servet 04-04-2006 20:41

bu dindar tayfası çatır çatır borsa oynuyor, en güzel örneği bizim işyerinde bir dindar borsa oynayarak ev ve araba aldı hemde *3-4 yıl içinde. maaşından başka bir geliri yok. borsa bal gibi kumar ve faiz getirisi var. ama o adamdan 1 lira istesen günahını vermez, onlara göre insanlık kendileri gibi düşünenlerdir. başı kapalı ama altında kumaş pantalon sırıtıyor, surat makyajlı, yani ille bi imada bulunacaklar; biz moderniz ama bi şekilde dindarlık işaretimiz var anlamında, modern hoca onlar :))

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:26 .