![]() |
KURANDAN İNCİLER
KURANDAN İNCİLER(1) * * *
Bakara:7. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır. (Ben şimdiye kadar bir azap çekmedim.Gördüğüm kadarıyla inanan müslümanlar her nedense azap çekiyor.) Al-i imran:l9. Allah nezdinde hak din İslâm'dır. Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah'ın hesabı çok çabuktur. (Bu nasıl allahtır ki gönderdiği kitaplar arasında ayrım yapıyor.Ne demek hak din islam.Diğer kitapları acaba başkası mı gönderdi.) Nisa:3. Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır (Bu nasıl adalet anlayışıdır.Eğer adaletli olsaydı kadınlara da beğen- diğiniz ikişer üçer dörder erkek alın derdi.) Maide:14. "Biz hıristiyanlarız" diyenlerden de kesin sözlerini almıştık ama onlar da kendilerine zikredilen (verilen öğütlerin veya Kitab'ın) önemli bir bölümünü unuttular. Bu sebeple kıyamete kadar aralarına düşmanlık ve kin saldık. Yakında Allah onlara yaptıklarını haber verecektir (Acaba onlara mı müslümanlara mı kıyamete kadar düşmanlık ve kin saldı. Acaba gerçekten haber verdi mi?) En'am 2. Sizi bir çamurdan yaratan, sonra ölüm zamanını takdir eden ancak O'dur. Bir de O'nun katında muayyen bir ecel (kıyamet günü) vardır. Siz hâla şüphe ediyorsunuz. (Bilime göre insan ömrünü belirleyen genlerdir.Benim genlerim sağlamsa ve tıpta hastalıklar konusunda ilerlemişse ölüm zamanımı nasıl taktir edecek.Sahi nasıl bir çamur ki bu.) Enam:14. De ki: Gökleri ve yeri yoktan var eden, yedirdiği halde yedirilmeyen Allah'tan başkasını mı dost edineceğim! De ki: Bana müslüman olanların ilki olmam emredildi ve sakın müşriklerden olma! (denildi). (Bir şey nasıl yoktan var ediliyor.Birisi açıklasın bunu.Gerçi bu allah.Meydanı boş bulmuş öyle atıyor!) Araf:12. Allah buyurdu: Ben sana emretmişken seni secde etmekten alıkoyan nedir? (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi 13. Allah: Öyle ise, "İn oradan!" Orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık! çünkü sen aşağılıklardansın! buyurdu (Her şeye kadir olan allah bir iblisle baş edememiş.Büyüklere masal- lar faslı.Hem yarat hem de baş etme.) Enfal:1. Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Peygamber'e aittir. O halde siz (gerçek) müminler iseniz Allah'tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resûlüne itaat edin. (Ganimetleri anladık allahın ama.Peygamberine torpil geçmiş.Diğer savaşan insanlara niye ganimet yok.Bu nasıl allah?) Yunus:3. Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra da işleri yerli yerince idare ederek arşa istiva eden Allah'dır. Onun izni olmadan hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte O Rabbiniz Allah'tır. O halde O'na kulluk edin. Hâla düşünmüyor musunuz (Yeri göğü altı günde yaratmış ama nasıl yarattığı hakkında en ufak bir şey yok.Ne yapalım akıllı tasarım dedikleri de bu olsa gerek. Bir de Darwini eleştirirler.Darwin hiç olmazsa açıklama yapıyor.) Hud:l3. Yoksa, "Onu (Kur'an'ı) kendisi uydurdu" mu diyorlar? De ki: Eğer doğru iseniz Allah'tan başka çağırabildiklerinizi (yardıma) çağırın da siz de onun gibi uydurulmuş on sûre getirin. (Orasını bilemem.Allahla peygamber arasında.Günahları ikisinin boynuna.İnsanları ikileme düşüren allahın kendisi.) Yusuf:2. Anlayasınız diye biz onu Arapça bir Kur'an olarak indirdik (Acaba allah arapçadan başka dil bilmiyor muydu?Çünkü araplara bu din indi.Bu da normal tabi ki.) Rad:12. O, size korku ve ümit içinde şimşeği gösteren ve (yağmur dolu) ağır bulutları meydana getirendir (Şu bilime de aklım ermiyor.Allahın işine karışmışlar.Şimşek nasıl oluyor,bulutlar nasıl meydana gelip yağmur oluyorlar.Tüm bunlar allah dururken bilim sana mı kaldı açıklaması.) İbrahim:4. (Allah'ın emirlerini) onlara iyice açıklasın diye her peygamberi yalnız kendi kavminin diliyle gönderdik. Artık Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Çünkü O, güç ve hikmet sahibidir. (Benim bu allahın işine aklım ermiyor.Kimini doğruya yöneltiyor, kimini saptırıyor.Ne gerek var bunlara.Sen hikmet sahibisin. Tüm kullarını doğruya yöneltsen olmaz mı?) (Devamı gelecek) |
Re: KURANDAN İNCİLER
Bakara 7'ye cevaptır:Kalbi ve kulağı mühürlenmiş olanlar, Allah Tealanın iman etmyeceğini bildiği kulları üzerinedir.Bu kimseleri uyarılasalarda uyarılmasalarda birdir.İman etmezler.Böyleleri Allah'ın azabı ile dalga geçer.Kendilerini hidayet üzere sanırlar.Bu konuda aşağıdaki ayetlere bakarsanız durumunuzun bire bir örtüştüğünü görürsünüz.
Araf30-Zuhruf37-Kehf104 Ali İmran 9'a cevaptır: Allah katında tek din İslam demek, asıl din ''Allah'a teslim olmaktır'' manasındadır.Allah'ın gönderdiği tüm dinler, Allah'a teslimiyet esasına dayanır.Kuranda islam kavramı çeşitli manalarda kullanılır.Bunlardan biri islam şeriatı diğer ise, Allah'a teslimiyet manasıdır. Allah Teala diğer kitaplarıda göndermiştir.Zira casiye suresinde, ''herbirinizi bir şeriat üzere kıldık '' demekle bu husus belirtilmiştir.Aynı şekilde, Ala suresi 18 ve 19'da ''Kuran önceki kitaplardada vardır.Musa'nın ve İbrahimin sayfalarında da denerek konu açıklanmıştır.'' Bu gibi sonuçlara varmak senin eksik anlayışından ve Kuranı idrak edemeyişinden kaynaklanıyor. Maide 14: Yunus suresinde belirtildiği üzere, ''Allah aklını kullanmayan bir topluluk üzerine pislik atar.'' Ayeti bu manada algılamak lazımdır.Hastalıklı yorumlar yapıyorsunuz. Enam2'ye cevaptır: Enam 2'de insan için 2 ecel tayin edildiğinden bahseder.Birinci ecel, insanın herhangi bir etkiden uzak kalarak, Allah'ın takdiri ettiği zaman içerisinde, insanın ömrünü tamamlamasıdır.İkinci ecel ise, insanın ömründe çeşitli dış etkiler(kaza,yaralanma, sigara kullanımı..vb) nedeni ile ömrünün artması yada kısalmasına işaret ediyor olabilir. Ayeti kıyamet olarak anlamak doğru bir tefsir değildir.Zira Fahruddi er-Razi ikinci manayı açıklarken, ''Borcun tehirindeki sürenin bitmesi'' manasındadır der.Dolayısı ile bir insanın ameliyat veya ilaç kullanımı ile ömrünün uzamasınada ayette işaret vardır.Her iki ecelde Allah'ın takdirindedir. Enam 14: Allahsızlık başka, terbiyesizlik başka şey.Sen ikincisini yapıyorsun.Allah'ın zati sıfatı, sonradan yaratılanlara benzememesi ve hiçbirşeye muhtaç olmamasıdır.yoktan varetme meselesine gelince, O Allah! Ya yazdıkların -kusura bakma- ama çok iğrenç şeyler.Midem kaldırmadı.Daha fazla cevap yazamıcam.midem bulandıLavaboya yetişmem gerekiyor. |
-İnsanlar ancak Allah'ı zikretmekle huzur bulur. Hayatın anlamsızlığına ve ileride ölüp yok olacağına inanan bir insan huzur bulamaz. Dünya'daki azabı budur.
-Bozulmamış olan tek din İslam'dır. -Kuran'da "Adaletsizlik yapmaktan korkarsanız bir tane almalısınız"(4/3) ve "Adil hareket etmeye ne kadar uğraşsanız, kadınlar arasında eşitlik yapamayacaksınız"(4/129) denerek "tek eşlilik" açık olarak tavsiye edilmiştir. Çok eşliliğe tanınan ruhsat sadece erkek içindir. Erkeklerle kadınların psikolojik yapısı aynı olmadığından kimi hükümler arasında ayrılıklar olabilir. -Allah'ın izni olmadan bir yaprak bile düşmez. Bize özgür irade vermiştir ama ne yapacağımızı bildiği için herşeyi takdir edip düzenlemiştir. -Yoktan varoluşa inanmıyorsan, herşey en eskiden(?) beridir var idi mi diyorsun? Oysa bilim bile maddenin büyük bir patlama neticesinde sıfır hacimden evrene saçıldığını söylüyor. -İblis cinlerdendir. Cinlerin de tıpkı insanlar gibi özgür iradeleri vardır. aramızda inkarcıların var olması Allah'ın onlarla başedememesi dolayısıyla mı? -"Diğer savaşan insanlara niye ganimet yok?" Onlara da var. Ayrıca Allah'a ve peygambere ait olduğu söylenen ganimet, ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılır. kuran her olaya böyle en güzel bir biçimde yaklaşır ve bize ders verir. Ayetlere getirdiğin yorumlar niyetinin anlamak değil, bir şekilde bir yol bulup kötülemek olduğunu gösteriyor ki, bu tavırla hiçbir konuda doğruya ulaşamazsın. Bu gibi insanlar doğruyu arayıp-bulmak yerine, kendi inandıkları şeyin doğru olmasını isterler. "İnkar etme isteği" kavrama yetenekleri üzerine adeta bir perde örter. Artık uyarılsalar da uyarılmasalar da bir fayda vermez. Bu tutumlarını değiştirmedikçe inanmaları mümkün değildir. "Allah, her şeyin karşılığını verir" (4/85) "...inkarlarından ötürü Allah onların kalplerini mühürlemiştir.(4/155) "Kim yararlı iş işlerse kendi lehinedir; kim de kötülük işlerse kendi aleyhinedir. Rabbin, kullara karşı zalim değildir."(41/46) "Herhangi bir toplum tutumunu değiştirmedikçe, Allah onun konumunu değiştirmez." (13/11) |
Sen belki şu an bu Dünya da azap çekmiyor olabilirsin.
Ama geçmişe baktığında Avrupalı insanlar açlıktan ölmekteydiler. Daha 1941 yılında Yunanistan açlıktan ölmekteydi. 70000 kişi ölmüştü.İlk yardım gönderenlerde bir müslüman ülke.Türkiye olmuştu. Ve sana bir hadis i şerif söleyeyim "Allah zalime mühdet verir.Eğer zalimliğinden vazgeçmezse onu öyle bir helak eder ki ona göz açtırmaz." |
sevgili ezkamo
"pastorize din" islamla ilgili yeni calismalarini bekliyorum... iyi calismalar.. |
Asıl bunların gozu kulagı kalbi muhurlu ezkamo hocam bunlar ak yazsa surda kara derler..Açıkca ayetler yazıyor orada yok sunu demek istiyor yok bunu demek istiyor diye sallıyorlar..Ama başka birşey olsa emin ol işlerine gelmeyen birşey olsa hepimizden akıllı kesilirler..
Bunlar girmişler bir grubun içine etraflarında sağlam bir birlik oluşturmuşlar eş dost ahbap edinmişler kendileri soyleyip kendileri dinliyorlar..Bunların ki bir gruba ait olmak içgudusu fenerli gs li olmak gibi psikolojik vaka yani...Savunacak ya koru korune savunsun bakalım.. Bu dayakla korkutma artık okullarda bile savunulmuyor hocam bir ogretmenin ogrencisini notla tehdit etmesi bile ahlaksız olarak goruluyor...Nerede bunların ilahinin iki dunyada( !) birden tehditler savurması bunların tanrılarının eli sopalı...Bugun dunyada nerede islam var orada ilkellik var cehalet var hosgorusuzluk var..Butun dunyada muslumanlar aclıktan kırılıyor bunları bile farkedemiyorsunuz..Sevgisizlik içinize işlemiş sizin.. |
İslam ve cehalet ha.
Ama İslam dini İlim öğrenin diyor.Cahil olandan korkun diyor. Osmanlı döneminde hristiyanlar *açlıktan ölüyordu.Yardım eden gene müslümanlar oluyordu. Avrupa çok mu iyi durumda? Müslümanların ülkelerini basıp, çoluk çocuğa tecavüz edip petrollerini ellerinden alıyorlar. Peygamberimiz(SAV) zamanında bile bir hristiyan haksızlığa uğramamıştır.O zamandan niye bahsetmiyorsunuz. İnsanlar zenginlikten zekat verecek kimseyi bulamamışlardı. Parası olanın dini doğru diye birşey yoktur.Güçlü olanında dini doğru diye birşey yoktur. |
Ben bu topikte kimseyle tartışmayacağım.Kimseye de cevap vermeyeceğim.Her
kes yorum yapmıyor mu?Dört mezhep nerden çıktı.Tabi alevileri saymazsak.Onlarla beş olacak.Ben de bir ateist olarak yorum hakkım yok mu? İster katılırsınız ister katılmazsınız.Tabi ki öyle olmadığını savunma hakkınız var.Yanlız saygılı olalım.Biliyorum dininiz sizler için tabu.Fakat biz de diyoruz ki tabular can çekişiyor.Yıllardır insanlar bu masallara inandırıldı.İste benim burdaki amacımda tabuların can çekiştiğini kanıtlamak. Turan Dursunun sitesine de bu yakışır.Bu ülkede milyonlarca Turan Dursunlar var.Saygılarımla... |
Sevgili ezkamo
Kuranin bu muhtesem "apacik" ayetlerine bir yorumun olurmuydu..? Benim aklim olmadigi, yani beyinsiz oldugum *icin yorum yapamiyorum!!! o acikligi bende goremiyor olabilirim..kalb gozum de kordur ustelik. bu ayetler cok onemli oldugu icin tekrar edilmis olmali... inanan arkadaslardan biri bu onemi izah edebilirmi? hidayetinizi gorelim!!! Bakara 2/1.Elif, Lam, Mim. Ali imran 3/1.Elif, Lam, Mim. Araf 7/1 Elif, Lam, Mim. Rad 13/1 Elif, Lam, Mim. Ankebut 29/1 *Elif, Lam, Mim. Rum 30/1 *Elif, Lam, Mim. Lokman 31/1 Elif, Lam, Mim. Secde 32/1 Elif, Lam, Mim. yunus 10/1 Elif, ram, la hud 11/1 Elif, ram, la yusuf 12/1 Elif, ram, la ibrahim 14/1 Elif, ram, la hicr 15/1 Elif, ram, la |
Alıntı:
Yani 4 mezhep'den önce 2 yaygın kol (bir de batinilik vardı ek olarak) ve bu kolların mezhepleri var. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:05 . |